Περάσματα

Προχτες ειδα αμπελόπουλια
Λεω μεσα μου δεν βλεπεις μαλακα καλα γερασες
Χτες μου λεει ο πεθερος
Ειδα αμπελοπουλια
Λεω μεσα μου τελεικα καλα ειδα
Τωρα βλεπω μελισσουργους
Οχι πολλους μικρο κοπαδι ειναι αλλα και παλι
Και περσυ καπου τοσο νωρις ειχα δει τους πρωτους
Δηλαδη ενα μηνα περιπου νωριτερα
Αν θα ειναι καλο η οχι θα δειξει

Περσυ παντως ειχε καλη αποδημοα και ορτυκια και τρυγονια ασχετως αν λιγοι τα χαρηκαν……
Κι εγω ψες ακουσα ενα κοπαδακι μελισσοφαγους γυρω στις 10 το βραδυ.

Τετάρτη όσο και αν ξαφνιάζει μεγάλο πέρασμα τρυγονιων από εδώ, άλλαξαν δυστυχώς οι εποχές...
Μου έχει τύχει 2 φορές πιο παλιά. 16 και 18 Αυγούστου επί 2 ώρες να περνάνε 3-4 μέχρι 10 μαζί.Σε όποιον το έλεγα δεν με πίστευε. Φυσικά εξαφανιστηκαν τότε και τα ντόπια. Καλή ώρα όπως τώρα....
Προσοχή Τρίτη Τετάρτη με τις καταιγίδες που δίνει και βορειότερα μας μην επαναληφθεί αυτό...

Τετάρτη όσο και αν ξαφνιάζει μεγάλο πέρασμα τρυγονιων από εδώ, άλλαξαν δυστυχώς οι εποχές...
Το είπα και εγώ εδώ αυτές της μέρες είχε συνέχεια πουλιά .. .μάλλον μεχρει την τρίτη θα την έχουν κάνει

Το είπα και εγώ εδώ αυτές της μέρες είχε συνέχεια πουλιά .. .μάλλον μεχρει την τρίτη θα την έχουν κάνει
Τα πουλιά θα στα δείξουν στο κρεμασταρι την τρίτη κάτι καλοπαιδα από Εύβοια.😆

Μου φαίνεται δικαιολογίες ψάχνουμε από τώρα για τα κουλούρια που έρχονται.
Δεν είναι δικαιολογίες. Πουλιά μέχρι αρχές Αυγούστου υπάρχουν. Όσο πλησιάζει η 20η εξαφανιζόνται και όλα είναι μια ζαριά για εμάς εδώ κάτω. Πιο βόρεια είναι αλλιώς τα πράγματα.

Δεν είναι δικαιολογίες. Πουλιά μέχρι αρχές Αυγούστου υπάρχουν. Όσο πλησιάζει η 20η εξαφανιζόνται και όλα είναι μια ζαριά για εμάς εδώ κάτω. Πιο βόρεια είναι αλλιώς τα πράγματα.
Το καταλαβαίνω χαβαλε έκανα ,εδώ σε ότι βουνό πήγα είδα πουλιά, άλλαξαν συνήθειες, βλέπω στα μαντριά πουλιά στο βουνό και στον κάμπο τίποτα .

Το καταλαβαίνω χαβαλε έκανα ,εδώ σε ότι βουνό πήγα είδα πουλιά, άλλαξαν συνήθειες, βλέπω στα μαντριά πουλιά στο βουνό και στον κάμπο τίποτα .
Ακριβώς τα ίδια και εδώ ρε φίλε. Στο βουνό που είναι εκτός ζώνης έχει πουλιά και στον κάμπο ελάχιστα έως μηδαμινα.

Ακριβώς τα ίδια και εδώ ρε φίλε. Στο βουνό που είναι εκτός ζώνης έχει πουλιά και στον κάμπο ελάχιστα έως μηδαμινα.
Άμα δεν έχει ποτιστικά ο κάμπος μένουν στα ψηλά για δροσιά και για νερό με τέτοιες θερμοκρασίες φέτος.

Τις τελευταίες 2-3 ημέρες εκτός από κεφαλάδες, ασπροκώλες, μυγοχαύτες, τσαλαπετεινούς κ.λ.π. περασματιάρικα που πάνε για Αφρική, άρχισαν να φαίνονται και κιτρινοσουσουράδες, μαχητές, λασποτρύγγες κ.λ.π. (μικρά παρυδάτια) που επίσης μάλλον νωρίτερα ξεκίνησαν το ταξίδι τους ...

DSC06257 - Αντιγραφή.JPG

1725782042049.jpeg

Τις τελευταίες 2-3 ημέρες εκτός από κεφαλάδες, ασπροκώλες, μυγοχαύτες, τσαλαπετεινούς κ.λ.π. περασματιάρικα που πάνε για Αφρική, άρχισαν να φαίνονται και κιτρινοσουσουράδες, μαχητές, λασποτρύγγες κ.λ.π. (μικρά παρυδάτια) που επίσης μάλλον νωρίτερα ξεκίνησαν το ταξίδι τους ...

