Το έχει καλός μου φίλος. Και μάλιστα έχει δύο, διότι τα πήρε για το δίκαννό του το Baikal. Αν θέλει να το πουλήσει πιο πολύ πιάνουν τα τσοκ του παρά το όπλο του.
Και αυτός το πήρε γιατί έπεσε στην παγίδα ότι "θα έχει ραβδωτό" με αυτό το τσοκ. Από την αρχή τον κορόιδευα. Σε κάθε δοκιμή που κάναμε με διάφορα μονόβολα δεν υπήρχε καμία διαφορά από το κανονικό τσοκ. Τελικά, επειδή άρχισε να χαλιέται τα χρησιμοποιεί στο περπατητό τσίχλας για διασπορά, όπως του είχαν πει από την αρχή ότι για αυτό είναι, και λέει ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Δεν τον πιστεύω, αλλά δε μιλάω γιατί αρκετά τράβηξε από την καζούρα που του έχω κάνει και δε θέλω να τον στεναχωρώ άλλο.
Τα βλητικά χαρακτηριστικά που έχουν τα ραβδωτά τυφέκια σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τα έχουμε με ένα μπουρδοτσοκ.
Δες πόσο διαφορετικά φτιαγμένο είναι το φυσίγγι του ραβδωτού από το κυνηγητικό μονόβολο. Καμία σχέση δεν έχουν. Δες πόσο διαφορετικό είναι το βλήμα. Χοντρό και αρτσούμπαλο στο λειόκαννο. Αεροδυναμικό, λεπτό και μακρύ στο ραβδωτό. Δες τη δομή των φυσιγγίων πόσο διαφορετική είναι σε όλα τα χαρακτηριστικά, ακόμα και η ποσότητα της πυρίτιδας σε σχέση με το βάρος του βλήματος.
Και φυσικά σημασία έχει και η διαφορετική κάννη. Όλη είναι ραβδωτή για να δώσει σπιν στο αεροδυναμικό βλήμα που είναι μέσα στο τζάκετ από χαλκό. Τί να κάνουν τα 3εκ ραβδωτού τσοκ στο μονόβολο του λειόκαννου;
View attachment 44415 View attachment 44416