Πλαγιόκαννο

Έχω ένα fabarm classis που μου έμεινε από το μακαρίτη τον πατέρα μου με 71εκ κάνες, όμορφα ξύλα, προσωπικά μου φαίνεται πανέμορφο και θα προτιμούσα να παίρνω αυτό μαζί στα τσιχλοκυνήγια αντί για την παλιοκαραμπίνα. Το κοντάκι έχει γίνει ελαφρώς αριστερό από Αντωνάκο καθώς ο πατέρας επώμιζε ζερβά. Έστω ότι του το πάω για να το φέρει εκεί που πρέπει (γενικά θέλω πολύ καστ οφ), θεωρείται επώδυνη η μετάβαση από καραμπίνα σε πλάγιο ή είναι θέμα 1-2 εξόδων για να συνηθίσει κανείς; Λέτε οι επαφές να γίνουν που@@να μετά τις ξυλουργικές εργασίες; Αν το πάω για στρίψιμο με ζέσταμα θα ξαναέρθει εκεί που ήταν ή λέτε να μείνει στη θέση του; (βλέπω να μένει και αυτό στον οπλοβαστό....)

Έχω ένα fabarm classis που μου έμεινε από το μακαρίτη τον πατέρα μου με 71εκ κάνες, όμορφα ξύλα, προσωπικά μου φαίνεται πανέμορφο και θα προτιμούσα να παίρνω αυτό μαζί στα τσιχλοκυνήγια αντί για την παλιοκαραμπίνα. Το κοντάκι έχει γίνει ελαφρώς αριστερό από Αντωνάκο καθώς ο πατέρας επώμιζε ζερβά. Έστω ότι του το πάω για να το φέρει εκεί που πρέπει (γενικά θέλω πολύ καστ οφ), θεωρείται επώδυνη η μετάβαση από καραμπίνα σε πλάγιο ή είναι θέμα 1-2 εξόδων για να συνηθίσει κανείς; Λέτε οι επαφές να γίνουν που@@να μετά τις ξυλουργικές εργασίες; Αν το πάω για στρίψιμο με ζέσταμα θα ξαναέρθει εκεί που ήταν ή λέτε να μείνει στη θέση του; (βλέπω να μένει και αυτό στον οπλοβαστό....)
Αν είναι δισκανδαλο δεν γίνεται τίποτα ,θα σε κάνει να ξεχάσεις να κυνηγάς και με την καραμπίνα .Γι αυτό προσφέρομαι να το αγοράσω σε τιμή υπερπροσφοράς. .my man.

Είναι το ίδιο όπλο που είχες ρωτησει εδώ:
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Πλαγιόκαννο.259/page-195

Περίεργο τέτοιο όπλο κ να μην έχει σφραγίδες.....
Να του πεις να βγάλει διάφορες φωτο κ να κάνει μια ερώτηση στην Οπλογνωσια..

Όπλα καλάμια δεν υπάρχουν..
Σχημα λόγου θέλοντας να τονισει την σημασία της καλης σκοπευσης....

Όλα τα όπλα που είναι κατάλληλα να ρίχνουν ακαπνη πυριτιδα θα αποδώσουν στο κυνήγι....
Είτε φτιάχτηκαν σήμερα είτε πριν 60+ χρόνια.....
Επειδή ο γέρος-γέρος αν ζούσε θα ήταν 110 ετών,προφανώς μιλούσε για μαύρη πυρίτιδα.Ωστόσο και με τη μαύρη οι τότε κυνηγοί σκότωναν ένα σωρό θηράματα,κυρίως με την αφθονία που υπήρχε...

Θα σου έλεγα να φτιάξεις ένα κοντάκι εξαρχής,να ευχαριστηθείς το όπλο σου!
Τι μοντέλο είναι; για να το είχε ο πατέρας, λογικά θα είναι παλιό...

Η μεταβαση εαν ερθει στα μετρα σοθ θα ειναι πιο ευκολη απ οσο νομιζεις αρκει να θελεις να το κυνηγησεις
Ειναι απιθανο οπλο και κριμα να καθεται
Ενα νεο κοντακι στα μετρα σου ισως ειναι η καλυτερη λυση οπως ειπε πολυ σωστα και ο Μυρος

Αν είναι δισκανδαλο δεν γίνεται τίποτα ,θα σε κάνει να ξεχάσεις να κυνηγάς και με την καραμπίνα .Γι αυτό προσφέρομαι να το αγοράσω σε τιμή υπερπροσφοράς. .my man.
Μονοσκανδαλο είναι, πρέπει να είχε αγοραστεί πριν από 10-12 χρόνια.

