Παρουσίαση Φυσιγγίων

Το πιο ωραίο είναι το φυσίγγι να προσφέρεται με το όνομα του κατασκευαστή του όπως και πίστευω πως τα φυσίγγια θα ήταν καλύτερα εάν δεν έβγαιναν το ίδιο σε περισσότερα από τρία νουμ σκαγιων στα ίδια γρ.Πχ βγάζω τσιχλοφυσιγγο 32αρι 7/8/9 ή 8/9/10 μη πω σε δύο .Κανένα φυσίγγι από όσα έχω συναντήσει δεν ήταν καλό το ίδιο σε παραπάνω από δύο διαφ νούμερα δεν ξέρω αν εσείς έχετε βρει φυσίγγι που με το ίδιο ικανοποιήσετε με το 9 και με το 8 και με το 7 νουμ σκαγιων μέσα.

Κάποτε, μιλάμε το 97 μου είχε δώσει φίλος μια Winchester που στα καλά καθούμενα ενώ είχε φυσίγγι στην θαλάμη,ξερναγε με δύναμη τα φυσίγγια από την αποθήκη με αποτέλεσμα να τραβιέται το κλείστρο πίσω και να γίνονται όλα αχταρμας.
Συμπλήρωσε και μια γερή συλλογή με εργαλεία στο "Σακίδιο εκτάκτου ανάγκης" όταν κουβαλάς τέτοια όπλα ...
Mapgas, τροχοί, λίμες ... προαιρετικά :)
Δεύτερο όπλο απαραίτητο ...

Συμφωνώ αλλά και πάλι δεν φτάνει η τάση του ελατηρίου να πυροδοτήσει καψυλι.Κατι άλλο παίζει.Γνωμη μου απλά έτσι...
Αλέξη ακομα κ απο κάποιο κραδασμο(εκτός της πυροδοτησης του φυσιγγιου στην θαλαμη) μπορεί να συμβεί αυτό,είναι επικίνδυνη κατάσταση, για φαντάσου το...

Το έχω ξαναποστάρει

https://www.trapshooters.com/threads/gun-blew-up-on-the-line.611529/

Untitled 2.jpg

Untitled 1.jpg

Το περιστατικό
This gun blew up three weeks ago at our club. Shooter had just finished a round and was starting his second round. He fired one shot broke the bird, on his second shot gun blew up in his hand. Shooters on either side of him reported no unusual sound from the first round which he fired, which broke the bird.
None that he was aware of.
Shooting reloads. According to the shooters on either side of him, both veteran shooters, no unusal sound from the first shot that would indicate a low powered round plus he broke the bird solid.
The owner stated that he bought the gun in 1967. Never shot it too much. Has a Berretta O/U that he shoots on a regular basis. He just brought it out to play with that day. Heard that Remington had problems with 1100 barrels pre 1995 blowing up? I know the 1100 has been around for a long time and has a solid reputation as a good trap gun, BUT???

Το τελευταίο μήνυμα γράφει
Here’s the latest on this incident.
NO LAWSUIT! The owner stated that he had no plans of filing a lawsuit against Remington from the beginning. He just wanted to know what caused his gun to blow up.
Remington kept the gun. Offered the owner his choice of any of their new guns, if he signed a release. Which he did. They did NOT provide any explanation of the cause of the gun’s failure. Asummed no liability for his injuries or loss of his gun.
End of the incident.
I guess we’ll never know the true cause of the failure of his gun. I think Remington wanted to keep it that way. ( The reason for the signed waiver of liability, and offer of a new gun of his choice)
The owner never offered an idea of what gun he is going to choose, but did state that as soon as he gets it he is going to sell it. He said after reading all of the information on Remington, and the quality of steel used in their barrels he would NEVER own another Remington.

Άσχετα με τα μηνύματα αυτά και την δόση αλήθειας που κουβαλούν, τα φυσίγγια και τα όπλα δεν είναι παιχνιδάκια για μικρά παιδιά.

