Δεν γράφουν τπτ μόνο το διαμέτρημα
Ουτε αστερακια η παυλες(maxam η fiem)?
Δεν μπορεί.....
Όσο για τις εμπλοκές δεν γνωρίζω από τον μηχανισμών αερίων της Beretta....
Αλλά για να πουμε οτι "φταιει" ένα φυσιγγι θα πρεπει να δοκιμαστει κ με αλλα αυτογεμη..
Και μην ξεχνάμε ότι υπαρχουν κ μαλακά φυσίγγια κατάλληλα για δικαννα......
Η συγκεκριμένη εμπλοκή που περιεγραψες μου τυχαινε συχνά με την mossberg(μετά απο 20χρ χρήσης),πηγαινα για την δευτερη βολή κ άκουγα... κλικ..
Ακόμα κ με φυσίγγια 34γρ κ οι κάλυκες στα ποδια μου...
Διαπιστωθηκε απώλεια αερίων, έγινε αλλαγή σε μεταλλικά δαχτυλίδια κλπ...
κ οι κάλυκες έφταναν 3 μέτρα..........
Συν ότι "ενιωθα" κ τον μηχανισμό να λειτουργεί κατα την πυροδοτηση..
Αλλά εφόσον εσυ δεν έχεις προβλημα με άλλα φυσίγγια τότε μάλλον δεν "φταίει" το οπλο...
Μάλλον οι κάλυκες φταίνε γιατί το έχω ζήσει κι εγώ με φυσίγγια από το Καματερό.Οσο ήταν της nsi όλα καλά ,στα τελευταία γιατί παίρναμε κιβώτια είχαν κάτι αστεράκια πάνω με τρέλαναν στις εμπλοκές.Δεν ήθελα να το πιστέψω ,άλλαξα όλα τα ελατήρια χωρίς λόγο , πιέζοντας τον οπλουργο να τα αλλάξει,μου έλεγε ο οπλουργος πετα αυτές τις μαλακίες και πάρε από σοβαρές εταιρείες.Οσπου αγοράζω καινούργια καραμπίνα και μου το έκανε και σε αυτή.
Σίγουρα έχουν τυχει κ παρτιδες με ελλατωματικους κάλυκες...
Ομως, όταν ελεγχουμε τους κάλυκες μετα την βολή σε εμπορικά κ μη φυσίγγια, δεν το κάνουμε για να δουμε αν είναι ελλατωματικοι, κυρίως αυτό γινεται για να δουμε αν υπάρχει κάποια ένδειξη υψηλών πιεσεων...
Μικρό η μεγάλο μετάλλο, διαφορετική σκληρότητα πλαστικου σωλήνα, όλα πρέπει να ταιριάζουν κάθε φορά κ αναλόγως την γομωση που θα χρησιμοιηθει.....
Επίσης,ζημιά σε έναν "σωστο" καλυκα μπορεί να κάνει κ η μηχανή γομωσης, αν δεν έχει συντηρηθεί , λιπανθει σωστά..
Ακουω πχ για τους fiem ότι είναι οι χειρότεροι, κόβονται, κλπ..
Μήπως όμως μπενει ακατάλληλη γομωση?
Μήπως είναι φτιαγμένοι για συγκεκριμένη "χρήση"?
Μήπως δεν επιλέγεται κάθε φορά ο κατάλληλος fiem για την κατάλληλη χρηση?
Εχω ρίξει αρκετά εμπορικα με αυτους, χωρίς κανένα προβλημα...
Τι έγινε?
Δεν επεσα σε ελλατωματικους?
Η μήπως ο φυσιγγοκαταστευαστης ήξερε τι έκανε?
Νομίζω ότι είναι πολυ δυσκολο να πουμε με σιγουριά ότι ο τάδε κάλυκας είναι ελλατωματικος η κακής ποιοτητας.......