Περάσματα

Σημερα το πρωι ειδα τα πρωτα τρυγονακια.
Ειδα 3 και ακουσα και 5 6 ακομα, αυτα που ειδα περασαν και απο το καρτερι που παω στην εναρξη...Επισης οι φασες πρεπει να εχουν κανει αυγα γιατι δεν τις βλεπω να κοβουν βολτες...Μελισοφαγοι κανουν περασματα ασταματητα εδω και 10 μερες.
Ελπιζω τα τρυγονια να παραμεινουν και να φτιαξουν τις φωλιες τους εκει....
Καλη Ανασταση σε ολους!!!!!

Κι εδω τα πρωτα τρυγονακια εχουν κανει την εμφανιση τους μαζι με πολλους μελισσουργους
και καποια ορτυκακια.
Επισης φετος εχουν εμφανιστη και πολλοι τσαλαπετινοι.
Γιώργο ακόμη από ορτύκια δν έχω ακούσει εδώ για μπάσιμο.
Αν ψιχαλίσει μεθ'αύριο λογικά μισοβδόμαδα θα εμφανιστούν κ εδώ.
Τρυγόνια πολύ πολύ πολύ ελάχιστα.

Για κάνα δύο ωρες πέρασαν πουλιά .Απέναντι Πρέβεζα έβρεχε . Τωρα από αύριο δείχνει για βροχές , εάν δεν είναι συνεχόμενες
σε κάθε άνοιγμα θα πέφτουν και πουλιά τα λεγόμενα μπορειαζμένα τα οποιά έρχονται σαν σαίτες και κάνουν ένα δυνατό
σφύριγμα καθώς βουτάνε από αρκετό ύψος. το πρωί λογικά θα εχει τα απομεινάρια που έχουνε ξεμείνη πιο χαμηλά σε προηγούμενα
νησιά, και αναλόγος τον καιρό και η συνέχεια.

Για κάνα δύο ωρες πέρασαν πουλιά .Απέναντι Πρέβεζα έβρεχε . Τωρα από αύριο δείχνει για βροχές , εάν δεν είναι συνεχόμενες
σε κάθε άνοιγμα θα πέφτουν και πουλιά τα λεγόμενα μπορειαζμένα τα οποιά έρχονται σαν σαίτες και κάνουν ένα δυνατό
σφύριγμα καθώς βουτάνε από αρκετό ύψος. το πρωί λογικά θα εχει τα απομεινάρια που έχουνε ξεμείνη πιο χαμηλά σε προηγούμενα
νησιά, και αναλόγος τον καιρό και η συνέχεια.
Είσαι γνώστης Γιάννη, μπράβο... Είναι σημαντικό να μπορείς βλέποντας τον καιρό να διακρίνεις τις καλές μέρες

Σήμερα είδα μεγάλο πέρασμα από τρυγόνια και από πολλούς συκοφαγαδες.
Τα κοπάδια με τα τρυγόνια πέρναγαν παραθαλάσσια και σε πολύ μεγάλο ύψος αλλά κανένα δεν σταμάτησε εδώ είχαν ταξίδι τα πουλιά,οι συκοφαγαδες όμως την στάση τους την κάνανε.
Τυχαίνει το σπίτι μου να είναι παραθαλάσσια και τα παρατηρώ σχεδόν όλα.
Πάντως βροχή σε εμάς δεν είχε καθόλου,μόνο ένα ελαφρύ αεράκι.

Σήμερα είδα μεγάλο πέρασμα από τρυγόνια και από πολλούς συκοφαγαδες.
Τα κοπάδια με τα τρυγόνια πέρναγαν παραθαλάσσια και σε πολύ μεγάλο ύψος αλλά κανένα δεν σταμάτησε εδώ είχαν ταξίδι τα πουλιά,οι συκοφαγαδες όμως την στάση τους την κάνανε.
Τυχαίνει το σπίτι μου να είναι παραθαλάσσια και τα παρατηρώ σχεδόν όλα.
Πάντως βροχή σε εμάς δεν είχε καθόλου,μόνο ένα ελαφρύ αεράκι.
Χρήστο μου είπανε ότι βλέπανε μαυρίλα απέναντι και υποθεσανε ότι έβρεχε. Ίσως πιο πάνω προς Ηγουμενίτσα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έπειτα από το νοτιαδάκι το χθεσινό κ την ψιχάλα τη βραδυνή, εμφανίστεικαν σιγά σιγά πιασμένα σε καλώδια, ανά ομαδούλες των 4 κ 2 πουλιών πέριξ εδώ γύρω...
Μεγάλα τρυγώνια!!

View attachment 12243
Αυτές η μικρές ομαδουλες από 4 και 2 πουλιά έχεις μεγάλες πιθανότητες να ντοπιασουν στον τόπο σου,τα μεγάλα τα κοπάδια έχουν δρόμο ακόμα.

Back