Παρουσίαση Φυσιγγίων

Σαλεπιτζης ειναι ο ανθρωπος...τι θελεις...θαυματα??
Χέστα φίλε.....
Ρεεεε.........πωλούνται τα Euromix στα ράφια ΦΕΤΟΣ προς 6,80€ και τα Τordo 32 προς 7,20€..........και όλα αυτά ΓΙΑΤΙ;;;;;; Για το (1gr) διαφορά που έχουν μεταξύ τους;;;;;;;
Παίρνεις χαμπάρι τη κάνουν στν κόσμο;;;;;;;;;; :oops::oops::oops:

Χέστα φίλε.....
Ρεεεε.........πωλούνται τα Euromix στα ράφια ΦΕΤΟΣ προς 6,80€ και τα Τordo 32 προς 7,20€..........και όλα αυτά ΓΙΑΤΙ;;;;;; Για το (1gr) διαφορά που έχουν μεταξύ τους;;;;;;;
Και άλλο καψουλι και 0.2mm διαφορετικό κλείσιμο... .my man. είναι πιο ακριβά τα 686o_O

Χέστα φίλε.....
Αμα εχεις καλους παπαγαλους ολα γινονται....

Δεν θυμάμαι αν εχει παρουσιαστεί...
J&B light 31gr. N8

CHEDDITE 12/70/8 μπλε
Cx2000
6* 57.0mm, εσωτ. διαμ:16.7-16.8, υψος ρελιού 2mm,παχος ρελιου 1.6 mm
AQUILA 1.48gr.
Gualandi brg22 αν δεν κανω λάθος,εχει ποδαρακια απο κάτω
Σκάγια 2.2mm, 16 στο γραμμάριο, θεωρητικό συνολο στα 31γρ. 496. Μέτρησα 29.18γρ αλλα λειπουν 2 σκάγια απο το ζύγι.
View attachment 8789View attachment 8790View attachment 8791View attachment 8792View attachment 8793
Η ζυγαριά σου μετράει κ σκάγια.

Εσφαξα το πορτοκαλι.....μου εδωσε μερικα ( 5 ) φυσεκια ενας συναδελφος κυνηγος στο περασμα....γιατι
εαν επεφτε το πουλι .....ηταν παντα ζωντανο....τα ποιο πολλα ετρωγαν την τουφεκια γεμιζε ο τοπος φτερα
και αυτα εφευγαν.....κουνοντας το μαντηλι. Λεω για τα TORDO - 32 -N8 . Αυτα που εσφαξε και ο φιλος ο Αρης.
Σε καλυκα ΝΟΒΕΛ. ρελιασμενα στα 58. Διακυμανσεις πυριτιδα απο 1,50 εως 1,54 - σκαγια απο 32 εως 32,50.
Διαμετρος σκαγιων 2,10 εως 2,18. Το σημαντικοτερο ηταν οτι ο GT21 ηταν εντελως απατητος. Εβγαλα
ογκομετρια σε δικο μου καλυκα 68,5 ειχε 13 ολοκληρα χιλιοστα απατητα. Οσοι γνωριζουν απο ιδιογομωση
καταβαινουν τι γραφω. Του ρελιασα ενα κουτι στα 57 χιλιοστα....και τα 5 που εσφαξα στα 56,5 - 1,50χ32.
Την αλλη μερα με ρωταγε τι ''μαγικα'' εκανα και δουλευαν τα φυσεκια του.
ΥΓ. Αυτα τα φυσεκια ειναι για γαμους και πανηγυρια........... για κυνηγι δεν κανουν.....παντα κατα την γνωμη μου.

