Αφού περίμενα καμιά ώρα να δω πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στις 12:30 αφού είχε στοματήσει και η ψιχάλα παίρνω το σκύλο να φύγουμε . Με το που μπαίνουν στο αμάξι αρχίζει ξανά να ρίχνει ,αλλά η απόφαση είχε ήδη ληφθεί . Η έξοδος θα ήταν σύντομη, το πολύ ένα δίωρο μπάς και ξαναβρίσκαμε αυτή την μπεκάτσα που κινδύνεψε χθες από το γεράκι.
Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο τραβάμε μία πλαγιά με πουρνάρι που έδινε τη δυνατότητα να περπατήσεις μέσα ένα σημείο που είχα κόψει κάποιους κορμός έρχεται το πρώτο σήκωμα αφού μας κατάλαβε σε απόσταση γύρω στα 30 μ. Της τραβαω μία μπιχτη την ώρα που έχει διπλώσει και μου δίνει την εντύπωση ότι την πήραν σκάγια , όμως σε δευτερολεπτο ακούω το πάφ πάνω στα πουρνάρια . Οσο και αν ψάξαμε δεν μπορέσαμε να την βρούμε . Η ώρα πέρασε οπότε τραβάμε αντίθετα για τη χθεσινή. Όντως ήταν στο ίδιο ύψωμα που σηκώθηκε χθες δεν ήμουνα σε καλή θέση με καβαλάει και χάνεται στην πλαγιά παίρνω το σκύλο κάνουμε έναν τεράστιο κύκλο γιατί δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης και βρισκόμαστε 500 m περίπου πιο κάτω βάζω το σκύλο στην πλαγιά να ψάξει όλο και πιο πίσω όλο και πιο πίσω και όντως την σηκώνει αλλά εγώ δεν την είδα. Ο σκύλος επιμένει πόση ώρα . Του σφυρίζω να γυρίσει ,αλλα τίποτα Καταλαβαίνω ότι την έχει πάρει από κοντά και όντως κάποια στιγμή πιανει το μάτι μου την μπεκάτσα να κατεβαίνει από ψηλά του σκοτωμού Περνάει σχεδόν από πάνω μου και την ώρα που ας πούμε ότι οριζοντιώνει της τραβάω ένα την πήρα και ετσι ξεμπερδέψαμε μ αυτη .Από χθες μας έβγαλε το λάδι . Ολα τα πουλιά εκτός του ότι είναι σε πολύ σφιχτά μέρη φεύγουν πάρα πολύ μακριά ,μιλάμε για αποστάσεις άνω των 200 μ.
Στην πορεία σταματήσαμε και σε κάνα δυο σημεία να τα ψάξουμε χωρίς κανένα ενδιαφέρον . Η ώρα πήγε τέσσερις και μισή, έχει αρχίσει να ρίχνει πάλι οπότε τα μαζέψαμε και γυρίσαμε σπίτι
View attachment 95788