Μπεκάτσα

Άλλη μια έξοδο σήμερα σε ανάμεικτο τερέν....... θερμοκρασία 2 βαθμούς κελσίου συννεφιά και ελαφρύ βοριαδακι.....16500 βήματα από τις 8:30 έως τις 13:45... δύο πουλιά σήκωσα το ένα τρεις φορές και το τουφεκισα μία μέσα στα κλαδιά.....το δεύτερο το ήξερα από την Τετάρτη...... και σήμερα δεν έμεινε ούτε δευτερόλεπτο στη φερμα...... δεν την ξαναβρήκαμε κιόλας....... είναι οι μαστορισες του Φλεβάρη αυτές......IMG_20250207_094440.jpg

Και σήμερα το πρωί για μπεκάτσες σε διαφορετικό μέρος, με αρκετό περπάτημα, βρήκα 2 πουλιά, ανήσυχα, ίσα που θα χτυπήσει 2 φορές το Μπίμπερ. Ωστόσο την μια τη ντουφεκισα 2 φορές και την άλλη μια,,,, μάλλον έχω χάσει τη φόρμα μου!!! .cofee.
Δε στεκονται εύκολα τωρα Αρη....νωρις το πρωί, ειναι λιγο καλύτερα, εχω παρατηρησει......και δεν ειναι πουλια αυτά, να ριξεις κουταβια...😖

Αποκεντρωτικό φυσίγγι από ανακύκλωση, ριγμένου ελικοειδή!(πτάνα φτώχια 🤣🤣)
Το Βaikalάκι με μαμά τσοκ... Μινιμαλισμός!
Κατά τ άλλα,χιονόνερο, κρύο,όλα μούσκεμα κ εγώ ομοίως,μέχρι τα ... κάτω από τη μέση!
Το κορίτσι στη δεύτερη φέρμα "έπεσε", αλλά για να εκδικηθεί, σημάδεψε ένα άβατο...
Ο Κούπερ,πλήρη άρνηση για να μπει,οπότε άφησα όπλο,γιλέκο κ μπήκα εγώ με μαχαίρι, να ξεκλαρίζω πουρνάρι, αγριοτριανταφυλλιές,γκορτσιές κτλ
Τη βρήκα...
Από βδομάδα πάλι...
Άντε και με μπιπερ συνονόματε .big smile.

Δε στεκονται εύκολα τωρα Αρη....νωρις το πρωί, ειναι λιγο καλύτερα, εχω παρατηρησει......και δεν ειναι πουλια αυτά, να ριξεις κουταβια...😖
Η αλήθεια είναι αυτή Κώστα, αλλά ένεκα ελαιοσυλλογής, βγήκα 2-3 φορές όταν έπρεπε και είχε πουλιά!

Η αλήθεια είναι,ότι δεν είμαι τόσο μινιμαλιστής...
Βάζω μπίμπερ,έστω μόνο στη φέρμα ή με πολύ αραιό κουδούνι!
Εγώ το είπα αστειευόμενος για σένα το μπίπερ ,οχι για τον σκυλο. .big smile.

Εγω δεν ασχολήθηκα καθόλου σήμερα και δεν νομίζω και το Σαββατοκύριακο να ασχοληθώ .Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον και τα πουλιά είναι εξαφανισμένα.

Η αλήθεια είναι αυτή Κώστα, αλλά ένεκα ελαιοσυλλογής, βγήκα 2-3 φορές όταν έπρεπε και είχε πουλιά!
Το ξερω ρε συ....τα ειπαμε με τον Αργύρη στο Ελαιοτρηβείο ενα απογευμα....μου λεει, με το ζωρι τον κραταω, να μη μου φυγει....χε χε.

