Εννοείται αυτό..Μην το βασιστείς για κυνήγι.
Είχα ξεχασμένα και σε δοκιμή στα 36 μέτρα δεν τρύπησε ούτε το 16άρι νοβοπάν.
Εννοείται αυτό..Μην το βασιστείς για κυνήγι.
Είχα ξεχασμένα και σε δοκιμή στα 36 μέτρα δεν τρύπησε ούτε το 16άρι νοβοπάν.
Λίγο το κακό..Ο κάλυκας είχε εισαχθεί για #6, εμείς γράψαμε 8 και μέσα είχε 8-9.
Δεν είναι θέμα δραχμής κ φτήνιας..Μπαρουτακι (δραχμή τότε... φτήνια) μπόλικο, και πάτημα (στο λαιμό) πλούσιο!
Λίγο το κακό..
Και στις μερες μας τα ίδια κ χειρότερα βλέπουμε δυστηχως....
Πάντως τα σκάγια σαν βάρος είναι σωστά..
33 ήταν τότε το συγκεκριμένο κ 34γρ ηταν το plus(αργότερα άλλαξε σε 34 και 35γρ αντίστοιχα)
Δεν είναι θέμα δραχμής κ φτήνιας..
Και φυσικά δεν σημαίνει μη ασφαλή φυσίγγια η με αυξημένες πιεσεις....
Όλοι ξέρουμε πως οι δόσεις των παλαιοτερων πυριτιδων ήταν αυξημένες σε σχέση με το σήμερα...
Και είναι κ αρκετά δυσκολο να μιλήσει κάποιος με ακρίβεια για την πυρίτιδα κ τον τυπο της..
Ωστόσο κ εμενα μου εκανε εντυπωση γιατί σε ένα ίδιο είχα βρει 1,90Χ33 και στο plus 2,00Χ34 μιλάω για φυσίγγια του '94-95...
Και υποτίθεται πως τοτε η πυριτιδα ήταν η Rottweil κ προς τα τέλη της δεκατιας του '90 ανέλαβαν οι Ισπανικές...
Σαν φυσίγγια είχαν αποκτήσει μια φήμη από τα τρυγόνια μέχρι τον βάλτο....
Δυστηχως τα περισσότερα Ελληνικά φυσίγγια έτσι ήταν τότε..Ήταν για γερά σφραγίσματα...και ειδικά με κανά δίκανο! Επικίνδυνα όχι αλλά "τσουχτερά"!!!! Πολύ μπαρούτι και πολύ πάτημα (δες το αμορτισέρ!!!!)
Ναι δείχνει ότι είναι ψηλά κ μπορεί όντως να είναι...Rottweil δεν είναι! Αλλά και να ήταν είναι πολύ ψηλά και για τοτε ακόμα!
Ισπανίας έβγαινε πρόσφατα αυτοΚαι αυτές...
Το χρώμα πράσινο γιαληστερο???Συνέχεια....
Η παραγωγή ήταν σε συνεργασία με το σύλλογο Ελλήνων οδοντιάτρων!
Ο κάλυκας είχε εισαχθεί για #6, εμείς γράψαμε 8 και μέσα είχε 8-9.
Μπαρουτακι (δραχμή τότε... φτήνια) μπόλικο, και πάτημα (στο λαιμό) πλούσιο!
Ντααααα!Το χρώμα πράσινο γιαληστερο???
Κουροπατοβα μου μηριζηΝτααααα!
Άσχετο με το θέμα αλλά τώρα το θυμήθηκα. Όταν πήρα το δικό μου μονό Baikal το 2008 (MADE IN RUSSIA, με αυλό 18,4) το πήγα μερικές φορές στο σκοπευτήριο για δοκιμές. Μια φορά είχε φέρει κάποιος κι ένα σοβιετικό (με το κοντό σπιρούνι, πιο στενή πάπια, και αν θυμάμαι καλά με ψάθες χαραγμένες στην πάπια και στη λαβή). Μου το έδωσε να ρίξω μερικές βολές, έριξα 3-4 και ... δεν ήθελα να ρίξω άλλες ... Η διαφορά στο κλώτσημα σε σχέση με το δικό μου ήταν η μέρα με τη νύχτα !!! Δε θυμάμαι με τι φυσίγγια, αλλά μάλλον 24 ή 28 γραμμάρια. Τα σκοπευτικά Fly-target ρίχναμε συνήθως εκείνη την εποχή ... Με το δικό μου ρίχνω άνετα και 32 και 34 γρ. Έχω ρίξει και πολλά 36 γρ. και δεν καταλαβαίνω τίποτα !!!Έχει ρίξει το μόνο ij18 USSR Rottweil ελληνικό - Πολυχρονάκη διάφανο, Κένταυρος μαύρο με 8mm μέταλλο και baikal κόκκινα. Καραβιες αλλά με το Κένταυρο ήταν Ανυπέρβλητο.
Το Rottweil σε νο 8 θυμάμαι τα κλωτσιδια που έτρωγα, αλλά ποιος νοιαζόταν ο κότσυφας έπεφτε όπου και αν ήταν, τα σκάγια του ήταν τα ποιο γιαλιστερα από όλα τα φυσίγγια, μιλαμε για το 1988- 1992 μετά πήραμε δίκαννο.
Με αυτά ένας χωριανός μου σακάτευε τα παπιά, Κουίκ!!