Πυρκαγιές

Παιδια εχω απογοητευτεί δε ξερω μπορει να λεω κ βλακειες.καλα τα αεροπλανα κ τα ελικόπτερα κ ολα.αλλα η φωτια δεν πιανεται με τετοιο αερα.ξερουν ποτε τις βαζουν οι αγαπητες ευπαθεις ομαδες κ οι αγαπητοι παρατυποι μετανάστες .το κρατος γιατι δεν βγαζει εξω τους δασικούς κ το στρατο για περιπολιες στα δαση;τι καθονται κ κανουν στα γραφεια τους ακριβως;

Παιδια εχω απογοητευτεί δε ξερω μπορει να λεω κ βλακειες.καλα τα αεροπλανα κ τα ελικόπτερα κ ολα.αλλα η φωτια δεν πιανεται με τετοιο αερα.ξερουν ποτε τις βαζουν οι αγαπητες ευπαθεις ομαδες κ οι αγαπητοι παρατυποι μετανάστες .το κρατος γιατι δεν βγαζει εξω τους δασικούς κ το στρατο για περιπολιες στα δαση;τι καθονται κ κανουν στα γραφεια τους ακριβως;
Για τους δασικούς δεν ξέρω. Ο στρατός όμως βγάζει περιπολίες και μάλιστα τον τελευταίο μήνα πολλές παραπάνω. Αν κάνεις μια ερώτηση στο γραφείο τύπου του ΓΕΣ θα σου πουν ακριβώς. Εκτός από περιπολίες συνεισφέρει και με άλλους τρόπους και όχι μόνο στις πυρκαγιές

Για τους δασικούς δεν ξέρω. Ο στρατός όμως βγάζει περιπολίες και μάλιστα τον τελευταίο μήνα πολλές παραπάνω. Αν κάνεις μια ερώτηση στο γραφείο τύπου του ΓΕΣ θα σου πουν ακριβώς. Εκτός από περιπολίες συνεισφέρει και με άλλους τρόπους και όχι μόνο στις πυρκαγιές
Στρατο εβγαλαν τουλάχιστον στα μερη μου στις προηγουμενες φωτιες.ειδα απλα ενα τζιπακι που την ειχαν στησει κατω απο κατι πευκα κ αραζανε.εγω μιλαω για περιπολιες μεσα στα δαση κανονικα.

Και σήμερα πάλι συνθήκες ομίχλης από τον καπνό του Έβρου.
Καλημέρα
Και εδώ από χθες το μεσημεράκι έχει κλείσει ο καιρός.

Μονο καμιά βροχή θα μας σώσει.
Στις περιοχές που έχει φωτιά.
Εδώ θέλουμε λίγο βοριά για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Στρατο εβγαλαν τουλάχιστον στα μερη μου στις προηγουμενες φωτιες.ειδα απλα ενα τζιπακι που την ειχαν στησει κατω απο κατι πευκα κ αραζανε.εγω μιλαω για περιπολιες μεσα στα δαση κανονικα.
Καλημέρα

Επειδη ειμαι στο στράτευμα και έχω πάει σε φωτιές αρκετές, να σου θυμίσω μόνο τις πρόσφατες (Εύβοια, Δαδια) και Παλαιότερες (άγιο όρος, Αλεξανδρούπολη) νομίζω πως θα πρέπει να το είχες αντιληφθεί πως ο στρατός είναι ήδη έξω.
Επίσης εδώ και δύο μήνες έχουμε έξτρα περιπολίες δασοπροστασίας .

Να σου θυμίσω πως έχω (έχουμε) παει σε ασκησεις-εκπαιδευσεις με άλλους στρατούς (Αμερικανούς, Άραβες, Ευρωπαίους) ,επιπλέον των δικών μας δραστηριοτητων.

Να σου θυμίσω πως έχουμε συμμετοχή στην φυλακή συνόρων(εξτρα περιπολιων για τους λαθροεισβολεις).

