Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Καλη αρχη και καλες δουλειες! Αν και νεος ιδιογομωτης θα μου επιτρεψετε να πω και γω τα καλυτερα για τον συγκεντρωτηρα Ηλιοπουλος 22.....με Τεκνα, Sipe , Granular εχει βγαλει απιστευτες τουφεκιες!
Επισης να προσθεσω οτι με τον αποκεντρωτηρα εχω στησει καποια κορυφαια φυσιγγια διασπορας για λαγο [συνταγη του ΝικουΠ (ο οποιος επισης τα θεωρει κορυφαια βυσματα)]!!!

Διαβάζοντας ενθουσιώδεις απόψεις για τα νέα βύσματα της ιταλικής LB τα steel, τηλεφώνησα στον ιδιοκτήτη και του ρώτησα αν μπορεί να κάνει μια συγκεκριμένη τροποποίηση σε ένα βύσμα, μου είπε ότι λέει ο Κώστας, πως η παραμικρή αλλαγή χρειάζεται άλλο καλούπι με κόστος γύρω στις 10 με 15000 ευρώ. Δυστυχώς.

Διαβάζοντας ενθουσιώδεις απόψεις για τα νέα βύσματα της ιταλικής LB τα steel, τηλεφώνησα στον ιδιοκτήτη και του ρώτησα αν μπορεί να κάνει μια συγκεκριμένη τροποποίηση σε ένα βύσμα, μου είπε ότι λέει ο Κώστας, πως η παραμικρή αλλαγή χρειάζεται άλλο καλούπι με κόστος γύρω στις 10 με 15000 ευρώ. Δυστυχώς.
Το ήξερα ότι ήταν ακριβά τα καλούπια αλλά όχι τόσο πολύ.
Κάνα 3000 ευρώ τα υπολόγιζα.
Πριν χρόνια είχα ζητήσει τροποποίηση σε ένα καρούλι ψαρέματος και ο άνθρωπος πολύ ευγενικά μου είπε ότι δεν ξαναβγάζει καρούλια γιατί είχε φτιάξει καλούπι σε συνεργασία με κάποια μαγαζιά και ψαράδες και μόλις έβγαλε παραγωγή του ζήτησαν μετατροπές :)

Το ίδιο καρούλι του χρησιμοποιώ εδώ και 25 χρόνια πάντως. ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΌ.

Οι piston skeet ξέρω ότι δημιουργούν διπλή άτρακτο. Υπάρχει περίπτωση να επηρεάζονται διαφορετικά από ανοιχτά η κλειστά τσοκ σε σχέση με άλλα βύσματα που έχουν κανονικά πτερύγια;
Από ποια τσοκ ρίχνονται οι piston skeet στο skeet στα σκοπευτηρια ; γιατί σου είχα γράψει προκομμενος ;;

Αν εννοείς τον Ηλιόπουλο με τα προϊόντα της φωτογραφίας, έχει βγει στη σύνταξη.
Έχω αγοράσει την επιχείρησή του και συνεχίζω εγώ την παραγωγή του τώρα.
Μπράβο σας! Καλή συναίχεια και εύχομαι ανάπτυξη της εταιρείας σας και να σας έρθουν ευνοϊκά!
Μια μικρή συμβουλή ή παράκλειση θα έλεγα! Αν μπορείτε να βγάλεται τον αποκεντρωτήρα σε διαμέτρημα 20 θα κάνετε επιτυχεία! Δεν υπάρχουν τέτοιου είδους διασπορείς για μικρά διαμετρήματα και η ζήτηση είναι μεγάλη πανευρωπαϊκά!

Έχει στήσει κανείς την S4 με γνήσια κετσεδένια μάλλινη τάπα με χαρτάκι overpowder σε στρογγυλό ρέλι?
Έχω φτιάξει εγώ, πειραματίστικα αρκετά θα έλεγα και σας παραθέτω τα συμπεράσματά μου.
Χρησιμοποιήστε πάντα κάλυκα ίδιου μήκους με την θαλάμη του όπλου, αν έχετε θαλάμη 70χιλ τότε δεν θα κόψετε τον κάλυκα ούτε σε 67 ούτε 65 πύτε χαμμηλοτερα. Ο λόγος είναι ότι το χαρτονάκι over powder δεν διαστέλετε σαν τις φούστες των πλαστικών εμφρακτήρων και περνάνε καυτά αέρια μέσα στα σκάγια και δημιουργουν έντονες συσσωματώσεις!
Καλύτερα αποτελέσματα είδα με 2 over powder πάνω από την πυρίτιδα παρά με 1. Θα χρειαστείτε σχεδόν 30χιλ μάλλινες τάπες για μία δοσολογία 1.55γρ s4 και 32γρ σκάγια, σε . Και θα έχετε περί τα 380 με 390μ/δ στο 1μ από την κάννη.

