Σαν Σήμερα...

16 Ιούνη 1945. (σαν χθες:)) πριν από 71 χρόνια, ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ο Άρης Βελουχιώτης, φεύγει από τη ζωή.

Βρήκα ένα κείμενο στο φατσοβιβλίο από κάποιον άγνωστο τύπο και το βάζω αυτούσιο.

Μιλάει για τον τον αντάρτη ενάντια στους γερμανούς, τον αντάρτη που διέγραψε το ΚΚΕ.
Ευφυής, ανιδιοτελής αδέσμευτος.
Όταν ο Τσολάκογλου και ο Ράλλης, οι δύο βασικοί κατοχικοί πρωθυπουργοί, προσπαθούσαν να σταθεροποιήσουν την αστική τάξη στην Ελλάδα, για την επιχειρηματική συνέχεια της αδιαφορώντας για εθνική ανεξαρτησία, προσαρμοσμένοι στην νέα γερμανική ταξη πραγμάτων, και ταυτόχρονα το ΚΚΕ ήταν ένα πειθαρχημένο κόμμα στις εντολές της ηγεσίας της Σοβιετικής Ένωσης, που επεδίωκε το στενό δικό της συμφέρον , ο Αρης έβγαλε τον ιστορικό λόγο στην Λαμία, που αναφέρει το άρθρο προς το τέλος.
Τότε κανένα κομμουνιστικό κόμμα η κίνημα, δεν ειχε μάθει, ότι ο πλανήτης μοιράστηκε σε χώρες επιροής, και η Σοβιετική Ενωση χάρισε την Ελλάδα στους Αγγλους. Τότε ούτε η ηγεσία του ΚΚΕ ήξερε για την συμφωνία της Γιάλτας, απλά υπάκουε της εντολές της μητέρας Σοβιετικής Ένωσης, στέλνοντας χιλιάδες κόσμο σε αγώνες που ο σκοπός του ειχε προδωθεί.
Εκατοντάδες χιλιάδες κομμουνιστές, αγωνίστηκαν, σκοτώθηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξαθλιώθηκαν, καταστράφηκε η ατομική και οικογενειακή ζωή τους, για έναν αγώνα, που ειχε ειχε ήδη προδωθεί από την μητέρα Σοβιετική Ενωση. Μια απο τις μεγαλύτερες προδοσίες που έχει υποστεί λαός.
Ο Αρης, διορατικός και τολμηρός, αντιστάθηκε στις παράλογες προδοτικές εντολές του κόμματος, το οποίο έδωσε την επίσημη εντολή στα μέλη του, να μην του δώσουν στον Αρη "ούτε νερό"
Κανένας δεν μπορούσε να ερμηνεύσει, γιατί το κόμμα τον αποκαθήλωσε από αρχηγό, γιατί οι κομματικοί έγιναν καπεταναίοι στην θέση του, λες και το καπετανάτο, ειναι πρέφα και αλλάζει χέρια. Λες και δεν ήθελε την σκληραγωγία, μέρα με την μέρα, λεπτό με το λεπτό.
Ο αντάρτης Αρης αυτοκτόνησε εγκλωβισμένος από τους εχθρούς του, και συκοφσντημένος, διεγραμμένος, λοιδωρημένος και συκοφαντημένος από το κόμμα του το ΚΚΕ.
Μέσα στην γελοιότητα των εποχών, το κκε αποκατέστησε τον Αρη μετα από 70 περίπου χρόνια κατα το ήμισυ. Δεν τον αποκατέστησε πλήρως, γιατί τόλμησε και διαφώνησε τότε με το κόμμα (που έπαιρνε ανθελληνικές και αντιεπαναστατικές εντολές από την Μόσχα).
Μετα αυτήν την αποκατάσταση, χέστηκε ο Άρης, χεστήκαμε και εμείς.

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/3...s-Egw-paidi-toy-Ellhnikoy-Laoy-orkizomai.html
Αυτό είναι ένα άρθρο κατά του κκε,δεν λέει το παραμικρό για την ζωή ή το θάνατο του Βελουχιώτη,οπότε Διονύση δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας το αναδημοσιεύεις,σε αντίθεση με το λινκ του enikos που έβαλες κάτω του άρθρου κατά του κκε..Ετσι δεν τιμά κανενας την προσωπικότητα ενός λαικού αγωνιστή και ηγέτη,το αντίθετο μάλιστα.
Τώρα για τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε!

