Οχι, 4.150περιστροφές το δευτερόλεπτο ή 251.705 στο λεπτό. Αν δεις το λινκ στο άρθρο του @elvas, γράφει το ίδιο (προς το τέλος του άρθρου)περιστροφές το λεπτό εννοείς ?
ΩΡΑΙΟΣ.Τελικά πόσες στροφές παίρνει η ρημαδα η σφαιρα4 η 4000 ανά δευτερόλεπτο θα μας ρωτήσει κανείς κ δεν θα ξέρουμε
Τα LBT είναι τα καλύτερα σε όλα τα μικρά ,(πιστόλια-περίστροφα) όπως άλλωστε έχει διαπιστώσει σε κυνηγετικές συνθήκες ο μεγάλος Ross Seyfried.Δε έχει σημασία το μήκος κάνης, η ταχύτητα εξόδου και το twist. Με 850 μ/ δ και 1/8 , περίπου 850 X 4 περιστροφές ανά δευτερόλεπτο, στο στόμιο. Λευτέρη σε διαμετρηματα όπως αυτό θα γούσταρα μόνο hard cast βλήματα ,πολύ βαριά ,στην λογική της cor bon.
ΟΚ. Ποια ειναι η σωστη ορολογια....Αυτο ηξερα αυτο ειπα φιλε μου !!!Μη τα λες τα ραβδωτά "πολεμικά" Νίκο.
Είναι λάθος έκφραση που χρησιμοποιείται από τη μεγαλύτερη όπλοπαραγωγική χώρα του κόσμου που λέγεται Ελλάδα, γι' αυτό και επιβάλλει κάποιες δικές της, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ, αυθαίρετες κατά τη γνώμη άλλων ανίκανων να την "φτάσουν" στα επιτεύγματά της βαρβάρων!!!!!!!!!!!!!!
Εγώ τους τύπους,τους έχω σε θρανίοΟ τύπος είναι στροφές το λεπτό = (ταχύτητα (πόδια το δευτερόλεπτο) x 720) / Twist Rate (σε ίντσες)
Το Twist Rate είναι η απόσταση σε ίντσες όπου το βλήμα κάνει 1 πλήρη περιστροφή στην κάνη.
Τι μου θύμισες ... Στο πανεπιστήμιο φίλος είχε πιάσει γαλαρία στο αμφιθέατρο και είχε γεμίσει το θρανίο σκονάκια.Εγώ τους τύπους,τους έχω σε θρανίο
Γιάννη Καλημέρα!Τελικά πόσες στροφές παίρνει η ρημαδα η σφαιρα4 η 4000 ανά δευτερόλεπτο θα μας ρωτήσει κανείς κ δεν θα ξέρουμε
Απλά... ραβδωτά.
Νίκο ίσως είμαστε η μόνη χώρα στον δυτικό - ανεπτυγμένο κόσμο όπου ισχύουν επίσημα περιγραφές του τύπου κυνηγετική καραμπίνα , στρατιωτικό τυφέκιο ,κτλ….. έχουμε να κάνουμε με πυροβόλα όπλα και μόνο … από εκεί και πέρα υπάρχουν κατηγορίες όπως : περιφερειακής πυροδότησης , καραμπίνες ( shotgun όπως το λένε οι φίλοι μας οι αμερικανοί ) , κεντρικής πυροδότησης , όπλα χειρός …. Και στα παραπάνω έχει επιπλέον υποκατηγορίες : κινητό ουραίο , λεβερΓιατι....Πιστευεις οτι εαν το λεω σκετο ραβδωτο.....θα τους φυγει η αρτηριοσκληρυνση που εχουν στον
εγκεφαλο ????