Πλαγιόκαννο

Εγώ έχω ποζε και αυτογεμη αν δω πλάγιο τα μάτια δεν ξεκολλάνε απο εκεί θα το πιάσω θα το επωμισο
Παω καμία φορά στον χατζιωτη τα χουφτώνω
Τρελα είναι τα ρημάδια
Ναι αλλά να μην μένουμε μόνο στα χουφτωματα.... :rolleyes::cool:

Εγώ όταν έπαιρνα το πλάγιο του πατέρα μου ένα Aya δεν είχα θέμα. Οι δύο σκαδαλες που έχει είναι ένα θέμα αλλά συνηθίζεται κι αυτό.
Γιατί το άφησες ρε Σταμάτη?
Ξέρεις τι τούμπουλες θα έπαιρναν οι λαγοί??
Το πλαγιόκαννο ειδικά σε κυνήγια όπως π.χ. της μπεκάτσας για εμένα προσωπικά δεν παίζεται....σηκώνεις και μπουκάρεις το θήραμα με τισ δύο κάννες και την ρίγα να δημιουργούν....αεροδρόμιο για προσγείωση χαχα

View attachment 83496
View attachment 83497

Δεν μου αρέσει να βαζω ταμπέλες στα όπλα αναλόγως του θηράματος....

Αλλά αυτό που λες ειναι κατι που το εχω πει πολλες φορες....
Είναι το όπλο εκείνο που δεν πρεπει να λείπει απο τα χέρια του φανατικου μπεκατσοκυνηγου κ ιδιαίτερα δε αν προκειται για κάποια προσεγμενη έκδοση που θα προσφερει κ ενα καλο ζυγισμα.....

(Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως είναι ακατάλληλα τα άλλα όπλα.....)

Ναι αλλά να μην μένουμε μόνο στα χουφτωματα.... :rolleyes::cool:

Δεν μου αρέσει να βαζω ταμπέλες στα όπλα αναλόγως του θηράματος....

Αλλά αυτό που λες ειναι κατι που το εχω πει πολλες φορες....
Είναι το όπλο εκείνο που δεν πρεπει να λείπει απο τα χέρια του φανατικου μπεκατσοκυνηγου κ ιδιαίτερα δε αν προκειται για κάποια προσεγμενη έκδοση που θα προσφερει κ ενα καλο ζυγισμα.....

(Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως είναι ακατάλληλα τα άλλα όπλα.....)
Μπορώ να σου πω γιατί το λέω...αν και απ' ότι κατάλαβα συμφωνείς και εσύ...σε κυνήγια φέρμας το πλαγιόκαννο, από τους ειδικούς και όχι από εμένα, έχει αναγορευθεί εδώ και χρόνια ως η καλύτερη λύση...από εκεί και ύστερα είναι καθαρά προσωπικό θέμα...

Έχει κρατήρες και στις δύο καννες του. Δεν ξέρω αν είναι αμέλεια του πατέρα μου ή του προηγούμενου κατόχου. Στο λαγο φιλε μου θέλω να μπορώ να ρίχνω και φουρνελα που και που

Κυνηγούσα πάντα με καραμπίνες άλλαξα 6 καραμπίνες και ένα ποζε εεε όταν έπιασα για πρώτη φορά το πλάγιο baical πριν 2μιση χρόνια άλλαξαν όλα με το που το κουμπωσα και το πήρα πρώτα κυνήγια και έκανα κάτι ντουμπλε στις τσίχλες μετά το πήρα και άλλα κυνήγια έφερα και το κοντάκι πέρυσι εκεί άλλαξαν ποίο πολλά...Πλέον το έχω γενικό όπλο ακόμη και στο γουρούνι...Του έχω πάρα πολύ εμπιστοσύνη γτ έχει δύο σκανδαλες και να μην σκάσει η μία έχει την άλλη απλά δεν θα μείνεις ποτέ στον κυνηγοτοπο..Πλέον τις αστοχίες μου τις περνάω σε μένα και όχι στο όπλο και στα φυσίγγια..Είναι το απόλυτο όπλο δεν με δυσκόλεψε ποτέ επειδή έχει δύο σκανδαλες το δούλεψα κατευθείαν....Θα ήθελα στο μέλλον να πάρω κάτι καλύτερο σε πλάγιο αλλά δεν βλέπω και πολλές επιλογές και αξιοπιστία και το κυριότερο πλέον να ρίχνει και ατσάλινα γτ ορίζουμε προς αυτα