Μονοσκανδαλο είναι, πρέπει να είχε αγοραστεί πριν από 10-12 χρόνια.
Μήπως μπορεί να γυρίσει παλι δεξί, εκεί πού το είχε φτιάξει ο πατέρας σου να έπαιρνες μια γνώμη και να μην αναγκαστείς να
πας σε νέο κοντάκι.

Θα σου έλεγα να μην προσπαθήσεις να "γυρίσεις"το όπλο από τις εφαρμογές του.
Ομοίως,να μη πας στην λύση της στρέβλωσης (ζέσταμα,λάδι,πρεσσαρισμα κλπ).
Στην πρώτη περίπτωση δημιουργούνται κενά στις εφαρμογές που ΠΡΈΠΕΙ να κλειστούν σωστά.
Στην δεύτερη περίπτωση διακινδυνεύεις το σπάσιμο (δική σου ευθύνη),όπως και την περίπτωση να επανέλθει το κοντάκι στην παρούσα κατάσταση.

Θα σου έλεγα να φτιάξεις ένα κοντάκι εξαρχής,να ευχαριστηθείς το όπλο σου!
Τι μοντέλο είναι; για να το είχε ο πατέρας, λογικά θα είναι παλιό...
Μεταξύ σοβαρού κ αστείου, δεν γεννήθηκε ακόμα ο κοντακας που να μπορεί να φτιάξει κοντακι να μου ταιριάζει. Το δικανακι δεν είναι παλιό, κάπου στο 2010 πρέπει να το είχε αγοραστεί, άσε που είναι σχεδόν αχρησιμοποιητο

Μεταξύ σοβαρού κ αστείου, δεν γεννήθηκε ακόμα ο κοντακας που να μπορεί να φτιάξει κοντακι να μου ταιριάζει. Το δικανακι δεν είναι παλιό, κάπου στο 2010 πρέπει να το είχε αγοραστεί, άσε που είναι σχεδόν αχρησιμοποιητο
Έτσι κι αλλιώς το κοντάκι αυτό σού είναι άχρηστο , αξίζει να προσπαθήσεις να το επαναφέρεις δεξί .Δεν ξέρω αν θα έπαιρνε κάποιος ένα γυρισμένο κοντάκι αριστερό,αντί να φτιάξει καινούργιο .

Τον Γιαννη τον ξερεις;
Να τον γνωρισεις :)

δεν γεννήθηκε ακόμα ο κοντακας που να μπορεί να φτιάξει κοντακι να μου ταιριάζει.
Μην το λές...
Έχουμε ένα εδώ! ΓΙΆΝΝΗΣ θα τον βρεις Μίλησε μαζί του και θα δεις ότι τελικά είναι γεννημένος τώρα καμιά 55αρια χρόνια...
Αν είπα πολλά την γ@μ!$@....pray to God.

Μην το λές...
Έχουμε ένα εδώ! ΓΙΆΝΝΗΣ θα τον βρεις Μίλησε μαζί του και θα δεις ότι τελικά είναι γεννημένος τώρα καμιά 55αρια χρόνια...
Αν είπα πολλά την γ@μ!$@....pray to God.
Αφού σε λέω, δεν γεννήθηκε. Αν ποτέ προκύψει επαγγελματίας να κάνει τη δουλειά που γίνεται εξωτερικό και ζω ακόμα, τότε θα πάω σαν τους πιστούς στην Παναγία της Τήνου!

θεωρείται επώδυνη η μετάβαση από καραμπίνα σε πλάγιο ή είναι θέμα 1-2 εξόδων για να συνηθίσει κανείς;
Αυτή είναι μια συχνή ερώτηση για τους περισσοτερους που θέλουν να μεταχειριστουν για πρωτη φορα ενα πλαγιοκαννο η να προβούν σε αγορά....

Και αυτό μας δείχνει ότι υπάρχει μια "ανησυχία" κ ένας "φόβος" για την...εικόνα που θα αντικρυσουν μπροστά απο τα ματια τους....

