Οι κήποι μας

150 gr αλεσμένα φουντούκια στο μούλτι όσο πιο ψιλά γίνεται

125 γρ. κουβερτούρα

1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα (αλλιώς κρέμα γάλακτος και μέλι)

150 γρ. βούτυρο (αντέχει έως και μισό βούτυρο και μισό ελαίολαδο για να βγει η ίδια ποσότητα)

40 γρ. κακάο κοσκινισμένο

Βούτυρο και κουβερτούρα λιώσιμο σε φουρνο μικροκυμάτων ή καλύτερα ben marie, ανακάτεμα για ομογενοποίηση
Μετά κακάο και ζαχαρούχο, ανακάτεμα για ομογενοποίηση
Μετά τα φουντούκια, ανακάτεμα για ομογενοποίηση

κρυώνει λίγο και έτοιμη για κατανάλωση. Διατηρείται στο ψυγείο σχεδόν 3 βδομάδες (αν και ποτέ δεν βγάζει βδομάδα...)
Το χαρτί υγείας ξέχασες.

125 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. βούτυρο (αντέχει έως και μισό βούτυρο και μισό ελαίολαδο για να βγει η ίδια ποσότητα)

Βούτυρο και κουβερτούρα λιώσιμο σε φουρνο μικροκυμάτων ή καλύτερα ben marie, ανακάτεμα για ομογενοποίηση

κρυώνει λίγο και έτοιμη για κατανάλωση. Διατηρείται στο ψυγείο σχεδόν 3 βδομάδες (αν και ποτέ δεν βγάζει βδομάδα...)
Καλημέρα, σε ευχαριστώ

Η

125 γρ. κουβερτούρα

Η ομογενοποίηση θέλει τουλάχιστον 2000 rpm και ειδική κατασκευή με οπές να περνά το ρευστό εντός των οπών με τη ταχύτητα αυτή.

Η

Η ομογενοποίηση θέλει τουλάχιστον 2000 rpm και ειδική κατασκευή με οπές να περνά το ρευστό εντός των οπών με τη ταχύτητα αυτή.
Κάτσε να πιάσει η μητέρα μου ή η γιαγιά μου το μπολ και εκεί να δεις ομογενοποίηση... Τι 2000rpm μου λες... του κάνουν τέτοια περιδίνηση του μείγματος που τα εμπορικά μηχανήματα μοιάζουν με μιξεράκια μπαταρίας του φραπέ... Κυριολεκτικά μη σε πιάσουν στα χέρια τους...

Λοιπόν μάγκες, πήγαμε σήμερα μετά τη δουλειά στο χωράφι που είχε ανοίξει πηγάδι ο παππούς το 2004.Αρκετά βαθύ περί 15μ και χτιστό κτλ.Τέσπα όταν το σκέπασε ο παππούς ο μερακλής,μεράκλωσε και τον μάστορα που στη χαρά είχε ανέβει πάνω στο καπάκι και χόρευε.Λέγοντας ότι είναι σταθερό και τα σχετικά.Όπως είχε ανοικτό καπάκι βρήκε ένα τσίγκινο κουβά και έπεσε μέσα.Σήμερα όπως πήγαμε έχουν κατέβει τόσο πολύ τα νερά που φάνηκε ο κουβάς.Του λέω του πατέρα μου τώρα είναι ευκαιρία, κάνουμε έναν πάσσαλο γάντζο μπροστά και ξεκινάει το ψάρεμα....Να μην βλέπω να έχει σκοτάδι, ήθελα φακό κεφαλής εκεί.Δώστου δώστου τίποτα.Άστο έλεγε ο πατέρας δεν γίνεται.Τον βρίσκω μια στιγμή και τον γυρίζω από πλάγια στα κατακόρυφα.Βλέπω ίσα ίσα σαν σκιά στη μέση και λέω να τον πιάσουμε από το χερουλάκι.Πάλι ξεκίνησε ψάρεμα φασαριόζικο.Μια στιγμή 《τσιμπάει》, προσεκτικά με αργές κινήσεις πάνω και το νερό να φεύγει από τα μπαλώματα που είχαν δημιουργηθεί από τη διάβρωση.Μόλις έρχεται τέρμα πάνω και τον βουτάμε κόβει το ξύλινο χερούλι....Είχαμε Άγιο μας βοήθησε ο Θεός και δεν ξαναέπεσε μέσα....Το τι χαρά πήρε και ανακούφιση ο παππούς στο άκουσμα δεν περιγράφεται...

