Καλημέρα Γιώργο. Δεν με βρίσκει σύμφωνο αυτός ο "κανόνας" εν έτει 2023.
Στο ακριβό πληρώνεις "πανωτόκια" στην τιμή - από brand name, μάρκετινγκ, διαφήμιση, συσκευασία, τσοκακακια ,εργαλεία, βαλίτσα, illustrated manual, σημαιουλες ,patches, member card, κλπ και συνήθως αυτά τα "κερασακια στην τούρτα" ανεβάζουν την τιμή της τούρτας 2 και 3 φορές την πραγματική της αξία.
Επίσης,όπως είχα γράψει πριν κάνα χρόνο σε κάποια ανάρτηση, ένας γνωστός μου που δούλευε στην Μπερέτα Ιταλίας στο r n d, μου είχε πει ότι ένα όπλο που η εταιρεία το πουλάει 1500€, δεν της κοστίζει πάνω από 150€...
Παμφηνο στην παραγωγή του, πανάκριβο στην πώληση... Είναι "φθηνό κρέας" η Μπερέτα ή όχι; Και με ποια τιμη το κρίνουμε αυτό; Της παραγωγής ή της πώλησης;
...κι όπως έχω ξαναγράψει άλλου, έχω 3 καραμπίνες, beretta, benelli & derya (με τιμη κάτω της μισής των άλλων δύο ξεχωριστα) και αν μου έλεγες να κρατήσω μια και να πετάξω τις άλλες στα σκυλιά, θα πέταγα τις μπερετα-μπενελι μιας και η ντερυα έχει αποδειχθεί στα χέρια μου η καλύτερη με διάφορα (στο σκοπευτήριο) και με τα λιγότερα προβληματα -και είναι κ ομορφότερη!
Προσωπικό συμπέρασμα: έχοντας (υποτίθεται) γνώση πάνω στο αντικείμενο που θέλω να αγοράσω (εν προκειμένου τα όπλα), κοιτάω πρώτα να μου αρέσει και να με βολεύει στον σωματότυπο, να είναι αξιόπιστο, να έχει σωστή υποστήριξη και τέλος να κάνει καλά τη δουλειά για την οποία το αγοράζω, είτε φθηνό είναι, ή ακριβό...