www.youtube.com/watch?v=oyD2CI5JbNk
...ένα εξαιρετικό γιαπωνέζικο πλαγιόκαννο από τη θρυλική SaKaBa...!!!
μονοσκάνδαλο πλάγιο.... αν και τρελαίνομαι με πλάγια αυτό οχι. Εκτός και αν το χεις για σκοπευτήριο, και σου αρέσουν τα προβλήματα.. Για κυνήγι ΕΓΩ ΠΟΤΕ. Προσωπικά το θεωρώ "βλασφημία" ειδικά να βάζουν 1 σκανδάλη σε πλάγιο. Το ευνουχίζουν. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ φυσικάwww.youtube.com/watch?v=oyD2CI5JbNk
Νομίζω το λέει και ο Χατζιώτης σε ένα από τα πρόσφατα βίντεο, ότι η μονή σκανδάλη στο πλάγιο είναι, από λειτουργικής άποψης, πολύ προβληματική.μονοσκάνδαλο πλάγιο.... αν και τρελαίνομαι με πλάγια αυτό οχι. Εκτός και αν το χεις για σκοπευτήριο, και σου αρέσουν τα προβλήματα.. Για κυνήγι ΕΓΩ ΠΟΤΕ. Προσωπικά το θεωρώ "βλασφημία" ειδικά να βάζουν 1 σκανδάλη σε πλάγιο. Το ευνουχίζουν. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ φυσικά
Ούτε χάρισμα ακόμα κ αν ο μηχανισμός είναι 100% αξιόπιστος...μονοσκάνδαλο πλάγιο.... αν και τρελαίνομαι με πλάγια αυτό οχι. Εκτός και αν το χεις για σκοπευτήριο, και σου αρέσουν τα προβλήματα.. Για κυνήγι ΕΓΩ ΠΟΤΕ. Προσωπικά το θεωρώ "βλασφημία" ειδικά να βάζουν 1 σκανδάλη σε πλάγιο. Το ευνουχίζουν. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ φυσικά
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ. IJ 58 (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΧΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 70) KAI IJ 54 (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 1957- H ΠΡΩΤΗ ΦΟΥΡΝΙΑ ΜΕ ΑΥΛΟ 18.5)Ούτε χάρισμα ακόμα κ αν ο μηχανισμός είναι 100% αξιόπιστος...
Η μονή σκανδάλη καταργεί κάθε ομορφιά κ και κάθε αίσθηση που μπορεί να έχει ένα τέτοιο οπλο...
Και βεβαίως αυτό είναι προσωπικη άποψη, άλλος μπορεί να γουστάρει τα πλαγιοκαννα με..συνθετικά μέρη....
Τι πλαγιοκαννο ή μάλλον τι πλαγιοκαννα έχεις Κώστα?
Γιατί σε κόβω για μεγάλο λάτρη κ μπράβο σου...
Ναι έτσι λένε ότι βγάζουν προβλήματα. Εχω ενα TOZ 120 με μονη σκανδάλη και αν και ποζε και ενω έχει καλή βλητική απόδοση, τα προβλήματακια του με διπλοτουφεκιές τα είχε (ευτυχως το βρηκα το λάθος), η μη άμεση επιλογή κάνης το κάνει να μειονεκτεί απέναντι σ ενα δισκάνταλο ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.Νομίζω το λέει και ο Χατζιώτης σε ένα από τα πρόσφατα βίντεο, ότι η μονή σκανδάλη στο πλάγιο είναι, από λειτουργικής άποψης, πολύ προβληματική.
Δεν εχω καμία εμπειρία από μονοσκάνδαλα κ ουτε κ θελω να εχω...Ναι έτσι λένε ότι βγάζουν προβλήματα. Εχω ενα TOZ 120 με μονη σκανδάλη και αν και ποζε και ενω έχει καλή βλητική απόδοση, τα προβλήματακια του με διπλοτουφεκιές τα είχε (ευτυχως το βρηκα το λάθος), η μη άμεση επιλογή κάνης το κάνει να μειονεκτεί απέναντι σ ενα δισκάνταλο ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.
Όταν απο τα πρωτα πραγματα που κοιτάει η πλειοψηφία είναι η μονή σκανδάλη καθώς κ οι αυτόματοι εξολκείς στα δίκαννα λογικό είναι να δώσουν όλο το βάρος εκεί.....Οι κατασκευαστές έχουν διαφορετική άποψη και στα νέα μοντέλα τις δύο σκανδαλες δεν τις έχουν ουτε με παραγγελία
Τι λες ρε Γιάννη?Αυτό είναι το Merkel 400 του κουμπάρου μου. Από κατασκευής ήταν μονοσκαναδλο χωρίς επιλογέα, με άσπρη βάση. Η βάση είναι αλουμινίου γι'αυτό είναι παναλαφρο, 2700 βάρος και ονειρικό ζύγισμα, ανεβαίνει πανέμορφα, οι κάνες του έχουν μήκος 70 εκ και τσοκ σταθερό 4-2, επίσης στα στόμια είναι σαν χαρτί λεπτές.
