Παραδοσιακα τοπικα προιοντα- φαγητα-εδεσματα

Η ελάτη είναι χωριό στην περιοχή του μαίναλου
Το συγκεκριμένο μέλι είναι νομίζω και ΠΟΠ, ονομάζεται βανίλια ελάτης Μαινάλου, όχι από το χωριό Ελάτη. Βγαίνει μόνο στο Μαίναλο και τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας. Επειδή βγαίνει δύσκολα από τα πλαίσιο οι μελισσοκόμοι παλιά δεν το πολυσυμπαθούσαν. Τώρα που είναι της μόδας και ακριβό δε δίνει το έλατο. Περισσότερα, οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι.

Το συγκεκριμένο μέλι είναι νομίζω και ΠΟΠ, ονομάζεται βανίλια ελάτης Μαινάλου, όχι από το χωριό Ελάτη. Βγαίνει μόνο στο Μαίναλο και τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας. Επειδή βγαίνει δύσκολα από τα πλαίσιο οι μελισσοκόμοι παλιά δεν το πολυσυμπαθούσαν. Τώρα που είναι της μόδας και ακριβό δε δίνει το έλατο. Περισσότερα, οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι.
Εγώ έγραψα που το πείρα δεν είναι μόνο η βυτίνα
Βγαίνει ελάχιστα είχε μια 10ετια που δεν έδωσε και Βγαίνει μόνο της 15 πρώτες μέρες..
Μετά δίνει κανονικό έλατου
Τώρα τελευταία έχει δώσει ελάχιστα και ο ΧΕΛΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΝΩΝΑΣ..

Οκτωβριος
Η εποχη της ελιας
Και τι πιο νοστιμο απο τις ελιες τσακιστες
Προσφατα στο πανυγηρι που πηγαμε να προσκυνησουμε στην Χαρη Της Παναγιας του Αρακαπα της Ιαματικης 8 Σεπτεμβριου- Δοξαζω Το Ονομα Και Την Χαρη Της - ειδα αυτο το εργαλειο για το ευκολο και γρηγορο τσακισμα της ελιας

Ετσι μιας και ειχα τα εργαλεια εξω με τα υπολοιπα μερεμετια εκατσα και το εφτιαξα για να ετοιμασει τις πρωτες ο μεγαλος γιος

Τον εβαλα να λαβει μερος στην κατασκευη και φυσικα θα φτιαξει τις πρωτες του ελιες τσακκιστες

Υπαρχουν πολλες παραλλαγες
Εφτιαξα την πιο απλη και γρηγορη με οτι ειχα προχειρο
Ενα καψιμο τα ξυλα και βερνικωμα για ομορφια αλλα και αντοχη και ετοιμο
Και το αποτελεσμα απο τον λεβεντακο μου

Attachments

• IMG_5319.jpeg
    IMG_5319.jpeg
    424,7 KB · Προβολές: 33
  • IMG_5320.jpeg
    IMG_5320.jpeg
    446,1 KB · Προβολές: 33
  • IMG_5321.jpeg