Μπεκάτσα

Παιδια καταννοώ ολα οσα λετε και σκεφτεστε....προφανως τα σκεφτηκα και εγω εκεινη τη στιγμη και ειδικα οταν ειχε θολωσει εντελως το μυαλο....
Δεν ξερω πως βρηκα την ψυχραιμία αλλα σε οποιαδηποτε ενεργεια εν θερμω εκανα ο μονος που θα ειχε προβλημα δυστυχως θα ημουν παλί εγω. Ημουν απο το μεσημερι εκει....με εχουν δει...και γνωριζουν οτι επισκεφτομαι συχνα τον τοπο....
Μονο προβλημα θα δημιουργουσε μια εν θερμω κινηση....ειτε αμεσα ειτε εν καιρω....
Πιστεψτε με ηθελα πολυ να σχολασει η υποθεση εκεινη τη στιγμη ακριβως.
Θεωρω οτι πηρα μια δυσκολη αλλα σωστη αποφαση.

Χμμμμ....
Λες σε προηγουμενο μηνυμα,οτι δεν θα μπορουσες να αποδειξεις τιποτα,αν και τα σκυλια αυτα μενουν σε κοντινη αγροικια...
Απο την αλλη,αυτοι πως θα μπορουσαν να αποδειξουν το οτιδηποτε???
Καμερες εχουν στο δασος???
Σε καθε περιπτώση,σε βρισκω πολυ εκλεπτυσμενο και ευγενη,χωρις ιχνος ειρωνειας...
Μαλλον ανηκεις στην κατηγορια του 1% που αφορουν τετοιες περιπτωσεις....
Ξερω τι σου λεω...
Στα μερη μου κυκλοφορουν πολλα τετοια αδεσποτα, με τις αναλογες "συνεπειες"....

παιδια ενα τελευταιο σχολιο πανω στο θεμα γιατι προσπαθω να το αποδεχτώ κιόλας,
Καταρχήν ευχομαι να μη βρεθειτε ποτε σε αναλογη θεση, αλλα οταν αντικριζεις το σκυλο σου νεκρο... ολα τα αλλα μικρη σημασια εχουν πια...
Αντε και το τραβαγα απο τα μαλλια και με ενα περιεργο τροπο δικαιωνομουν ισως καπου, καποτε, καποια στιγμη, λεμε τωρα, με ποσα λεφτα θα ησασταν ικανοποιημένοι??? Για τα δικα μου δεδομένα αν μπορουσαν να μου γυρισουν το σκυλο πισω και μονο τοτε θα ηταν Οκ ...
Τωρα το τι θα μπορουσα να κανω μονος κλπ, με τη νομοθεσια που υπαρχει σημερα και με οικογενεια απο πισω καλο ειναι να το σκεφτομαστε 2 - 3 - 4 - 5.... φορες.
Επίσης τον τοπο αυτο τον λατρευω και δεν εχω σκοπο να δημιουργησω εχθρες και να μην μπορω να τον επισκεφτομαι απο φοβο πλέον....

Το σιγουρο ειναι οτι με την πρωτη ευκαιρια που θα βρεθω ξανα εκει τις επομενες μερες και αφου εχω ηρεμησει θα πιασω τον ανθρωπο να του εξηγησω τι εγινε για να λαβει τα μετρα του με τους σκυλους γιατι πολυ απλα μπορει να μην εχει την παραμικρη ιδέα και να βγηκαν απο καποια τρυπα στο φραχτη εξω τα ζωα και φυσικα να τον ενημερωσω οτι αν ξαναδω ελευθερους τους σκύλους εξω απο το κτημα του θα αναγκαστω να καλεσω την αστυνομια.
Δεν βλέπω το λόγο να προξενησω κακό σε εναν γερο ανθρωπο για ενα συμβαν μεταξυ ζωων οσο και αν με πονα που εχασα τον γερακο μου.
Θα μπορουσε να ηταν ενας λύκος ή ενα γουρουνι....

Ενα τελευταιο που μας αφορα ολους,
επειδή τα ζωα μας τα λυνουμε στη φυση με πολλους κινδύνους πλεόν γυρω μας κατα τη διαρκεια του κυνηγίου καλό ειναι να εχετε στο πισω μερος του μυαλού σας οτι μπορει να μην τα ξαναδειτε.....εγω δεν το ειχα και η σφαλιαρα ηταν δυνατη!

