Πλαγιόκαννο

Σήμερα έκανα ένα ωραίο κυνήγι με το πλαγιοκαννο Beretta. Όπως έχει πει και ένας πολύ καλός φίλος, με ένα δικαννο και μια επαναληπτική καραμπίνα στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις όλα τα κυνήγια, δεν χρειάζονται ακριβά όπλα View attachment 83370
Πάει ο Τάσος...

Όπως έχει πει και ένας πολύ καλός φίλος, με ένα δικαννο και μια επαναληπτική καραμπίνα στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις όλα τα κυνήγια, δεν χρειάζονται ακριβά όπλα
Δεν υπάρχει τυπος όπλου που να υστερεί στα Ελληνικά κυνήγια.....
Βέβαια ολα δεν κάνουν για όλους....

Όταν αναζητω την ευκολία μου κ εχω κ τη "βαρεμάρα" μου (με την καλή έννοια),
Γιατί να κάτσω να μάθω να χειριζόμαι σωστά μια επαναληπτική καραμπινα όταν υπαρχει η ημιαυτοματη?

Θα πω πολυ απλά ότι δεν κάνει για κυνηγι.....

Δεν υπαρχει περιπτωση ένας μυημένος χρήστης να πει ότι του έφυγε το θήραμα γιατί δεν προλαβε να οπλισει ξανά....
Η για τον ιδιο λόγο δεν προλαβε να ρίξει και τις τρεις βολές σε μια μπεκάτσα μεσα στο πυκνο......

Last edited:
για τον λόγο δεν προλαβε να ρίξει και τις τρεις βολές σε μια μπεκάτσα μεσα στο πυκνο......
Ακριβώς εδώ είμαστε εδώ δεν προλαβαίνεις να ρίξεις μια που να ρίξεις δεύτερη για μπεκατσα, όσο και να το χειρίζεσαι καλά, απλά δεν κάνει για κάποια κυνηγια.

Ακριβώς εδώ είμαστε εδώ δεν προλαβαίνεις να ρίξεις μια που να ρίξεις δεύτερη για μπεκατσα, όσο και να το χειρίζεσαι καλά, απλά δεν κάνει για κάποια κυνηγια.
Δεν καταλαβες τι ακριβώς ήθελα να πω....
Άλλο αυτη η περιπτωση.....
Εκείνη την στιγμη που δεν θα προλάβεις να τις ρίξεις κ δευτερη δεν θα ευθυνεται το όπλο που κρατάς...
Ότι άλλο όπλο κ να είχες το ιδιο θα συνέβαινε.....

Δεν μπορώ να σκεφτώ καποιο κυνήγι που να μην κάνει η χραπα χρουπα (με βασική προϋπόθεση να έχει μάθει κάποιος τον σωστό χειρισμό της... )

Last edited:
Εδώ με αυτογεμη και δίκανα δεν προλαβαίνεις πάνω στην πορεία θα προλάβεις να οπλίσεις και το τσακα τσούκα που θα σου φύγει η κάννη αλλού για αλλού?
Και η κάννη να μην σου φυγει παλι θα χρειαστεί διόρθωση σκοπευσης έτσι όπως ελίσσεται στα πυκνα......
Η μήπως δεν μπορεί να "φυγει" κ απο τα 38-40γρ διασπορας που ρίχνουν κάποιοι με ελαφρά δικαννα...

Ο Αυγερινός με τα ντραχταρ πως κυνηγουσε(και) μπεκάτσα ..
Πολλά μπεκατσοκυνήγια με τέτοιο οπλο έχει κάνει κ ο @giannis corfu ...

ΥΓ
Και υπόψιν ότι εγώ που τα λέω όλα αυτά μπορεί να είμαι ο ποιο άχρηστος στο να την χρησιμοποιήσω αλλά αυτό ισχυει για εμενα...

Με αυτήν Όχι όλα τα κυνηγια, συγκεκριμένα.
Κωσταντη από προσωπική εμπειρία, σου λέω ότι γίνονται όλα τα κυνήγια με επαναληπτική, αρκεί να θες να εξοικειωθείς με τον τρόπο λειτουργίας του όπλου. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν κάνουν όλοι για όλα. Αν βάλεις εκατό ανθρώπους να κάνουν παρέλαση, θα βρεθούν πάντα και κάποιοι που θα πηγαίνουν ίδιο χερι- ίδιο πόδι και δε θα καταλαβαίνουν ούτε οι ίδιοι πως γίνεται αυτό.

Καλησπέρα παιδιά έχω ένα πλάγιο baical 1/3 μπορώ να ρίξω μονοβολα και με τις δύο κανες και αν ναι πόσα γραμμάρια και τι μονοβολα??Γτ θέλω να ακυρώσω τις μπίλιες

Άφοβα όλα τα αμιγώς μολύβδινα μονόβολα! Όχι όμως - ειδικά από τη φουλ τσοκ κάννα - μονόβολα με πυρήνα ή κέλυφος από σκληρότερο τού μολύβδου υλικό (χαλκός κτλ.)...

