Πυρκαγιές

Ειναι πολύ λυπηρή η όλη κατάσταση πανελλαδικά ..πολύ δύσκολα τα πράγματα..υπομονη και κουράγιο στους πληγεντες και προσοχή η ανθρώπινη ζωή δεν γυρίζει πίσω όλα τα αλλά αργά η γρήγορα φτιάχνουν ..θεωρώ την κατάσταση θα μπορούσαν να σώσουν κάπως τα μεγάλα ρωσικά πυροσβεστικά άεροσκαφη Ilyushin Il-76 (46 το τόνους νερό ) και Beriev Be-200 (12 τόνους νερό)
Για σύγκριση το Canadair cl-415 παίρνει 6 τόνους νερό..
Το Beriev το έχω δει να επιχειρεί εδώ στην Κρήτη πριν μερικά χρόνια και έκανε καλή δουλειά ..
Αλλά έτσι όπως τα κάναμε με τους Ρώσους και εμεις και οι Ευρωπαιοι (πολιτικοί νάνοι) αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ ας τα λουστουμε τώρα ..
Και τα δυο παραπάνω ρωσικά αεροσκάφη έχουν επιχείρησει στην Ελλάδα όταν ζητήθηκε από την Ρωσία τα προηγούμενα χρόνια ..

Ειναι πολύ λυπηρή η όλη κατάσταση πανελλαδικά ..πολύ δύσκολα τα πράγματα..υπομονη και κουράγιο στους πληγεντες και προσοχή η ανθρώπινη ζωή δεν γυρίζει πίσω όλα τα αλλά αργά η γρήγορα φτιάχνουν ..θεωρώ την κατάσταση θα μπορούσαν να σώσουν κάπως τα μεγάλα ρωσικά πυροσβεστικά άεροσκαφη Ilyushin Il-76 (46 το τόνους νερό ) και Beriev Be-200 (12 τόνους νερό)
Το Beriev το έχω δει να επιχειρεί εδώ στην Κρήτη πριν μερικά χρόνια και έκανε καλή δουλειά ..
Αλλά έτσι όπως τα κάναμε με τους Ρώσους και εμεις και οι Ευρωπαιοι (πολιτικοί νάνοι) αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ ας τα λουστουμε τώρα ..
Και τα δυο παραπάνω ρωσικά αεροσκάφη έχουν επιχείρησει στην Ελλάδα όταν ζητήθηκε από την Ρωσία τα προηγούμενα χρόνια ..
Σωστος...

Ευτυχως που υπαρχουν και τα sosial media και αυτος εδω ο χωρος να τα λεμε, να βριζουμε, να ξεσπαμε, να εκτονονομαστε και αισθανομαστε καλα με τον εαυτο μας οτι κατι συνεισφεραμε...
Αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι ετσι δεν ενοχλουμε και αυτους που εχουν επιλεξει τη δραση εκει εξω αντι για τα πολλα λογια...
Ας συνεχισουμε ετσι και ας αφησουμε να κανουν τη ¨δουλεια ¨ τους...

41 %.....

Ευτυχως που υπαρχουν και τα sosial media και αυτος εδω ο χωρος να τα λεμε, να βριζουμε, να ξεσπαμε, να εκτονονομαστε και αισθανομαστε καλα με τον εαυτο μας οτι κατι συνεισφεραμε...
Αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι ετσι δεν ενοχλουμε και αυτους που εχουν επιλεξει τη δραση εκει εξω αντι για τα πολλα λογια...
Ας συνεχισουμε ετσι και ας αφησουμε να κανουν τη ¨δουλεια ¨ τους...

41 %.....
Σωστός ..
να προσθέσω 41% του 50%…
Να προσθέσω και αυτή την φωτό τι θηρία μας έστελναν οι Ρώσοι ..
IMG_5230.jpeg

Εικόνα από το σπίτι των πεθερικών μου στο Μενιδι. Έχουν στηθεί οι πυροσβέστες και περιμένουν την φωτιά. Θα κάψει όλο το βουνό πρώτα. Πάει η Πάρνηθα.

