Μπεκάτσα

Αν είναι το σκυλί να πηγαίνει 5 μέτρα από μένα γιατί να έχω σκύλο.....θα πετάω πέτρες..... έτσι μπορεί να πετύχω και καμιά μπεκατσα και να γλυτώσω το φυσιγγι που θα έριχνα ...... εντελώς φιλικά Λάκη ή όπως αλλιώς λέγεσαι......τα πράγματα αλλάζουν.....τα θηράματα συμπεριφέρονται διαφορετικά με την πάροδο των ετών και η εξέλιξη έχει μπει σε όλους τους τομείς......ο καθένας μας επιλέγει ανάλογα τις ανάγκες του και τον τόπο που κυνηγάει...... σεβαστή η άποψη του καθενός αλλά δε σημαίνει ότι είναι η σωστή...... και για να αναφερθώ και στο συμβάν που ανέφερε ο Κώστας..... καλώς ή κακώς επέλεξε αυτό που έκανε......δε χρειάζεται μέσα στον πόνο του και τη στενοχώρια του να του κουνάμε το δάκτυλο και να του ξύνουμε πληγές......
Πες τα ρε Βασίλη γιατί θα τρελαθούμε τελείως εδώ μέσα…

Αν είναι το σκυλί να πηγαίνει 5 μέτρα από μένα γιατί να έχω σκύλο.....θα πετάω πέτρες..... έτσι μπορεί να πετύχω και καμιά μπεκατσα και να γλυτώσω το φυσιγγι που θα έριχνα ...... εντελώς φιλικά Λάκη ή όπως αλλιώς λέγεσαι......τα πράγματα αλλάζουν.....τα θηράματα συμπεριφέρονται διαφορετικά με την πάροδο των ετών και η εξέλιξη έχει μπει σε όλους τους τομείς......ο καθένας μας επιλέγει ανάλογα τις ανάγκες του και τον τόπο που κυνηγάει...... σεβαστή η άποψη του καθενός αλλά δε σημαίνει ότι είναι η σωστή...... και για να αναφερθώ και στο συμβάν που ανέφερε ο Κώστας..... καλώς ή κακώς επέλεξε αυτό που έκανε......δε χρειάζεται μέσα στον πόνο του και τη στενοχώρια του να του κουνάμε το δάκτυλο και να του ξύνουμε πληγές......
Έχεις ένα δίκιο

δεν εχει λογικη , πως δεν εχει οταν την φαει στα 5 μετρα απο εσενα θα το δεις και θα το προλαβης , η να μην την φαει ολη , η καθολου , και να του δωσεις τα φαρμακα που θα εχεις μαζι σου , η θα δεις οταν θα του επιτεθη αλλος σκυλος , η λυκος , η τσακαλος , και δεν θα ψαχνεις τον σκυλο σου , που μεχρι να πας εκει που ειναι θα εχει γινει η ζημια , ναι στα σκυλια ανοιχτης ερευνας 50 με 70 μετρα απο εσενα , αλλα οχι 200 και 300 μετρα που εχει γινει μοδα τα τελευταια χρονια
Άσε το αν έχει γίνει μόδα.. είναι όντως μόδα, αλλά πολλοί ειδικά εμείς σε νησιά που κυνηγάμε σε πολυ κλειστά μέρη , ορισμένες φορές κατακρίνουμε μια μόδα γιατί και να θέλαμε ,δε μπορούμε να κυνηγήσουμε με αυτό το τρόπο . Και με ανοιχτής έρευνας σκυλιά να κυνηγάς στα αλπικά,όταν τα φέρεις στα νησιά πάλι στα 50-100 μέτρα θα κυνηγούν από εσένα . Και να θέλουν,δε μπορούν να ανοιχτούν. Το διαπίστωσα φέτος με ένα σκυλί που όταν το πήγα οροπέδιο ανοιγόταν πάνω από 300 μέτρα και όταν το πήγα σε κλειστό μέρος δε μπορούσε να μου ανοιχτεί περισσότερο από 100... Δε με χάλασε ,κατάλαβα τις δυνατότητες της και την ενθαρρυνα για αυτό που κατάφερνε μιας και είχε επιστροφές!Όπως και να έχει, δε γίνετε να κυνηγούν όλοι με τον ίδιο τρόπο και θεωρώ ότι αν σου γίνει η στραβή ειδικά με φόλα και οχιά ,είτε κοντά είτε μακριά ,το να σώσεις το σκυλί σου είναι ξεκάθαρα θέμα τύχης..για λύκους και ότι άλλο κίνδυνο δεν γνωρίζω όποτε δεν μπορώ να έχω άποψη.
Μεγάλο άγχος να βγάζεις τα σκυλιά σου για κυνήγι και να έχεις τέτοιους φόβους στο μυαλό σου..

