Πλαγιόκαννο

Όμορφα όπλα γιατί να μην αντέχουν εδώ αντέχουν τα τούρκικα.
Κακά τα ψέματα, οι Τούρκοι φτιάχνουν, στα δίκαννα, πλαγιόκαννα και σούπερ ποζέ γερές κατασκευές, σωστά κοντάκια και πολύ καλές τουφεκιές. Η γνώμη μου είναι φυσικά.

Θα μου έρθει ένα piper του 70
Αδούλευτο 71 cm κάννες και τσοκ ****\** έχει κάποιος κάτι τέτοιο να μας πει πληροφορίες.
Βγήκαν παρα πολλες εκδόσεις. Κοκοροντούφεκο?
Ο πλέον ειδικός για πληροφορίες ειναι ο Χατζιώτης. Αν είναι και αδούλευτο θα εχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Αδούλευτο 71 cm κάννες και τσοκ ****\** έχει κάποιος κάτι τέτοιο να μας πει πληροφορίες.
Από την ονομασία και την χρονολογία κατασκευής...Μάλλον για ισπανικό πρόκειται...από τα πολλά που εισήχθησαν τις δεκαετίες 60'-70'...
Μαλλον "χαμηλομετριας" ποιότητας...

Απ' ότι εχω διαβάσει...Τα διάσημα στην Ελλάδα Βελγικά κοκοροντουφεκα (επί το πλείστον) Pieper Βayard, ήταν όλα προπολεμικής εποχής, μιας και το εργοστασιακό έκλεισε τον Β'ΠΠ, με την είσοδο των Γερμανών στο Βέλγιο και δεν ξανάνοιξε έκτοτε...

Μια αυτοψία βέβαια στις σφραγίδες δοκιμής θα σου πουν την αλήθεια...

Εάν είναι σε καλή κατάσταση βέβαια...παραμένει (ακόμα) ένα χρήσιμο κυνηγετικό όπλο...

Τα γνήσια γράφουν επάνω στις Κάννες pieper Herstal Belgium.
Υπάρχουν από φθηνά έως πολύ ακριβά,αναλόγως το μοντέλο και το σκάλισμα...
Με το καλό να σου έρθει και να ανεβάσεις φωτό να το δούμε...
Αν είναι να το πληρώσεις έλεγξε πρώτα αν είναι γνήσιο pieper και όχι piper που έγραψες, φαντάζομαι κατά λάθος...

Back