Και αλλη παλια βιοτεχνια .Εκλεισε και αυτη .
Και αλλη παλια βιοτεχνια .Εκλεισε και αυτη .
Καλά μην παίρνεις και όρκο ότι θα έχει μέσα τα ίδια υλικα. Μπουρίκας ήταν αυτός. Έχω ακούσει πολλά. Εγώ ψιλό πρόλαβα τα "αλαφρα" που έλεγε και ένας θείος μου τα πορτοκαλί.
Θα σου απαντήσει ο Άρης καλύτερα γιατί εγώ είμαι μικρος αλλα από αυτά που έχω ακούσει γινόταν δουλίτσα. Μέχρι πριν λίγα χρόνια όλο και κάτι παρουσιαζοταν στα ποτάμια. Πλέον τα πήρε ο δι@ολος ναουμε, που έλεγε και ένας μακαρίτης.Από ότι κατάλαβα αργότερα κατάφερε να βγάλει κ κάποια καλά βαλτοφυσιγγα....
Αυτο πως προέκυψε, είχε αρκετά υδρόβια η περιοχη?
Τα εφερνε και εδω ενα κυνηγομαγαζο .Καλα ηταν και φτηνα .Μετα χαθηκανΚαλά μην παίρνεις και όρκο ότι θα έχει μέσα τα ίδια υλικα. Μπουρίκας ήταν αυτός. Έχω ακούσει πολλά. Εγώ ψιλό πρόλαβα τα "αλαφρα" που έλεγε και ένας θείος μου τα πορτοκαλί.
Θα σου απαντήσει ο Άρης καλύτερα γιατί εγώ είμαι μικρος αλλα από αυτά που έχω ακούσει γινόταν δουλίτσα. Μέχρι πριν λίγα χρόνια όλο και κάτι παρουσιαζοταν στα ποτάμια. Πλέον τα πήρε ο δι@ολος ναουμε, που έλεγε και ένας μακαρίτης.
Ναι ήταν τα πιο φθηνά που έβγαζε. Ήταν της μόδας όπως και σήμερα μερικές βιοτεχνίες να βγάζουν ένα φθηνό και όσο γίνεται καλό φυσιγγι για να προσελκύσουν πελάτες.Τα εφερνε και εδω ενα κυνηγομαγαζο .Καλα ηταν και φτηνα .Μετα χαθηκαν
Ολοι τα ίδια κάνουν μην νομίζεις..Καλά μην παίρνεις και όρκο ότι θα έχει μέσα τα ίδια υλικα. Μπουρίκας ήταν αυτός. Έχω ακούσει πολλά
Τα μόνα Ερμής που είχα ρίξει.. Καλά ήταν..Εγώ ψιλό πρόλαβα τα "αλαφρα" που έλεγε και ένας θείος μου τα πορτοκαλί.
Σωστός...Τα μόνα Ερμής που είχα ρίξει.. Καλά ήταν..
Ένα κουτί σε τσίχλες...
Το 2006-7 πρεπει να ήταν...
8mm μέταλλο κ στο κουτί είχε φωτο μια τσίχλα αν θυμάμαι καλα.....
Και έτσι έπρεπε να ήταν και τώρα.Ναι ήταν τα πιο φθηνά που έβγαζε. Ήταν της μόδας όπως και σήμερα μερικές βιοτεχνίες να βγάζουν ένα φθηνό και όσο γίνεται καλό φυσιγγι για να προσελκύσουν πελάτες.
Χρονολογία περίπου ?
Τα αριστερά είναι 3 είναι δεκαετία 70ςΧρονολογία περίπου ?
Το τέρμα αριστερά νομίζω το θυμάμαι αμυδράΤα αριστερά είναι 3 είναι δεκαετία 70ς
Αυτό με το πουλί είναι το 1952 το γραφεί επάνω κιολας και τα αλλα είναι ποιο παλιά
Η μεγαλύτερη ελληνική συλλογή είναι η ΠΥΡΚΑΛ είναι σκέψου από το 1908 έως το 2008Το τέρμα αριστερά νομίζω το θυμάμαι αμυδρά
Τα επόμενα 2 δεν τα έχω δει.
Εγώ τα έχω βρει με 33 γρ σκάγια, ένα τουλάχιστο που μου είχαν δώσει κ έχω ανοίξει γιατί τότε δεν ασχολιόμουν με πυρίτιδες... 1,9 είχε δόση μια πράσινη στρογγυλή σαν drago η πυρίτιδα του..Τι συνταγή είχαν Άρη;
Παλιά είχαμε αρκετά παπιά γιατί είχαμε ρύζια κ βοσκοτόπια που πλημμύριζαν... Αλλά τα φυσίγγια του κουτουμανου δεν έβγαλαν ονόμα για το νότο αλλά για τον Έβρο.... Πήγαιναν μαζί με τον Καβάθα κ κυνηγάγαν επάνω κ δοκίμαζαν κ οι ίδιοι τα φυσίγγια τους... Πολύ σημαντικό αυτό γενικά... Άλλες εποχές, πολύ το θήραμα παντού...Ο πεινασμενος super quick ονειρεύεται..
To μπλε είναι εδώ.....
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Παλιά-φυσίγγια.260/page-263
Πίστευα πως ο Ν. Μεσσηνίας είχε μια φήμη στα τσιχλοφυσιγγα με αρκετές βιοτεχνίες..
Από ότι κατάλαβα αργότερα κατάφερε να βγάλει κ κάποια καλά βαλτοφυσιγγα....
Αυτο πως προέκυψε, είχε αρκετά υδρόβια η περιοχη?
ΥΓ
Θυμάμαι την διαφήμιση του Μπουρικα για τα Ερμής στο ραδιόφωνο.......
Θυμάμαι,αρχές 2000 κάπου, στον Έβρο,"δυο όπλα" παραδίπλα,ήταν ο Καββαθάς με 5-6 τουφέκια δυνατά! Κουρτίνα ήταν οι μπαγασηδες!!!!Εγώ τα έχω βρει με 33 γρ σκάγια, ένα τουλάχιστο που μου είχαν δώσει κ έχω ανοίξει γιατί τότε δεν ασχολιόμουν με πυρίτιδες... 1,9 είχε δόση μια πράσινη στρογγυλή σαν drago η πυρίτιδα του..
Θώδη συγκέντρωτηρας με 615
Παλιά είχαμε αρκετά παπιά γιατί είχαμε ρύζια κ βοσκοτόπια που πλημμύριζαν... Αλλά τα φυσίγγια του κουτουμανου δεν έβγαλαν ονόμα για το νότο αλλά για τον Έβρο.... Πήγαιναν μαζί με τον Καβάθα κ κυνηγάγαν επάνω κ δοκίμαζαν κ οι ίδιοι τα φυσίγγια τους... Πολύ σημαντικό αυτό γενικά... Άλλες εποχές, πολύ το θήραμα παντού...
Γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το κίτρινο? Οτιδήποτε.
Ο Βραχνος τα γέμιζε Μιχάλη με τις αγγλικές πυριτιδες Nobel αν δεν κάνω λάθος .Γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το κίτρινο? Οτιδήποτε.
Με αυτό όταν πρωτοπηγα για λαγό(θεατης) τουφεκισε ένα λαγό ο πατέρας σε πολύ μακρινή απόσταση, τουλάχιστον στα παιδικά μου μάτια, με νούμερο 2. Πηρε πολλες κωλοτουμπες. Θυμάμαι μόλις τον εγδαραν είχε πάρει αρκετά σκάγια. Με το που το είδα το φυσιγγι το θυμήθηκα...