αυτο το εχω δει και σε βιντεο στο youtube παλι με πλαγια... με προλαβες στο σχολιοΠως βλέπεις με το δάχτυλο να κρύβει την ρίγα![]()
Και σε τόσο ανοιχτό τόπο θες συγκεντρωτηρα και χοντρό σκάγι ντουφεκας μακριά
αυτο το εχω δει και σε βιντεο στο youtube παλι με πλαγια... με προλαβες στο σχολιοΠως βλέπεις με το δάχτυλο να κρύβει την ρίγα![]()
Ντουφεκιες στα τύφλα και αν το πάρει το πείρε πρέπει να είναι η τεχνική αυτήαυτο το εχω δει και σε βιντεο στο youtube παλι με πλαγια... με προλαβες στο σχολιο
Να σε καλά!Τη φυσίγγια χρησιμοποιείς στο πουρναρι και τη τσοκ .Μπράβο με τα ταιρια σου.Απο που είσαι βόρεια Ελλάδα;
Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις . Θα διορθώσω ότι μπορώ . Για τα σκάγια το ξέρω για αυτό και παίρνω το δίκαννο να έχω δύο επιλογές καθώς το τερεν είναι εναλασόμενο. Για το μακριά δεν ήταν δικιά μου επιλογή αλλά της μπεκάτσας(Πως βλέπεις με το δάχτυλο να κρύβει την ρίγα![]()
Σίγουρα συγκετρωτηρα τουλάχιστον 34 γρ νο 8 στην απόσταση αυτή εγώ με το πλαγιοκανο έχω νο9 στη πρώτη και νο 8 στη δεύτερη 34Το τελείωμα της φάσης χτες
Στο χα πει θειο δε το θυμάσαι;εγώ να δεις βλαστημάς 2 φορές φερμα σε κοπάδι πέρδικες χαχαΔεν ήταν εμπλοκή αυτό. Η σκανδάλη δεν τραβιόταν ,ηταν σαν να εχει μπει ασφάλεια.
Το πιθανότερο να έκανε πρόβλημα ο πίρος της ασφάλειας.Μου το έκανε στην αρχή συχνά και έφτιαξα άλλον.
Καλά να πάθω γιατι πριν κατι μέρες ειπα οτι θα την βγαλω τελείως γιατι πατιέται χωρις να το καταλάβω και δεν το έκανα .Οχι τίποτα άλλο ,αλλά το ξεχνάω.
Πρόπερσι την ίδια μέρα το έπαθα σε πέρδικα και σε μπεκάτσα και περσι ξανα .Στο χα πει θειο δε το θυμάσαι;εγώ να δεις βλαστημάς 2 φορές φερμα σε κοπάδι πέρδικες χαχα
Δημήτρη δικανοΠρόπερσι την ίδια μέρα το έπαθα σε πέρδικα και σε μπεκάτσα και περσι ξανα .
Το άλλαξα αυτό το πιράκι , έφτιαξα άλλο εγώ δηλαδή και πήγαινε μια χαρά Τώρα αυτό το χθεσινό δεν το κατάλαβα και όσες φορές και να κουνησα την ασφάλεια και δοκιμαζοντας χωρις φυσιγγι , δεν μου μάγκωσε καμία φορά.
Οχι , μπερέτα 391Δημήτρη δικανο
κολοχρονια τουλαχιστων στα γυρω μερημας φιλεμου βασιληηηη ευχωμαι να τελειωση το κυνηγι και βλεπουμε για του χρονου,,βγαινω μωνο για τα σκυλιαααα και παλι βρησκουμε κανα πουλι αλα δεν μας καθεταιιιι δεν πηραζη ετσι ειναι το κυνηγιιιιιΈνα τετράωρο σήμερα στα πουρνάρια , δύο διαφορετικά κομμάτια με -1 βαθμούς το πρωί και αέρα.... ένα πουλί στο δεύτερο κομμάτι που δε δέχθηκε καμιά διαπραγμάτευση.....τα σκυλιά ερχόταν από αριστερά μου και αυτή έφυγε 20 μέτρα δεξιά από εμένα χωρίς να την πιέσει τίποτα.... μόνο που άκουσε θόρυβο την έκανε..... και ενώ την ψάξαμε για άλλο ένα μισάωρο σε μια ακτίνα 300-400 μέτρων δεν την ξανασηκωσαμε.....
