Μπεκάτσα

Πως βλέπεις με το δάχτυλο να κρύβει την ρίγα 🤔 🤔
Και σε τόσο ανοιχτό τόπο θες συγκεντρωτηρα και χοντρό σκάγι ντουφεκας μακριά
αυτο το εχω δει και σε βιντεο στο youtube παλι με πλαγια... με προλαβες στο σχολιο

Ένα 2ωρακι τώρα το απόγευμα..
Ποδαρομα πανω από 400μ η πρώτη.
μπεκάτσα σκύλος και πίσω εγώ οσπου την προσπέρασα για να μου έρθει.
η άλλη όλο βατραχοπηδιματα.
Τη φυσίγγια χρησιμοποιείς στο πουρναρι και τη τσοκ .Μπράβο με τα ταιρια σου.Απο που είσαι βόρεια Ελλάδα;

Τη φυσίγγια χρησιμοποιείς στο πουρναρι και τη τσοκ .Μπράβο με τα ταιρια σου.Απο που είσαι βόρεια Ελλάδα;
Να σε καλά!
Με έχεις ξανά ρωτήσει 😅
Έχω γράψει κιόλας στα φυσιγγια για μπεκάτσα 20 φορές 😁

Πως βλέπεις με το δάχτυλο να κρύβει την ρίγα 🤔 🤔
Και σε τόσο ανοιχτό τόπο θες συγκεντρωτηρα και χοντρό σκάγι ντουφεκας μακριά
Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις . Θα διορθώσω ότι μπορώ . Για τα σκάγια το ξέρω για αυτό και παίρνω το δίκαννο να έχω δύο επιλογές καθώς το τερεν είναι εναλασόμενο. Για το μακριά δεν ήταν δικιά μου επιλογή αλλά της μπεκάτσας(.hair..hair.) καθώς εγώ την περιμένω να βγει πάνω από το πυκνό απέναντι από τον σκύλο αυτή είχε άλλη γνώμη και βγήκε ανάποδα στον σκύλο και μας την έκανε προς το ποτάμι

Ένα τετράωρο σήμερα στα πουρνάρια , δύο διαφορετικά κομμάτια με -1 βαθμούς το πρωί και αέρα.... ένα πουλί στο δεύτερο κομμάτι που δε δέχθηκε καμιά διαπραγμάτευση.....τα σκυλιά ερχόταν από αριστερά μου και αυτή έφυγε 20 μέτρα δεξιά από εμένα χωρίς να την πιέσει τίποτα.... μόνο που άκουσε θόρυβο την έκανε..... και ενώ την ψάξαμε για άλλο ένα μισάωρο σε μια ακτίνα 300-400 μέτρων δεν την ξανασηκωσαμε.....

Δεν ήταν εμπλοκή αυτό. Η σκανδάλη δεν τραβιόταν ,ηταν σαν να εχει μπει ασφάλεια.
Το πιθανότερο να έκανε πρόβλημα ο πίρος της ασφάλειας.Μου το έκανε στην αρχή συχνά και έφτιαξα άλλον.
Καλά να πάθω γιατι πριν κατι μέρες ειπα οτι θα την βγαλω τελείως γιατι πατιέται χωρις να το καταλάβω και δεν το έκανα .Οχι τίποτα άλλο ,αλλά το ξεχνάω.
Στο χα πει θειο δε το θυμάσαι;εγώ να δεις βλαστημάς 2 φορές φερμα σε κοπάδι πέρδικες χαχα

Στο χα πει θειο δε το θυμάσαι;εγώ να δεις βλαστημάς 2 φορές φερμα σε κοπάδι πέρδικες χαχα
Πρόπερσι την ίδια μέρα το έπαθα σε πέρδικα και σε μπεκάτσα και περσι ξανα .
Το άλλαξα αυτό το πιράκι , έφτιαξα άλλο εγώ δηλαδή και πήγαινε μια χαρά Τώρα αυτό το χθεσινό δεν το κατάλαβα και όσες φορές και να κουνησα την ασφάλεια και δοκιμαζοντας χωρις φυσιγγι , δεν μου μάγκωσε καμία φορά.