δεν λέει το παραμικρό για την ζωή ή το θάνατο του Βελουχιώτη,
Μια χαρά τα λέει Χρήστο , απλά εσύ αδυνατείς να τα δεις:)
Όλη η ζωή του Άρη ήταν το ΚΚΕ το οποίο στην τελική το ίδιο το κόμμα που αγάπησε , τον διέγραψε και τον λοιδόρησε .
Πως είναι δυνατόν μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του Αρη να μην την αναφέρουμε μιας και τον μνημονεύουμε;;;;;
Φυσικά και έχει το δημοσίευμα άμεση σχέση με την ζωή του Άρη .......και κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μια απλή εξιστόρηση και ο σχολιασμός πραγματικών γεγονότων , δεν είναι απαραίτητα εχθρική στάση , επειδή απλά δεν μας αρέσει.

Last edited by a moderator:
Ε εντάξει όχι και απλή εξιστόρηση γεγονότων..Ο αρθρογράφος προσπαθεί να διαμορφώσει πολιτική άποψη αναμασώντας ξαναβγαλμένη χολή!
Που αναφέρει κάτι για τη δράση του Βελουχιώτη σαν καπετάνιος του ΕΛΑΣ απέναντι στους Γερμανούς ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες;;;Πουθενά!
Ας το δούμε λιγο πιο αναλυτικά για τα γραφώμενα του φατσοαρθρογράφου:
Αναφέρεται στην ναζιστική Γερμανία σαν "νέα γερμανική ταξη πραγμάτων",καραμπινάτη φρασεολογία φασιστοειδών.
Στη συνέχεια ενώ ξεκινάει να τα χώνει στην ηγεσία του κκε καπου μπερδεύεται και σαν κλασσικός οπορτουνιστής παλαιάς κοπής τα χώνει στην ηγεσία της εσσδ παρουσιάζοντας σαν εξαπατημένη την ηγεσία του κκε βγάζοντάς την "λάδι".Ποιος ξέρει,πως και με ποσο τρέχει το μυαλό της αποποινικοποιημένης κάνναβης κυριε αθρογράφε;;
Αποκαλεί αρχηγό τον Βελουχιώτη,πράγμα που φανερώνει μεγάλη συγχυση ή άγνοια για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΛΑΣ ή του ΚΚΕ,με λίγα λόγια εκτός τόπου,κυριολεκτικά.
Γράφει πάλι:"που έπαιρνε ανθελληνικές και αντιεπαναστατικές εντολές από την Μόσχα",κλασσικη ξύλινη γλώσσα συγχυσμένων(;;;;) ιδεολογικά ομάδων,ξαναβγάζοντας λάδι την ηγεσία του κκε απέναντι στην κακια Μόσχα!
Και όλα αυτά με μια επιφανειακή ματιά...Αυτά τα απλά και άλλα παρα πολλά μαλλον αδυνατεις να τα δεις εσυ Διονυση:)
Τελος πάντων το αρθρο του Μπογιοπουλου νομίζω είναι ένα αρθρο τιμής ενός λαικού αγωνιστή!

:)
Τελος πάντων το αρθρο του Μπογιοπουλου νομίζω είναι ένα αρθρο τιμής ενός λαικού αγωνιστή!

Το άρθρο του Μπογιοπουλου μαζί με τις προσωπικές του απόψεις του , αυτός ο φατςοαρθογραφος το ποσταρίςε καρντια μου στο φάτσοβιβλίο ,αποδίδοντας μάλιστα και τα εύσημα για τον αρθρογράφο.
Εγω τα πηρα αυτούσια και τα εβαλα στο φορουμ.
Σε ολα εξω έπεσες :)

Δηλαδη,που επεσα έξω Διονυση;
Στο οτι έβαλες ένα αρθρο δηθεν για την συμπλήρωση 71 χρόνων από το θάνατο του Βελουχιώτη και το άρθρο γράφει για το κκε;
Το ίδιο αρθρο διαβάζουμε;
Το ανησυχητικό ειναι το οτι πλεον με τα ροζ γυαλια του συριζα διαβάζουμε φασιστοτρολλίες στο ιντερνετ και συμφωνούμε!!

Μην πετας την μπάλα στην εξέδρα με εκφρασεις τυπου φασιστοτρολιες γιατι στο σπιτι του κρεμασμένου δεν μιλανε για σχοινί και επιτελους εχει καταντήσει βαρετή αυτη η στείρα επίθεση του σιναφιού σε οποιοδήποτε πει κατι που δεν αρεσει.
Επι της ουσίας λοιπον.
Ο τυπος μιλαει για το ΚΚΕ που διέγραψε και λοιδόρησε τον ανθρωπο που πολέμησε και αγωνίστηκε για το ΚΚΕ .
Λεει ψεματα ;;;; Δεν εγιναν ετσι τα πραγματα και εγιναν αλλιως ;;;;;
Εκφρασεις του τυπου ροζ γυαλια υποβιβάζουν την κουβεντα .
Προςπαθηςε να τοποθετηθείς στο θεμα μας γιατι εκφρασεις ´περίεργες´ πιστεψε με ξερω και εγω να σου πω αρκετες