Καλησπέρα αγόρια μου.
Είπα να κάνω ένα μονοήμερο μόνος σήμερα στην υπέροχη Ήπειρο αλλά στραβωσε η μέρα. Πρώτο κομμάτι σε πουρνάρια, ωραίο κομμάτι, η πρώτη φερμα δεν άργησε να έρθει από τη Βινούλα μου, καμιά 40 μέτρα πάνω,.... σιγά σιγά ανέβηκα, πήγαμε ποντα φερμα για 20-25 μέτρα περίπου και ενώ είμαι λίγο ποιο μπροστά από τη σκυλίτσα να κόψω τη βασίλισσα, σηκώνεται καμιά 20αρια μέτρα μπροστά, τη βλέπω λίγο στο πλάι καμιά 30+ μέτρα, μια υπέροχη τουφεκιά με Gm3 διασποράς και η βασίλισσα διπλωσε κεραυνοβολημενη στα ψηλά πουρνάρια.......αυτό ήταν σε βρέθηκε ποτέ..... σχεδόν μια ώρα παιδευτηκα μη τη δω σκαλωμενη αλλά μάταια......ψιλοξενερωμενος ψάχνω καμιά ώρα ακόμα αλλά τίποτα.
Πάω να αλλάξω μέρος και στη Πλακωτή ( για όσους ξέρουν) είχα λίγο παραπάνω χιλιόμετρα μέσα και από το πουθενά μου πετάγεται ένας σκύλος, έκανα λίγο δεξιά να το αποφύγω και μια πεσμένη πέτρα στο δρόμο μου σκίζει το λάστιχο μπροστά δεξιά.....αυτό ήταν......μαμηθηκε η μέρα, ήταν που ήταν στραβή.....με τη ρεζέρβα νέου τύπου δε είχα εμπιστοσύνη να τη βάλω μπροστά στο τιμόνι..... οπότε έβγαλα μια πίσω ρόδα, την έβαλα μπροστά και τη ρεζέρβα πίσω......να συνεχίσω χωρίς ρεζέρβα ούτε να το σκεφτώ.....το ποιο κοντινο λάστιχαδικο 1 ωρα και βάλε δρόμος..... όρεξη δεν είχα με όλα αυτά..... έτσι πήρα το δρόμο της επιστροφής σιγά σιγά να γυρίσω στο νησί. Δεν ήθελε σήμερα, δε πειράζει.......
Συγγνώμη για το όγκο παιδιά.....

Καλησπέρα αγόρια μου.
Είπα να κάνω ένα μονοήμερο μόνος σήμερα στην υπέροχη Ήπειρο αλλά στραβωσε η μέρα. Πρώτο κομμάτι σε πουρνάρια, ωραίο κομμάτι, η πρώτη φερμα δεν άργησε να έρθει από τη Βινούλα μου, καμιά 40 μέτρα πάνω,.... σιγά σιγά ανέβηκα, πήγαμε ποντα φερμα για 20-25 μέτρα περίπου και ενώ είμαι λίγο ποιο μπροστά από τη σκυλίτσα να κόψω τη βασίλισσα, σηκώνεται καμιά 20αρια μέτρα μπροστά, τη βλέπω λίγο στο πλάι καμιά 30+ μέτρα, μια υπέροχη τουφεκιά με Gm3 διασποράς και η βασίλισσα διπλωσε κεραυνοβολημενη στα ψηλά πουρνάρια.......αυτό ήταν σε βρέθηκε ποτέ..... σχεδόν μια ώρα παιδευτηκα μη τη δω σκαλωμενη αλλά μάταια......ψιλοξενερωμενος ψάχνω καμιά ώρα ακόμα αλλά τίποτα.
Πάω να αλλάξω μέρος και στη Πλακωτή ( για όσους ξέρουν) είχα λίγο παραπάνω χιλιόμετρα μέσα και από το πουθενά μου πετάγεται ένας σκύλος, έκανα λίγο δεξιά να το αποφύγω και μια πεσμένη πέτρα στο δρόμο μου σκίζει το λάστιχο μπροστά δεξιά.....αυτό ήταν......μαμηθηκε η μέρα, ήταν που ήταν στραβή.....με τη ρεζέρβα νέου τύπου δε είχα εμπιστοσύνη να τη βάλω μπροστά στο τιμόνι..... οπότε έβγαλα μια πίσω ρόδα, την έβαλα μπροστά και τη ρεζέρβα πίσω......να συνεχίσω χωρίς ρεζέρβα ούτε να το σκεφτώ.....το ποιο κοντινο λάστιχαδικο 1 ωρα και βάλε δρόμος..... όρεξη δεν είχα με όλα αυτά..... έτσι πήρα το δρόμο της επιστροφής σιγά σιγά να γυρίσω στο νησί. Δεν ήθελε σήμερα, δε πειράζει.......
Να αφήσεις την ρεζέρβα στην άκρη και να πάρεις μια ζάντα ίδια με αυτήν που έχεις να μονταρης και ένα ίδιο λάστιχο εστω και μεταχειρισμένο...αφού κανείς τόσα χιλιόμετρα σε δύσκολες περιοχές πρέπει να έχεις εργαλεία μαζί σου