Εσφαξα το πορτοκαλι.....μου εδωσε μερικα ( 5 ) φυσεκια ενας συναδελφος κυνηγος στο περασμα....γιατι
εαν επεφτε το πουλι .....ηταν παντα ζωντανο....τα ποιο πολλα ετρωγαν την τουφεκια γεμιζε ο τοπος φτερα
και αυτα εφευγαν.....κουνοντας το μαντηλι. Λεω για τα TORDO - 32 -N8 . Αυτα που εσφαξε και ο φιλος ο Αρης.
Σε καλυκα ΝΟΒΕΛ. ρελιασμενα στα 58. Διακυμανσεις πυριτιδα απο 1,50 εως 1,54 - σκαγια απο 32 εως 32,50.
Διαμετρος σκαγιων 2,10 εως 2,18. Το σημαντικοτερο ηταν οτι ο GT21 ηταν εντελως απατητος. Εβγαλα
ογκομετρια σε δικο μου καλυκα 68,5 ειχε 13 ολοκληρα χιλιοστα απατητα. Οσοι γνωριζουν απο ιδιογομωση
καταβαινουν τι γραφω. Του ρελιασα ενα κουτι στα 57 χιλιοστα....και τα 5 που εσφαξα στα 56,5 - 1,50χ32.
Την αλλη μερα με ρωταγε τι ''μαγικα'' εκανα και δουλευαν τα φυσεκια του.
ΥΓ. Αυτα τα φυσεκια ειναι για γαμους και πανηγυρια........... για κυνηγι δεν κανουν.....παντα κατα την γνωμη μου.
Mε βάση αυτό που λέτε κ.Νίκο ,την εικόνα δλδ των πουλιών μετά την ντουφεκιά αν την ίδια συγκεκριμένη μέρα ο φίλος σας έριχνε το euromix με 688 και 31 γρ σκάγια θαχε ακαριαίες καταβολές

Mε βάση αυτό που λέτε κ.Νίκο ,την εικόνα δλδ των πουλιών μετά την ντουφεκιά αν την ίδια συγκεκριμένη μέρα ο φίλος σας έριχνε το euromix με 688 και 31 γρ σκάγια θαχε ακαριαίες καταβολές

Λαμπη μου δεν ξερω με τι πυριτιδα και πως ειναι στημενο και γεμισμενο αυτο το euromix για να σου πω την γνωμη μου. Αυτο που εσφαξα το TORDO .... και αυτα που βρηκα.....παντα κατα την γνωμη μου....ειναι απαραδεκτο
σαν φυσεκι.....σε κανενα καιρο δεν μπορει να ''δουλεψει''......ισως μεχρι τα 25 μετρα μπορει να πεσει καποιο
πουλι απο πολυτραυματικο σοκ.....απο εκει και περα ειναι κλαψε με μανα κλαψε με. Ο κυνηγος δεν ηταν φιλος
μου.....εξ οψεως τον ηξερα.....εβλεπε οτι τα δικα μου πουλια επεφταν ξερα....με ρωτησε τι φυσιγγια ριχνω.
ΥΓ. Την συγκεκριμενη μερα εγω εριχνα με 206s cx2000-1,65x32 drago17-N8,5 - 8* -68,5 - 56,5.
Toυ εδωσα λιγα φυσιγγια.....και το χαμογελο εφτασε μεχρι τα αυτια του φιλε. :)
ΥΓ.2.Αυτος πλεον ειναι μελλοντικος ιδιογομωτης .:)

Λαμπη μου δεν ξερω με τι πυριτιδα και πως ειναι στημενο και γεμισμενο αυτο το euromix για να σου πω την γνωμη μου. Αυτο που εσφαξα το TORDO .... και αυτα που βρηκα.....παντα κατα την γνωμη μου....ειναι απαραδεκτο
σαν φυσεκι.....σε κανενα καιρο δεν μπορει να ''δουλεψει''......ισως μεχρι τα 25 μετρα μπορει να πεσει καποιο
πουλι απο πολυτραυματικο σοκ.....απο εκει και περα ειναι κλαψε με μανα κλαψε με. Ο κυνηγος δεν ηταν φιλος
μου.....εξ οψεως τον ηξερα.....εβλεπε οτι τα δικα μου πουλια επεφταν ξερα....με ρωτησε τι φυσιγγια ριχνω.
ΥΓ. Την συγκεκριμενη μερα εγω εριχνα με 206s cx2000-1,65x32 drago17-N8,5 - 8* -68,5 - 56,5.
Toυ εδωσα λιγα φυσιγγια.....και το χαμογελο εφτασε μεχρι τα αυτια του φιλε. :)
ΥΓ.2.Αυτος πλεον ειναι μελλοντικος ιδιογομωτης .:)
Αυτή την λίγη ενέργεια που υπολειπόταν το TORDO για να καταβάλει ακαριαία την τσίχλα την έχει το EUROMIX στις συγκεκριμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες εκείνης της μέρας .Έχουν ίδια ακριβώς ποσότητα πυρίτιδας κ βύσμα με πιο δυνατό καψούλι κ λιγότερο βάρος το Euromix άρα τουλάχιστον + 7-10 m/s αρχική .Tύπος ενέργειας E= 1/2 M X (VXV)