Κυνηγούσα πάντα με καραμπίνες άλλαξα 6 καραμπίνες και ένα ποζε εεε όταν έπιασα για πρώτη φορά το πλάγιο baical πριν 2μιση χρόνια άλλαξαν όλα με το που το κουμπωσα και το πήρα πρώτα κυνήγια και έκανα κάτι ντουμπλε στις τσίχλες μετά το πήρα και άλλα κυνήγια έφερα και το κοντάκι πέρυσι εκεί άλλαξαν ποίο πολλά...Πλέον το έχω γενικό όπλο ακόμη και στο γουρούνι...Του έχω πάρα πολύ εμπιστοσύνη γτ έχει δύο σκανδαλες και να μην σκάσει η μία έχει την άλλη απλά δεν θα μείνεις ποτέ στον κυνηγοτοπο..Πλέον τις αστοχίες μου τις περνάω σε μένα και όχι στο όπλο και στα φυσίγγια..Είναι το απόλυτο όπλο δεν με δυσκόλεψε ποτέ επειδή έχει δύο σκανδαλες το δούλεψα κατευθείαν....Θα ήθελα στο μέλλον να πάρω κάτι καλύτερο σε πλάγιο αλλά δεν βλέπω και πολλές επιλογές και αξιοπιστία και το κυριότερο πλέον να ρίχνει και ατσάλινα γτ ορίζουμε προς αυτα
Ειναι γνωστο πως το μονο μειονεκτημα σε ενα διπλο πλαγιο και γενικα σε ενα δικανο ειναι το ενα φυσιγγι λιγοτερο........ολα τα αλλα ειναι πλεονεκτηματα απεναντι στην καραμπινα.......
Πολυ σωστα το αναφερεις πως οι αστοχιες εχουν να κανουν με σενα και οχι με το οπλο απο την στιγμη που εριξε την τουφεκια......
Επισης ειναι γνωστο πως για να εχουμε και το κεφαλι μας πιο υσηχο κανουμε και καποιες δοκιμες ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ τα φυσιγγια μας οποτε βγαζουμε απ'εξω αλλη μια πιθανη ''δικαιολογια'' για μια αστοχια.
Υπαρχουν εκει εξω κατι μεταχειρησμενα δικανακια ''λαχεια'' ορεξη να εχεις να ψαχνεις......
Για τα ατσαλινα να ξερεις ασχετα απο την σφραγιδα ολα τα οπλα τα ριχνουν αρκει να εχουν τσοκ απο τρια αστρα και πανω.........εξαλου και αυτα που εχουν σφραγιδα παλι απο τρια αστρα και πανω ειναι.

Σωστες οι παρατηρήσεις του Ηρακλή και θα συμπληρώσω για να τα πούμε έξω από τα δόντια κατά ουσίαν μόνο στο γουρούνι χρειάζονται πολλά φυσίγγια που κανονικά θα έπρεπε να είναι χωρίς όριο τα όπλα φυσιγγίων .Στα υπόλοιπα για να χρειαστείς το τρίτο έχεις αστοχήσει στα άλλα δύο άρα οικονομία στη τσέπη σου κάνεις και γίνεσε καλύτερος σκοπευτής .Διότι αυτό που χρησιμοποιεί ουσιαστικά τα φυσίγγια δύσκολα υπάρχει δηλ να έρθουν πουλιά και να ρίξει 3 ντουφέκιες 3 πουλιά .Το θέμα υπόκειται στα πτερωτά περισσότερο στη ψυχολογία του κυνηγού παρά στο τρίτο φυσίγγι.Εχω ξαναγράψει ότι ένα δίκανο και ειδικά πλάγιο στα χέρια ενός γνωστή και ικανού χειριστή είναι το βέλτιστο όπλο στα θηράματα Φέρμας ειδικά και όχι μόνο και αυτό που δεν θα σε αφήσει ποτέ στο κυνηγότοπο καθώς θα σου προσφέρει και τη ευκολότερη ντουφέκια σε επιλογή απόστασης λόγο δύο διαφορετικών τσοκαρισματων και δύο σκανδάλων το μέγιστο της αξιοπιστίας..Το μείον και μοναδικό είναι η απόκτηση ενός τέτοιου πλαγίου σε επίπεδο ποιότητος ένα αυτογεμους καλού είναι η πολλαπλάσια αξία .Αλλά υπάρχουν κάποια από τρίτες χώρες πλέον πολύ αξιόλογα όπως και μεταχειρισμένα η στη τελική με λίγη φροντίδα στο κατάλληλο αποκτά τη δική σου συμβατότητα και εφαρμογή και κρατάς όντως όπλο όχι γκλίτσα.