Πρόπερσι την ίδια μέρα το έπαθα σε πέρδικα και σε μπεκάτσα και περσι ξανα .
Το άλλαξα αυτό το πιράκι , έφτιαξα άλλο εγώ δηλαδή και πήγαινε μια χαρά Τώρα αυτό το χθεσινό δεν το κατάλαβα και όσες φορές και να κουνησα την ασφάλεια και δοκιμαζοντας χωρις φυσιγγι , δεν μου μάγκωσε καμία φορά.
Δημήτρη δικανο

Ένα τετράωρο σήμερα στα πουρνάρια , δύο διαφορετικά κομμάτια με -1 βαθμούς το πρωί και αέρα.... ένα πουλί στο δεύτερο κομμάτι που δε δέχθηκε καμιά διαπραγμάτευση.....τα σκυλιά ερχόταν από αριστερά μου και αυτή έφυγε 20 μέτρα δεξιά από εμένα χωρίς να την πιέσει τίποτα.... μόνο που άκουσε θόρυβο την έκανε..... και ενώ την ψάξαμε για άλλο ένα μισάωρο σε μια ακτίνα 300-400 μέτρων δεν την ξανασηκωσαμε.....
κολοχρονια τουλαχιστων στα γυρω μερημας φιλεμου βασιληηηη ευχωμαι να τελειωση το κυνηγι και βλεπουμε για του χρονου,,βγαινω μωνο για τα σκυλιαααα και παλι βρησκουμε κανα πουλι αλα δεν μας καθεταιιιι δεν πηραζη ετσι ειναι το κυνηγιιιιι ;) ;)

κολοχρονια τουλαχιστων στα γυρω μερημας φιλεμου βασιληηηη ευχωμαι να τελειωση το κυνηγι και βλεπουμε για του χρονου,,βγαινω μωνο για τα σκυλιαααα και παλι βρησκουμε κανα πουλι αλα δεν μας καθεταιιιι δεν πηραζη ετσι ειναι το κυνηγιιιιι ;) ;)
Σάκη ακριβώς όπως το έγραψες...... βγαίνω για τα σκυλιά...... ειλικρινά είναι από τις χρονιές που λέω να τελειώσει το κυνήγι να ησυχάσουμε...... αλλά μέχρι τότε εμείς θα βγαίνουμε και ότι γίνει.....

..... βγαίνω για τα σκυλιά....
Μεγαλο θεμα τα σκυλια.
Ειδικα σε εμας τους νοτιους που δεν εχουμε τα πουλια που εχετε σε κεντροβορεια Ελλαδα.
Αν μαλιστα ο κυνηγος μπορει μονο κυριακη να βγει και δεν μπορει να διαθεσει χρηματα για ταξιδι , η κατασταση ειναι δραματικη.
Υπαρχει περιπτωση το σκυλι να μη βαλει μπεκατσα στο στομα του για ολοκληρη χρονια η ακομα και δυο χρονιες.
Αν ειναι και νεαρο - απειρο ακομα χειροτερα.
Ασχετα αν , απο εγωισμο, πολλοι δεν το λενε.

Το ορτυκι σωζει λιγο την κατασταση...γιαυτο βλεπουμε να πηγαινουν για ορτυκι το καταχειμωνο

Σάκη ακριβώς όπως το έγραψες...... βγαίνω για τα σκυλιά...... ειλικρινά είναι από τις χρονιές που λέω να τελειώσει το κυνήγι να ησυχάσουμε...... αλλά μέχρι τότε εμείς θα βγαίνουμε και ότι γίνει.....
καθε χρονια εχει τα δικα της ...αλλες καλές, αλλες κακές, και αλλες πολυ κακες... κυκλο κανει.
Την πρωτη χρονια που ειχα το σπιθα κουταβι και καιγόμουν να στομιασει μια, ολες και ολες ειδα 7 μπεκατσες....
Μπραβο για την επιμονη σας, ετσι πρεπει :)

Last edited:
Και εδώ στην περιοχή μέχρι τον Δεκέμβρη είχε κάποια ενδιαφέρον από τον Ιανουάριο και μετά η κατάσταση είναι δύσκολη . Να φανταστείτε ότι περίπου ένα μήνα που είμαι εδώ, δεν έχω βρει άνθρωπο να κυνηγάει μπεκάτσα.
Απο χθές άρχισα να χαλιέμαι Λίγο η κούραση του καθημερινού κυνηγίου, λίγο η λίγο ο καιρός που δεν βλέπω να κάνουμε τίποτα με επιστρόφια ειδικά με τις παγωνιές που άρχισαν πάλι, λίγο το ότι σχεδόν φτάσαμε στο νήμα , αλλά κυρίως για ανύπαρξία πουλιών.
Χθες βγήκαμε για τρεις ώρες μόνο σε συγκεκριμένα μέρη. Δεν βρήκαμε τίποτα, αλλά μου έκανε εντύπωση η συμπεριφορά του σκύλου . Παρότι έψαχνε με πάθος τον έβλεπα πολλές φορές έβγαινε σταμάταγε και με κοίταγε μες στα μάτια σαν να μου λεγε, τι ψάχνουμε ρε μαλάκα ;
Και μετα ξανα μέσα στα πυκνα.
Περιμένουμε λίγο να σπάσει η παγωνιά και θα επιμείνουμε μέχρι το απόγευμα.