Y.Γ Όμως !!! Αυτό δεν σημαίνει ότι το TORDO δεν είναι καλό.Σε άλλα ατμοσφαιρικά δεδομένα θα θερίζει το TORDO και το Euromix θα κάνει overkill ή θα σκορποσκαγιάζει ......Αυτά προς αποφυγή λανθασμένων συμπερασμάτων .Αν βρισκόσασταν σ'ένα Α υψόμετρο σίγουρα το EUROMIX δούλευε καλύτερα παρά σε κάμπο

Last edited:
Ναι όντως, μια φορα μονο ζυγισα κατι δεκαράκια... Ειναι κινεζος βεβαια και εχει κάτι αποκλίσεις ως 0.02.
Σε σκάγια που την έχω δοκιμάσει μέτρησα 1-1 150σκαγια 9 1/2ν κ δεν εχασε καθόλου.
Τώρα αν τα 500 τα κάνει 499 το θεωρώ αποδεκτό.
Εγώ παντός για φυσίγγια που ζυγηζω ένα ένα στο χέρι το εχω γυρίσει κ μετά την πρώτη μέτρηση σε γραμμάρια το μετράω σε σκάγια κ μετά βάζω σε όλα τα φυσίγγια μετρώντας σκάγια όχι βάρος

Αυτή την λίγη ενέργεια που υπολειπόταν το TORDO για να καταβάλει ακαριαία την τσίχλα την έχει το EUROMIX στις συγκεκριμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες εκείνης της μέρας .Έχουν ίδια ακριβώς ποσότητα πυρίτιδας κ βύσμα με πιο δυνατό καψούλι κ λιγότερο βάρος το Euromix άρα τουλάχιστον + 7-10 m/s αρχική .Tύπος ενέργειας E= 1/2 M X (VXV)

Y.Γ Όμως !!! Αυτό δεν σημαίνει ότι το TORDO δεν είναι καλό.Σε άλλα ατμοσφαιρικά δεδομένα θα θερίζει το TORDO και το Euromix θα κάνει overkill ή θα σκορποσκαγιάζει ......Αυτά προς αποφυγή λανθασμένων συμπερασμάτων .Αν βρισκόσασταν σ'ένα Α υψόμετρο σίγουρα το EUROMIX δούλευε καλύτερα παρά σε κάμπο

Εγραψα οτι δεν μπορω να εκφερω γνωμη για φυσιγγιο που δεν ξερω πως και με τι υλικα ειναι στημενο.
Τωρα για το φυσιγγιο που εσφαξα και μετρησα....με 13 ολοκληρα χιλιοστα κενο χωρο απατητο και ρελιασμενο
στα 58 το βρισκω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ παντα κατα την γνωμη μου. Σε κανενα καιρο και υψομετρο δεν ''δουλευει''
οπως πρεπει να δουλεψει ενα σωστο φυσιγγιο .Αυτο ειναι το ξανα λεω , προσωπικη μου αποψη....ποτε δεν θα το εβαζα στο οπλο μου....παρα μονο σε κανα γαμο ή πανηγυρι.
ΥΓ. Του ελειπε πολυ ενεργεια για να καταβαλει την τσιχλα.....το ρελιασα 1 ολοκληρο χιλιοστο χαμηλοτερα απο
58 στα 57.....κανονικα ηθελε στα 56,5 με 13 χιλιοστα κενο χωρο....δεν το εκανα λογω των αποκλισεων που ειχε
στα υλικα του. Στα 57 ρελιασμενο.....αρχισε να ''δουλευει'' ........

