Περάσματα

μικρος τους κυνηγουσα με μανια διπλους και μονους ολους τους κεφαλαδες , και οι μικροι μυρηζαν σαν ψαριλα , μεχρι που ειδα εναν διπλο κεφαλα , να εχει βουτηξη ενα μικρο ποντικακι με τα ποδια του να πετα και να ανεβενη πανω σε μια κορφη ενως ξερου δεντρου και να το τρωει , απο τοτε δεν ξανα σηκωσα τουφεκι σε κανεναν κεφαλα

Λοιπόν χτες ήταν ουσιαστικά το ξεκίνημα, σήμερα από το πρωί περνανε κοπάδια Μελισσουργοι όλοι σε χαμηλό υψόμετρο, πολλοι περνανε συριζα με τα δέντρα με πολλη μεγάλη ταχυτητα, σε ευθεία κατεύθυνση, καμιά σχέση με το κυκλικό πεταγμα που συνήθως κάνουν. Οι άνεμοι ειναι δυνατοι βορειοδυτικοι για αυτό μάλλον και περνανε τόσο χαμηλά..

Σήμερα είδα στο Μαρούσι να περνάνε μελισσουργοι...πολύ χαμηλά σύριζα με τα δέντρα ερχόμενοι απο Υμηττό με κατεύθυνση Πεντέλη ...
Από τρυγόνια τίποτα νεότερο..
Ναι Γιάννη και πάνω απο το μαγαζί πέρασαν σήμερα

Πολλά και διαφορά πουλιά και στον τόπο μου σήμερα, σάλα αυτό που χαρικα πολύ ήταν τα τρυγόνια. Πολλά τρυγόνια τόσα πολλά είχα να δω από την δεκαετία του 90
Εκεί που είμαι ο τόπος είναι μπαξέδες με άνεμο φράκτες ψηλά κυπαρίσσια που τα φύτευαν η παλιοί για φράκτες από τον αέρα και για ξυλιά. Και στο εσωτερικό τους εσπεριδοειδή με οργωμένα καμπια με εποχιακές καλλιέργειες. Πέφτουν στα οργωμένα και κύριος μαζεύουν τον σπόρο από το τριβολι όσο περίεργο και αν φαίνεται τρελένονται για αυτόν. Τι να πω χαρικα πολύ το απόγευμα κάθησα και τα χάζευα πόλη ώρα. Μπουλούκια 5-6 μαζί 3 -2 μόνα κάνανε συνέχεια περατζάδες.
Θα πάω και αύριο με το καφεδάκι και θα κάτσω στα καλάμια όπως παλιά να χαζέψω.

Καλημέρα σε όλη την παρέα. Είμαι Βόρεια Κίνα, πηγαίνουμε προς ενα λιμάνι εκφόρτωσης και τα … περάσματα στο πλοίο εδώ και δυο ημέρες δεν σταματάνε…. Χτες ήταν οι γερακότσιχλες που είδα όταν ανέβηκα στην γέφυρα και ´εκαναν τα μάτια μου να ανοίξουν διάπλατα… καθόμουν και τις χάζευα αλλά στο πλοίο σαν … επιβάτες έχουν ασυλία… σήμερα το πρωί σειρά είχαν τα… τρυγόνια… φτερούσιζεν στην κουβέρτα του πλοίου και με έκαναν να σκέφτομαι τα διαφορετικά είδη που μας επισκέφτηκαν με αλλοπρόσαλλη σειρά… καλά να είστε ολοι

Back