Ο αυλός μιας κάννης

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ηθελα να γράψω τη γνώμη μου για τα περι βελτιώσεων γενικά. Ασφαλώς υπάρχουν υπέρμαχοι της βελτίωσης και πολέμιοι.Το κάθε εργοστάσιο έχει κατασκευάσει ύστερα απο μελέτη συνήθως χρόνων ένα προιον κι έχει βρεί τη χρυσή τομή απόδοσης-αντοχής που μπορεί να δώσει αυτό. Τώρα εκ των υστέρων μπορεί κάποιος να κάνει βελτίωση πχ στην κάννη σίγουρα όμως θα χάνει κάπου διαφορετικά το εργοστάσιο το ίδιο θα είχε κάνει τη βελτίωση αυτή, ή βγάζει άλλο μοντέλο με αυτή τη βελτίωση. Στη δέυτερη περίπτωση συμφωνώ προσωπικά γιατί έχει την εγγυηση του εργοστασίου. Οπως και στα αυτοκίνητα (ευτυχως είμαι πια γέρος γι αυτά) τρέχαμε πιτσιρικάδες να στήσουμε ανάρτηση για να μπαίνουμε πιο γρήγορα σε στροφές...Μάλιστα...πέτρα η ανάρτηση πήγαινες απόσταση 5 χλμ και σου εφευγαν τα σφραγίσματα για να στρίψεις στα λιμανάκια με ταχύτητα 7 χλμ μεγαλύτερη.Εβαζες εξάτμιση για να κερδίσεις 1 ίππο και πήγαινες μέχρι τον Κάλαμο με depon 1000αρι απ τη βαβούρα.Για μένα όποιος θέλει να πειραματιστεί με το όπλο (κι αφού έχει πάρει απο τον οπλουργό εγγυηση ασφαλείας-για όπλα μιλάμε αλλωστε) καλό είναι όπως είπε πιο πάνω ο Γιάννης νομίζω να το κάνει με ένα όπλο χαμηλής αξίας. Το χαμηλής αξία ασφαλώς είναι σχετικό για τον καθένα. Παραδειγμα: Αγόρασα το 690 2700€. Για μένα ήταν υπέρβαση, για άλλον μπορεί να είναι το ημερήσιο του μεροκάματο και να κάνει οτι πείραμα γουστάρει επάνω του. Εγω αφου είμαι ικανοποιημένος με τις τουφεκιές του όπλου δεν πρόκειται να αλλάξω ούτε το στόχαστρο, απλα πράγματα, γιατί ψάχνοντας το τέλειο μπορεί να ξαναφτάσεις στο σημείο μηδέν. Εχω πετάξει λεφτά σε βελτιώσεις αυτοκινήτων που αν κάτσω και σκεφτώ για ποιο λόγο το έκανα τότε σήμερα μου προκαλέι γέλιο γιατι απλά ήταν η τρελα της ηλικιας.
Κι επίσης έχω πολλές φορές πετάξει λεφτά σε τσόκ όπλων στόχαστρα που πολλά υπόσχονται μα διαφορές δεν είδα παρά μόνο σε μεμονομένες περιπτώσεις. Φυσικά δεν μπορώ να κατηγορήσω κανένα για κάτι ο καθένας κάνει το κέφι του και δικό του είναι το πορτοφόλι που τα διαθέτει. Σέβομαι φυσικά τους επαγγελματίες οπλουργούς και τη δουλειά τους άλλωστε κι εγώ έχω δώσει όπλα μου για το κοντάκι ή για πέλματα που χρειάστηκα αλλά στο θέμα κάννη προσωπικά δεν πειράζω όπλα, δεν θα ήθελα να μπώ σε αυτή τη διαδικασία.
Τώρα επειδή το θέμα είναι ο αυλός της κάννης , τα δύο τελευταία όπλα που αγόρασα υπόσχονταν εργοστασιακά καλύτερες τουφεκιές μέσω της γεωμετρίας της κάννης γι αυτό κυρίως τα επέλεξα, προσωπικά δεν πήγα να φτιάξω τούμπανο το παλιό μου όπλο, το έδωσα το χαίρεται άλλος που μπορεί να την έχει βρεί καλύτερα μαζί του απο οτι εγώ, είμαι ικανοποιημένος απο τις αγορές μου κι όλα καλά!
Τα εργοστασια το πρωτο πραγμα που ελενχουν ειναι κοστος κατασκευης και χρονος πριν βγει καθε προιον σε παραγωγη.οποτε τρυπανε ψιλογιαλυζουν λιγο τις καννες και παρε και μια σληροχρωμιωση απο πανω στα γρηγορα για να καλυψουν τις μαλακιες τους....βρες μου ενα ακριβο οπλο που εχει χρωμιο.