Να αφήσεις την ρεζέρβα στην άκρη και να πάρεις μια ζάντα ίδια με αυτήν που έχεις να μονταρης και ένα ίδιο λάστιχο εστω και μεταχειρισμένο...αφού κανείς τόσα χιλιόμετρα σε δύσκολες περιοχές πρέπει να έχεις εργαλεία μαζί σου
Έχεις δίκιο Ηλία μου αλλά και κανονική ρεζέρβα να είχα δε θα συνέχιζα να πάω για κυνήγι χωρίς ρεζέρβα.....δεν ήμουν στο νησί που δε τρέχει τίποτα, εδώ με ένα τηλ θα είχα βοήθεια......

Καλημέρα σε όλους. Πρωί πρωί και επειδή λόγω υποχρεώσεων δεν προβλεπόταν κυνήγι για σήμερα είπα να βγάλω το σκυλί να ξεμουδιάσει στην ποταμιά δίπλα από το σπίτι . Συνήθως την βόλτα αυτήν την κάνω με βέργα και όχι με όπλο αλλά σήμερα πήρα το δίκαννο και πήγα λίγο μακρύτερα από τα τελευταία σπίτια . Με το που κατεβήκαμε στην όχθη η μικρή πήρε έντονη μυρουδιά και κατευθύνθηκε σε ένα μεγάλο βατιόνα. Αναγκαστικά έμεινα από έξω και την άκουγα να παλεύει με τα βάτα. Ξαφνικά πετάγεται η μπεκάτσα έρχεται κατευθείαν πάνω μου στα 2 μέτρα με αποτέλεσμα ένα νταούλιασμα από μένα περιωπής. Το απόγευμα πιστεύω να κλείσουμε τον λογαριασμό αν βρω χρόνο. Μάλλον πρόκειται για εσωτερική μετακίνηση, λόγω αλλαγής καιρού (ελαφρά χιονόπτωση) καθώς όσες φορές πήγα εκεί φέτος δεν είχα βρεί κάτι.

Καλημέρα σε όλους. Πρωί πρωί και επειδή λόγω υποχρεώσεων δεν προβλεπόταν κυνήγι για σήμερα είπα να βγάλω το σκυλί να ξεμουδιάσει στην ποταμιά δίπλα από το σπίτι . Συνήθως την βόλτα αυτήν την κάνω με βέργα και όχι με όπλο αλλά σήμερα πήρα το δίκαννο και πήγα λίγο μακρύτερα από τα τελευταία σπίτια . Με το που κατεβήκαμε στην όχθη η μικρή πήρε έντονη μυρουδιά και κατευθύνθηκε σε ένα μεγάλο βατιόνα. Αναγκαστικά έμεινα από έξω και την άκουγα να παλεύει με τα βάτα. Ξαφνικά πετάγεται η μπεκάτσα έρχεται κατευθείαν πάνω μου στα 2 μέτρα με αποτέλεσμα ένα νταούλιασμα από μένα περιωπής. Το απόγευμα πιστεύω να κλείσουμε τον λογαριασμό αν βρω χρόνο. Μάλλον πρόκειται για εσωτερική μετακίνηση, λόγω αλλαγής καιρού (ελαφρά χιονόπτωση) καθώς όσες φορές πήγα εκεί φέτος δεν είχα βρεί κάτι.
Το πιθανότερο είναι το απόγευμα να μην είναι εκεί.....αν οι καιρικες συνθήκες μείνουν ίδιες ασε δύο τρεις μέρες και πήγαινε τότε.....