Ειναι γνωστο πως το μονο μειονεκτημα σε ενα διπλο πλαγιο και γενικα σε ενα δικανο ειναι το ενα φυσιγγι λιγοτερο........ολα τα αλλα ειναι πλεονεκτηματα απεναντι στην καραμπινα.......
Πολυ σωστα το αναφερεις πως οι αστοχιες εχουν να κανουν με σενα και οχι με το οπλο απο την στιγμη που εριξε την τουφεκια......
Επισης ειναι γνωστο πως για να εχουμε και το κεφαλι μας πιο υσηχο κανουμε και καποιες δοκιμες ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ τα φυσιγγια μας οποτε βγαζουμε απ'εξω αλλη μια πιθανη ''δικαιολογια'' για μια αστοχια.
Υπαρχουν εκει εξω κατι μεταχειρησμενα δικανακια ''λαχεια'' ορεξη να εχεις να ψαχνεις......
Για τα ατσαλινα να ξερεις ασχετα απο την σφραγιδα ολα τα οπλα τα ριχνουν αρκει να εχουν τσοκ απο τρια αστρα και πανω.........εξαλου και αυτα που εχουν σφραγιδα παλι απο τρια αστρα και πανω ειναι.
Σίγουρα όλα μπορούν να ρίξουν ατσάλινα αρκεί να έχουν κάνες κάτω από μισό τσοκ?

Κάνε το πρώτα δεξί και θα το συνηθίσεις , απλώς μην απογοητευτεις από το πρώτο κυνήγι , θέλει εξόδους και τουφεκιές.Ετσι πίστευα κι εγώ και επειδή ήμουν αριστερός το πήρα μονοσκανδαλο και το έκανα τόσο κέφι που το μετετρεψα και σε δισκανδαλο .
Καλη Χρονια.Και εγω Παναγιωτη Αριστερος ειμαι και εχω ενα μιροκου καταπληκτικο και δεν μπορω να συνηθησω τις δυο σκανδαλες.Χανω χρονο στην δευτερη τουφεκια.Μιλαμε για πλαγιοκανο.τι κανουμε?

Σίγουρα όλα μπορούν να ρίξουν ατσάλινα αρκεί να έχουν κάνες κάτω από μισό τσοκ?
Αυτό γιατι προβληματίζονται πολλοί.Διαβαζεται όλοι ότι όχι με στενό τσοκ .Άρα το θέμα είναι στο σημείο του τσοκ γιατί απλά οι θαλάμες αντέχουν είναι κάτι που το λύνεις εύκολα εάν δεν είναι σταθερό το τσοκαρισμα αγοράζοντας τσοκ που ρίχνει ατσάλινα σύσφιξη που προτιμάς ,η σε σταθερό ρίχνοντας λιγότερα γρ φισιγγιων εάν τα υποστηρίζεις .Δεν είναι το ατσάλι πρόβλημα στα σύγχρονα όπλα σε αυτούς που δε πάσχουν από τα μαγκουμίτιδα πάντα .Και εξάλλου όλοι για πάπια πάνε .Διότι η επικράτηση παντού είναι δύσκολο σενάριο .

https://www.williampowellsporting.c...eel-yourself-for-a-new-dawn-of-game-shooting/