Last edited:
Το έχω ξαναποστάρει

View attachment 37616

View attachment 37617

Το περιστατικό
This gun blew up three weeks ago at our club. Shooter had just finished a round and was starting his second round. He fired one shot broke the bird, on his second shot gun blew up in his hand. Shooters on either side of him reported no unusual sound from the first round which he fired, which broke the bird.
Shooting reloads. According to the shooters on either side of him, both veteran shooters, no unusal sound from the first shot that would indicate a low powered round plus he broke the bird solid.
The owner stated that he bought the gun in 1967. Never shot it too much. Has a Berretta O/U that he shoots on a regular basis. He just brought it out to play with that day. Heard that Remington had problems with 1100 barrels pre 1995 blowing up? I know the 1100 has been around for a long time and has a solid reputation as a good trap gun, BUT???

NO LAWSUIT! The owner stated that he had no plans of filing a lawsuit against Remington from the beginning. He just wanted to know what caused his gun to blow up.
Remington kept the gun. Offered the owner his choice of any of their new guns, if he signed a release. Which he did. They did NOT provide any explanation of the cause of the gun’s failure. Asummed no liability for his injuries or loss of his gun.
End of the incident.
I guess we’ll never know the true cause of the failure of his gun. I think Remington wanted to keep it that way. ( The reason for the signed waiver of liability, and offer of a new gun of his choice)
The owner never offered an idea of what gun he is going to choose, but did state that as soon as he gets it he is going to sell it. He said after reading all of the information on Remington, and the quality of steel used in their barrels he would NEVER own another Remington.

Άσχετα με τα μηνύματα αυτά και την δόση αλήθειας που κουβαλούν, τα φυσίγγια και τα όπλα δεν είναι παιχνιδάκια για μικρά παιδιά.
ρήξη θαλάμης!!!!
αν είναι δυνατόν!!!!
και δεν υπήρχε έμφραξη κώνου
και έριχνε σκοπευτικό φυσίγγι

επειδή ειπώθηκε το όνομα του συγχωρεμένου Στόκα
από όσο ξέρω δεν γέμιζε με μονόβολα Gualandi αλλά με μπρέννεκε και άλλα δικά του με στρογγυλή μύτη
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/ΤΟ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΣΤΟΚΑΣ.3069/post-478332
δείτε λίγο τις διαφημίσεις
μάλλον πρόκειται για άλλο κατασκευαστή

Το έχω ξαναποστάρει

View attachment 37616

View attachment 37617

Το περιστατικό

End of the incident.

Βασιλη είναι το ρεμ του Tom Roster που άντεξε 5000bar. Αλεξ φαντάσου να λέγεται Βλαχοκωνσταντινοπουλος curopatwa 32,5. Έκρηξη στην αποθήκη από μονοβολα που εξέχει η μύτη τους είναι δεδομένη, κατά τον πυροβολισμό, ειδικά στο τελευταίο σε μακριά αποθήκη. Έχει συμβεί μια φορά και σε benelli με φυσίγγιο με σκάγια με κλείσιμο ogivale.

από όσο ξέρω δεν γέμιζε με μονόβολα Gualandi αλλά με μπρέννεκε και άλλα δικά του με στρογγυλή μύτη
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/ΤΟ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΣΤΟΚΑΣ.3069/post-478332
και εγώ δεν έχω ακούσει κάτι για τον στόκα.
κακώς ανέφερα το όνομα ...

Βασιλη είναι το ρεμ του Tom Roster που άντεξε 5000bar. Αλεξ φαντάσου να λέγεται Βλαχοκωνσταντινοπουλος curopatwa 32,5. Έκρηξη στην αποθήκη από μονοβολα που εξέχει η μύτη τους είναι δεδομένη, κατά τον πυροβολισμό, ειδικά στο τελευταίο σε μακριά αποθήκη. Έχει συμβεί μια φορά και σε benelli με φυσίγγιο με σκάγια με κλείσιμο ogivale.
Δεν έχω ιδέα Λευτέρη τίνος ήταν το όπλο. Είσαι σίγουρος ;