View attachment 77596
Ηρθε ο γιος του στρατηγού άνεμου ,να την αποτελειώσει.

Σωστός ..
να προσθέσω 41% του 50%…
View attachment 77592
Ω ρε φιλε τι μου θύμησες.
Πάνε αρκετά χρόνια ήμουνα εδώ στο χωριό καλοκαίρι και έκανα κάποιες δουλειές ξαφνικά ακούω μια βουη σαν να περνάει μπόινγκ διπλα. Τρελαίνομαι ,βλέπω ένα τεράστιο αεροπλάνο να περνάει πάρα πολύ χαμηλά από πάνω μου και ήταν αυτό. Νομίζω πως τότε είχε φωτιά στην Κέρκυρα.
Χθες τα καναντέρ στη Δαδιά γέμιζαν με νερό και δεν μπορούσαν να σηκωθούν, με αποτέλεσμα να αδειάζουν το μισό νερό για να μπορέσουν να σηκωθούν και να πάνε για να κατάσβεση.

Και στον ταυγετο εκαιγε 17 ημερες και ειρθε το ρωσικο το μεγαλο και εριξε 2 φορες και την εσβησε

Ω ρε φιλε τι μου θύμησες.
Πάνε αρκετά χρόνια ήμουνα εδώ στο χωριό καλοκαίρι και έκανα κάποιες δουλειές ξαφνικά ακούω μια βουη σαν να περνάει μπόινγκ διπλα. Τρελαίνομαι ,βλέπω ένα τεράστιο αεροπλάνο να περνάει πάρα πολύ χαμηλά από πάνω μου και ήταν αυτό. Νομίζω πως τότε είχε φωτιά στην Κέρκυρα.
Χθες τα καναντέρ στη Δαδιά γέμιζαν με νερό και δεν μπορούσαν να σηκωθούν, με αποτέλεσμα να αδειάζουν το μισό νερό για να μπορέσουν να σηκωθούν και να πάνε για να κατάσβεση.
Είναι μεγάλη ξηρασια καιρό και με μεγάλες θερμοκριειες ..σίγουρα έχει επηρεάσει την όλη κατάσταση η κλιματική αλλαγή ..βλέπεις προηγμένα κράτη και έχουν τεράστια θέματα με τις φωτιές (Καναδάς ,Ιταλία,ΗΠΑ και άλλες )..αυτές οι φωτιές κατά την γνώμη μου δεν σβήνονται με air tractor που είχαμε αγοράσει τόσα πέρυσι ..
Ούτε με λίγα canadair που από ότι λες σηκώνονταν με μισό φόρτο ..θέλει ποσότητες νερού ..μιλάμε για 50 τόνους το μεγάλο ρωσικό .. ..σαν να ρίχνουν 10 canadair μαζί ..το ρίχνει πιο ψηλά βέβαια αλλά είναι τεράστιος όγκος νερού .αν είναι όμως ισιο το μέρος πεδινό μπορούν να κατέβουν αρκετά χαμηλά ..
Το beriev το είχα δει να ρίχνει σε μια χαράδρα και είχε κάνει πολύ καλή δουλειά ..ηταν και canadair στη φωτιά και μπορούσα να συγκρίνω.

Σωστός ..
να προσθέσω 41% του 50%…
View attachment 77592
Γιαννη αυτα ειναι αποτελεσματικα μονο σε καμπο για ελιγμους πολυ δυσκολα τουλαχιστον στην Αρκαδια δεν μπορεσαν
να ανταπεξελθουν
Αυτο που συμβαινει την φετινη χρονια ειναι πολεμος δεν εχει καμια σχεση με πυρκαγιες
Εδω δεν εχουμε να κανουμε με ανεμογεννητριες κτλ
αλλα με δεκαδες πληρωμενους εισερχομενους
που για εκδικηση καταστρεφουν τα παντα στο περασμα τους
καθοδηγουμενοι απο ανατολας μκο κτλ
Ενταξει στις κορυφες εβαζαν και βαζουν φωτιες για τα παλουκια ειναι μια δεκαπενταετια αυτο το χαλι
αλλα στους καμπους και κοντα στις κατοικημενες περιοχες
ποιος ο λογος για οικοπεδα ?
Εκτος αν τα μεγαλα κεντρα εχουν δωσει γραμμη για ιδιωτικοποιηση της δημοσιας γης
οποτε καληνυχτα και καλο ξημερωμα για ολους μας