Σήμερα με τα κορίτσια μου ΙΡΜΑ και ΑΥΡΑ για ένα 2ωρακι μπόρεσαν στο 90' και τις ξετρύπωσαν τις βασίλισσες από μια ρεματιά που είχε ελάχιστο νεράκι ‼️‼️‼️ο τόπος από την ξηρασία θυμίζει Αύγουστο και τα πουλιά πολύ δύσκολα και ακατάδεκτες και τα δύο τα πετύχαμε σε δευτεροσήκωμα...

Μιας και είχα χρονο χθες το απογευμα ειπα να παω μια βολτα να παρω και το γερακο μου να τρεξει λιγο και αυτος. Καναμε ενα πολυ ωραιο κυνηγι που έμελλε δυστυχως να ειναι το και τελευταιο για τον Ιβαν.
Λιγο πριν γυρισουμε στο αυτοκινητο εντοπισαμε ενα τελευταιο πουλι και μετα το σηκωμα αυτος πηρε πορεια να ψαξει προς το αμαξι και εγω με το σπιθα καναμε ενα μικρο κυκλο για να βγουμε απο το πυκνο...κατηφοριζοντας μπροστα μας ακουγονται 2 σκυλοι που γαυγιζουν και οταν πλησιασαμε βρηκαμε τον ιβαν σκοτωμενο απο τους σκυλους.
Δεν ηθελα να δωσω περισσοτερη συνεχεια στο θεμα, αν και γνωριζα οτι τα σκυλια ειναι απο την ιδιοκτησια που βρισκοταν παραδίπλα, γιατι το μονο που θα καταφερνα θα ηταν να χαλαστω πολυ παραπανω και δεν θα μπορουσα να αποδειξω τιποτα....
Ενα αδικο τελος για ενα πολυ ωραιο ζωο στα 12 χρονια του.

Καλα κυνηγια φιλαρακο εκει που πηγες, μου χαρισες ομορφες στιγμες με την παρεα σου στα βουνα!

View attachment 95700

Μετά από 2 μέρες συνεχούς βροχόπτωσης, η βροχή σταμάτησε τώρα έξι και τέταρτο και οι σαλίγκαροι βγήκανε να πάνε καρτέρι Ανθρωποι που κυνηγάνε μόνο λαγό και έχουν πόσα σκυλιά και κάθε βράδυ στο καρτέρι
Ανθρώπινη κατάντια....αυτοί ψηφίζουν κιόλας....
Και άμα βαρεσουμε εμεις κανένα λαγό αρχίζουν και κράζουν κιόλας ....

Ανθρώπινη κατάντια....αυτοί ψηφίζουν κιόλας....
Και άμα βαρεσουμε εμεις κανένα λαγό αρχίζουν και κράζουν κιόλας ....
Άσε τώρα για να μην τα γράφω δημόσια το τι κάνουν και με τους λαγούς .
Κατά τα άλλα τα σκυλιά τους μαράνανε

Μετά από 2 μέρες συνεχούς βροχόπτωσης, η βροχή σταμάτησε τώρα έξι και τέταρτο και οι σαλίγκαροι βγήκανε να πάνε καρτέρι Ανθρωποι που κυνηγάνε μόνο λαγό και έχουν πόσα σκυλιά και κάθε βράδυ στο καρτέρι
εκει που είπες σαλίγγαρους ................
σε ένα μηνα αρχιζουν και μακαρι να είναι καλή χρωνιά........

Θα χαλαστώ εννοώ το εξης....
ότι θα μπω σε μια διαδικασία να προσπαθώ να αποδείξω χωρίς στοιχεία, ότι μου σκότωσαν τα σκυλιά του το δικό μου....
θα τρέχω νομικά δηλαδή να προσπαθώ να βρω το δίκιο μου στα δικαστήρια...και φυσικά δεν θα το βρω και στην τελικη μπορει να φαω και καμία μήνυση για συκοφαντία....
Ο Σκύλος πισω δεν γυρνά ετσι και αλλιώς.
Πολύ καλά το διαχειρίστηκες Κώστα και δυστυχώς αν έκανες κάτι παραπάνω πιθανώς να βρισκόσουν πολύ χειρότερα μπλεγμένος,το θέμα είναι πως για να γίνει μια καταγγελία πρέπει να υπάρχουν στοιχεία γιατί σε ένα ενδεχόμενο δικαστήριο εξετάζονται τα πειστήρια και όχι τα λεγόμενα του καθενός,το τι λέει ο καθένας με το στόμα δεν αποτελεί απόδειξη για το οτιδήποτε και μια απόφαση λαμβάνεται βάση πειστηρίων και γεγονότων καταγεγραμμένων,δυστυχώς για το σκυλί που έφυγε έτσι άδοξα αλλά και να έμπαινες σε μια τέτοια διαδικασία ψυχοφθόρα κοστοβορα και χρονοβόρα πιθανώς να μην έβγαζες άκρη ποτέ!!