Μακάρι κάθε φορά να ήταν θέμα 1-2 εξόδων γιατί τότε θα ημουν πολυ χαρουμενος σαν θαυμαστής αυτών των όπλων....

Δυστηχως κανεις δεν μπορεί να σου απαντησει όσο αφορά το πότε, το πως, και το αν.....
Την απάντηση θα την δώσει ο καθένας μόνος του αφου το κάνει πραξη....

Άλλοι "κολλαγαν" με τις..παραξενες καννες του με αποτέλεσμα να "παιρνουν" τα μάτια τους πανω από τον στόχο....
Άλλοι μπερδευονταν με το θέμα της προσκοπευσης στις τραβερσατες βολές....
Άλλοι δεν άργησαν να το "βρουν" κ μαζί με
αυτό βρήκαν κ το όπλο που τους ταιριάζει.........

Εχω κανει πολλες συζητήσεις με κατόχους τέτοιων όπλων, αλλά κ με όσους τα είχαν κ τα έδωσαν....
Και το συμπέρασμα που έβγαλα είναι πως η "το έχεις" η "δεν το έχεις"...

Αυτό μου το επιβεβαίωσε κ το παραδειγμα του Χατζιωτη(μιας που είσαι από τα Μελίσσια) που ότι κ αν έκανε με αυτά τα οπλα δεν τα κατάφερε κ επεστρεψε στην καραμπινα παρόλη την αγάπη κ την εκτίμηση που τους είχε(και τους έχει)αλλά αυτό δεν αρκεί.............

Αυτά δεν τα λέω για να απογοητευσω...
Ίσα ίσα που χαίρομαι όταν ακουω κατι τετοια κ τα επικροτώ....

Προσπάθησε κ καλη τυχη!
Που ξερεις μπορεί απο την πρωτη κιόλας έξοδο να τα πας θαυμάσια!!

Αυτή είναι μια συχνή ερώτηση για τους περισσοτερους που θέλουν να μεταχειριστουν για πρωτη φορα ενα πλαγιοκαννο η να προβούν σε αγορά....

Και αυτό μας δείχνει ότι υπάρχει μια "ανησυχία" κ ένας "φόβος" για την...εικόνα που θα αντικρυσουν μπροστά απο τα ματια τους....

Μακάρι κάθε φορά να ήταν θέμα 1-2 εξόδων γιατί τότε θα ημουν πολυ χαρουμενος σαν θαυμαστής αυτών των όπλων....

Δυστηχως κανεις δεν μπορεί να σου απαντησει όσο αφορά το πότε, το πως, και το αν.....
Την απάντηση θα την δώσει ο καθένας μόνος του αφου το κάνει πραξη....

Άλλοι "κολλαγαν" με τις..παραξενες καννες του με αποτέλεσμα να "παιρνουν" τα μάτια τους πανω από τον στόχο....
Άλλοι μπερδευονταν με το θέμα της προσκοπευσης στις τραβερσατες βολές....
Άλλοι δεν άργησαν να το "βρουν" κ μαζί με
αυτό βρήκαν κ το όπλο που τους ταιριάζει.........

Εχω κανει πολλες συζητήσεις με κατόχους τέτοιων όπλων, αλλά κ με όσους τα είχαν κ τα έδωσαν....
Και το συμπέρασμα που έβγαλα είναι πως η "το έχεις" η "δεν το έχεις"...

Αυτό μου το επιβεβαίωσε κ το παραδειγμα του Χατζιωτη(μιας που είσαι από τα Μελίσσια) που ότι κ αν έκανε με αυτά τα οπλα δεν τα κατάφερε κ επεστρεψε στην καραμπινα παρόλη την αγάπη κ την εκτίμηση που τους είχε(και τους έχει)αλλά αυτό δεν αρκεί.............

Αυτά δεν τα λέω για να απογοητευσω...
Ίσα ίσα που χαίρομαι όταν ακουω κατι τετοια κ τα επικροτώ....

Προσπάθησε κ καλη τυχη!
Που ξερεις μπορεί απο την πρωτη κιόλας έξοδο να τα πας θαυμάσια!!
Εγώ πιστεύω ότι άμα είναι Μονοσκανδαλο πολύ γρήγορα θα το συνηθίσει.

Back