Περάσματα

Κοπάδι με λουόμενους έχει πέσει σε παραλία της Αρκαδίας.Λογικα το απόγευμα θα κάνουν στάση για καλαμαράκια και το βράδυ θα πέσουν στην Αττική.Θα βλέπουμε τσίχλα και θα βουρκωνουμε φέτος.
Για ψάρεμα είσαι ή για ηλιοθεραπεία;

Για τα ορτύκια είναι νωρίς ακόμη..... μετά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου πέρασμα.....10 είναι η πανσέληνος.....
Τα ορτύκια πέφτουν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι 10 Οκτωβρίου στην αποκορύφωση τα σηκώνουμε πάντα αυτές τις ημερομηνίες με τα λαγόσκύλα και ειδικά με τους θυελωδεις νοτιάδες που έκανε έπρεπε να έχουν πέσει πολλά αντίθετα δεν είδα ούτε ενα στα κλασικά σημεία μου φαίνεται ότι πάει και αυτό το θήραμα όλες οι ελπίδες μου πέφτουν πλέον στις τσίχλες σε ότι αφορά τα φτερα

Τα ορτύκια πέφτουν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι 10 Οκτωβρίου στην αποκορύφωση τα σηκώνουμε πάντα αυτές τις ημερομηνίες με τα λαγόσκύλα και ειδικά με τους θυελωδεις νοτιάδες που έκανε έπρεπε να έχουν πέσει πολλά αντίθετα δεν είδα ούτε ενα στα κλασικά σημεία μου φαίνεται ότι πάει και αυτό το θήραμα όλες οι ελπίδες μου πέφτουν πλέον στις τσίχλες σε ότι αφορά τα φτερα
Όχι φίλε μου.... εμείς εδώ ακόμη σηκώνουμε γέννες.... είναι πίσω τα πουλιά....

Πριν 20 περίπου χρόνια ένας γνωστός μου είχε ανοίξει κάποιο ταβερνάκι στον Πάτροκλο.
Πήγαμε να τον δούμε και ο βαρκάρης μας είπε ότι τα καλύτερα περάσματα ορτύκια γίνονται από 20/10 έως 15/11.
Λίγοι γνωρίζουν γιατί οι περισσότεροι πηγαίνουν για πέρδικα και μπεκάτσα στην ενδοχώρα.

Πριν 20 περίπου χρόνια ένας γνωστός μου είχε ανοίξει κάποιο ταβερνάκι στον Πάτροκλο.
Πήγαμε να τον δούμε και ο βαρκάρης μας είπε ότι τα καλύτερα περάσματα ορτύκια γίνονται από 20/10 έως 15/11.
Λίγοι γνωρίζουν γιατί οι περισσότεροι πηγαίνουν για πέρδικα και μπεκάτσα στην ενδοχώρα.
Κάι η κωπαιδα εκεί κάνει τα καλύτερα περάσματα.

Όχι φίλε μου.... εμείς εδώ ακόμη σηκώνουμε γέννες.... είναι πίσω τα πουλιά....
Εγώ σου λέω τι έχω δει από τα χρόνια που τα κυνηγαγα και τι βλέπω τα τελευταία χρόνια που πηγαίνω στο λαγό τώρα αφού εσύ με αμφισβητείς κανένα πρόβλημα πίστευε ότι θέλεις

Back