Όπως κια παλιότερα με την δημιουργία και την λειτουργία στην πρώτη φάση των δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Είναι αρκετά ακόμα που μπορώ να γράψω αλλά θα κουράσω παραπάνω απ ότι έχω κάνει ήδη.

Ας ρωτήσω εσένα όμως....

Εσύ πέρα από το αντικείμενο της εργασίας σου τι έχεις κάνει επιπλέον;;;;;
Ποια η συνεισφορά σου σε μια τέτοια καταστροφή ή στην πρόληψη της;;;;;

Για τους εκπαιδευτικούς γιατί δεν λες που κάθομαι ένα τρίμηνο και πληρώνονται και δεν αναλαμβάνουν αυτοί κάποια περίπολα ή και στατικα την δασοφυλαξη;;
Ένα απλό παράδειγμα σου ανέφερα.
Έχω κι άλλα θα μας πάρεις πολύ.

Καλημέρα

Επειδη ειμαι στο στράτευμα και έχω πάει σε φωτιές αρκετές, να σου θυμίσω μόνο τις πρόσφατες (Εύβοια, Δαδια) και Παλαιότερες (άγιο όρος, Αλεξανδρούπολη) νομίζω πως θα πρέπει να το είχες αντιληφθεί πως ο στρατός είναι ήδη έξω.
Επίσης εδώ και δύο μήνες έχουμε έξτρα περιπολίες δασοπροστασίας .

Να σου θυμίσω πως έχω (έχουμε) παει σε ασκησεις-εκπαιδευσεις με άλλους στρατούς (Αμερικανούς, Άραβες, Ευρωπαίους) ,επιπλέον των δικών μας δραστηριοτητων.

Να σου θυμίσω πως έχουμε συμμετοχή στην φυλακή συνόρων(εξτρα περιπολιων για τους λαθροεισβολεις).

Όπως κια παλιότερα με την δημιουργία και την λειτουργία στην πρώτη φάση των δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Είναι αρκετά ακόμα που μπορώ να γράψω αλλά θα κουράσω παραπάνω απ ότι έχω κάνει ήδη.

Ας ρωτήσω εσένα όμως....

Εσύ πέρα από το αντικείμενο της εργασίας σου τι έχεις κάνει επιπλέον;;;;;
Ποια η συνεισφορά σου σε μια τέτοια καταστροφή ή στην πρόληψη της;;;;;

Για τους εκπαιδευτικούς γιατί δεν λες που κάθομαι ένα τρίμηνο και πληρώνονται και δεν αναλαμβάνουν αυτοί κάποια περίπολα ή και στατικα την δασοφυλαξη;;
Ένα απλό παράδειγμα σου ανέφερα.
Έχω κι άλλα θα μας πάρεις πολύ.
Δεν καταλαβαινω γιατι εσυ θιγεσαι τοσο πολυ.αν στα μερη σου κ στην περιοχη ευθυνης σας γινονται τετοιες δρασεις χιλια μπραβο.στην δικη μου περιοχη ομως δεν εχω δει ποτε δασικο.ποτε ομως.ουτε για ελεγχο στο κυνηγι ποσο μαλλον σε δρασεις στο δασος.το ιδιο κ ο στρατος εκτος απο φετος.κ μαλιστα το ανέφερα κ μπραβο τους.για τις δομες φιλοξενιας δεν καταλαβαινω γιατι το αναφερεις δεν πιστεύω οτι κολλαει στη κουβεντα μας.παμε τωρα να σου πω μιας κ ρωτας τι κανω εγω σαν απλος πολιτης κ κυνηγος.εχω καθαρισει το οικοπεδο το δικό μου αλλα κ τα παρακειμενα παρατημενα σε ολη την περιμετρο.ολοι οι δρομοι της κοινότητας εχουν αποψιλωθει απο την εναρξη της αντιπυρικης περιοδου.κ καθε μερα που δεν εργαζομαι ειμαι πανω στο βουνο κ στο δασος για περιπολια με δικο μου οχημα κ δικα μου εξοδα εχοντας προλαβει κ σβησει εν τη γενέσει τους δυο φορες φωτια σε μερα με αρκετο αερα.επισης υπαρχει σε 24ωρη βαση οχημα πυροσβεστικο που ανηκει στην κοινότητα κ περιπολει επισης.αν πιστευεις σαν πιο εμπειρος σιγουρα οτι μπορω να κανω κ κατι αλλο ευχαριστως να σε ακουσω

