Πριν το κανεις αυτο...ψαξε και δες ΠΟΥ θα προπονηθεις με την καραμπινα στην πρακτικη σκοποβολη.Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι σοβαρά την σκοπευτική άδεια για λειόκαννο, καθώς περιλαμβάνει μηδέν περιορισμούς και θα μπορώ ν' ασκηθώ με το όπλο όπως ακριβώς πρέπει. Δεν θα χρειαζόταν, αν δεν ήταν τόσο αχανή και σφιχτά τα πράγματα ταυτόχρονα, όπως άδεια για σκοπευτικό βοήθημα, η περιορισμούς όπως μειωτήρας, η, μια εγγραφή σε σύλλογο/ συνδρομή επαρκούσε αλλά δυστυχώς ζούμε στο Ελλάδα, που μόνο Δυτικό Δημοκρατικό Κράτος δεν το λες αλλά τέλοσπάντων.
Πάντως, συμφέρει και οικονομικά βγαίνει.
Σκοπευτικό και "ιδιοκτησια" ειναι δύο αντιφατικές εννοιες στην Ελλαδα.Και εγώ το σκέφτομαι απλα φοβαμαι μην πουνε μετα καντε και αγωνες και πληρωνουμε και για αυτο... Ύστερα με ειχε πει ενας αστυνομικος στο σκοπευτήριο οτι το 90κατι ειχανε μαζεψει με καταργηση νόμου ολα τα σκοπευτικα ... Δεν ξέρω ημουν μικρος... Τα κυνηγετικά δεν τα ασχολήθηκαν ποτέ ...έχουν μια εμμονη με τα σκοπευτικα να τα ψαχνουν και να τα ψυριζουν.
Ετσι ακριβως... Για αυτο και κολλαω να γυρισω και τα λειοκαννα σε σκοπευτικα...επισης αν τα γυρίσω "πιανουν"θεση στα ποσα οπλα μπορώ να εχω; εχω οριο αριθμού ;Σκοπευτικό και "ιδιοκτησια" ειναι δύο αντιφατικές εννοιες στην Ελλαδα.
Ειναι απλα μια ψευδαίσθηση.
Εσυ το αγοραζεις, αλλα ανηκει στο κρατος για οσο καιρο θελει και κατω απο το τρεχων πρισμα του νόμου.
Απλα το κράτος ειναι γενναιόδωρο και σε αφήνει (2 χρονια βαλέρ) να πουλήσεις την περιουσια σου, πριν στην δεσμευσει οριστικα, οταν και οποτε το επιθυμήσει.
Αυτο μπορει να συμβει, ειτε γιατι αλλαζει κατι στη νομοθεσια, ειτε γιατι μη συμμετέχωντας σε αγωνες δεν σου χρειαζεται πλεον σκοπευτικο τουφεκι/πιστόλι.
Εσυ πιστευεις οτι ολοι αυτοι με τα νομιμα πιστολια των 9mm, 45 ACP κλπ, τους διακρινει καποιο αθλητικό πνευμα και αγάπη προς το αθλημα της σκοποβολής ?
Απλα ειναι ο μονος τρόπος να ικανοποιήσουμε το πάθος ΜΑΣ για την κατοχή οπλων.
Να λεμε τα συκα-συκα και τη σκάφη-σκάφη.
Δεν το εχω ψαξει,αλλα νομιζω ο αριθμος (οπως και οι αναγκαστικοι αγωνες που το επιβεβαιωσα και επισημα) αφορουν ραβδωτά τυφέκια και πιστολια.Οχι λειόκανα.Ετσι ακριβως... Για αυτο και κολλαω να γυρισω και τα λειοκαννα σε σκοπευτικα...επισης αν τα γυρίσω "πιανουν"θεση στα ποσα οπλα μπορώ να εχω; εχω οριο αριθμού ;
Από μπροστά είναι για τα μπιμπελό της κυράς και πίσω ντουλάπι για όπλα ;
Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι σοβαρά την σκοπευτική άδεια για λειόκαννο, καθώς περιλαμβάνει μηδέν περιορισμούς και θα μπορώ ν' ασκηθώ με το όπλο όπως ακριβώς πρέπει. Δεν θα χρειαζόταν, αν δεν ήταν τόσο αχανή και σφιχτά τα πράγματα ταυτόχρονα, όπως άδεια για σκοπευτικό βοήθημα, η περιορισμούς όπως μειωτήρας, η, μια εγγραφή σε σύλλογο/ συνδρομή επαρκούσε αλλά δυστυχώς ζούμε στο Ελλάδα, που μόνο Δυτικό Δημοκρατικό Κράτος δεν το λες αλλά τέλοσπάντων.
Πάντως, συμφέρει και οικονομικά βγαίνει.
Να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ακριβώς αυτό..... ότι κάποια στιγμή που θα καταλάβουν από την Σκοε ότι υπάρχει χρήμα θα φροντίσουν να χρειάζεται αγώνες για την έκδοση σκοπευτικής άδειας όπλου....... εδώ συμμετέχεις σε αγώνες πιστολιού ή PCC πληρώνεις το παράβολο συμμετοχής στον αγώνα από το οποίο η Σκοε παίρνει μερίδιο ανάλογα το επίπεδο του αγώνα..... και σου λέει ότι για να δώσω ως εποπτεύουσα αρχή βεβαίωση συμμετοχής στους αγώνες αυτούς ώστε να βγάλεις άδεια σκοπευτικού όπλου πρέπει να πληρώσεις 60 ευρώ....... δηλαδή συμμετέχεις σε 6 αγωνες μέσα σε ένα εξάμηνο (παράβολο συμμετοχής 20-25 ευρώ/αγώνα) συν τα φυσίγγια 90-110 (2-3 κουτιά δηλαδή την 50 φυσιγγίων)ανάλογα τον αγώνα.....(40-60 ευρώ) ..... όλα για τα λεφτά..... γίνονταιΚαι εγώ το σκέφτομαι απλα φοβαμαι μην πουνε μετα καντε και αγωνες και πληρωνουμε και για αυτο... Ύστερα με ειχε πει ενας αστυνομικος στο σκοπευτήριο οτι το 90κατι ειχανε μαζεψει με καταργηση νόμου ολα τα σκοπευτικα ... Δεν ξέρω ημουν μικρος... Τα κυνηγετικά δεν τα ασχολήθηκαν ποτέ ...έχουν μια εμμονη με τα σκοπευτικα να τα ψαχνουν και να τα ψυριζουν.
