Πλαγιόκαννο

Ωραίο ... Δουλεύει ;;;
Μπαααα.. ο γερος που το πειρα λεει να ρίξω αν θες να δεις... και του λέω άστο...
το κοκόρι κάθεται πίσω.. όπως βλέπεις.
Εχει σφραγίδες για μαύρη πυρίτιδα... επομένως και να το φτιάξω με τι θα ρίχνω...
Πρώτος λόγος που το πειρα ήταν το όνομα ΑΔΕΛΦΟΊ ΜΑΛΤΣΙΝΙΏΤΗ και το συνδύασα με την συλλογή πυρκαλ..
Και Δεύτερον έχει κανονικά χαρτία και ας είναι του 1900

Μπαααα.. ο γερος που το πειρα λεει να ρίξω αν θες να δεις... και του λέω άστο...
το κοκόρι κάθεται πίσω.. όπως βλέπεις.
Εχει σφραγίδες για μαύρη πυρίτιδα... επομένως και να το φτιάξω με τι θα ρίχνω...
Πρώτος λόγος που το πειρα ήταν το όνομα ΑΔΕΛΦΟΊ ΜΑΛΤΣΙΝΙΏΤΗ και το συνδύασα με την συλλογή πυρκαλ..
Και Δεύτερον έχει κανονικά χαρτία και ας είναι του 1900
ΟΠως φαίνεται κάποτε θα πληρώνουμε εισητήριο για να πάμε στην εκθεση του Νικόλα.:D
Νομίζω θα το έκανα ευχαρίστως.

ΟΠως φαίνεται κάποτε θα πληρώνουμε εισητήριο για να πάμε στην εκθεση του Νικόλα.:D
Νομίζω θα το έκανα ευχαρίστως.
Οχιι και να πληρώσεις!!! Τόσα έχω πάει στο μουσείο στο χωριο να τα βλέπει ο κόσμος!!
Αυτα φίλε είναι να τα έχεις σε μια καλύβα υπέρ λουξ με τζάκι να αράζει να πίνεις καφέ και μετά εξόρμηση για κυνήγι!

100 όπλα έχει εκεί, ... δεν μας λέει ο κ longthorne ποιο διαθέτει την καλύτερη βλητική υπεροχή να πεταχτούμε μια Αγγλία να το πάρουμε.
Μόνο σκαλίσματα του αρέσουν αυτού, χρονολογίες και ξύλα.

Μην του πατήσω καμιά με το κοντάκι στο κεφάλι βραδυάτικα αχαχαχαχ

100 όπλα έχει εκεί, ... δεν μας λέει ο κ longthorne ποιο διαθέτει την καλύτερη βλητική υπεροχή να πεταχτούμε μια Αγγλία να το πάρουμε.
Μόνο σκαλίσματα του αρέσουν αυτού, χρονολογίες και ξύλα.

Μην του πατήσω καμιά με το κοντάκι στο κεφάλι βραδυάτικα αχαχαχαχ
Καλημέρα Βασίλη!:)

Είδες οι οπισθόβολοι!...πο@στιες!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Λοιπόν , για μένα χωρίς πλάκα , αν είχα τα μαρούλια, μια πολύ καλή (highly recomended) επιλογή αγγλικού δίκαννου (πλαγιόκαννου η ποζέ) είναι τα E.J Churchill guns....ρίξε μια ματιά, από περιέργεια....

https://www.ejchurchill.com/gun-room/e-j-churchill-guns/

Υ.Γ...έχει και την επιλογή custom σε ορισμένα μοντέλα, οπότε το παραγγέλνεις όπως θες, αν ξέρεις σίγουρα τι θες...(εγώ λέω οτι....δεν ξέρω!;))

Καλημέρα, ένα θέμα το έχουν οι Βρετανοί με τα sidelock, μέχρι και το Dickson για αυτούς έρχεται πίσω από ένα μέσο sidelock, εμένα αντίθετα μου αρέσουν περισσότερο τα boxlock. Στο προηγούμενο βίντεο εκείνο το A.Francotte είναι κουκλί.

Και μιας που έκαμε λόγο ο Λευτέρης για τα περιβόητα, σκωτσέζικα, round body, πλάγια κι ορθά του μαστρο-Γιάννη του Dickson... ορίστε λοιπόν...!!!

Εδώ τα ορθόκαννά του: www.youtube.com/watch?v=Ipv5bD94mws o_Oo_O:rolleyes::rolleyes:

Να και το πανέμορφο κι ανεπανάληπτο πλάγιο του Σκωτσέζου, μαστρο-Γιάννη Dickson:

www.john-dickson.com/available-gun/john-dickson-and-son-round-action-made-1888 o_O:oops::rolleyes:

Νικολαε, αν μπορείς βάλε τα McKay Brown, ανώτερα και από τα Dickson.

Ενδεικτικώς, από την επίσημη ιστοσελίδα της φίρμας, David McKay Brown:

http://www.mckaybrown.com/the-side-by-side-gun.html

http://www.mckaybrown.com/the-over-and-under-gun.html

http://www.mckaybrown.com/wood.html

Και μερικά ενδεικτικά βιντεάκια με οπλάρες της εν λόγω φίρμας:

www.youtube.com/watch?v=dMgSe6XfRAg

www.youtube.com/watch?v=LvVC8UD1zzI

www.youtube.com/watch?v=9Y1nIcZoLtQ

1648066524798.png

ΕΝΑ “ΧΡΥΣΟ” ΤΕΣΤ ΒΟΛΗΣ​

23/08/2020

Βλητική

1648066682911.jpeg

Ο πίνακας είναι φωτοαντίγραφο από το επίσημο βιβλίο πρωτοκλασάτης αγγλικής φίρμας και δείχνει την δοκιμή δίκαννου πριν παραδοθεί στον πελάτη. Σήμερα παράγεται το ίδιο δίκαννο με κόστος γύρω στις 80 000 Ευρώ και αναμονή τριών ετών. Η δοκιμή έγινε το 1893, στην εποχή που χαρακτηρίζεται χρυσή εποχή της αγγλικής οπλοκατασκευής.