Καλησπέρα αγόρια μου.
Ρε γιαννο

Καλησπέρα είχα πολύ καιρό να πάω αλλά σήμερα πήγαμε με τον συνκυνηγό μου εδώ κοντά προς Βοιωτία στα πουρνάρια μήπως έχει εμφανιστεί κανένα πουλί δυστυχώς πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες των σκυλιών μας για τρεις ώρες τίποτα . Μάλλον για μας φέτος το κυνηγι τελείωσε να είστε όλοι καλά και καλά να περνάτε.Η φετινή χρονιά για εμάς εδώ στην Αττική ήταν η χειρότερη εκτός εάν μπορούσες να κάνεις ταξίδια.

Καλησπέρα είχα πολύ καιρό να πάω αλλά σήμερα πήγαμε με τον συνκυνηγό μου εδώ κοντά προς Βοιωτία στα πουρνάρια μήπως έχει εμφανιστεί κανένα πουλί δυστυχώς πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες των σκυλιών μας για τρεις ώρες τίποτα . Μάλλον για μας φέτος το κυνηγι τελείωσε να είστε όλοι καλά και καλά να περνάτε.Η φετινή χρονιά για εμάς εδώ στην Αττική ήταν η χειρότερη εκτός εάν μπορούσες να κάνεις ταξίδια.
Όχι μόνο στην Αττική...
Καλησπέρα και από εμένα...
3 διαφορετικά κομμάτια ψάξαμε σήμερα ( κεντρική Εύβοια)...
Ούτε μυρωδιά...
Τι να πω... 😞😞

Όχι μόνο στην Αττική...
Καλησπέρα και από εμένα...
3 διαφορετικά κομμάτια ψάξαμε σήμερα ( κεντρική Εύβοια)...
Ούτε μυρωδιά...
Τι να πω... 😞😞
Καλημέρα Τάσο και εμείς περιμένουμε πουλιά από την Εύβοια όταν ρίχνει χιόνια αλλά φέτος δυστυχώς ούτε εκεί έχει και δεν χρειάζεται να έρθεις εκεί για να το διαπιστώσεις
Καλό μεσημέρι.

Καλησπέρα σε όλους...
4ωρη έξοδος μπας και.....
Άλλαξα 3 διαφορετικά σημεία...
Ούτε μυρωδιά..
Η βροχή, το χιονόνερο και το ψιλοχιονο ακατάπαυστα...
Εχω βραχεί μέχρι το παχύ έντερο...
Δεν υπάρχει το φετινό σε εμάς εδώ.... 😔
Φωτογραφία το μέρος σήμερα...
Καποιοι το ξέρουν...
Τα νερά τρέχανε καταρράκτες...

Attachments

• IMG_20250209_081726.jpg
    IMG_20250209_081726.jpg
    378,6 KB · Προβολές: 53
  • IMG_20250209_075756.jpg
    IMG_20250209_075756.jpg
    391,3 KB · Προβολές: 53
Εμείς Αρκαδία τρία διαφορετικά μέρη σηκώσαμε δύο η πρώτη δεν έδωσε η δεύτερη στο διπλό σήκωμα έκατσε στη φερμα σε ένα ρέμα περνούμε θέσεις και περιμένουμε και βγαίνει όχι όμως ακριβώς όπως θα θελα με το κίνδυνο να φύγει ατουφεκιστη της ρίχνω μια στα 30 μέτρα και τρώει πέταλο η βολή αυτή όμως τις άλλαξε πορεία και πέρασε από το φίλο μου ντουμπλε αυτός και με τη δεύτερη περνάει σκάγια τη βρήκαμε ζωντανή 100 μέτρα παραπανω

Back