Θα χαλαστώ εννοώ το εξης....
ότι θα μπω σε μια διαδικασία να προσπαθώ να αποδείξω χωρίς στοιχεία, ότι μου σκότωσαν τα σκυλιά του το δικό μου....
θα τρέχω νομικά δηλαδή να προσπαθώ να βρω το δίκιο μου στα δικαστήρια...και φυσικά δεν θα το βρω και στην τελικη μπορει να φαω και καμία μήνυση για συκοφαντία....
Ο Σκύλος πισω δεν γυρνά ετσι και αλλιώς.
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Έπρεπε να κάνεις καταγγελία εκείνη την ώρα και η άκρη θα βρίσκονται.

Καταρχήν ευχομαι να μη βρεθειτε ποτε σε αναλογη θεση, αλλα οταν αντικριζεις το σκυλο σου νεκρο... ολα τα αλλα μικρη σημασια εχουν πια...
Αντε και το τραβαγα απο τα μαλλια και με ενα περιεργο τροπο δικαιωνομουν ισως καπου, καποτε, καποια στιγμη, λεμε τωρα, με ποσα λεφτα θα ησασταν ικανοποιημένοι??? Για τα δικα μου δεδομένα αν μπορουσαν να μου γυρισουν το σκυλο πισω και μονο τοτε θα ηταν Οκ ...
Τωρα το τι θα μπορουσα να κανω μονος κλπ, με τη νομοθεσια που υπαρχει σημερα και με οικογενεια απο πισω καλο ειναι να το σκεφτομαστε 2 - 3 - 4 - 5.... φορες.
Επίσης τον τοπο αυτο τον λατρευω και δεν εχω σκοπο να δημιουργησω εχθρες και να μην μπορω να τον επισκεφτομαι απο φοβο πλέον....

Το σιγουρο ειναι οτι με την πρωτη ευκαιρια που θα βρεθω ξανα εκει τις επομενες μερες και αφου εχω ηρεμησει θα πιασω τον ανθρωπο να του εξηγησω τι εγινε για να λαβει τα μετρα του με τους σκυλους γιατι πολυ απλα μπορει να μην εχει την παραμικρη ιδέα και να βγηκαν απο καποια τρυπα στο φραχτη εξω τα ζωα και φυσικα να τον ενημερωσω οτι αν ξαναδω ελευθερους τους σκύλους εξω απο το κτημα του θα αναγκαστω να καλεσω την αστυνομια.
Δεν βλέπω το λόγο να προξενησω κακό σε εναν γερο ανθρωπο για ενα συμβαν μεταξυ ζωων οσο και αν με πονα που εχασα τον γερακο μου.

επειδή τα ζωα μας τα λυνουμε στη φυση με πολλους κινδύνους πλεόν γυρω μας κατα τη διαρκεια του κυνηγίου καλό ειναι να εχετε στο πισω μερος του μυαλού σας οτι μπορει να μην τα ξαναδειτε.....εγω δεν το ειχα και η σφαλιαρα ηταν δυνατη!
Αν ξεκινάω,από την Αθήνα να πάω στον Γράμμο,στη Γκαμήλα,στα Άγραφα,έχοντας στο μυαλό μου, ότι μπορεί να γυρίσω,χωρίς τον σύντροφό μου,που τον λατρεύω,καλύτερα να μην πάω καθόλου.

Αν ξεκινάω,από την Αθήνα να πάω στον Γράμμο,στη Γκαμήλα,στα Άγραφα,έχοντας στο μυαλό μου, ότι μπορεί να γυρίσω,χωρίς τον σύντροφό μου,που τον λατρεύω,καλύτερα να μην πάω καθόλου.
Πες τα ρε φίλε πες τα.

