Οπλουργοί

Το αν ένα όπλο ψιλοντουφεκάει, χαμηλοτουφεκάει ή ρίχνει 50/50, δηλαδή ακριβώς στο κέντρο εκεί που κοιτάμε, δε έχει απολύτως καμία σχέση το πόσο ρίγα βλέπουμε.

πρωτα πρωτα η εικονα της ριγας δεν εχει καμια μα καμια σχεση με το που ριχνει το οπλο , πριν ένα μηνα ένα βρο GP ενός φιλους μου με χτενι τοσο χαμηλο που το στοχαστρο το εβλεπες αχνα εριχνε ολη την τουφεκια πανω από το κεντρο στα 15 μ με φουλ , δεν το πιστευε ο ιδιος πως γινοταν

Επιτέλους άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο .well done.

Οι δοκιμες που εκανα μονος μου σε χαρτονια 1,00×0,70 οταν το πηρα απο Αντωνακο οπως μου ειπε. Στα 20 μετρα τσοκ *** . Η πρωτη φωτο ειναι σημαδευω επι τουτου κεντρο ....η δευτερη με αφθορμητη επωμιση...οπως και η τριτη. Με τετοιες επωμισεις εγιναν και αλλες δοκιμες με το ιδιο αποτελεσμα αλλα λιγο ψηλοτερα αππτελεσματα οσο αναφορα το κεντρο δηλαδη 80/20, δυστηχος δεν εχω τα χαρτονια να σας τα δειξω. Με κοκκινο εχω χαραξει την συγκεντρωση της ντουφεκισς . Αυτες εστηλα με μηνυμα στον Αντωνακο και με αρκετα τηλ.και δεν πηρα απαντηση ποτε.
Δεν ξερω αν εχω κανει καλα η λαθος .....δεν ελαβα απαντηση ποτε ...asking.
vLrmIad.jpg

3oyRITw.jpg

eJv5t44.jpg

Last edited:
πατας καλα επανω στο χτενι ? βγαινει το μαγουλο απεξω ? κουμπωνεις με δυναμη η δεν πατας καθολου το κεφαλι επανω στο χτενι και σηκωνεις κεφαλι και πατας ? από παρεκλιση όμως εισαι κεντρο , και πες μου εισια μεγαλόσωμος , εχεις στηθος μεγαλο ?

πατας καλα επανω στο χτενι ? βγαινει το μαγουλο απεξω ? κουμπωνεις με δυναμη η δεν πατας καθολου το κεφαλι επανω στο χτενι και σηκωνεις κεφαλι και πατας ? από παρεκλιση όμως εισαι κεντρο , και πες μου εισια μεγαλόσωμος , εχεις στηθος μεγαλο ?
Ο Μιτας που με ειδε τις 4 με 5 φορες στο σκοπευτηριο καταλαβα οτι παταω καλα....ειμαι λιγο ευσωμος
Θελω ομως καποιος να μου πει τελικα αν το οπλο ειναι οκ η πρεπει να ντουφεκα 50/50 απλα χωρις πολλες σαλτες ( και μηλω για την περιπτωση που κουμπωνει καλα καποιος στο οπλο).

.xm. ... Μάκη μου, με μπέρδεψες. Τελικά, οι του φτερωτού, να τα κατεβάζουν τα όπλα ή όχι; .what.
δεν μπέρδεψα τίποτα τα όπλα πιστεύω ότι πρέπει να χαμηλώνουν ανάλογα με τον τρόπο που παρακολουθεί το θήραμα ο καθένας μας
διαβάζοντας όσα γράφτηκαν σήμερα συμφωνώ με το θέμα ρίγα όπως το αναλύσατε και στο θέμα χτένι όπως έγραψε ο Δημήτρης
στην benelli δεν βλέπω ρίγα καθόλου και όταν το κατεβάζαμε με τον Ψυλλάκη μου είπε πήγαινε κυνήγα και τα ξαναλέμε αν κάτι δεν σ αρέσει
τουφεκάω κέντρο και λίγο ψηλά και με βολεύει αφάνταστα....αν θυμάσαι το είχες προσέξει πέρυσι στην Μαλακάσα όταν ρίχναμε στον πίνακα και το συζητήσαμε
στην sx3 βλέπω ρίγα(υπεριψωμενη ελαφρώς)και τουφεκαω το ίδιο όπως έδειξε ο πίνακας αλλά θέλει αλλό κούμπωμα γιατί το κτένι πιο λεπτό και θέλει λίγο εξεικειωση γιατί στο πίνακα είμαι ψιλιασμένος στο κυνήγι όμως η τσιχλίτσα δεν θα με περιμένει ;)