Γρηγορη γιατι δεν σου αρεσει ο μεταλλικος πινακας? Τι ειναι αυτο που σε κανει να τον θεωρεις αχρηστο?
Εγω τον θεωρω εξαιρετικα χρησιμα αν εχεις καλο αυτι κ για να ατιληφθεις την "ταχυτητα" ενος φυσιγγιου, αλλα αν εισαι κ λιγο τρελος κ την ατρακτο κατα προσεγγιση...

Γιωργο, αυτο το 33αρι του Κουτουμανου ηταν φυσιγγι που ηταν μονο για Εβρο, μονο σε νουμερο 3 αν θυμαμαι καλα κ μονο για κρυο... Πολυ φορτωμενη συνταγη με ΜΒ32, εχω ακουσει πραγματα, αλλα ποτε δεν ετυχε να πιασω καποιο στα χερια μου... Νομιζω ειχε 460 αρχικη? Κατι τετοιο...

Εγω αυτο που βλεπω σε δυο κανες διοαφορετικες, ειναι οτι αν ενα φυσιγγι ειναι καλο σε μια, θα ειναι καλο κ στην αλλη... Αν ειναι αποδεκτο στην μια, στην αλλη (την καλυτερη θεωρητικα) θα ειναι ακομα καλυτερο...
Οσες φορες κοιταω πινακα εχω φαει τα μουτρα μου Αρη,καταπληκτικες ντουφεκιες στον πινακα ηταν αχρηστες στο κυνηγι για τα δικα μας γουστα φυσικα,καποιες τετειες ηταν και με τη MB36 μου ενω εβγαζε πολυ ωραιες ντουφεκιες στο κυνηγι δεν τραβουσε οσο επρεπε.για φετος το προτζεκετ εχει ΑΟ σε 34 με χοντρα σκαγια για να δουμε τι λεει και εκει

Mαλλον αναφεροσουν στον πινακα γενικα, μιας κ για μενα ο μεταλλικος πινακας ειναι πολυ πιο βοηθητικος απο το χαρτι γιατι "ακους" κιολας...
Εχεις δικιο σε αυτα που λες, το κυνηγι κ η πραξη ειναι ο τελικος κριτης... Εγω ομως πριν βγω στην πραξη θελω να ξερω τι δυνατοτητες εχει το φυσιγγι μου... Στοχος μου ειναι να παρει το παπι 3 με 4 σκαγια κ για αυτο το λογο θελω να πετυχαινω σε καθε αποσταση που με ενδιαφερει ενα συνολο 100 με 120 σκαγια στον κυκλο των 76 εκατοστων, αριθμο που εγγυαται αμεση καταβολη...
Με ενδιαφερει η συγκεντρωση και οχι τοσο η κατανομη...
Απο εκει κ περα, αν εχω τα σκαγια που θελω, εχω και τις ταχυτητες που θελω δοκιμαζεται στο κυνηγι, τοσο για να δω αν θελει κατι διορθωμα, οσο κ για να δω αν μου ταιριαζει κιολας το φυσιγγι...
Η ΜΒ36 αν δεν την πατησεις βγαζει τρομερες συγκεντρωσεις, αλλα στην πραξη θελει στριμωγμα για να αποδοσει σωστα... Εχει κ ενα κακο ελλατωμα, οσο την στριμωχνεις τοσο σφιγγει... .sarcastic.

Τα εργοστασια το πρωτο πραγμα που ελενχουν ειναι κοστος κατασκευης και χρονος πριν βγει καθε προιον σε παραγωγη.οποτε τρυπανε ψιλογιαλυζουν λιγο τις καννες και παρε και μια σληροχρωμιωση απο πανω στα γρηγορα για να καλυψουν τις μαλακιες τους....βρες μου ενα ακριβο οπλο που εχει χρωμιο.
Το κόστος παραγωγής το πληρώνει ο πελάτης...Εννοώ οτι π.χ το beretta το 686 το απλο κοστιζει 1800 ευρω, το sporting που εχει καννες optima και καλυτερα τσοκ κοστιζει 2300, οσο αφορα τις λειανσεις προφανως το εργοστασιο δεν θεωρει σημαντικο να φτιαξει την απολυτη λειανση γιατι απευθυνεται στο μεσο κυνηγο, οποτε μια χρωμιωμενη με σωστη γεωμετρια καννη ειναι υπεραρκετη. Στο χρονο παραγωγης η λογικη για τις σοβαρες εταιρειες ειναι γρηγορα ναι προχειρα οχι...

