Πέρδικα

Η εξήγηση για την καλή περασμένη χρονιά
Καλημέρα σε όλους. Εγώ θα μιλήσω για την κοντινή περιοχή εδώ στην Αττική που την κυνηγάω από το 1990 και είχε πέρδικες και τώρα μετά από διάφορους λόγους όπως κυνηγετική πίεση , φωτιές , έλλειψη νερού . πολύ λαθροθηρία κλπ. πλέον δεν βρίσκεις τίποτα. Παρόλο τις μεγάλες απαγορεύσεις του ορεινού όγκου Πάρνηθας και για πολλά χρόνια στην μικρή πλέον κυνηγετική περιοχή υπάρχουν πολλοί λίγα πουλιά που εδώ και δέκα δεκαπέντε χρόνια δεν ανακάμπτουν . Για μένα η λύση υπάρχει μόνο μέσα από τους κυνηγετικούς συλλόγους της περιοχής μας που πρέπει να θέλουν και που μπορούν να βοηθήσουν με τις κατάλληλες ενέργειες.

Σε κάνα δυο χρόνια με αυτά που έχω δει φέτος και ακούσει θα κυνηγάμε πάλι ελάχιστα πουλιά θα περπατάς όλη μέρα για να βρεις ένα το πολύ δύο κοπάδια..Και για την διαχείριση που λέει από τούς κυνηγούς καλύτερα να μην ανοίξω το στόμα μου

δυστιχός επιδή ο ανθροπος είναι το καλύτερο αλλά και το χειροτερο πλάσμα πανω σε αυτό το πλανήτι
όπως έλεγαν και οι παλιοί και ο άγιος φοβέρα θέλει .....
πρεπει δηλαδη για να κανεις το σοστο και το πρέπον η να σε φοβίζει καποιος η να σε υποχρεόνει με κάποιο τρόπο να το κανεις...
π.χ. τα αλκοτεστ για να σε υποχρεονει να φοβααι να πιεις δηλαδη το αυτονόητο πραγμα που δεν πρεπει να κάνεις όταν εχεις αμάξι και οδυγάς
π.χ. τα καροτσάκια στα σούπερ μάρκετ που πρέπει να βάλεις το κέρμα σου και για να το πάρεις πίσω θα πρέπει να το πας πάλη πισω στη θέση του... το αφτονόητο δηλαδη.....
ετσι και στο κηνηγι και τη διάσοση ενος ενδιμηκου θυράματος απο τους βασικότερους λογους καλος η κακος ειναι το κρατος οπου εαν έκανε εντατικούς ελενχους με βαριά προστημα θα γυνόντουσαν οι περισότεροι κυριοι και όχι στο προτο χιονιά να ξεπαστρέυουν τους λαγους η τις πέρδικες .....
η συνίδηση του καθε κηνηγου ειναι μια και φτανει εκει που φτανει του καθε ενα και πρατει ετσι οπως νομιζει αυτος
αλλα επιδη στα βουνα δεν εχουν προσβαση μονο οι κηνηγοι δε πρέπει να μπένουν όλοι στο ιδιο καζανι και όποιος κρατάει οπλο και είναι σε χοματοδρομο μεσα στο αμαξι να λεγετε κηνηγος...

πέρα απο τα καιρικά φαινόμενα οπου εκει δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο αλο κομμάτι έχουμε τεράστια ευθήνη σαν λαός .....

Κάποιες τουφεκιές που έγραψα φέτος στην τσουκαρ
Ωραία κυνήγι!

Πάντα ήθελα να κυνηγήσω την πέρδικα σε ένα τόσο διαφορετικό περιβάλλον απ' αυτό που την κυνηγάμε εμείς! Σε πιο νησί την κυνηγάς?

Επίσης μου φαίνεται περίεργο το κυνήγι σε τέτοιο περιβάλλον με ποιντερ. Μου κάνει εικόνα για διαφορετικής έρευνας σκυλιά, όπως τα κουρτσχααρ, ντραχτχαρ και Βίσλα ή Κόκερ και σπρινγκερ να δουλεύουν καλύτερα...

Έβγαλα μια βόλτα τη σκύλα την 25η και κόπηκε στο πέλμα σε γυαλί μάλλον. Βαθύ κόψιμο στο μεγάλο μαξιλάρακι.

Μίλησα με την κτηνίατρο τηλεφωνικά λόγω της ημέρας και μου είπε αντιβίωση και καλύτερα να μείνει ανοιχτή η πληγή.

Τώρα βλέπω ένα χάσμα στο σημείο και ανησυχώ αν θα μείνει κάποια ουλή χωρίς το σκληρό δέρμα που έχει το μαξιλάρι.

Τωρα στην κτηνίατρο τι να πω; Ότι ανησυχώ αν θα βγάζει 6 ώρες στην πέτρα...
Έχει κανένας ανάλογη εμπειρία;

Back