Δεν έχω μεγάλη εμπειρια στην κατηγορία. Το δικό μου το αγορασα πριν τέσσερις μήνες, αλλά όπως έγραψα πιο πάνω, λόγω των δοκιμών στην ιδιογομωση , τους τελευταίους μήνες ρίχνω σχεδόν αποκλειστικά με το tso, και κάπου κάπου με το περίστροφο.
Προσωπικά μου άρεσε πολύ το scorpion της cz, το κοντόκανο, αλλά δεν το εισάγουν άλλο στο βελγιο, όποτε δεν μπορούσα να το βρω σε καινουριο, το pc9 της ruger δεν είναι καθόλου άσχημο, και ειμουνα έτοιμος να αγοράσω αυτό,αλλά τελευταία στιγμή παρουσιάστηκε το Schmeisser, και το πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη. Νομίζω (και γνώμη πολύ πιο έμπειρων από μένα συναθλητών ) πως είναι σε ένα επίπεδο πιο πάνω από τα προηγούμενα. Σχετικά με τα σκοπευτικά, εξαρτάται πάνω απ όλα για τη χρήση που το προορίζεις κατά τη γνώμη μου.
Στο δικό μου, με το οποίο δεν σκοπεύω να ρίχνω (εκτως εξαιρέσεων)πανω από 25 μέτρα, του έχω βάλει ένα ρεντ ντοτ, και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Γρήγορη και άνετη στόχευση, μέχρι εκεί που μάτια μου βλέπουν ακόμα σχετικά καλά.
Τα απλά σκοπευτικά που έρχονται μαζί με το όπλο είναι επίσης πολύ καλά εάν η ταχύτητα στόχευσης δεν είναι η προτεραιότητα σου.
Διόπτρα,στο δικό μου δεν σκοπεύω να βάλω, απλά γιατί δεν τη βρίσκω ούτε βολική ούτε απαραίτητη για την απόσταση . Αντιθέτως , στο ar15, έχω ανεβάσει μια Strike Eagle 1-8χ24 γιατί ρίχνω στα 50-100 μέτρα για την ώρα, και με ένα ρεντ ντοτ δεν βλέπω στόχο σε αυτή την απόσταση, αλλά λόγω ηλικίας .
Υπάρχουν νεότεροι σκοπευτές, που στο σταντ των 50 μέτρων, μια χαρά τα καταφέρνουν και με ρεντ ντοτ.
Το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις όλα τα σκοπευτικά εάν έχεις τη δυνατότητα, για να δεις τι σε βολεύει περισσότερο.