Mαλλον αναφερωσουν στον πινακα γενικα, μιας κ για μενα ο μεταλλικος πινακας ειναι πολυ πιο βοηθητικος απο το χαρτι γιατι "ακους" κιολας...
Εχεις δικιο σε αυτα που λες, το κυνηγι κ η πραξη ειναι ο τελικος κριτης... Εγω ομως πριν βγω στην πραξη θελω να ξερω τι δυνατοτητες εχει το φυσιγγι μου... Στοχος μου ειναι να παρει το παπι 3 με 4 σκαγια κ για αυτο το λογο θελω να πετυχαινω σε καθε αποσταση που με ενδιαφερει ενα συνολο 100 με 120 σκαγια στον κυκλο των 76 εκατοστων, αριθμο που εγγυαται αμεση καταβολη...
Με ενδιαφερει η συγκεντρωση και οχι τοσο η κατανομη...
Απο εκει κ περα, αν εχω τα σκαγια που θελω, εχω και τις ταχυτητες που θελω δοκιμαζεται στο κυνηγι, τοσο για να δω αν θελει κατι διορθωμα, οσο κ για να δω αν μου ταιριαζει κιολας το φυσιγγι...
Η ΜΒ36 αν δεν την πατησεις βγαζει τρομερες συγκεντρωσεις, αλλα στην πραξη θελει στριμωγμα για να αποδοσει σωστα... Εχει κ ενα κακο ελλατωμα, οσο την στριμωχνεις τοσο σφιγγει... .sarcastic.
Και το αλλο τις μεγαλο μειονεκτημα ειναι που εχει μεγαλες μεταβολες κατα τη γνωμη μου συγκρυνοντας τη με τη πυριτηδα τρακτερ.my man.εγω θελω δυο τριαρια να το ριξουν οπου και να ειναι....για αυτο το λογο ψαχνω το σκαγιο

Οσες φορες κοιταω πινακα εχω φαει τα μουτρα μου Αρη,καταπληκτικες ντουφεκιες στον πινακα ηταν αχρηστες στο κυνηγι για τα δικα μας γουστα φυσικα,καποιες τετειες ηταν και με τη MB36 μου ενω εβγαζε πολυ ωραιες ντουφεκιες στο κυνηγι δεν τραβουσε οσο επρεπε.για φετος το προτζεκετ εχει ΑΟ σε 34 με χοντρα σκαγια για να δουμε τι λεει και εκει

Στα 34 με τα μιαλα που εχεις (χαριτολογωντας) θα πιανουν φωτια τα σκαγια στον αερα απο της ταχυτητες.......sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Οταν ακους, σαν σφυρια,τον ηχο στον μεταλλικο πινακα και βλεπεις το σκαγι να εχει αφησει τον μισο του εαυτό σαν πιτσιλια, δεν μπορει να μην σκοτώνει !!:)
Δεν λεω για χαρτί, που μπορει να δεις κεντημα και στο κυνήγι να ειναι....λύκος!:(
Απο τετοιες φολες,δοξα να 'χει!!.sarcastic.

Το κόστος παραγωγής το πληρώνει ο πελάτης...Εννοώ οτι π.χ το beretta το 686 το απλο κοστιζει 1800 ευρω, το sporting που εχει καννες optima και καλυτερα τσοκ κοστιζει 2300, οσο αφορα τις λειανσεις προφανως το εργοστασιο δεν θεωρει σημαντικο να φτιαξει την απολυτη λειανση γιατι απευθυνεται στο μεσο κυνηγο, οποτε μια χρωμιωμενη με σωστη γεωμετρια καννη ειναι υπεραρκετη. Στο χρονο παραγωγης η λογικη για τις σοβαρες εταιρειες ειναι γρηγορα ναι προχειρα οχι...
Πολυ σωστα. Επισεις με μια καλη χρωμιωση η εταιρια εχει το κεφαλι της ήσυχο απο θέματα σκουριών και εγγυήσεων

για φετος το προτζεκετ εχει ΑΟ σε 34 με χοντρα σκαγια για να δουμε τι λεει και εκει
Και εγω φιλε ειμαι αναμεσα σε Α0 η m92s για φετος δεν ξερω ακομα. Δεν λεει να ερθει και η m92s Να παιξω και με της δυο.......

Και οι δυο ειναι πολυ καλες...δουλεψε και τις δυο.my man.
Φετος προτα ο θεος .pray to God. θα γινει ο χαμος..... Ελεγα να εφτιαχνα την κανι λιγο φετος θα με τραβηξει για του χρονου οπος βλεπω. Ελεγα να βγαλο το χρομιο και να την κανο αχρομιοτη αλλα με σταματισε ο γωστος Γιωργος μου ειχε πει πως θα αδυνατιζα την κανι να ψαχτω καπου αλλου αλλα και σε ποιον βρε φιλε.xm. σε ρωταω απο τιν εμπειρια που εχεις.

