Πεστα ρε Νίκο γιατί νόμιζα ότι μόνο εγώ την είχα καταβρει με το άριστον.δυνατο φυσιγγι αλλά όπου έπεφτε ήταν φωτιαΤο αριστον ήταν θάνατος δεν με εκπλήσσει καθολου
Πεστα ρε Νίκο γιατί νόμιζα ότι μόνο εγώ την είχα καταβρει με το άριστον.δυνατο φυσιγγι αλλά όπου έπεφτε ήταν φωτιαΤο αριστον ήταν θάνατος δεν με εκπλήσσει καθολου
Κατα την γνωμη μου το νουμερο στο κυνηγι της τσιχλας στα μπασιματα πρεπει να ειναι το 9Χρονια και χρονια στα τσιχλακια περπατητο, μονο νο10 με spreader,μια φορα ειχα βρει κατι 28αρια σε νο11(5κουτια)κιτρινα, νομιζω οτι ηταν τα
alectoris δεν ειμαι 100% σιγουρος κηδεια σκετη ηταν τα ατιμα.
Λιγο τις προσκοπευσεις(υποκειμενικο για τον καθενα)να συνηθισει καποιος, πχ προσωπικα τσιμπαω πιο μπροστα την καννη
στα 10ρακια σε σχεση με τα 8αρια.
Το μεγαλο ατου κατεμε ειναι οτι τα πουλια πεφτουνε πεντακαθαρα δεν τα χαλαει αν ειναι αρκετα κοντα ιδιως τις μαυρες.
Περυσι στα τελειωματα επαθα πλακα με τα 9.5αρια τα skeet του lambrou σχεδον μηδενικες προσκοπευσεις πολυ ωραιο
φυσιγγι.
Στα μπασιματα Αλεξ οταν παω για τσιχλα βαζω παντα 8ρακια και Full φετος μιας και εχει καποιο ενδιαφερων η φασσα δεν εκανα μπαμ σε τσιχλα.Κατα την γνωμη μου το νουμερο στο κυνηγι της τσιχλας στα μπασιματα πρεπει να ειναι το 9
και αργοτερα το 10,πολλες φορες εχω κυνηγησει με ιδιογομωση 11 στα 28γρ με φοβερα αποτελεσματα.
Βαρος?βαζω παντα 8ρακια και Full
Οτι βρω πιο φθηνα δεν εχω κολληματα με το βαρος αλλα δεν παω ποτε πανω απο 32.Βαρος?
Aπο την στιγμη που βαζεις φουλ τσοκ στην τσιχλα πια η διαφορα 8-9 στην φασσαΣτα μπασιματα Αλεξ οταν παω για τσιχλα βαζω παντα 8ρακια και Full φετος μιας και εχει καποιο ενδιαφερων η φασσα δεν εκανα μπαμ σε τσιχλα.
Τα νουμερα στα σκαγια κοινος ειναι τι δινει σιγουρια στον καθενα..
Ιδιογομωση τι ωραια λεξη!
Να δω εγω ο αχαιρευτος ποτε θα ασχοληθω ολο λεω λεω....
Μάστορα το έχω βιώσει αυτό και καταλαβαίνω την μικρή διαφορά στις ταχύτητες....πιστεύεις ότι με πιο σφιχτό τσοκ εξασφαλίζεις αυτήν την διαφορά στις ταχύτητες?Δεν ειναι θέμα ανεπαρκειας του 9 σε σχεση με το 8.
Αλλαζουν κατα τι οι προσκοπευσεις και πιο πολυ....η ψυχολογια!
Το ψιλο σκαγι εχει την χρησιμότητα του ελαφρου διορθωματος.Μάστορα το έχω βιώσει αυτό και καταλαβαίνω την μικρή διαφορά στις ταχύτητες....πιστεύεις ότι με πιο σφιχτό τσοκ εξασφαλίζεις αυτήν την διαφορά στις ταχύτητες?
Το έχω ακουστα ότι φτύνει τα ψιλά σκάγια ένα σφιχτό τσοκ!Σε περίπτωση που γέμιζα μόνος μου φυσίγγια θα ήταν μονόδρομος το 7,5αρι στα Μπάσιματα αλλά σε φυσίγγια εμπορίου δεν έχεις αυτή την πολυτέλεια!ενώ πριν τις οκτώ έχω το 4αρι επάνω μετά τις οκτώ μπαίνει ένα σφιχτό δυαρακι!Το ψιλο σκαγι εχει την χρησιμότητα του ελαφρου διορθωματος.
Με τα πολυ στενα τσοκαρισματα,δεν εχουμε και την ποιοτικοτερη ροζετα!
Κοντα,θα κανουν δουλεια εστω και παραμορφωμενα,μακρυα θα εχουμε πιο πολλες περιπτωσεις τραυματισμενων.
Το πιο στενο τσοκαρισμα,εχει μεγαλυτερες ταχυτητες.
Το γηπεδο δειχνει!
Σε μπασιματα,προτιμω το 7.5 απο το 8, με λιγο πιο πολυ φορτίο και το 2*.
Λογω ύπαρξης μπλε κυριων,ενιοτε....
Και αν ειναι στα 30.5?Aπο την στιγμη που βαζεις φουλ τσοκ στην τσιχλα πια η διαφορα 8-9 στην φασσα
αν ειναι η ντουφεκια πανω της σκονη θα γινει μεχρι 30 μετρα.
Και αν ειναι στα 30.5?
Απλα οταν παω για φασσα παω μονο για αυτες,τσιχλες εχεις πιο πολλες ευκαιριες μεχρι τελους σεζον.
Εμ για αυτο δεν λεγονται και ξεκω@λιαρες.Αμα πας μονο για φασσες,περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να τις δεις οταν μιλας στο τηλ,πινεις καφε,κατουρας
σηκωθεις ορθιος να ξεμουδιασεις και ας εχεις οτι νουμερο σκαγια θελεις
Φασσα με ν10 ούτε οι Ιταλοί..Όντας υπέρμαχος πάντοτε των ψιλων σκαγιων έχω να παραθέσω την μικρή προσωπική μου εμπειρία...Κυνηγάω όλα τα κυνηγια(τρυγονι,φάσσα,παπί) μου με το kicks .30(lf).Το δεκάρι είναι το αγαπημένο μου νούμερο σκαγιων.Δεν συζητάω εκρήξεις σε φασσα τρυγονι...το θεωρώ εξαιρετικά φονικό μέχρι τα 30 μέτρα στη φασσα και στο τρυγονι αρκετα παραπάνω λόγω συνθηκων...αγαπημένο δε φυσιγγι rc 32 και j&b commando 32gr.
Στο παπι να δεις τι γινεται με 10αρακιαΦασσα με ν10 ούτε οι Ιταλοί..