Ειναι πολύ λυπηρή η όλη κατάσταση πανελλαδικά ..πολύ δύσκολα τα πράγματα..υπομονη και κουράγιο στους πληγεντες και προσοχή η ανθρώπινη ζωή δεν γυρίζει πίσω όλα τα αλλά αργά η γρήγορα φτιάχνουν ..θεωρώ την κατάσταση θα μπορούσαν να σώσουν κάπως τα μεγάλα ρωσικά πυροσβεστικά άεροσκαφη Ilyushin Il-76 (46 το τόνους νερό ) και Beriev Be-200 (12 τόνους νερό)
Για σύγκριση το Canadair cl-415 παίρνει 6 τόνους νερό..
Το Beriev το έχω δει να επιχειρεί εδώ στην Κρήτη πριν μερικά χρόνια και έκανε καλή δουλειά ..
Αλλά έτσι όπως τα κάναμε με τους Ρώσους και εμεις και οι Ευρωπαιοι (πολιτικοί νάνοι) αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ ας τα λουστουμε τώρα ..
Και τα δυο παραπάνω ρωσικά αεροσκάφη έχουν επιχείρησει στην Ελλάδα όταν ζητήθηκε από την Ρωσία τα προηγούμενα χρόνια ..
Τώρα είμαστε ''στη σωστή πλευρά της Ιστορίας'',αλλοίμονό μας!:mad:

Δεν καταλαβαινω γιατι εσυ θιγεσαι τοσο πολυ.αν στα μερη σου κ στην περιοχη ευθυνης σας γινονται τετοιες δρασεις χιλια μπραβο.στην δικη μου περιοχη ομως δεν εχω δει ποτε δασικο.ποτε ομως.ουτε για ελεγχο στο κυνηγι ποσο μαλλον σε δρασεις στο δασος.το ιδιο κ ο στρατος εκτος απο φετος.κ μαλιστα το ανέφερα κ μπραβο τους.για τις δομες φιλοξενιας δεν καταλαβαινω γιατι το αναφερεις δεν πιστεύω οτι κολλαει στη κουβεντα μας.παμε τωρα να σου πω μιας κ ρωτας τι κανω εγω σαν απλος πολιτης κ κυνηγος.εχω καθαρισει το οικοπεδο το δικό μου αλλα κ τα παρακειμενα παρατημενα σε ολη την περιμετρο.ολοι οι δρομοι της κοινότητας εχουν αποψιλωθει απο την εναρξη της αντιπυρικης περιοδου.κ καθε μερα που δεν εργαζομαι ειμαι πανω στο βουνο κ στο δασος για περιπολια με δικο μου οχημα κ δικα μου εξοδα εχοντας προλαβει κ σβησει εν τη γενέσει τους δυο φορες φωτια σε μερα με αρκετο αερα.επισης υπαρχει σε 24ωρη βαση οχημα πυροσβεστικο που ανηκει στην κοινότητα κ περιπολει επισης.αν πιστευεις σαν πιο εμπειρος σιγουρα οτι μπορω να κανω κ κατι αλλο ευχαριστως να σε ακουσω
Σας φαίνεται ωραίο ο στρατός να επεμβαίνει σε τέτοια θέματα?Δεν είπα να μην συνεισφέρει αλλά πάει πολύ.Οπουδηποτε κολλήσει ο κρατικός μηχανισμός η λύση είναι στρατός.
Περιπολίες γίνονται και από τους 3 κλάδους των ΕΔ.