Last edited:
Μακη στους μεγαλοσωμους και σε οσους εχουν μεγαλο στηθος πρεπει οπωσδήποτε το κοντακι να εχει αρκετες μοιρες πιτς , μπορει ακομα και 15μοιρες για να ριχνει το οπλο κεντρο ασχέτως το υψος του χτενιου

Μακη στους μεγαλοσωμους και σε οσους εχουν μεγαλο στηθος πρεπει οπωσδήποτε το κοντακι να εχει αρκετες μοιρες πιτς , μπορει ακομα και 15μοιρες για να ριχνει το οπλο κεντρο ασχέτως το υψος του χτενιου
η επόμενη κίνηση είναι το πίτς Δημήτρη αλλά να βρώ χρόνο και ηρεμία....στη δουλειά μου τώρα έχω φούριες λόγω εποχής κι έρχομαι νύχτα σπίτι

Έχει αναφερθεί από συναδέλφους ότι χρειάζεται το όπλο μετά από μερικά χρόνια ένα service με αλλαγές ελατηρίων κ.τ.λ. Έχω την απορία αν η μακρόχρονη χρήση των ελατηρίων χωρίς αντικατάσταση, επηρεάζει αρνητικά τη βλητική του όπλου ή έχει να κάνει μόνο ως προς τη σωστή λειτουργία του και πρόληψη βλαβών;

ξερετε κανενα καλο οπλουργο στην θεσσαλονικη?
οπλοτεχνικη μιχαηλιδης γιωργος,,πωλα φιλαρακιαμου εχουν κανη τα οπλατους επισης πρωσφατα και εγω την καραμπιναμου που ειχε ενα θεματακι με της εμπλωκες τωρα κελαηδαηηη.my man.

Μολις παρω το baikal mp 27m θελω να παω για τα μετρα του κοντακιου
Σκεφτηκα τον Ανδριανοπουλο για Θεσσαλονικη που με βολευει,μιας κ εμαθα πως ειναι κ σκοπευτης
Εχει παει κανεις στον συγκεκριμενο;
Απο τιμες για τετοια εργασια τι παιζεις; ( να φερει στα μετρα μου το υπαρχον κοντακι, οχι να κανει καινουριο απο την αρχη )

Μολις παρω το baikal mp 27m θελω να παω για τα μετρα του κοντακιου
Σκεφτηκα τον Ανδριανοπουλο για Θεσσαλονικη που με βολευει,μιας κ εμαθα πως ειναι κ σκοπευτης
Εχει παει κανεις στον συγκεκριμενο;
Απο τιμες για τετοια εργασια τι παιζεις; ( να φερει στα μετρα μου το υπαρχον κοντακι, οχι να κανει καινουριο απο την αρχη )
Γενικά για τον συγκεκριμένο ακούγονται πολύ καλά λόγια....

Μπορει να μου πει καποιος ποσο κοστιζει στο περιπου 1 καινουριο κοντακι κ ποσο περιπου 1 υπαρχον κοντακι με μετατροπη για να ερθει στα μετρα μας;
Γνωμες για τον κ.Σκριβανο;

Μπορει να μου πει καποιος ποσο κοστιζει στο περιπου 1 καινουριο κοντακι κ ποσο περιπου 1 υπαρχον κοντακι με μετατροπη για να ερθει στα μετρα μας;
Γνωμες για τον κ.Σκριβανο;

Για μετατροπή όταν λες εννοείς να πας να σου αλλάξει π.χ. την κλίση και ίσως να το φάει λίγο αν χρειάζεται; Προφανώς αυτό εννοείς. Η δικιά μου εμπειρία ήταν στα 80 €. Για νέο κοντάκι τώρα τα ποσά κυμαίνονται. Έχω ακούσει ποσό 200 και έχω ακούσει 400. Ρώτα σε συγκεκριμένο μάστορα να σου πει πόσο θέλει εκείνος. Για τον κ. Σκριβάνο έχω ακούσει τα καλύτερα.

Για μετατροπή όταν λες εννοείς να πας να σου αλλάξει π.χ. την κλίση και ίσως να το φάει λίγο αν χρειάζεται; Προφανώς αυτό εννοείς. Η δικιά μου εμπειρία ήταν στα 80 €. Για νέο κοντάκι τώρα τα ποσά κυμαίνονται. Έχω ακούσει ποσό 200 και έχω ακούσει 400. Ρώτα σε συγκεκριμένο μάστορα να σου πει πόσο θέλει εκείνος. Για τον κ. Σκριβάνο έχω ακούσει τα καλύτερα.
Αυτο που καταλαβες εννοω συνονοματε,ισως λιγο κατεβασμα ή ανεβασμα της τουφεκιας

Back