Δεν χρειαζεται να ¨πιανουμε¨ παντα τα ακρα.
Αναμεσα στα ακρα του αυτοδικω η σωπαινω υπαρχει και η μεση λυση που ειναι να γνωστοποιησω στους παντες τι εχει συμβει.
Εγω θα επαιρνα τηλεφωνο την αστυνομια και θα ζητουσα να καταγραφει το γεγονος.
Μετα θα το ελεγα στον κυνηγετικο συλλογο ωστε να ενημερωθουν τα μελη να προσεχουν στο σημειο αυτο.
Εννοειται οτι θα το ελεγα στους ιδιοκτητες των σκυλιων και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι θα εβγαζα φωτογραφιες και βιντεο απο το σκοτωμενο ζωο.
Και τηλεφωνο στον κτηνιατρο και χαρτι απο αυτον απο τι ¨εφυγε¨το ζωο.

Δεν θελω να κανω τον εξυπνο, τα λεω οπως τα σκεφτομαι.
Ξερω οτι ο Κωστας (αν δεν κανω λαθος) λογω επαγγελματος γνωριζει καλυτερα τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανει.

Πες τα ρε Βασίλη γιατί θα τρελαθούμε τελείως εδώ μέσα…

Άσε το αν έχει γίνει μόδα.. είναι όντως μόδα, αλλά πολλοί ειδικά εμείς σε νησιά που κυνηγάμε σε πολυ κλειστά μέρη , ορισμένες φορές κατακρίνουμε μια μόδα γιατί και να θέλαμε ,δε μπορούμε να κυνηγήσουμε με αυτό το τρόπο . Και με ανοιχτής έρευνας σκυλιά να κυνηγάς στα αλπικά,όταν τα φέρεις στα νησιά πάλι στα 50-100 μέτρα θα κυνηγούν από εσένα . Και να θέλουν,δε μπορούν να ανοιχτούν. Το διαπίστωσα φέτος με ένα σκυλί που όταν το πήγα οροπέδιο ανοιγόταν πάνω από 300 μέτρα και όταν το πήγα σε κλειστό μέρος δε μπορούσε να μου ανοιχτεί περισσότερο από 100... Δε με χάλασε ,κατάλαβα τις δυνατότητες της και την ενθαρρυνα για αυτό που κατάφερνε μιας και είχε επιστροφές!Όπως και να έχει, δε γίνετε να κυνηγούν όλοι με τον ίδιο τρόπο και θεωρώ ότι αν σου γίνει η στραβή ειδικά με φόλα και οχιά ,είτε κοντά είτε μακριά ,το να σώσεις το σκυλί σου είναι ξεκάθαρα θέμα τύχης..για λύκους και ότι άλλο κίνδυνο δεν γνωρίζω όποτε δεν μπορώ να έχω άποψη.
Μεγάλο άγχος να βγάζεις τα σκυλιά σου για κυνήγι και να έχεις τέτοιους φόβους στο μυαλό σου..
Όπως το είπες ανάλογα που κυνηγάει

Ο έμπειρος και ταλαντούχος σκύλος κυνηγάει όπως πρέπει να για να φέρει το θήραμα στα δόντια του

Έχω και είχα σκυλιά που έναρξη πχ πανε Καβάλα γιατί ξέρουν ότι κλαδωσαμε τα πουλιά και στο δάσος η σε εκπεδευτικο πάνε 700 μέτρα

Και όπως είπες στα νησιά τα έμπειρα σκυλιά έρχονται κοντά στα πολλά σημεία για να γίνει η δουλειά σωστά δεν χρειάζεται να τα φωνάξεις

