Ραβδωτό στο εξωτερικό, λειόκαννο στην Ελλάδα, γιατί;

84-85 , r h. μάλλον για τη φωτογράφηση ήταν.
Αν διακρίνω καλά στη φωτογραφία, αν και δε βλέπω και καλά, πρέπει να κρατάς το μικρό καραμπινάκι Μ1 ( M1 Carbine ), έτσι είναι ???
Απ' όσο θυμάμαι από εκείνες τις εποχές, στην αεροπορία τα είχαν συνήθως αυτά τα τουφεκάκια. Ή μόνο οι υπαξιωμάτικοί ?

Αν διακρίνω καλά στη φωτογραφία, αν και δε βλέπω και καλά, πρέπει να κρατάς το μικρό καραμπινάκι Μ1 ( M1 Carbine ), έτσι είναι ???
Απ' όσο θυμάμαι από εκείνες τις εποχές, στην αεροπορία τα είχαν συνήθως αυτά τα τουφεκάκια. Ή μόνο οι υπαξιωμάτικοί ?
Το M1-A1 ,στις μονάδες έδιναν ότι ειχαν.Να φανταστείς στο κέντρο εκπαίδευσης μας έδειξαν λύση-αρμωση του Τόμσον.

Απο τη στιγμη που ο Χ ,Ψ Βαγγελας εχει παει με την οικογενεια του διακοπες, πχ στον Ολυμπο και πινει την μπυριτσα του μεσα στην παρθενα φυση και πεταει το κουτακι απο την μπυρα και το αποτσιγαρο και φευγει , θεωρω οτι μεσα στο κεφαλι του εχει σκ@τ@, και οχι ραβδωτο δεν πρεπει να κραταει αλλα ουτε σφεντονα γιατι θα βγαλει το ματι κανενος αθωου.
Πόσο παιδεία έχουμε στην οδήγηση;
Πόσο ασφαλής πιστεύεις ότι είσαι από το μονοβολο στην απέναντι ραχουλα σήμερα;
Αυτό ακριβώς λέω φίλος. Ούτε στην απέναντι ραχουλα ούτε τον δρόμο ούτε πουθενά.

Νομίζω το θέμα είναι αν έχουμε την ΠΑΙΔΕΊΑ σαν λαός ώστε να μπορούμε να χειριστούμε ραβδωτο ΥΠΕΎΘΥΝΑ. Και πιο ειδικά οι κύριοι που βλέπουμε να κυνηγούν τριχωτο με 9 σφαίρες καραμπίνες πάνω σε δρόμους, θα χειριστούν το ραβδωτο με σύνεση;;;;; μπορει.
Θα αισθανεσαι ασφαλης αν στην απέναντη ραχουλα κάθεται ο Βαγγέλας μ ένα βαρύ οπλο;;; αν ναι μέσα και γω ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ.
ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΦΕΤΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ 2 ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ ΓΟΥΡΟΎΝΙΑ
Η παιδεία στην Ελλάδα είναι είδος υπό εξαφάνιση εδώ και χρόνια.
Χίλια, μύρια προβλήματα ξεκινούν από αυτό....

Στην Αυλώνα το 98 πρώτη βολή με Μ1 στα 50 μέτρα 10 μέρες τιμητική.Με το G3A3 περισσότερες σφαίρες είχε ο διπλανός μου πάντα παρά εγώ.Μιας και ήμουν στην 22ΕΜΑ 9 μήνες έριξα με FN,MG3,HK11, BROWNING 50 καθώς και βολές με leopard 1A5 105mm.

Στην Αυλώνα το 98 πρώτη βολή με Μ1 στα 50 μέτρα 10 μέρες τιμητική.Με το G3A3 περισσότερες σφαίρες είχε ο διπλανός μου πάντα παρά εγώ.Μιας και ήμουν στην 22ΕΜΑ 9 μήνες έριξα με FN,MG3,HK11, BROWNING 50 καθώς και βολές με leopard 1A5 105mm.
Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά...
Με εκείνο το Parker θα ρίξεις καμία?

Αυτό δεν είναι τίποτα, μόλις χτυπήσεις την πρωτη φάσσα,ας είναι κ τσίχλα εκεί θα δεις συγκίνηση.......
μου χαρισε και εμενα φετος ενας φιλος και ξαδελφος ενα εγλεζικο κοκκοροντουφεκο δικανο που εχει στην συλογη του χρονολογιας 1904 , το εστειλα σε οπλουργο γιατι κουνουσαν οι κανες του , ειναι με θαλαμες 65αρες οποτε ριχνω μονο με ιδιογωμοση , και κοβω τους καλυκες στα 65 χιλιοστα με σεταπ απο 24 γραμμαρια με ακουιλα SV μεχρι το πολυ 30 γραμμαρια , δεν ξερω τι μαρκα ειναι εχει σκαλισματα στης ολοκληρες φωτιες που εχει με ενα ζευγαρι γραους , και γραφει BURTON , που απο οτι ειδα δεν ειναι μαρκα οπλου , αλλα ονομα οπλουργο της τοτε εποχης , εχω χτυπησει μερικα αγριοπεριστερα , περδικες , και τσιχλοκοτσυφα

μου χαρισε και εμενα φετος ενας φιλος και ξαδελφος ενα εγλεζικο κοκκοροντουφεκο δικανο που εχει στην συλογη του χρονολογιας 1904 , το εστειλα σε οπλουργο γιατι κουνουσαν οι κανες του , ειναι με θαλαμες 65αρες οποτε ριχνω μονο με ιδιογωμοση , και κοβω τους καλυκες στα 65 χιλιοστα με σεταπ απο 24 γραμμαρια με ακουιλα SV μεχρι το πολυ 30 γραμμαρια , δεν ξερω τι μαρκα ειναι εχει σκαλισματα στης ολοκληρες φωτιες που εχει με ενα ζευγαρι γραους , και γραφει BURTON , που απο οτι ειδα δεν ειναι μαρκα οπλου , αλλα ονομα οπλουργο της τοτε εποχης , εχω χτυπησει μερικα αγριοπεριστερα , περδικες , και τσιχλοκοτσυφα
Κ@βλα 😍😍😍

Τα έριξες όλα μαύρε !

Αυτό δεν είναι τίποτα, μόλις χτυπήσεις την πρωτη φάσσα,ας είναι κ τσίχλα εκεί θα δεις συγκίνηση.......
Ο πρώτος μου λαγός ήταν με αυτό το εξωσφυρο parker,η πρώτη μου φάσσα επίσης.
Από τότε που έφυγε ο παππούς μου ο Δημητράκης βάρυνε το όπλο πολύ.Ειναι σε ένα ερμάριο μόνο του μαζί με τα ρούχα,ζωνες,ρελιαστρες,σκάγια,την αγαπημένη του sokol Ρωσίας και τα χάρτινα φυσίγγια του.Βγαινει για συντήρηση και ξαναμπαίνει στη θέση του.

22ΕΜΑ που βρισκότανε τότε;

Back