Σάκη ακριβώς όπως το έγραψες...... βγαίνω για τα σκυλιά...... ειλικρινά είναι από τις χρονιές που λέω να τελειώσει το κυνήγι να ησυχάσουμε...... αλλά μέχρι τότε εμείς θα βγαίνουμε και ότι γίνει.....κολοχρονια τουλαχιστων στα γυρω μερημας φιλεμου βασιληηηη ευχωμαι να τελειωση το κυνηγι και βλεπουμε για του χρονου,,βγαινω μωνο για τα σκυλιαααα και παλι βρησκουμε κανα πουλι αλα δεν μας καθεταιιιι δεν πηραζη ετσι ειναι το κυνηγιιιιι![]()
![]()
Μεγαλο θεμα τα σκυλια...... βγαίνω για τα σκυλιά....
καθε χρονια εχει τα δικα της ...αλλες καλές, αλλες κακές, και αλλες πολυ κακες... κυκλο κανει.Σάκη ακριβώς όπως το έγραψες...... βγαίνω για τα σκυλιά...... ειλικρινά είναι από τις χρονιές που λέω να τελειώσει το κυνήγι να ησυχάσουμε...... αλλά μέχρι τότε εμείς θα βγαίνουμε και ότι γίνει.....
Το κάνουν , καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει θήραμα στην περιοχή...Μου έκανε εντύπωση η συμπεριφορά του σκύλου . Παρότι έψαχνε με πάθος τον έβλεπα πολλές φορές έβγαινε σταμάταγε και με κοίταγε μες στα μάτια σαν να μου λεγε, τι ψάχνουμε
Γενικά Παναγιωτη μη νομίζεις ότι κυνηγάνε εδώ μπεκάτσα με σκύλο ,λόγω της ιδιομορφίας του τόπου . Τόσο της βλάστησης όσο και του ανάγλυφου. Και ειδικά για σκυλιά ανοιχτής έρευνας είναι πολύ δύσκολο γιατί το να σου φερμαρει σκύλος 100 μέτρα δεν λέω για παραπάνω γιατί είναι για γέλια και να μην μπορείς να φτάσεις, δεν έχει νόημα και είναι κρίμα και για το ίδιο το σκυλί . Ακόμη και εκει που υπήρχαν κάποια λιγα χωράφια ,μικρα εστω και με κάποια ανοίγματα γύρω-γύρω που καλλιεργόντουσαν μέχρι τη δεκαετία του 70 κοντά στο ποτάμι και που θα μπορούσες να κυνηγήσεις μέρες με παγωνιά, τώρα δεν μπορείς να πλησιάσεις καν ,Εκτός αυτού τα χωραφάκια αυτά έχουνε γεμίσει βάτα που φτάνουν και τα δυο μέτρα ύψος.Το κάνουν , καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει θήραμα στην περιοχή...
Και αν ειναι και σκυλιά ανοικτής έρευνας ξεκινούν για άλλες πολιτείες
Τώρα διάβασα το μνμ σου Κώστα!Μιας και είχα χρονο χθες το απογευμα ειπα να παω μια βολτα να παρω και το γερακο μου να τρεξει λιγο και αυτος. Καναμε ενα πολυ ωραιο κυνηγι που έμελλε δυστυχως να ειναι το και τελευταιο για τον Ιβαν.
Λιγο πριν γυρισουμε στο αυτοκινητο εντοπισαμε ενα τελευταιο πουλι και μετα το σηκωμα αυτος πηρε πορεια να ψαξει προς το αμαξι και εγω με το σπιθα καναμε ενα μικρο κυκλο για να βγουμε απο το πυκνο...κατηφοριζοντας μπροστα μας ακουγονται 2 σκυλοι που γαυγιζουν και οταν πλησιασαμε βρηκαμε τον ιβαν σκοτωμενο απο τους σκυλους.
Δεν ηθελα να δωσω περισσοτερη συνεχεια στο θεμα, αν και γνωριζα οτι τα σκυλια ειναι απο την ιδιοκτησια που βρισκοταν παραδίπλα, γιατι το μονο που θα καταφερνα θα ηταν να χαλαστω πολυ παραπανω και δεν θα μπορουσα να αποδειξω τιποτα....
Ενα αδικο τελος για ενα πολυ ωραιο ζωο στα 12 χρονια του.
Καλα κυνηγια φιλαρακο εκει που πηγες, μου χαρισες ομορφες στιγμες με την παρεα σου στα βουνα!
View attachment 95700