Μιας και είχα χρονο χθες το απογευμα ειπα να παω μια βολτα να παρω και το γερακο μου να τρεξει λιγο και αυτος. Καναμε ενα πολυ ωραιο κυνηγι που έμελλε δυστυχως να ειναι το και τελευταιο για τον Ιβαν.
Λιγο πριν γυρισουμε στο αυτοκινητο εντοπισαμε ενα τελευταιο πουλι και μετα το σηκωμα αυτος πηρε πορεια να ψαξει προς το αμαξι και εγω με το σπιθα καναμε ενα μικρο κυκλο για να βγουμε απο το πυκνο...κατηφοριζοντας μπροστα μας ακουγονται 2 σκυλοι που γαυγιζουν και οταν πλησιασαμε βρηκαμε τον ιβαν σκοτωμενο απο τους σκυλους.
Δεν ηθελα να δωσω περισσοτερη συνεχεια στο θεμα, αν και γνωριζα οτι τα σκυλια ειναι απο την ιδιοκτησια που βρισκοταν παραδίπλα, γιατι το μονο που θα καταφερνα θα ηταν να χαλαστω πολυ παραπανω και δεν θα μπορουσα να αποδειξω τιποτα....
Ενα αδικο τελος για ενα πολυ ωραιο ζωο στα 12 χρονια του.

Καλα κυνηγια φιλαρακο εκει που πηγες, μου χαρισες ομορφες στιγμες με την παρεα σου στα βουνα!

View attachment 95700
Κωστη....ειναι πολυ ψυχοφθόρο αυτο που εγινε και ηλικρινά, απορώ με την αυτοσυγκράτησή σου φιλάρα....δεν σου γράφω κατι άλλο...

Υ.Γ.
Λυπάμε ηλικρινά για αυτο το άσχημο τέλος του κούκλου σου...

Σήμερα έπιασα ύψωμα, βρήκα μια μπεκάτσα στο 20λεπτο, βγαίνει πέναλντι, 2 τουφεκιές βιαστικές και ένα δυνατό κλαμπανι,,,τη βρίσκω παρακάτω, σηκώνεται, πρώτη τουφεκιά βιαστικά, 2η αφού την άφησα να στρώσει .....και στρίβει, δεν είναι δυνατόν λέω..... τελικά το πουλί έπεσε λίγο μετά αφού την έχασα από τα μάτια μου!
Στη συνέχεια αλλαγή μέρους, βρήκα άλλη μια χαμηλά σε μια πλαγιά και ξεκίνησε η ανάβαση, ώσπου βγήκε στη κορυφή σε ένα λιοστασι και σηκώθηκε!

Έχεις δίκιο σε πολλά και εγώ μερικές φορές δεν ασχολούμαι να διεκδικήσω και ας εχω δίκιο γιατί δεν βγάζει πουθενά... αλλά αυτοί θέλανε οπωσδήποτε καταγγελία στην αστυνομία για γλιτώσει και κανένας άλλος τουλάχιστον να τούς έχουν υπόψιν να τους κάνουν έστω παρατήρηση να τα μαζέψουν και ας μην το τραβαγες δικαστικά.

Τελευταίο σχόλιο και από εμένα να μην χαλάμε το θέμα

μαθετε τα σκυλια σας να ειναι κοντα να τα βλεπετε , για να γλυτωνεται τα παντα , και οχι στα 200 και 300 μετρα με μπιμπερ

Νομίζω έκανες πολύ μεγάλο λάθος φίλε.
Όχι για τον σκυλάκο σου, αυτός όπως είπες δεν γυρνάει πίσω, αλλά έπρεπε να κάνεις τα αυτονόητα για τον δικό μου σκυλάκο, για του άλλου τον σκυλάκο, για όποιον άλλον σκυλάκο τύχει αύριο να περάσει από εκεί...

μαθετε τα σκυλια σας να ειναι κοντα να τα βλεπετε , για να γλυτωνεται τα παντα , και οχι στα 200 και 300 μετρα με μπιμπερ
Δεν έχει λογική αυτό που λες..την φόλα ας πούμε μπορεί να την φάει και στα 5 μέτρα από σένα.. υπάρχει λόγος που σε κάποια μέρη της Ελλάδας,οι κυνηγοί χρησιμοποιούν σκυλιά μεσαίας και μεγάλης έρευνας.