Μου έκανε εντύπωση η συμπεριφορά του σκύλου . Παρότι έψαχνε με πάθος τον έβλεπα πολλές φορές έβγαινε σταμάταγε και με κοίταγε μες στα μάτια σαν να μου λεγε, τι ψάχνουμε
Το κάνουν , καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει θήραμα στην περιοχή...
Και αν ειναι και σκυλιά ανοικτής έρευνας ξεκινούν για άλλες πολιτείες

Το κάνουν , καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει θήραμα στην περιοχή...
Και αν ειναι και σκυλιά ανοικτής έρευνας ξεκινούν για άλλες πολιτείες
Γενικά Παναγιωτη μη νομίζεις ότι κυνηγάνε εδώ μπεκάτσα με σκύλο ,λόγω της ιδιομορφίας του τόπου . Τόσο της βλάστησης όσο και του ανάγλυφου. Και ειδικά για σκυλιά ανοιχτής έρευνας είναι πολύ δύσκολο γιατί το να σου φερμαρει σκύλος 100 μέτρα δεν λέω για παραπάνω γιατί είναι για γέλια και να μην μπορείς να φτάσεις, δεν έχει νόημα και είναι κρίμα και για το ίδιο το σκυλί . Ακόμη και εκει που υπήρχαν κάποια λιγα χωράφια ,μικρα εστω και με κάποια ανοίγματα γύρω-γύρω που καλλιεργόντουσαν μέχρι τη δεκαετία του 70 κοντά στο ποτάμι και που θα μπορούσες να κυνηγήσεις μέρες με παγωνιά, τώρα δεν μπορείς να πλησιάσεις καν ,Εκτός αυτού τα χωραφάκια αυτά έχουνε γεμίσει βάτα που φτάνουν και τα δυο μέτρα ύψος.
Και όταν λέω ποτάμι μη φανταστείς κάνα επίπεδο μέρος Είναι πλαγιές με πολύ μεγάλη κλήση που δεν μπορείς να τις περπατήσεις με τίποτα και που παλιά υπήρχαν κάποια μονοπάτια που οδηγούσαν σε κάποια χωραφάκια Αλλά μιλάμε τώρα για εποχές που υπήρχε πολύς κόσμος και υπήρχαν και ζώα.
Η περιοχή γενικώς δεν προσφέρεται πια για κυνήγι παρα μονο το κυνήγι της πέρδικας .
Ενδεικτικά μία φωτογραφία που έχω ήδη στο κινητό αφιερωμένη στο Σάκη από τα πουρνάρια των τζουμέρκων
.big smile.

1740039020725.jpeg

Μιας και είχα χρονο χθες το απογευμα ειπα να παω μια βολτα να παρω και το γερακο μου να τρεξει λιγο και αυτος. Καναμε ενα πολυ ωραιο κυνηγι που έμελλε δυστυχως να ειναι το και τελευταιο για τον Ιβαν.
Λιγο πριν γυρισουμε στο αυτοκινητο εντοπισαμε ενα τελευταιο πουλι και μετα το σηκωμα αυτος πηρε πορεια να ψαξει προς το αμαξι και εγω με το σπιθα καναμε ενα μικρο κυκλο για να βγουμε απο το πυκνο...κατηφοριζοντας μπροστα μας ακουγονται 2 σκυλοι που γαυγιζουν και οταν πλησιασαμε βρηκαμε τον ιβαν σκοτωμενο απο τους σκυλους.
Δεν ηθελα να δωσω περισσοτερη συνεχεια στο θεμα, αν και γνωριζα οτι τα σκυλια ειναι απο την ιδιοκτησια που βρισκοταν παραδίπλα, γιατι το μονο που θα καταφερνα θα ηταν να χαλαστω πολυ παραπανω και δεν θα μπορουσα να αποδειξω τιποτα....
Ενα αδικο τελος για ενα πολυ ωραιο ζωο στα 12 χρονια του.

Καλα κυνηγια φιλαρακο εκει που πηγες, μου χαρισες ομορφες στιγμες με την παρεα σου στα βουνα!

View attachment 95700
Τώρα διάβασα το μνμ σου Κώστα!
Κρίμα για το σκυλί, μετά από τέτοια πορεία στα κυνηγοτόπια μαζί σου...
Δεν του άξιζε τέτοιο τέλος...

Και...καταλαβαίνω...Είναι σκληρό μετά από τόσα χρόνια συντροφικών κυνηγιών να μην φεύγει το σκυλί στα χέρια σου με έναν πιο "φυσιολογικό" θάνατο...

Βρες αντικαταστάτη και δωστου το όνομά του...εγώ αυτό έκανα ...τιμή ένεκεν...στα σκυλιά-συντρόφους που πέρασαν από τα χέρια μού...

Back