Κάνω μια μικρή μετάφραση για τους φίλους που δεν ξέρουν Αγγλικά.
Έριχνε σκοπευτήριο (τραπ) αν δεν κάνω λάθος το αγώνισμα.
Τελείωσε 1 πούλα και ξεκίνησε την δεύτερη.
Έριξε την προτελευταία τουφεκιά σε ένα δισκάκι το οποίο ΕΣΠΑΣΕ.
Οι διπλανοί, όλοι έμπειροι σκοπευτές, δεν άκουσαν κάτι περίεργο με την προτελευταία τουφεκιά.
ΕΡΙΧΝΕ ΑΝΑΓΟΜΩΜΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ.
Στο επόμενο φυσίγγι το όπλο άνοιξε σαν γαρύφαλο στο ύψος της θαλάμης.
Η Remington κράτησε το όπλο και του πρόσφερε νέο δωρεάν.
Η Remington δεν αποκάλυψε αν υπήρχε κατασκευαστικό σφάλμα.
Δεν υπήρξε αγωγή προς την Rem.

Δικά μου συμπεράσματα
Είναι σχεδόν αδύνατο να έμεινε οτιδήποτε από την προηγούμενη τουφεκιά στην κάνη, αφού το δισκάκι έσπασε.
Το όπλο δεν είχε πρόβλημα κατά 99,99999999%
Το πιο πιθανό είναι να ξεκόλλησε το πλαστικό από τον πάφυλα και να έγινε το μπαμ. (Γνώμες ;;;; )

Το έχω ξαναγράψει ... τα μεγαλύτερα μπαμ τα έχω δει παλιότερα σε τραποφύσιγγα.
Η ποσότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη της ποιότητας όταν δεν υπάρχουν εξαντλητικοί έλεγχοι.

2011 μάλλον
https://karteri.wordpress.com/2011/12/05/ακρωτηριασμοί-κυνηγών-στην-αχαϊα-από/

αν ξέρετε κάτι πείτε το έστω και με π.μ.
Αυτό έγινε με φυσιγγι που περιειχε μονοβολο κ μόνο, ότι λέει κ το άρθρο..
Ο συγχωρεμενος γέμιζε με ότι είχε τελευταία..
Και στο δικαστήριο δεν αρνήθηκε το σφάλμα του,μόνο υποστήριξε ότι αυτό συνέβει γιατί η αποθηκη είχε πανω απο δυο φυσίγγια κ ετσι προκλήθηκε η έκρηξη..
Το ονοματεπώνυμο είναι πασιγνωστο,όποιος το τσεκάρει το βρισκει....

Last edited:
Δεν έχω ιδέα Λευτέρη τίνος ήταν το όπλο. Είσαι σίγουρος ;

Κάνω μια μικρή μετάφραση για τους φίλους που δεν ξέρουν Αγγλικά.
Έριχνε σκοπευτήριο (τραπ) αν δεν κάνω λάθος το αγώνισμα.
Τελείωσε 1 πούλα και ξεκίνησε την δεύτερη.
Έριξε την προτελευταία τουφεκιά σε ένα δισκάκι το οποίο ΕΣΠΑΣΕ.
Οι διπλανοί, όλοι έμπειροι σκοπευτές, δεν άκουσαν κάτι περίεργο με την προτελευταία τουφεκιά.
ΕΡΙΧΝΕ ΑΝΑΓΟΜΩΜΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ.
Στο επόμενο φυσίγγι το όπλο άνοιξε σαν γαρύφαλο στο ύψος της θαλάμης.
Η Remington κράτησε το όπλο και του πρόσφερε νέο δωρεάν.
Η Remington δεν αποκάλυψε αν υπήρχε κατασκευαστικό σφάλμα.
Δεν υπήρξε αγωγή προς την Rem.