Δεν έχει λογική αυτό που λες..την φόλα ας πούμε μπορεί να την φάει και στα 5 μέτρα από σένα.. υπάρχει λόγος που σε κάποια μέρη της Ελλάδας,οι κυνηγοί χρησιμοποιούν σκυλιά μεσαίας και μεγάλης έρευνας.
δεν εχει λογικη , πως δεν εχει οταν την φαει στα 5 μετρα απο εσενα θα το δεις και θα το προλαβης , η να μην την φαει ολη , η καθολου , και να του δωσεις τα φαρμακα που θα εχεις μαζι σου , η θα δεις οταν θα του επιτεθη αλλος σκυλος , η λυκος , η τσακαλος , και δεν θα ψαχνεις τον σκυλο σου , που μεχρι να πας εκει που ειναι θα εχει γινει η ζημια , ναι στα σκυλια ανοιχτης ερευνας 50 με 70 μετρα απο εσενα , αλλα οχι 200 και 300 μετρα που εχει γινει μοδα τα τελευταια χρονια

δεν εχει λογικη , πως δεν εχει οταν την φαει στα 5 μετρα απο εσενα θα το δεις και θα το προλαβης , η να μην την φαει ολη , η καθολου , και να του δωσεις τα φαρμακα που θα εχεις μαζι σου , η θα δεις οταν θα του επιτεθη αλλος σκυλος , η λυκος , η τσακαλος , και δεν θα ψαχνεις τον σκυλο σου , που μεχρι να πας εκει που ειναι θα εχει γινει η ζημια , ναι στα σκυλια ανοιχτης ερευνας 50 με 70 μετρα απο εσενα , αλλα οχι 200 και 300 μετρα που εχει γινει μοδα τα τελευταια χρονια
Αν είναι το σκυλί να πηγαίνει 5 μέτρα από μένα γιατί να έχω σκύλο.....θα πετάω πέτρες..... έτσι μπορεί να πετύχω και καμιά μπεκατσα και να γλυτώσω το φυσιγγι που θα έριχνα ...... εντελώς φιλικά Λάκη ή όπως αλλιώς λέγεσαι......τα πράγματα αλλάζουν.....τα θηράματα συμπεριφέρονται διαφορετικά με την πάροδο των ετών και η εξέλιξη έχει μπει σε όλους τους τομείς......ο καθένας μας επιλέγει ανάλογα τις ανάγκες του και τον τόπο που κυνηγάει...... σεβαστή η άποψη του καθενός αλλά δε σημαίνει ότι είναι η σωστή...... και για να αναφερθώ και στο συμβάν που ανέφερε ο Κώστας..... καλώς ή κακώς επέλεξε αυτό που έκανε......δε χρειάζεται μέσα στον πόνο του και τη στενοχώρια του να του κουνάμε το δάκτυλο και να του ξύνουμε πληγές......

Last edited:
Πάντως όπως και να χει ,το κυνήγι έχει καταντήσει λίγο αγχωτικό με το θέμα του σκύλου . Δεν είναι μόνο θέμα τσοπανόσκυλων Είναι οι λύκοι ,είναι τα αγριογούρουνα, οι φόλες και δεν ξέρεις τι θα σου τύχει . Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να μην έχεις άγχος για το σκύλο σου Αυτό για μένα είναι πια δεδομένο και όχι μετά τον τραυματισμό που είχε ο σκύλος μου από το αγριογούρουνο ή τη συνάντηση λίγο πριν με αρκούδα Από την πρώτη μέρα που τον έβγαλα για κυνήγι είχα ανησυχία γιατί η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί από παλιότερα.

Πάντως όπως και να χει ,το κυνήγι έχει καταντήσει λίγο αγχωτικό με το θέμα του σκύλου . Δεν είναι μόνο θέμα τσοπανόσκυλων Είναι οι λύκοι ,είναι τα αγριογούρουνα, οι φόλες και δεν ξέρεις τι θα σου τύχει . Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να μην έχεις άγχος για το σκύλο σου Αυτό για μένα είναι πια δεδομένο και όχι μετά τον τραυματισμό που είχε ο σκύλος μου από το αγριογούρουνο ή τη συνάντηση λίγο πριν με αρκούδα Από την πρώτη μέρα που τον έβγαλα για κυνήγι είχα ανησυχία.
Εννοείται ότι πάντα υπάρχει ανησυχία,αλλά αν φτάσει στο σημείο,να μας γίνει έμμονη ιδέα,καλύτερα,να πάω για χόρτα.
Όπως έχω αναφέρει πάλι,κάποια πολύ καλά μέρη,για μπεκάτσα,τα έχω διαγράψει πιά,λόγω των λύκων.

Back