Όπως τα λες φίλε μου.Η φωτιά ακούγεται ότι κινείται προς Αγιά..Έχεις εικόνα;
Υπήρχε μια αναζωπύρωση ψηλά πάνω από το Σαράντι και έξω από χώστια αλλά δεν ξέρω αν θα φτάσει μέχρι εκεί.Παντως έκανε ολόκληρο κύκλο η φωτιά γύρω γύρω από τον οικισμό και πραγματικά απορώ πως την άφησαν τόσο.
Το σημείο πάντως που ξεκίνησε έχει καει άπειρες φορές και προτελευταία πριν κάνα μήνα που την έσβησαν νωρίς.
Τεράστια εμμονή με το σημείο αυτό για ανεμιστήρες χρόνια τωρα

Υπήρχε μια αναζωπύρωση ψηλά πάνω από το Σαράντι και έξω από χώστια αλλά δεν ξέρω αν θα φτάσει μέχρι εκεί.Παντως έκανε ολόκληρο κύκλο η φωτιά γύρω γύρω από τον οικισμό και πραγματικά απορώ πως την άφησαν τόσο.
Το σημείο πάντως που ξεκίνησε έχει καει άπειρες φορές και προτελευταία πριν κάνα μήνα που την έσβησαν νωρίς.
Τεράστια εμμονή με το σημείο αυτό για ανεμιστήρες χρόνια τωρα
Συμπτωση.

Αυτήν την πληροφορία έχω κι εγώ.Οτι η φωτιά έφτασε ψηλά στο Μαζαρι.Δυσκολες οι επόμενες μέρες για τον Καραχάλιο.Αν σκεφτείτε ότι κοντεύουν να σμίξουν οι δύο φωτιες,από Άσπρα Σπίτια έως Σαράντι , καταλαβαίνετε την καταστροφή που έχει γίνει ....

Γιαννη αυτα ειναι αποτελεσματικα μονο σε καμπο για ελιγμους πολυ δυσκολα τουλαχιστον στην Αρκαδια δεν μπορεσαν
να ανταπεξελθουν
Αυτο που συμβαινει την φετινη χρονια ειναι πολεμος δεν εχει καμια σχεση με πυρκαγιες
Εδω δεν εχουμε να κανουμε με ανεμογεννητριες κτλ
αλλα με δεκαδες πληρωμενους εισερχομενους
που για εκδικηση καταστρεφουν τα παντα στο περασμα τους
καθοδηγουμενοι απο ανατολας μκο κτλ
Ενταξει στις κορυφες εβαζαν και βαζουν φωτιες για τα παλουκια ειναι μια δεκαπενταετια αυτο το χαλι
αλλα στους καμπους και κοντα στις κατοικημενες περιοχες
ποιος ο λογος για οικοπεδα ?
Εκτος αν τα μεγαλα κεντρα εχουν δωσει γραμμη για ιδιωτικοποιηση της δημοσιας γης
οποτε καληνυχτα και καλο ξημερωμα για ολους μας
Κώστα το πολύ μεγάλο ναι δεν μπορεί σε ορεινά μέρη με λόγγους αλλά σίγουρα στην Αλεξανδρούπολη και σε μέρη που είναι παρόμοια θα έκανε δουλειά ..
Το beriev που είναι πιο μικρό βουτάει πιο εύκολα αλλά όχι σαν canadair σίγουρα .
Όσο για τα αλλά που λες δεν θέλω να τα πιστέψω αλήθεια ..αν είναι έτσι μαυρο φίδι που μας έφαγε .ο Θεός βοηθός .

Last edited:
Back