Έχω φτιάξει εγώ, πειραματίστικα αρκετά θα έλεγα και σας παραθέτω τα συμπεράσματά μου.
Χρησιμοποιήστε πάντα κάλυκα ίδιου μήκους με την θαλάμη του όπλου, αν έχετε θαλάμη 70χιλ τότε δεν θα κόψετε τον κάλυκα ούτε σε 67 ούτε 65 πύτε χαμμηλοτερα. Ο λόγος είναι ότι το χαρτονάκι over powder δεν διαστέλετε σαν τις φούστες των πλαστικών εμφρακτήρων και περνάνε καυτά αέρια μέσα στα σκάγια και δημιουργουν έντονες συσσωματώσεις!
Καλύτερα αποτελέσματα είδα με 2 over powder πάνω από την πυρίτιδα παρά με 1. Θα χρειαστείτε σχεδόν 30χιλ μάλλινες τάπες για μία δοσολογία 1.55γρ s4 και 32γρ σκάγια, σε . Και θα έχετε περί τα 380 με 390μ/δ στο 1μ από την κάννη.s4_n.jpg

Φίλε Καλημέρα!:)

Το 1,55 που λες συμφωνεί με αυτό της ταμπέλας για στρογγυλό ρέλι (+0,10 πυρίτιδα), για το Cal.12.

Εδώ έκανα 16/65,Τ1, 1,25 Χ 27 , ρέλι, με συγκεντρωτήρα και πήγε καλά...

Με overpowder 4,0 χιλ., πολύ ποιοτικό του εμπορίου και μάλλινη , σε 65αρι πάλι, δεν θα κάνει δουλειά λες?

Σε ρωτάω, γιατί είχα διαβάσει σε ιταλικά σάιτ, ότι τα καλά overpowder τύπου RVL με πάχος από 4,0 ως 6,0 χιλ.(δηλ. "χοντρά") σφραγίζουν σαν couvette και η διαφυγή αερίων μειώνεται... είναι όμως πολύ λογικό αυτό που λες για το μήκος του κάλυκα, στη θαλάμη...

Last edited:
Έχει στήσει κανείς την S4 με γνήσια κετσεδένια μάλλινη τάπα με χαρτάκι overpowder σε στρογγυλό ρέλι?
11 μπεκάτσες πειρα και η 11 ζωντανές..
Αλλα δεν έχω και εμπειρία στην ιδιογομωση.
Ίσως έκανα κάτι λάθος.

Καλύτερα αποτελέσματα είδα με 2 over powder πάνω από την πυρίτιδα παρά με 1. Θα χρειαστείτε σχεδόν 30χιλ μάλλινες τάπες για μία δοσολογία 1.55γρ s4 και 32γρ σκάγια, σε . Και θα έχετε περί τα 380 με 390μ/δ στο 1μ από την κάννη.
Φίλε Καλημέρα!:)

Το 1,55 που λες συμφωνεί με αυτό της ταμπέλας για στρογγυλό ρέλι (+0,10 πυρίτιδα), για το Cal.12.

Εδώ έκανα 16/65,Τ1, 1,25 Χ 27 , ρέλι, με συγκεντρωτήρα και πήγε καλά...

Με overpowder 4,0 χιλ., πολύ ποιοτικό του εμπορίου και μάλλινη , σε 65αρι πάλι, δεν θα κάνει δουλειά λες?

Σε ρωτάω, γιατί είχα διαβάσει σε ιταλικά σάιτ, ότι τα καλά overpowder τύπου RVL με πάχος από 4,0 ως 6,0 χιλ.(δηλ. "χοντρά") σφραγίζουν σαν couvette και η διαφυγή αερίων μειώνεται... είναι όμως πολύ λογικό αυτό που λες για το μήκος του κάλυκα, στη θαλάμη...
11 μπεκάτσες πειρα και η 11 ζωντανές..
Αλλα δεν έχω και εμπειρία στην ιδιογομωση.
Ίσως έκανα κάτι λάθος.
Νικολα Καλησπερα! :)

Εγώ πάντα λέω οτι ξέρω τα λιγότερα...

Εδώ κοιτάμε να ωφεληθούμε όλοι , από το κάθε θέμα που συζητάμε...