Αυτο το Σετερρακι το βρηκα στην ερημια της κωπαιδας το 2016.
Αμεσως πηγα στο αστυνομικο τμημα Αλιαρτου και καταγραφηκε με καθε λεπτομερεια.
Τι ρατσα ειναι, τι γενους, τι χρωματα και τι λουρακι φοραει.
Ποιος ειμαι εγω, που μενω και που θα το φιλοξενησω ως να βρεθει ο ιδιοκτητης.
Αμεσως πηραν τηλεφωνο το αστυνομικο τμημα Λιβαδειας (λογω το τοπου που βρεθηκε ) και το αστυνομικο τμημα Χαλκιδας ( λογω που μενω εγω ) .
Την επομενη το πηγα στον κτηνιατρο για να δω τσιπ...δεν ειχε.
Μετα εβαλα αγγελια με την φωτογραφια που βλεπετε χωρις να λεω το φυλο, το χρωμα του λουριου και τον τοπο που βρεθηκε.
Με πηραν δεκαδες ατομα τηλεφωνο να μου πουν οτι ειναι δικο τους χωρις να μπορουν να μου πουν και τα τρια αγνωστα ερωτηματα.
Μερικοι πονηροι μου ελεγαν οτι εχουν χασει δυο ιδια ενα αρσενικο & ενα θηλυκο... 😆

2016.png

Last edited:
Παιδια καταννοώ ολα οσα λετε και σκεφτεστε....προφανως τα σκεφτηκα και εγω εκεινη τη στιγμη και ειδικα οταν ειχε θολωσει εντελως το μυαλο....
Δεν ξερω πως βρηκα την ψυχραιμία αλλα σε οποιαδηποτε ενεργεια εν θερμω εκανα ο μονος που θα ειχε προβλημα δυστυχως θα ημουν παλί εγω. Ημουν απο το μεσημερι εκει....με εχουν δει...και γνωριζουν οτι επισκεφτομαι συχνα τον τοπο....
Μονο προβλημα θα δημιουργουσε μια εν θερμω κινηση....ειτε αμεσα ειτε εν καιρω....
Πιστεψτε με ηθελα πολυ να σχολασει η υποθεση εκεινη τη στιγμη ακριβως.
Θεωρω οτι πηρα μια δυσκολη αλλα σωστη αποφαση.

Πολύ καλά το διαχειρίστηκες Κώστα και δυστυχώς αν έκανες κάτι παραπάνω πιθανώς να βρισκόσουν πολύ χειρότερα μπλεγμένος,το θέμα είναι πως για να γίνει μια καταγγελία πρέπει να υπάρχουν στοιχεία γιατί σε ένα ενδεχόμενο δικαστήριο εξετάζονται τα πειστήρια και όχι τα λεγόμενα του καθενός,το τι λέει ο καθένας με το στόμα δεν αποτελεί απόδειξη για το οτιδήποτε και μια απόφαση λαμβάνεται βάση πειστηρίων και γεγονότων καταγεγραμμένων,δυστυχώς για το σκυλί που έφυγε έτσι άδοξα αλλά και να έμπαινες σε μια τέτοια διαδικασία ψυχοφθόρα κοστοβορα και χρονοβόρα πιθανώς να μην έβγαζες άκρη ποτέ!!
Θα συμφωνήσω με τον Κώστα @kostasbak και θα πω ότι κατα 99% θα ενεργούσα όπως ο Κώστας @Κώστας, όπως έχουν γίνει τώρα τα πράγματα, γιατί πέρα των προστίμων, μιλάμε για κακουργηματικες πράξεις.
Επίσης χρειάζεται εμπλοκή διαφόρων υπηρεσιών και κάμποσο χρόνο, αν θα έβγαζε άκρη ποτέ και επιπλέον πιστεύω θα γέμιζε ο τόπος φολες.
Επίσης όπως και έγραψε ο Κώστας θα πήγαινα να μιλήσω και στον ιδιοκτήτη της αγροικίας να προστατεύσω άλλους κυνηγούς, αλλά και τον ίδιο ( να δω και τι άνθρωπος είναι), εφόσον τα σκυλιά είναι δικά του.
Αυτή είναι η δική μου άποψη!

Θα συμφωνήσω με τον Κώστα @kostasbak και θα πω ότι κατα 99% θα ενεργούσα όπως ο Κώστας @Κώστας, όπως έχουν γίνει τώρα τα πράγματα, γιατί πέρα των προστίμων, μιλάμε για κακουργηματικες πράξεις.
Επίσης χρειάζεται εμπλοκή διαφόρων υπηρεσιών και κάμποσο χρόνο, αν θα έβγαζε άκρη ποτέ και επιπλέον πιστεύω θα γέμιζε ο τόπος φολες.
Επίσης όπως και έγραψε ο Κώστας θα πήγαινα να μιλήσω και στον ιδιοκτήτη της αγροικίας να προστατεύσω άλλους κυνηγούς, αλλά και τον ίδιο ( να δω και τι άνθρωπος είναι), εφόσον τα σκυλιά είναι δικά του.
Αυτή είναι η δική μου άποψη!
Απο τη στιγμη που εχει τετοια σκυλια και τα εχει ελευθερα, μια εικονα την εχουμε.....

Back