Η γόμωση ήταν 40 κόκκοι πυρίτιδας και μια ουγγιά σκάγια Νο 6. Η αριστερή στήλη δείχνει τις συγκεντρώσεις στον κύκλο 75 εκατοστών από την αριστερή κάννη και η δεξιά στήλη την δεξιά κάννη. Υποθέτω το τεστ έγινε στην παραδοσιακή απόσταση των 40 υαρδών, δηλαδή γύρω στα 35 μέτρα.

Η αριστερή, η πιο σφιχτή κάννη δίνει ελάχιστη συγκέντρωση 159 σκάγια και μέγιστη 230, η δεξιά, η πιο ανοιχτή δίνει ελάχιστη 143 και μέγιστη 164. Αυτά είναι αποτελέσματα με ύψιστης ποιότητας δίκαννο της “χρυσής” εποχής χειροποίητης κατασκευής και με χειροποίητα φυσίγγια της ίδιας εταιρείας.

Θα ήθελα να κάνω το ίδιο τεστ με το μονόκαννο 2άρι ΙΖ18, με φυσίγγια Remington 28 γραμμαρίων και να δω πως συγκρίνεται η ομοιομορφία συγκεντρώσεων με αυτό το αριστούργημα της χρυσής εποχής.

=================================================================

Δυο σχόλια από μένα...:)

Το άρθρο δεν μας λέει τα τσόκ του δίκαννου.

Μια ουγγιά(28,3 γρ.) με Νο 6 αγγλικό (2,59 χιλ.) περιέχει 276 σκάγια.

Ο μέσος Όρος των έξι βολών είναι 67% συγκέντρωση στην αριστερή κάννη (την κλειστή) που ισοδυναμεί σε απόδοση μεταξύ ½ (64%) και ¾ choke(70%),(δηλ 64+70/2=67% ακριβώς!) και 56% συγκέντρωση η δεξιά (ανοιχτή) ισοδυναμεί σε απόδοση μεταξύ Imp.cyl. (53%) και ¼ choke(58%),(δηλ 53+58/2=55,5% ακριβώς!)

Μήπως αν κάναμε (όπως αναρωτιέται και ο Κυπριδήμος) και εμείς ένα παρόμοιο τεστ με τα ταπεινά μας δικαννάκια, θα διαπιστώναμε με έκπληξη ότι το τουφεκάκι μας τελικά δεν έχει τόσα πολλά να ζηλέψει από ένα όπλο υπέρ-πολλαπλάσιας αξίας?

Τουλάχιστον σε απόδοση που είναι και το ζητούμενο στον κυνηγότοπο…;)

Απο μικρος το εβλεπα κρεμασμενο στον τοιχο μια παλιας μας αποθηκης....πλάγιο εμπροσθογεμες του πρό παππου μου, κ ισως ακομη πιο πισω....με αυτο ξεκινησε το κυνηγι ο πατερας μου (πιτσιρικάς), σπαζοντας 1 δοντι του κ γδέρνοντας το σαγόνι του, οταν ετρεξε βιαστεικα να το γεμισει κ να στρειμωξει ενα κοπαδι καλημάνες...το γεμισε με λαθος δοσολογια πυριτιδας κ τουρ'θαν τα κοκκορια στα σαγόνια.....ολα καλα ομως...

Υ.Γ. 1) Δεν γραφει τιποτα απολύτος επανω...
Υ.Γ. 2) Θα ήθελα να το στειλω για μια ανανέωση καποια στιγμή, γιατι τη χρειαζεται...

20220323_222808.jpg20220323_222902.jpg
20220323_223302.jpg

Απο μικρος το εβλεπα κρεμασμενο στον τοιχο μια παλιας μας αποθηκης....πλάγιο εμπροσθογεμες του πρό παππου μου, κ ισως ακομη πιο πισω....με αυτο ξεκινησε το κυνηγι ο πατερας μου (πιτσιρικάς), σπαζοντας 1 δοντι του κ γδέρνοντας το σαγόνι του, οταν ετρεξε βιαστεικα να το γεμισει κ να στρειμωξει ενα κοπαδι καλημάνες...το γεμισε με λαθος δοσολογια πυριτιδας κ τουρ'θαν τα κοκκορια στα σαγόνια.....ολα καλα ομως...

Υ.Γ. 2) Θα ήθελα να το στειλω για μια ανανέωση καποια στιγμή, γιατι τη χρειαζεται...

View attachment 45107View attachment 45108
View attachment 45109
Κειμήλιο!...αυτο είναι να το σενιάρεις και για τοίχο!:)

View attachment 45109
αυτο και εαν δεν ειναι κιμηλιο φιλε κωστααα,,ωντος αξηζη ενα φρεσκαρισμα σε καλα χερια ωμοςςςς ;)
.exciting.

View attachment 45109
Ένας φόβος στα παλιά εμπροσθογεμη, είναι ότι μπορεί να έχουν μείνει γεμάτα.

Back