Σας φαίνεται ωραίο ο στρατός να επεμβαίνει σε τέτοια θέματα?Δεν είπα να μην συνεισφέρει αλλά πάει πολύ.Οπουδηποτε κολλήσει ο κρατικός μηχανισμός η λύση είναι στρατός.

Οχι.καθολου ωραιο δεν μου φενεται.ειναι αλλη η δουλεια των ενοπλων δυναμεων.οταν ομως υπαρχουν αδυναμιες σ αυτο το κρατος δυστηχως δεν μπορω να δω κατι αλλο περα απο τον εθελοντισμο κ την συμβολη οσων μπορουν.περιπολιες μπορει να γινονται δεν το αμφισβητω κ το εθιξα.δυστηχως δεν γινονται παντου

Από τη στιγμή που το καθ'υλην αρμόδιο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού δεν επαρκεί,δεν είναι κακό να συνεισφέρει το πλέον οργανωμένο και πολυπληθές σύνολο που διαθέτει το κράτος (??).

Συγγνώμη Γιώργο και απο εδώ, που σε αποπήρα με το μνμ μου.

Επικοινωνησαμε και όλα καλά.
Ολα καλα παιδια.ημαστε ολοι κ τσαντισμενοι κ απογοητευμενοι με ολη αυτη τη κατασταση ετσι;σημασια εχει να βρεθουν οι ενοχοι κ να γινει κατι για την προληψη θα το ξαναπω.

Από τη στιγμή που το καθ'υλην αρμόδιο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού δεν επαρκεί,δεν είναι κακό να συνεισφέρει το πλέον οργανωμένο και πολυπληθές σύνολο που διαθέτει το κράτος (??).
Δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί αυτό το "δεν επαρκεί"?Είπα να συνεισφέρει δεν είπα το αντίθετο αλλά πρέπει να λυθεί το θέμα της ανεπάρκειας.

Περα απο την προληψη ( ελεγχος στα δαση τις μερες με μεγαλο αερα οσο γινεται - αντιπυρικες ζωνες - ανταλλακτικα για αεροπλανα ) υπαρχει και ο εξοπλισμος. Ενας Γαλλος αξιωματικος της πυροσβεστικης ειχε πει για την φωτια στην Ροδο οτι εχουμε διαφορετικο μεθοδο για την κατασβεση των πυρκαγιων. Τις επικινδυνες μερες πετανε drone κι οπου δουν καπνο υπαρχει μοναδα σε επιφυλακη η οποια σηκωνεται στον αερα και μεσα σε 15 λεπτα με ειδικο υγρο περιοριζουν η σβηνουν τη φωτια. Βλεπεις ολους τους Ευρωπαιους πυροσβεστες που ερχονται εδω πληρως εξοπλισμενους και οι δικοι μας........ Οταν ομως τα μισα canadair ειναι καθηλωμενα λογω προβληματος.......

Συγγνώμη συμπολίτες μου, γιατί είναι άσχημη εικόνα ο στρατός να συμμετέχει σε τέτοια θέματα;
Και περιπολίες στα δάση να κάνει και αντιπυρικες ζώνες να ανοίγει και να συντηρεί, σε συνεργασία με το δασαρχείο και στην πυρόσβεση να βοηθάει.
Και όχι μόνο οι μόνιμοι, αλλά και οι φαντάροι, εκπαιδευμένα και οργανωμένα, να πιάνει και ουσιαστικό τόπο η θητεία. Και ακόμη δεν έχω πάει φαντάρος, οπότε δεν κουνάω το δάχτυλο εκ του ασφαλούς, μακάρι του χρόνου που θα μπω να γίνουν αυτά.

Last edited:
Back