Σωστες οι παρατηρήσεις του Ηρακλή και θα συμπληρώσω για να τα πούμε έξω από τα δόντια κατά ουσίαν μόνο στο γουρούνι χρειάζονται πολλά φυσίγγια που κανονικά θα έπρεπε να είναι χωρίς όριο τα όπλα φυσιγγίων .Στα υπόλοιπα για να χρειαστείς το τρίτο έχεις αστοχήσει στα άλλα δύο άρα οικονομία στη τσέπη σου κάνεις και γίνεσε καλύτερος σκοπευτής .Διότι αυτό που χρησιμοποιεί ουσιαστικά τα φυσίγγια δύσκολα υπάρχει δηλ να έρθουν πουλιά και να ρίξει 3 ντουφέκιες 3 πουλιά .Το θέμα υπόκειται στα πτερωτά περισσότερο στη ψυχολογία του κυνηγού παρά στο τρίτο φυσίγγι.Εχω ξαναγράψει ότι ένα δίκανο και ειδικά πλάγιο στα χέρια ενός γνωστή και ικανού χειριστή είναι το βέλτιστο όπλο στα θηράματα Φέρμας ειδικά και όχι μόνο και αυτό που δεν θα σε αφήσει ποτέ στο κυνηγότοπο καθώς θα σου προσφέρει και τη ευκολότερη ντουφέκια σε επιλογή απόστασης λόγο δύο διαφορετικών τσοκαρισματων και δύο σκανδάλων το μέγιστο της αξιοπιστίας..Το μείον και μοναδικό είναι η απόκτηση ενός τέτοιου πλαγίου σε επίπεδο ποιότητος ένα αυτογεμους καλού είναι η πολλαπλάσια αξία .Αλλά υπάρχουν κάποια από τρίτες χώρες πλέον πολύ αξιόλογα όπως και μεταχειρισμένα η στη τελική με λίγη φροντίδα στο κατάλληλο αποκτά τη δική σου συμβατότητα και εφαρμογή και κρατάς όντως όπλο όχι γκλίτσα.
Για το γουρούνι που λες φίλε μου είδα προχτές άνθρωπο που πήγα για γουρούνια να του βγαίνουν 4 γουρούνια και με το πλάγιο baical πήρε 3 έτσι όπως τα ερειξε χαζεψα λες και είχε καραμπίνα..Τον ρωτάω πως το κάνεις αυτό και μου λέει το έχω συνηθίσει το όπλο μου κυνηγάω λεει 30 χρόνια με αυτό αν μου δώσεις καραμπίνα μου λέει δεν πρόκειται να πάρω ένα και το ίδιο ρίχνει και ο αδερφός του μιλάμε για εξικοιωση....Τώρα όσον αφορά τα πουλιά συμφωνώ πότε θα ρίξεις 3ρα

Αυτό γιατι προβληματίζονται πολλοί.Διαβαζεται όλοι ότι όχι με στενό τσοκ .Άρα το θέμα είναι στο σημείο του τσοκ γιατί απλά οι θαλάμες αντέχουν είναι κάτι που το λύνεις εύκολα εάν δεν είναι σταθερό το τσοκαρισμα αγοράζοντας τσοκ που ρίχνει ατσάλινα σύσφιξη που προτιμάς ,η σε σταθερό ρίχνοντας λιγότερα γρ φισιγγιων εάν τα υποστηρίζεις .Δεν είναι το ατσάλι πρόβλημα στα σύγχρονα όπλα σε αυτούς που δε πάσχουν από τα μαγκουμίτιδα πάντα .Και εξάλλου όλοι για πάπια πάνε .Διότι η επικράτηση παντού είναι δύσκολο σενάριο .

IMG_3649.jpegΟι φωτό είναι από τους κώνους.

Last edited:
Καλη Χρονια.Και εγω Παναγιωτη Αριστερος ειμαι και εχω ενα μιροκου καταπληκτικο και δεν μπορω να συνηθησω τις δυο σκανδαλες.Χανω χρονο στην δευτερη τουφεκια.Μιλαμε για πλαγιοκανο.τι κανουμε?
Το δισκανδαλο σύστημα το συνήθισα από την πρώτη στιγμή , άντε μια -δυο φορές να πατήσω την ίδια σκανδάλη και αυτό όταν έχω να το πιάσω από την περσινή σεζόν .Την προηγούμενη βδομάδα είχα αστοχίες αλλά έκανα και ένα ωραίο ντουμπλε και τις τσίχλες τις βρήκα μισό μέτρο τη μία από την άλλη.