Δικά μου συμπεράσματα
Είναι σχεδόν αδύνατο να έμεινε οτιδήποτε από την προηγούμενη τουφεκιά στην κάνη, αφού το δισκάκι έσπασε.
Το όπλο δεν είχε πρόβλημα κατά 99,99999999%
Το πιο πιθανό είναι να ξεκόλλησε το πλαστικό από τον πάφυλα και να έγινε το μπαμ. (Γνώμες ;;;; )

Το έχω ξαναγράψει ... τα μεγαλύτερα μπαμ τα έχω δει παλιότερα σε τραποφύσιγγα.
Η ποσότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη της ποιότητας όταν δεν υπάρχουν εξαντλητικοί έλεγχοι.
Η απάντηση για εμένα Βασίλη βρίσκεται στα αναγομωμενα φυσίγγια. Η ιδιογομωση- αναγομωση δεν είναι για όλους. Βλέποντας την εικόνα του όπλου, προσωπικά πιστεύω ότι έπεσε περισσότερη πυρίτιδα από απροσεξία ή πατήθηκε υπερβολικά ή συνέβησαν και τα δύο. Στο εξωτερικό που γεμίζουν και τα πυρομαχικά ραβδωτών υπάρχουν βίντεο με πιστόλια που κυριολεκτικά σκάνε. Στα μεν πιστόλια με πλαστικό κορμό μέχρι που κόβονται παλάμες, στα δεν με ατσάλινο κορμό είναι ποιο δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά τα πιστόλια την ακούνε στερεοφωνικά. Με μια απλή αναζήτηση στο YouTube οποίος ενδιαφέρεται θα δει πολλά τέτοια. Προσωπικά έχω επιλέξει να χρησιμοποιώ πυρομαχικά μόνο από αναγνωρισμένους κατασκευαστές του χώρου έστω και αν κοστίζει λίγο ακριβότερα.

δεν σκάει η θαλάμη μόνο από υψηλές πιέσεις.
οι κάννες είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε αν σκάσουν, η ρήξη να γίνει μακρυά από το πρόσωπο και τα χέρια του χρήστη
η εικόνα μου μυρίζει καραμπινάτη (κυριολεκτικά) έμφραξη
το πιο πιθανόν είναι να έγινε αυτό που είπε ο Βασίλης.

Η απάντηση για εμένα Βασίλη βρίσκεται στα αναγομωμενα φυσίγγια. Η ιδιογομωση- αναγομωση δεν είναι για όλους
Και κινέζικο παμφθηνο να παρεις, η κάτι χραπα χρουπα που βλέπω στο you tube σε βίντεο στην Ινδία, δεν γίνεται να καταφέρεις να διαλύσεις το όπλο με εμπορικά φυσίγγια....Τα όπλα δεν είναι από χαρτόνια..
Αντίθετα η ιδιογομωση έχει κακά μουτρα για όποιον δεν γνωρίζει η κάνει του κεφαλιου του....

Last edited:
Τουλάχιστον 2-3 φορές αν θυμάμαι καλά φυσίγγια σκοπευτικά (28γρ τότε) σκάσανε με τέτοιο τρόπο που στην μια περίπτωση κόντεψε να φύγει το όπλο από τα χέρια φίλου.
Μιλάμε για μεγάλα μπαμ.
Οι κάνες και το όπλο δεν έπαθαν τίποτα.
Δεν σκάνε οι κάνες τόσο απλά ...
Έμφραξη το πιθανότερο ή χοντρότατη μαλακία στο γέμισμα αν και δεν είμαι σίγουρος για το δεύτερο ...

Μόνο από έμφραξη σπάνε οι κανες .Να ξερεται αν ήταν μπαικαλ μπορεί να είχε πάει ανάσκελα ο σκοπευτής και να μην είχε σπασει
Σου έχει κάτσει αυτό το Μπέρμιγχαμ... .yel.
Και δεν έχεις κ άδικο διότι μιλάμε για τρομακτικές πιεσεις κατά την πυροδοτησει του φυσιγγιου...
Ωστόσο, όση λατρεία κ αν τρέφω για αυτά τα όπλα θα ξαναπω κ παλι ότι όλα τα οπλα είναι πιστοποιημενα για να αντέχουν.....
Και μια σοφη παροιμια λέει οτι η στάμνα παει πολλες φορες στην βρυση αλλά μια φορά θα σπάσει....

Back