Καλό είναι να μην δίνονται τέτοιες συμβουλές γιατί στο ραβδωτό η βολίδα στροβιλίζεται και πολλές φορές παράξενα αναλόγως τι θα συναντήσει.Οποιος εχει ιδιοκτητη οικεία (κατα προτιμηση μονοκατοικια) φτιαχνει στο υπογειο το δικο του σκοπευτηριο.
Τωρα οπλα και πυρομαχικα θα πρεπει να τα προμηθευεται με παραλληλη εισαγωγη που λενε και στα αυτοκίνητα
View attachment 88362
Εννεοιται οτι αστειευομαιΚαλό είναι να μην δίνονται τέτοιες συμβουλές γιατί στο ραβδωτό η βολίδα στροβιλίζεται και πολλές φορές παράξενα αναλόγως τι θα συναντήσει.
Αν δεν έχεις την κατάλληλη δομή απέναντι υπάρχει περίπτωση να γυρίσει βολίδα πίσω.
Προσωπική εμπειρία.
Υπάρχουν σύγχρονα υλικά που έχουν λύσει το πρόβλημα αυτό .Καλό είναι να μην δίνονται τέτοιες συμβουλές γιατί στο ραβδωτό η βολίδα στροβιλίζεται και πολλές φορές παράξενα αναλόγως τι θα συναντήσει.
Αν δεν έχεις την κατάλληλη δομή απέναντι υπάρχει περίπτωση να γυρίσει βολίδα πίσω.
Προσωπική εμπειρία.
Αυγόθηκες σκέτες που πουλάνε ;;;Οποιος εχει ιδιοκτητη οικεία (κατα προτιμηση μονοκατοικια) φτιαχνει στο υπογειο το δικο του σκοπευτηριο.
Τωρα οπλα και πυρομαχικα θα πρεπει να τα προμηθευεται με παραλληλη εισαγωγη που λενε και στα αυτοκίνητα
View attachment 88362
Στα Μέγαρα , στα κοτετσάδικα ; …Αυγόθηκες σκέτες που πουλάνε ;;;
Και στα κυνηγετικά αυτό ισχύει.Σκοπευτικό και "ιδιοκτησια" ειναι δύο αντιφατικές εννοιες στην Ελλαδα.
Ειναι απλα μια ψευδαίσθηση.
Εσυ το αγοραζεις, αλλα ανηκει στο κρατος για οσο καιρο θελει και κατω απο το τρεχων πρισμα του νόμου.
Όχι Κώστα δεν είναι το ίδιο.....στα σκοπευτικά η άδεια ισχύει για 5 χρόνια.... πρέπει να κάνεις 5-6 αγώνες το χρόνο που συνεπάγεται 20 -25 ευρώ παράβολο συμμετοχής για κάθε αγώνα σύν τα φυσίγγια που θα ρίξεις...... στο κυνηγετικό η ισχύς της άδειας είναι 10 χρόνια χωρίς άλλη υποχρέωση...... καμιά σχέσηΚαι στα κυνηγετικά αυτό ισχύει.
Βασίλη από τη στιγμή που πρέπει να έχεις άδεια από το κράτος, αυτό κάνει ότι θέλει. Το χρονικό διάστημα δεν έχει σημασία.Όχι Κώστα δεν είναι το ίδιο.....στα σκοπευτικά η άδεια ισχύει για 5 χρόνια.... πρέπει να κάνεις 5-6 αγώνες το χρόνο που συνεπάγεται 20 -25 ευρώ παράβολο συμμετοχής για κάθε αγώνα σύν τα φυσίγγια που θα ρίξεις...... στο κυνηγετικό η ισχύς της άδειας είναι 10 χρόνια χωρίς άλλη υποχρέωση...... καμιά σχέση
Έχει τεράστια οικονομική διαφορά κυρίως...... άδεια από το κράτος δίδεται σε όλο τον κόσμο..... δεν μπορεί να μην ελέγχονται από το κράτος...... αλλά δε δέχομαι το ίδιο όπλο να πρέπει να δίνω 300 ευρώ το χρόνο για να το διατηρώ ως σκοπευτικό και να μη μπορώ να το πάρω στο κυνήγι ή το αντίστροφο..... είναι παράλογο..... όπως παράλογο είναι να μην υπάρχει ενιαία άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων..... και να έχουν διαφορετικές ημερομηνίες λήξης.....να κατέχεις 5-6-7 όπλα με διαφορετικές ημερομηνίες λήξης...... μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτάΒασίλη από τη στιγμή που πρέπει να έχεις άδεια από το κράτος, αυτό κάνει ότι θέλει. Το χρονικό διάστημα δεν έχει σημασία.
Δε φανταζεσαι ποσο χ@στηκαν.Αν το γυρίσουν πάλι σε υποχρεωτικούς αγώνες ανά μήνα, δεν πρόκειται να δουν κόσμο στα σκοπευτήρια.