Το 2016, την καλή χρονιά της τσίχλας, στα μέσα της περιόδου έτυχε να δοκιμάσω το Lambro Tordo 30gr σε νούμερο 9. Ήταν τότε που είχε σταματήσει ο Κένταυρος να βγάζει τα sporting ή που υπήρχε έλλειψη υλικών, δεν θυμάμαι πολύ καλά ποιος από τους δύο λόγους με είχε οδηγήσει να στραφώ σε κάτι διαφορετικό από αυτό που έριχνα.
Τότε λοιπόν το δοκίμασα και σε χιονούρα και σε λιακάδα, γενικά με είχε αφήσει πολύ ευχαριστημένο και μένα και τον φίλο που πηγαίναμε μαζί. Αποφασίσαμε λοιπόν το καλοκαίρι και αφού ο Κένταυρος ανακοίνωσε πως διακόπτει την παραγωγή του sporting, να πάρουμε από την οπλοτεχνική που τα είχε προσφορά κοντά στα 60 κουτιά Tordo κίτρινα.
Το φυσίγγι δεν είχε καμιά σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Προς το τέλος των μπασιμάτων, τότε που αρχίζουν οι πρώτες ψύχρες και υγρασίες, τρόμαζες να ρίξεις τσίχλα. Ξεπουπούλιασμα, ξεπουπούλιασμα, αίματα και ζωντανά. Δεν ξέρω αν προϋπήρχε ο χαρακτηρισμός ή όχι αλλά στο site του Ναυπλιώτη μου έχουν πει ότι τα Tordo χαρακτηρίζονται ως καλοκαιρινά φυσίγγια. Η αλήθεια είναι ότι πέρσι που εκδράμαμε για καλοκαιρινό κυνήγι τρυγονιού στον ΒΔ Έβρο, τα συγκεκριμένα φυσίγγια με άφησαν ενθουσιασμένο μαζί με τα 28αρια που συνηθίζω να ρίχνω.
Όλα αυτά τα 3 χρόνια προσπαθώ να τελειώσω εκείνη την αγορά των Tordo. Χθες διαπίστωσα ότι έχουν μείνει δύο τελευταία κουτιά. Σκέφτηκα ότι πρέπει να φεύγουν, θα τα ρίξω και ότι γίνει.
Στα μισά της διαδρομής που περάσαμε από το αυτοκίνητο, αδειασα το γιλέκο από τα 28αρια Κένταυρος και πήρα μαζί αυτά τα δύο κουτιά με.....κρύα καρδιά!
Χθες είχε ξηρό καιρό, με ζέστη και ήλιο, η θερμοκρασία πήγε κοντά στους 20 βαθμούς στον κάμπο της Αταλάντης. Δοκίμασα ασυναίσθητα σε κάποιες μακρινές τσίχλες και πέφτανε ανάσκελα λες και τις έβγαζες από την πρίζα. Η αλήθεια είναι ότι τα έχασα, άλλα είχα συνηθήσει να βλέπω.
Γυρίζοντας στο αυτοκίνητο για να φύγουμε, είδα κοντά πάνω σε κάτι καλώδια ένα κοπάδι κουρούνες. Μπήκαν μέσα σε ελαιώνα, για κάλυψη και όσο αθόρυβα μπορούσα πήγα κατά κει. Τις έβλεπα που έφευγαν, μέχρι που θεώρησα ότι φύγαν όλες. Σηκώνοντας λίγο το κεφάλι μέσα από τα κλαδιά, βλέπω μια τελευταία που δεν είχε φύγει. Σηκώνω το όπλο σκεφτόμενος ότι με αυτό το φυσίγγι και το 4*τσοκ, ούτε αέρα δεν θα τις κάνουν τα σκάγια. Η απόσταση ήταν πολύ μεγάλη. Tordo κίτρινο νούμερο 9. Με το μπαμ.....ανοίγει τα φτερά και πέφτει στο χώμα. Ξεκινάω να πάω, μετρώντας δρασκελιές, ανοίγοντας το βήμα όσο πιο πολύ μπορούσα, έχω ύψος 1,93 και μέτρησα .... 47 δρασκελιές!
Χθες ήταν μια καλοκαιρινή μέρα και το Tordo μεταμορφώθηκε!

Last edited:
Back