Παλιά φυσίγγια

Πορτογαλικά; Μοζαμβίκης ,αποικίες …
Μπορεί να ναι Πορτογαλικά,φτιαγμένα Μοζαμβίκη

Ανασκαφή στο πατρικό της μάνας μου σήμερα . Η ζώνη του παππού και φυσίγγια τουλάχιστον 25-30 χρόνια πίσω .

View attachment 93502
View attachment 93503
Aυτά τα φυσίγγια του Ρερρέ τα θυμάμαι που τα έριχναν πολλοί Ναξιώτες κυνηγοί. Δυναμίτες!!!

Aυτά τα φυσίγγια του Ρερρέ τα θυμάμαι που τα έριχναν πολλοί Ναξιώτες κυνηγοί. Δυναμίτες!!!
Ναξιωτης είναι και ο ίδιος απ' το χωριό μου τον άγιο Αρσένιο της Νάξου για αυτό ήταν πολύ διαδεδομένα τα φυσίγγια του στο νησί . Είχε ένα κατάστημα με κυνηγετικά είδη στο Γαλάτσι . Αν και το κανονικό του επάγγελμα απ' όσο ξέρω ήταν ηλεκτρολόγος

επερνα στοκας και θεριζαν , και καποια στιγμη προς το τελος πηρα τα ΜΑΧ33 και δεν χτυπαγαν ουτε σπουργιτι στα 10 μετρα , με πολυ καπνα και καταλιπα στης καννες , και τα ΜΕΤΕΟ τα ιδια , ακομα και με τα διασπορας ειχα χασει μπεκατσες σιγουρες που της εφευγαν μονο φτερα

ΠΡΟΣΟΧΗ εαν ειναι απο τα τελευταια του στοκα τοτε που ηταν αρωστος και γεμιζαν ασχετοι , τοτε θα ειναι ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ και θα κλαιτε τα λεφτα σας
Πως θα το καταλάβουμε? Ξέρουμε lot παρτίδων?
Σκέφτομαι να πάρω μερικά πιο πολύ για συναισθηματικούς λόγους και όχι τόσο για συλλογή.

Back