Το κοντάκι είναι αριστερό στα μέτρα σου;

Το μεγάλο πλεονέκτημα στο αυτογεμες είναι η οικονομία κινήσεων και αμεσότητα στο γέμισμα του όπλου μετά από εκτέλεση βολ-ης-ων.
Δεν χρειάζεται να "σπάσεις"το όπλο,μπορείς να κρατήσεις στην θέση του το χέρι που κρατάει την λαβή και να χρησιμοποιήσεις το άλλο για γεμισμα,δεν αναρωτιέσαι"το σπάω,δεν το σπάω",το χέρι πάει μηχανικά στην τσέπη η στην φυσιγγιοθηκη,πιάνει φυσιγγι και το φυτεύει στην αποθήκη.
Θα μου πεις αγώνα ταχύτητας κάνω?
Όχι βέβαια!
Η άνεση και η αμεσότητα όμως είναι ξεκάθαρα υπέρ του αυτογεμους!
Το δίκανο από την άλλη,έχει πιο"καθαρή"τουφεκιά,χωρίς ...διάφορους ήχους,είναι στιβαρό,έχεις επιλογή ανάμεσα σε δύο νούμερα φυσιγγίων και δυο διαφορετικά τσοκαρισματα.
Εεεε,έχει και λίγο παραπάνω κλωτσιματακι...🙂

Στο κυνήγι της τσίχλας με δίκανο δεν θέλει και τις δύο κάννες στο ίδιο πουλί, συνήθως η δεύτερη έχει λιγότερες πιθανότητες να είναι πετυχημένη (όχι ότι δεν συμβαίνει)και πάντα θα βγαίνει άλλο πουλί σκότωσε με και εσύ θα είσαι άδειος.

Δεν ξέρω για πόσο διάστημα το "παλευεις"..

Αλλά αν σε δυσκολεύει τόσο πολυ θα σου έλεγα να κάνεις προπόνηση στο σπίτι με φυσίγγια αδράνειας κ οχι πανω στο θήραμα γιατί εκεί ενδεχομένως να κυριαρχεί πανικος κ άθελά σου να χάνεις χρόνο...

Η ακόμα ρίξε κ λίγες τουφεκιές στον αέρα(λέω τώρα εγω)...

Για το γουρούνι που λες φίλε μου είδα προχτές άνθρωπο που πήγα για γουρούνια να του βγαίνουν 4 γουρούνια και με το πλάγιο baical πήρε 3 έτσι όπως τα ερειξε χαζεψα λες και είχε καραμπίνα..Τον ρωτάω πως το κάνεις αυτό και μου λέει το έχω συνηθίσει το όπλο μου κυνηγάω λεει 30 χρόνια με αυτό αν μου δώσεις καραμπίνα μου λέει δεν πρόκειται να πάρω ένα και το ίδιο ρίχνει και ο αδερφός του μιλάμε για εξικοιωση....Τώρα όσον αφορά τα πουλιά συμφωνώ πότε θα ρίξεις 3ρα
Δεν χρειάζεται να έχεις οπτική επαφή με τον συνάδελφο που έχει συνηθίσει να χειρίζεται το δικαννο κ είναι σβέλτος...
Ας εχει κ απλους εξολκεις.....
Αρκεί που θα τον "ακουσεις".......

Και στο παραδειγμα που έδωσες για μια ακόμα φορά βλέπουμε ότι δεν αρκεί να γεμιζεις γρήγορα αλλά να είσαι και..αξιος...
Αλλιώς τι να το κάνεις....
Για αυτό λέμε ότι δεν παιζουν ρόλο τα 2 η τα 3 φυσίγγια...

Η αλήθεια όμως είναι πως κ η πολυ "γρηγοραδα" δεν χρειάζεται ακόμα κ στο κυνήγι της τσίχλας γιατι πολλες φορές υποδηλώνει πανικό κ αυτό καμιά φορά μεταφράζεται σε θηράματα που χτυπήθηκαν κ αργότερα δεν βρέθηκαν.......

Ααααα,μην το "δένουμε κόμπο"ότι το δίκανο μας κάνε καλύτερους σκοπευτές!
Μπορεί να λειτουργήσει από την ανάποδη και να δουλεύει το άγχος της επιτυχίας με λιγότερες βολές...
Εξαρτάται πως λειτουργεί το μυαλό μας,τι σκέφτεται...
Καλό θα είναι να μην σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε φυσικά και αβίαστα!
Ότι όπλο και να κρατάμε σε δεδομένη στιγμή.

Back