Βρήκα ένα φυσιγγιο σε 32 γρ. της RC με την αδελφή SIPE, αυτό...

unnamed.jpg
RC’S SIPE
These have been a benchmark cartridge for some years and sales of these are Big with a capital B.

High performance, hard hitting and smooth shooting, the advent of a fibre load two or three years ago catered for the required demand.

The secret here is the hard hitting bit – why are they so good? This is purely down to European shot sizes being half a size bigger than English pellet sizes. Couple this with a bit of performance and you have the recipe for a fantastic game shell.
» RC SIPE
» 70mm yellow case (plastic wad) 67mm grey case (fibrewad)
» European shot sizes: 4, 5, 6 & 7
» Powder: SIPE
» Muzzle velocity: 1425fps
» Wad: Plastic or Fibre

Είναι με Diana(ούτε καν μάλλινη γνήσια!) σε 67αρι κάλυκα, αστεροειδές κλείσιμο, με δυο χαρτάκια overpowder(τα κόβω με το μάτι ~2,5-3 χιλ. το καθένα πάνω κάτω)....

Νομίζω ότι ίσως μπορεί να στηθεί ένα φυσιγγιο με την S4 n σε 65αρι κάλυκα, σε ρέλι...

Νικολα Καλησπερα! :)

Εγώ πάντα λέω οτι ξέρω τα λιγότερα...

Εδώ κοιτάμε να ωφεληθούμε όλοι , από το κάθε θέμα που συζητάμε...

Βρήκα ένα φυσιγγιο σε 32 γρ. της RC με την αδελφή SIPE, αυτό...

View attachment 41647
RC’S SIPE
These have been a benchmark cartridge for some years and sales of these are Big with a capital B.

High performance, hard hitting and smooth shooting, the advent of a fibre load two or three years ago catered for the required demand.

The secret here is the hard hitting bit – why are they so good? This is purely down to European shot sizes being half a size bigger than English pellet sizes. Couple this with a bit of performance and you have the recipe for a fantastic game shell.
» RC SIPE
» 70mm yellow case (plastic wad) 67mm grey case (fibrewad)
» European shot sizes: 4, 5, 6 & 7
» Powder: SIPE
» Muzzle velocity: 1425fps
» Wad: Plastic or Fibre

Είναι με Diana(ούτε καν μάλλινη γνήσια!) σε 67αρι κάλυκα, αστεροειδές κλείσιμο, με δυο χαρτάκια overpowder(τα κόβω με το μάτι ~2,5-3 χιλ. το καθένα πάνω κάτω)....

Νομίζω ότι ίσως μπορεί να στηθεί ένα φυσιγγιο με την S4 n σε 65αρι κάλυκα, σε ρέλι...
Η σιπε χειρότερα πειρα 3 και τα βρήκε το σκυλί ψωφια 50μ 100μ πέρα... άσε θα με διαβάζουν οι παλιοί και θα με κάψουν με αυτές .big smile. πίνουν νερό στο όνομα τους.
Ιδιογομωση άρχισα για να μην έχω τραυματισμενα. Και αντε βρες πυρίτιδα γόμωση στήσιμο. μια μέρα μου ήρθε να πετάξω το δραπανο αλλα..
Θα την βρω την άκρη που θα πάει .my man.

Η σιπε χειρότερα πειρα 3 και τα βρήκε το σκυλί ψωφια 50μ 100μ πέρα... άσε θα με διαβάζουν οι παλιοί και θα με κάψουν με αυτές .big smile. πίνουν νερό στο όνομα τους.
Ιδιογομωση άρχισα για να μην έχω τραυματισμενα. Και αντε βρες πυρίτιδα γόμωση στήσιμο. μια μέρα μου ήρθε να πετάξω το δραπανο αλλα..
Θα την βρω την άκρη που θα πάει .my man.
Καλά μη νομίζεις ...έχει και χειρότερα εγώ πέρσι την βρήκα την καλή...μετά από κάποια χρόνια!!!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Νικ
Άμα είναι να την ψάχνουμε χρόνια θα μας φύγουν οι Μπεκάτσες.. επομένως θα παρω τόξο να ξεμπερδέψω.sarcastic.
Νικόλα άμα φτιάχνεις φυσίγγια χαρτίνα η πλαστικά χωρίς πλαστική τάπα,είναι λίγο δύσκολα να βρεις σωστή γόμωση..
Για πες μας τι έφτιαξες και δέ σου πάει.

Back