Σαν ανήσυχο πνεύμα ο κουμπάρος μου ψαχτηκε να το κάνει δισκαναδαλο, απευθύνθηκε σε δύο οπλουργους και του είπαν δε γίνεται, είναι πολλή κοστοβορο λες και θα το πλερωναν εκείνοι..... τελικά αφού έκατσε και το σκέφτηκε ώρες ολόκληρες τις έκανε μόνος του χειροποίητες, μάλιστα το έστειλε σε γνωστό οπλουργο να του βάψει τη βάση μαύρη και δεν πιστεύε ότι το έκανε μόνος του δισκαναδαλο.....το όπλο δεν έχει διπλό τουφεκισει ποτέ και έχουν περάσει κάμποσα χρόνια από τη διασκευή του, και έχει ρίξει πολλα φυσηγγια γιατί εκτός της μπεκάτσας, το βγάζει στις φασσες αλλά και σε κάποια κυνήγια κιχλας στα μπασιματα και τον Φλεβάρη. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι και το κοντάκι είναι δικής του κατασκευής, αγγλε και στα μέτρα του.
View attachment 93442
Αυτό είναι το Merkel 400 του κουμπάρου μου. Από κατασκευής ήταν μονοσκαναδλο χωρίς επιλογέα, με άσπρη βάση. Η βάση είναι αλουμινίου γι'αυτό είναι παναλαφρο, 2700 βάρος και ονειρικό ζύγισμα, ανεβαίνει πανέμορφα, οι κάνες του έχουν μήκος 70 εκ και τσοκ σταθερό 4-2, επίσης στα στόμια είναι σαν χαρτί λεπτές.
Σαν ανήσυχο πνεύμα ο κουμπάρος μου ψαχτηκε να το κάνει δισκαναδαλο, απευθύνθηκε σε δύο οπλουργους και του είπαν δε γίνεται, είναι πολλή κοστοβορο λες και θα το πλερωναν εκείνοι..... τελικά αφού έκατσε και το σκέφτηκε ώρες ολόκληρες τις έκανε μόνος του χειροποίητες, μάλιστα το έστειλε σε γνωστό οπλουργο να του βάψει τη βάση μαύρη και δεν πιστεύε ότι το έκανε μόνος του δισκαναδαλο.....το όπλο δεν έχει διπλό τουφεκισει ποτέ και έχουν περάσει κάμποσα χρόνια από τη διασκευή του, και έχει ρίξει πολλα φυσηγγια γιατί εκτός της μπεκάτσας, το βγάζει στις φασσες αλλά και σε κάποια κυνήγια κιχλας στα μπασιματα και τον Φλεβάρη. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι και το κοντάκι είναι δικής του κατασκευής, αγγλε και στα μέτρα του.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΜΠΡΑΒΟ στον κουμπαρο. βλέπω ο οπλουργός του βαψε και τα κλειδια !!!Αυτό είναι το Merkel 400 του κουμπάρου μου. Από κατασκευής ήταν μονοσκαναδλο χωρίς επιλογέα, με άσπρη βάση. Η βάση είναι αλουμινίου γι'αυτό είναι παναλαφρο, 2700 βάρος και ονειρικό ζύγισμα, ανεβαίνει πανέμορφα, οι κάνες του έχουν μήκος 70 εκ και τσοκ σταθερό 4-2, επίσης στα στόμια είναι σαν χαρτί λεπτές.
View attachment 93442
Δεν θα παραξενεύτω αν αυτό το έφτιαχνε η fabarm για λογαριασμό της μερκελ.
Μάλλον είναι φτιαγμένο πολύ πιο ανατολικά της Ιταλίας...Δεν θα παραξενεύτω αν αυτό το έφτιαχνε η fabarm για λογαριασμό της μερκελ.
Παρολα τα 4 κλειδια ειναι αρκετα διαφορετικο απο αυτο της φαμπαρμΔεν θα παραξενεύτω αν αυτό το έφτιαχνε η fabarm για λογαριασμό της μερκελ.
Κάτι είχα διαβάσει και για μια άλλη γερμανική εταιρεια με εργκαλ νομίζω την έλεγαν heiner κάπως έτσι.Παρολα τα 4 κλειδια ειναι αρκετα διαφορετικο απο αυτο της φαμπαρμ
απο την αλλη ποτε δεν ξερουμε τι κανουν μεταξυ τους οι εταιρειες
Το μονο σιγουρο ειναι οτι κατ εμενα υπαρχει ενα χασμα
Πολυ πιο ποιοτικα τα παλια οπλα που τεινουν σημερα να μην ανταποκρινονται στα θελω της εποχης
Πολυ πιο συχρονα τα νεα οπλα αλλα με ποιοτητα πολυ κατωτερη των παλιων σε αντοχες και κακουχιες με σκοπο την μεταβαση σε μετεπειτα μοντελα
Δυστυχώς,ισχύει αυτό που λες!Πολυ πιο ποιοτικα τα παλια οπλα που τεινουν σημερα να μην ανταποκρινονται στα θελω της εποχης
Haenel, νομίζω κι εγώ ότι εκεί έχει φτιαχτεί το Merkel Mod.400Κάτι είχα διαβάσει και για μια άλλη γερμανική εταιρεια με εργκαλ νομίζω την έλεγαν heiner κάπως έτσι.