Περάσματα

Σήμερα μέχρι το μεσημέρι έβρεχε, μόλις σταμάτησε έγινε ένα πολύ καλό πέρασμα. και έχουνε καθίσει αρκετά πουλιά
λόγο ώρας στο νησί ,το πρωί βέβαια θα εχουν φύγει ,αλλα έρχεται ένα δυνατό σαββατοκύριακο και από πλευράς ανέμου
και από πλευράς ημερομηνιών . Μετά πάμε για τα Μαγιάτικα που είναι και τα πιο μεγάλα πουλιά.

Η καλύτερη μέρα του τριημέρου σήμερα, με πάρα πολλά συκοφαγια, αρκετά τρυγόνια (περισσότερα από χθες), Μελισσουργούς, λίγους τσαλαπετεινούς κεφαλαδες και πάμπολλους κουκους .
Κ εγώ σήμερα στην περιοχή Κάστρου-Κυλλήνης συνάντισα αρκετά συκοφάγια κ τσαλαπετινούς.
Τρυγόνια δν έτυχε να δω.

Χθες το μεσιμέρι έβαλε βοριαδάκι κ καθάρισε ο ουρανός και σήμερα εδώ τα τρυγονάκια μας κάνουν την τιμή με άπνοια ανέμου....
Ως τώρα βλέπω μικρές ομαδούλες των
3-5 πουλιών σε διαφορετικές τοποθεσίες πιασμένα σε καλώδια της Δ.Ε.Η.

Λίγα πρωινά σήμερα , το εχει γυρίσει βοριά αλλα πάλι κατι λίγα σποραδιακά μόνο από την μια μεριά του νησιού περνάνε.
άλλαξε πάλι ο καιρός και νομίζω για καλό σαββατοκύριακο που είπα εχτές δεν θα έχουμε θα δούμε.

Λίγα πρωινά σήμερα , το εχει γυρίσει βοριά αλλα πάλι κατι λίγα σποραδιακά μόνο από την μια μεριά του νησιού περνάνε.
άλλαξε πάλι ο καιρός και νομίζω για καλό σαββατοκύριακο που είπα εχτές δεν θα έχουμε θα δούμε.
Από Κυριακή βλέπω να ξανασυνεχιζει... Σήμερα λογικά μπήκαν στην ενδοχώρα τα πουλιά που έπιασαν χθες το απόγευμα Στροφάδια... Πιο πολλα είχαν τα ηπειρωτικά, λιγότερα τα νησιά, φοβήθηκαν τον βοριά κ άφησαν τη θάλασσα....

Από Κυριακή βλέπω να ξανασυνεχιζει... Σήμερα λογικά μπήκαν στην ενδοχώρα τα πουλιά που έπιασαν χθες το απόγευμα Στροφάδια... Πιο πολλα είχαν τα ηπειρωτικά, λιγότερα τα νησιά, φοβήθηκαν τον βοριά κ άφησαν τη θάλασσα....
Ακριβώς . Τα πουλιά εάν έχουνε ξεκινήσει ταξιδεύουν και παίρνουν πορεία ανάλογα με τον αέρα . εχτές το απόγευμα καθήλωσε αρκετά πουλιά
η βροχή που έριχνε στο Ιόνιο και νωρίς το πρωί αξημέρωτα τι κάνανε... ένα άλλο πράγμα που σε κάνει να ανατριχιαζείς μετα τον ηχο που κάνουν όταν βουτάνε από ψηλά είναι και το ξεκούρνιαζμα για να φύγουν νυχτά ακόμα όταν είναι μαζεμένα .

Δεν έχω ωραιότερη αίσθηση σε αυτό το θήραμα από την αναμονή μέχρι να ξημερώσει στη Μάνη το Σεπτέμβρη... Φώτα πουθενά, ησυχία κ να ακούς τα φτερά τους να σφυρίζουν... Άλλα περνάνε ψηλά σαν ιδέα κ χάνονται στο πέλαγος κ άλλα βιδωνουν μέσα στις πέτρες κ πιάνουν δίπλα σου, παντού γύρω σου... Αν το φεγγάρι είναι γεμάτο τα βλέπεις σαν ιδέες στον ουρανό...

Βορειοδυτικός σήμερα και λίγα πρωινά μόνο φάνηκαν. Έχουμε μια βδομάδα γεμάτη ακόμα. ο καιρός δείχνει να είναι όχι τέλειος αλλά καλός Θα δούμε στην συνέχεια. .
Γιάννη έτσι και εδώ όπως ανέφερες πολύ λίγα κοπαδακια μέχρι τις 10 και μετά τέλος, νομίζω ότι ενα ακόμα δυνατό πέρασμα μέσα στην εβδομάδα θα το κάνει...

Γιάννη έτσι και εδώ όπως ανέφερες πολύ λίγα κοπαδακια μέχρι τις 10 και μετά τέλος, νομίζω ότι ενα ακόμα δυνατό πέρασμα μέσα στην εβδομάδα θα το κάνει...
Ναι Χρήστο εφέτος έχουμε Όπως φαίνεται μεγάλο κύμα πουλιών και περνάνε ταυτόχρονα και σε εσένα και εδώ στο νησί. Εχω πληροφορίες από επαγγελματίες ψαράδες Ότι πολλά πουλιά πέρασαν επίσης πέλαγος.

Ναι Χρήστο εφέτος έχουμε Όπως φαίνεται μεγάλο κύμα πουλιών και περνάνε ταυτόχρονα και σε εσένα και εδώ στο νησί. Εχω πληροφορίες από επαγγελματίες ψαράδες Ότι πολλά πουλιά πέρασαν επίσης πέλαγος.
Γιάννη και εγώ επαγγελματίας ψαράς είμαι γι'αυτό έχω αυτή την εικόνα και όντως έχει περάσει μεγάλος όγκος πουλιών....

Back