Last edited:
... ένα τσίγκινο κουβά και έπεσε μέσα ...
Αυτός δεν είναι τσίγκινος κουβάς ... "Πατέντα" κουβάς είναι, από απλό γκαζοντενεκέ !!! Κάναμε κι εμείς αυτή την πατέντα αυτοσχέδιου κουβά - ο μακαρίτης ο πατέρας μου, και άλλοι - γιατί οι γνήσιοι τσίγκινοι κουβάδες (οι στρογγυλοί με κινητό ημικυκλικό μεταλλικό χερούλι) ήταν μάλλον ακριβοί εκείνα τα χρόνια, και τα πλαστικά δεν είχαν ακόμη κυκλοφορήσει ευρέως. (Μιλάμε για 50+ χρόνια πίσω).
Γι' αυτό και σάπισε εντελώς μέσα στο πηγάδι. Αν ήταν γνήσιος τσίγκινος κουβάς θα κρατούσε ακόμα ακέραιος, με λίγες ίσως μικρής έκτασης οξειδώσεις.
Είχαμε και κάνα δυο τέτοιους, καθώς και τσίγκινη σκάφη για πλύσιμο των ρούχων, και κρατάνε ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση !!!

Αυτός δεν είναι τσίγκινος κουβάς ... "Πατέντα" κουβάς είναι, από απλό γκαζοντενεκέ !!! Κάναμε κι εμείς αυτή την πατέντα αυτοσχέδιου κουβά - ο μακαρίτης ο πατέρας μου, και άλλοι - γιατί οι γνήσιοι τσίγκινοι κουβάδες (οι στρογγυλοί με κινητό ημικυκλικό μεταλλικό χερούλι) ήταν μάλλον ακριβοί εκείνα τα χρόνια, και τα πλαστικά δεν είχαν ακόμη κυκλοφορήσει ευρέως. (Μιλάμε για 50+ χρόνια πίσω).
Γι' αυτό και σάπισε εντελώς μέσα στο πηγάδι. Αν ήταν γνήσιος τσίγκινος κουβάς θα κρατούσε ακόμα ακέραιος, με λίγες ίσως μικρής έκτασης οξειδώσεις.
Είχαμε και κάνα δυο τέτοιους, καθώς και τσίγκινη σκάφη για πλύσιμο των ρούχων, και κρατάνε ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση !!!
Σωστά Στέλιο, βιάζομαι μας έχει κάνει η ζωή με γρήγορους ρυθμούς και πολλές φορές τα μπερδεύω.Σκέφτεται άλλα το μυαλό ταυτόχρονα και κάνω,επίσης, συντακτικά λάθη.Αλλά Υγεία!!!Σε ευχαριστώ πολύ και χρόνια σου πολλά με υγεία ό,τι επιθυμείς.Γράφω γενικά χρόνια πολλά σε όλους και δεν ατομικεύω, βέβαια σε κάτι Ανθρώπους σαν και εσένα χρειάζεται ξεχωριστή και ιδιαίτερη μνεία!!!

Σωστά Στέλιο, βιάζομαι μας έχει κάνει η ζωή με γρήγορους ρυθμούς και πολλές φορές τα μπερδεύω.Σκέφτεται άλλα το μυαλό ταυτόχρονα και κάνω,επίσης, συντακτικά λάθη.Αλλά Υγεία!!!Σε ευχαριστώ πολύ και χρόνια σου πολλά με υγεία ό,τι επιθυμείς.Γράφω γενικά χρόνια πολλά σε όλους και δεν ατομικεύω, βέβαια σε κάτι Ανθρώπους σαν και εσένα χρειάζεται ξεχωριστή και ιδιαίτερη μνεία!!!
Να είσαι καλά Χρήστο. Σ' ευχαριστώ και για τις ευχές, και για τα καλά σου λόγια (αν και κάπως υπερβολικά !!!) ...
΄Εκανα χθες τη διευκρίνιση, γιατί αυτός ο αυτοσχέδιος κουβάς (γκαζοντενεκές) μου ξαναέφερε στο νου εικόνες και αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων !!!

Back