View attachment 90853

View attachment 90854
Τα δεύτερα τα έχουμε από της αρχές Αυγούστου εδώ σε μικρά κοπάδια μας περνούν τα αυτιά από της φωνές τους .....σήμερα που πήγα είχαν φηγει

Σήμερα περπατήσαμε αρκετά, μπήκαν κάποια λίγα πουλιά. Είδα δύο τρυγόνια να μπαίνουν πέρασμα από θάλασσα και αλλά 4 σε κοντινή μου απόσταση,αλλά δε μου έδωσαν καθαρή βολή. Θα έριχνα τουφεκιές μπιχτες που λέμε αλλά έτυχε να είναι κοντά μου η μικρή σεττεριτσα που δεν έχει ακόμα ακούσει πολύ κοντά της τουφεκιές και φοβήθηκα μη μου γίνει κροτοφοβη..
Έβγαλα και ένα ορτύκι από Καζαντζίδη σίγουρα.. δε δέχτηκε Φέρμα και τις δύο φορές που σηκώθηκε και δε του έριξα γιατί δεν έδειχνε να ενδιαφέρει τα σκυλιά μου. Γενικά το ορτύκι για εμένα είναι η προπόνηση για την Πέρδικα..η μεγάλη σκύλα νταξει έχει βγάλει και έχει δαγκώσει ορτύκια αλλά πολύ περισσότερες πέρδικες.
Ήθελα να το πάρει πρέφα η μικρή αλλά δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται,ακολουθούσε την μεγάλη που κυνηγούσε ξεκάθαρα τις πέρδικες. Για την ιστορία βγήκε ένα ζευγάρι όλες κι όλες από πέρδικες, το οποίο έκανε μεγάλο πέταγμα προς τη θάλασσα,ψιλοκολωσε στο πέταγμα τους από τον θόρυβο αλλά είδε την μεγάλη που μουνταρε μπροστά και την ακολούθησε από πίσω! 3 μηχανάκια έπαιζαν παιδιά,είμαι σίγουρος δηλαδή. Πέσαν καμιά 20αρια τουφεκιές από αυτά τα 3 σημεία και μόνο εκεί, πουθενά αλλού..
Στο τέλος κουράστηκε η μικρή την πήρα στην αγκαλιά μου τα τελευταία 300-400 μέτρα γιατί την κούρασα. 7.8 χιλιόμετρα κάναμε ,ήταν χιλιόμετρα που δεν είχε ξανακάνει και αν αναλογιστούμε και τη ζέστη,κλαταρε. Ήπιε νερό στο αμάξι έκατσε και λίγο να πέσουν οι παλμοί της και ήρθε στα συγκαλα της !

Σήμερα περπατήσαμε αρκετά, μπήκαν κάποια λίγα πουλιά. Είδα δύο τρυγόνια να μπαίνουν πέρασμα από θάλασσα και σήκωσα αλλά 4 σε κοντινή μου απόσταση,αλλά δε μου έδωσαν καθαρή βολή. Θα έριχνα τουφεκιές μπιχτες που λέμε αλλά έτυχε να είναι κοντά μου η μικρή σεττεριτσα που δεν έχει ακόμα ακούσει πολύ κοντά της τουφεκιές και φοβήθηκα μη μου γίνει κροτοφοβη..
Έβγαλα και ένα ορτύκι από Καζαντζίδη σίγουρα.. δε δέχτηκε Φέρμα και τις δύο φορές που σηκώθηκε και δε του έριξα γιατί δεν έδειχνε να ενδιαφέρει τα σκυλιά μου. Γενικά το ορτύκι για εμένα είναι η προπόνηση για την Πέρδικα..η μεγάλη σκύλα νταξει έχει βγάλει και έχει δαγκώσει ορτύκια αλλά πολύ περισσότερες πέρδικες.
Ήθελα να το πάρει πρέφα η μικρή αλλά δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται,ακολουθούσε την μεγάλη που κυνηγούσε ξεκάθαρα τις πέρδικες. Για την ιστορία βγήκε ένα ζευγάρι όλες κι όλες από πέρδικες, το οποίο έκανε μεγάλο πέταγμα προς τη θάλασσα,ψιλοκολωσε στο πέταγμα τους από τον θόρυβο αλλά είδε την μεγάλη που μουνταρε μπροστά και την ακολούθησε από πίσω! 3 μηχανάκια έπαιζαν παιδιά,είμαι σίγουρος δηλαδή. Πέσαν καμιά 20αρια τουφεκιές από αυτά τα 3 σημεία και μόνο εκεί, πουθενά αλλού..
Στο τέλος κουράστηκε η μικρή την πήρα στην αγκαλιά μου τα τελευταία 300-400 μέτρα γιατί την κούρασα. 7.8 χιλιόμετρα κάναμε ,ήταν χιλιόμετρα που δεν είχε ξανακάνει και αν αναλογιστούμε και τη ζέστη,κλαταρε. Ήπιε νερό στο αμάξι έκατσε και λίγο να πέσουν οι παλμοί της και ήρθε στα συγκαλα της !
Γεια σου Μάνο, να έχεις πάντα νερό μαζί σου για τα σκυλιά. Μια στάση για νερό και λίγες ανάσες ξελαχανιάσματος, τα βοηθάει να εντοπίζουν τα θηράματα πολύ ευκολότερα ....

Γεια σου Μάνο, να έχεις πάντα νερό μαζί σου για τα σκυλιά. Μια στάση για νερό και λίγες ανάσες ξελαχανιάσματος, τα βοηθάει να εντοπίζουν τα θηράματα πολύ ευκολότερα ....
Έχω ,τους δίνω, ειδικά ως επιβράβευση αν ολοκληρώσουν μια φάση με επιτυχία,έτσι έμαθα την μεγάλη και με το που μου φέρνει τις πέρδικες ,με περιμένει για το νερό. Φυσικά τους δίνω και ενδιάμεσα, αλλά διαφορετική ανάγκη για νερό έχει ένα σεττερ από ότι ένα κουρτσχααρ και το είχα ξεχάσει αυτό . Με την κουτσχααρινα μπορεί και να περάσουν 3 ώρες για να γυρίσει να μου ζητήσει νερό , η σεττεριτσα πολύ πιο συχνά.

Back