Last edited:
Εδώ με αυτογεμη και δίκανα δεν προλαβαίνεις πάνω στην πορεία θα προλάβεις να οπλίσεις και το τσακα τσούκα που θα σου φύγει η κάννη αλλού για αλλού?
Άμα είσαι καλός στη παλινδρόμηση...
Όλα γίνονται! 😉😉😉
Στον 4 του σκητ, με άδεια θαλάμη από λάθος, φεύγει ο δίσκος,κάνω "κλικ" και πρόλαβα να ξαναοπλίσω,να ρίξω και να σπάσω το δίσκο με μια λιωμένη Mossberg!
Παιδί,20κάτι... Πτυχίο στη παλινδρόμηση!!! 😁🥳🤣

Simson Sulth 71cm...γνωρίζει κάποιος σύνηθες τσοκάρισμα, αυλούς και πιέσεις αυτού του όπλου;;;;
Το εχει ενα φιλαρακι...το εψαξε προσεκτικά και δεν γραφει πουθενα τίποτα....

View attachment 83393
Εαν δεν εχουν πειραχθει τοτε συνηθες τσοκ ειναι το 1-3
Αυλοι 18.3-18.5 με το 18.3 πιο διαδεδομενο
Πιεσεις χωρις να ξερουμε χρονολογια δεν θα ηθελα να αναφερω

Φήμες λένε ότι κυνηγάς με 2 διαφορικά όπλα χωρις γεμιστή, στο τσάκα τσουκα προβληματίζεσαι;

Φήμες λένε ότι κυνηγάς με 2 διαφορικά όπλα χωρις γεμιστή, στο τσάκα τσουκα προβληματίζεσαι;
Χθές με είπαν Ελβετό τουρίστα και ότι μου λείπει το πλάγιο μόνο,μου ζήταγαν σοκολατάκια.

*Κάτι καλόπαιδα από εδώ μέσα :D

Μια τουφεκιά χρειάζεται για να πέσει!
Αρκεί να πάει εκεί που πρεπει.
''Όπλο καλάμι,μα μάτι γερό'': όχι γνωστή παροιμία που έλεγε γερο-κυνηγός,πατέρας σημερινού 80άρη γερο-κυνηγού! o_O Αναφέρεται φυσικά στη σκοπευτική δεινότητα που πρέπει να έχει ο κυνηγός.Βέβαια επειδή ο άνθρωπος θα ήταν σήμερα περίπου 110(!) ετών,τότε είχε και ΤΕΡΑΣΤΙΟ θηραματικό πλούτο.Σήμερα χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα όπλο πιο αποτελεσματικό από το ''όπλο καλάμι''που έλεγε ο μακαρίτης....think.

Simson Sulth 71cm...γνωρίζει κάποιος σύνηθες τσοκάρισμα, αυλούς και πιέσεις αυτού του όπλου;;;;
Το εχει ενα φιλαρακι...το εψαξε προσεκτικά και δεν γραφει πουθενα τίποτα....

View attachment 83393
Είναι το ίδιο όπλο που είχες ρωτησει εδώ:
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Πλαγιόκαννο.259/page-195

Περίεργο τέτοιο όπλο κ να μην έχει σφραγίδες.....
Να του πεις να βγάλει διάφορες φωτο κ να κάνει μια ερώτηση στην Οπλογνωσια..

'Όπλο καλάμι,μα μάτι γερό''
Όπλα καλάμια δεν υπάρχουν..
Σχημα λόγου θέλοντας να τονισει την σημασία της καλης σκοπευσης....

Όλα τα όπλα που είναι κατάλληλα να ρίχνουν ακαπνη πυριτιδα θα αποδώσουν στο κυνήγι....
Είτε φτιάχτηκαν σήμερα είτε πριν 60+ χρόνια.....

''Όπλο καλάμι,μα μάτι γερό'': όχι γνωστή παροιμία που έλεγε γερο-κυνηγός,πατέρας σημερινού 80άρη γερο-κυνηγού! o_O Αναφέρεται φυσικά στη σκοπευτική δεινότητα που πρέπει να έχει ο κυνηγός.Βέβαια επειδή ο άνθρωπος θα ήταν σήμερα περίπου 110(!) ετών,τότε είχε και ΤΕΡΑΣΤΙΟ θηραματικό πλούτο.Σήμερα χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα όπλο πιο αποτελεσματικό από το ''όπλο καλάμι''που έλεγε ο μακαρίτης....think.
Σήμερα αυτό που χρειάζεται είναι υγεία - οικογενειακή ηρεμία και χρόνος. Δεν χρειάζεται ένα σούπερ μάγκνουμ όπλο των 3000 € για να κυνηγάμε πουλιά και λαγούς πιστεύω. Ένα δικαννο μπαικαλ ή/και μια επαναληπτική καραμπίνα για τα γουρούνια και μόνο, συνολικά δηλαδή με 1000 ευρώ και τα δύο όπλα είσαι κομπλέ για την συντέλεια του κόσμου,όχι απλά για κυνήγι στην Ελλάδα.

Back