Φετος προτα ο θεος .pray to God. θα γινει ο χαμος..... Ελεγα να εφτιαχνα την κανι λιγο φετος θα με τραβηξει για του χρονου οπος βλεπω. Ελεγα να βγαλο το χρομιο και να την κανο αχρομιοτη αλλα με σταματισε ο γωστος Γιωργος μου ειχε πει πως θα αδυνατιζα την κανι να ψαχτω καπου αλλου αλλα και σε ποιον βρε φιλε.xm. σε ρωταω απο τιν εμπειρια που εχεις.
Σε τη οπλο;

Διαβάζοντας όλες αυτές τις μέρες το συγκεκριμένο τοπικ θα ήθελα να τονίσω ότι όλες οι δοκιμές σε χαρτόνια, πίνακες,τηλ.καταλόγους μπορούν να σε κάνουν να αντιληφθείς ένα ποσοστό περί του 60% των δυνατοτήτων της γεωμετρίας του κάθε αυλού. Για λίγα χρόνια που έμεινα Αμερική ηξερα για ένα χώρο δοκιμων στον οποίο υπήρχε Πίνακας με μεταλλικό ελασμα και συνδεδεμένος με αισθητήρες που σου έδειχνε την δύναμη κρούσης καθώς και μια μεταλλική σαν περιστρεφόμενη ταινία για να δεις την άτρακτο. Πιστεύω ότι μόνο με κάτι αντίστοιχο θα είχαμε ένα καλό σημείο αναφοράς.( Ο χώρος αυτός βρίσκονταν έξω από την pensacola αν κάποιος έχει την δυνατότητα να τον επισκεφθεί.) Ο καθένας πιστεύω ότι ικανοποιείται από τα σκοτωματα που κάνει το όπλο του σε θηράματα και όχι από τις δοκιμές, τέλος πιστεύω ότι σε όλους μας υπάρχει και έντονα το συναίσθημα της ανθυποβολης που μας δημιουργεί εντονότερα την τάση να πείσουμε τους διπλανούς μας ότι αφού το δικό μας είναι καλό έτσι πρέπει να είναι και το "σωστό".

τέλος πιστεύω ότι σε όλους μας υπάρχει και έντονα το συναίσθημα της ανθυποβολης που μας δημιουργεί εντονότερα την τάση να πείσουμε τους διπλανούς μας ότι αφού το δικό μας είναι καλό έτσι πρέπει να είναι και το "σωστό".
Ανθυποβολη?Εδω απλα συζηταμε ποια ειναι η καλυτερη καννη που βγαζει τα καλυτερα αποτελεσματα.....και νομιζω οτι λεγεται και σωστη?.Προσωπικα δεν εχω δει καννη που σε δοκιμες ηταν αριστη και στη πραξει δεν ηταν.,,,και εχει και ενα μεγαλο ατου επιπλεων,οτι ΑΠΟΔΙΚΝΕΙΕΤΑΙ με μετρησεις η υπεροχη,ενω η αλλες και η υποστηρικτες του δεν μπορουν περα απο τη θεωρια.Ο μονος τροπος που μια αριστη καννη θα παει χειροτερα ειναι να ριχνεις στο γαμο του καραγκιοζι.Και πανω απ ολο η βελτιωσεις των καννων ειναι τουλαχισον ΓΕΛΟΙΕΣ ως μπρος την βελτιωση και αποδωση ενος βελτιωμενου σετ-απ!Αλλα και εκει τα ιδια εγιναν,οτι δεν μας συμφερει για διαφορους λογους το πολεμαμε.

KAI ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΣΣΙΓΚΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ,ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΤΑ DATA ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ .ΟΠΩΣ ΑΝΑΜΑΙΝΟΤΑΝ!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.

Διαβαζοντας ολα οσα προαναφερθηκαν τογενικο συμπερασμα που εβγαλα χωρις να ειμαι γνωστης ειναι οτιομακρυτερος κωνος βοηθαει τα σκαγια σε πιο ομαλη μεταβαση χωρις να τα στρπατσαρει με αποτελεσμα να εχουμε περισοτερα σφαιρικα αρα και πιο φονικα στη κατανομη μας .εχωοπλα με 18,4 και εχω και την α400 χωρις να εχω κανει δοκιμες σε χαρτια πινακες κτλ μονο επι του πεδιου μπορω να πω οτι η α400 εχει αυτο που λεμε καλο σκοτωμα τ ξετιναζει που λεμε
Παντως ψηνομαι να μεγαλωσω τους κωνους στο 686 θα δουμε

Back