Μην παρεξηγεις Διονύση τα γραφώμενά μου..
Εγώ παραπάνω σου παρέθεσα κάποιες αντιφάσεις στις οποίες πέφτει ο κύριος στο άρθρο(-αποψη του για το κκε με αφορμη και καλα τα 71 χρόνια απο το θάνατο του Βελουχιώτη),οι οποίες φωνάζουν από μακρυά!Εχεις να μου απαντήσεις κάτι σε αυτά;
Το κκε απο οσο ξέρω προσφατα αποκατέστησε πολιτικα τον Βελουχιωτη..Δεν είναι κατι το οτι αναγνώρισε ένα λάθος του έστω και μετά απο τόσα χρόνια;
Από εκεί και πέρα να αναλυσουμε την Ιστορία είναι πολυ δυσκολο γενικά,πόσο μάλλον από εδω μέσα.Μακάρι καποια στιγμή να μπορέσω να μου επιτρεπουν και τα οικονομικά μου και να παρεβρεθω σε μια μάζωξη του φορουμ και να μιλάμε με τις ωρες και για την Ιστορία,το ξέρεις πως θα μου άρεσε πολύ!:)

Το ανησυχητικό ειναι το οτι πλεον με τα ροζ γυαλια του συριζα διαβάζουμε φασιστοτρολλίες στο ιντερνετ και συμφωνούμε!!
Είναι τόσο το αντικομουνιστικό μένος των Συριζαίων επειδή φοβούνται μην χάσουν κάνα κουκί, που πέφτουν στην εξής αντίφαση. Κατηγορούν το ΚΚΕ ότι δεν θέλει να κυβερνήσει και ταυτόγχρονα κατηγορούν το προ 70 χρόνων ΚΚΕ ότι πρόδωσε τον Άρη, επειδή εποφθαλμιούσε την εξουσία και τις έδρες. Πρέπει τελικά να αποφασίσουν, οι νεόκοποι υποστηρικτές του Βελουχιώτη, για ποιον λόγο κατηγορούν το ΚΚΕ.

Μην παρεξηγεις Διονύση τα γραφώμενά μου..
:)

Ωπα Χρηστο!!!!!
Εσυ δεν μίλησες για ροζ γυαλιά;;;;
Οι όμορφες κουβέντες γίνονται χωρις χαρακτηρισμούς και το ξέρεις.

Οσο για τα υπολοιπα μπορω να σου αναλύσω φυσικά οτι το ΚΚΕ αποκατέστησε ΕΝ μέρει και οπως το βολευει τον Αρη Βελουχιώτη .

Το "ρόζ γυαλια" γυαλιά Διονύση δεν το είπα υποτιμητικά για το πρόσωπό σου αλλά έχει να κάνει με την αντικειμενική σου συμπάθεια για τον συρίζα τον οποιο υπερασπιζεσαι συνεχως και καλά κανεις!Δεν το κατηγορώ..και εγω υποστηρίζω το κκε,ε και;καθαρες κουβέντες!
Α οκ, τωρα διάβασα το "στειρα επίθεση του συναφιου"!

Είναι δυσκολο να χωνέψεις ότι οι μέγιστοι οπορτουνιστές της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, είναι αυτοί που μόνιμα κατηγορούν όλους τους άλλους για ...οπορτουνισμό.
Όταν μάλιστα είχαν την ευκαιρία να κυβερνήσουν, ή έκαναν ειδικά δικαστήρια ή (εσχάτως) δεν είχαν τα κότσια να ασχοληθούν με κυβερνητικό έργο....

Last edited:
Α οκ, τωρα διάβασα το "στειρα επίθεση του συναφιου"!
Πρωτα υποβιβαζεις την κουβέντα και μετα γκρινιαζεις γιατι σου απάντησαν στο ιδιο ύφος ;;;;
Ελα τώρα , ας σοβαρευτούμε

Είναι δυσκολο να χωνέψεις ότι οι μέγιστοι οπορτουνιστές της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, είναι αυτοί που μόνιμα κατηγορούν όλους τους άλλους για ...οπορτουνισμό.
Βασίλη πες αλεύρι, ο Πολακης σε γυρεύει ... .sarcastic.... οι Συριζαίοι είναι οι εκφραστές του Βελουχιώτη ... .,,,,,. .hair..hit..very funny.

http://www.iefimerida.gr/news/26633...-toyrta-sokolata-kai-afrodi-oino-se-fonto-ari

Ζούμε την εποχή των ψεκασμένων, των φαντασμένων, των κομπλεξικών και μικροτσούτσουνων......
Ο καθε τυχάρπαστος, στερημένος από κοινωνική αναγνωρισημότητα όντας εγκλωβισμένος στο 3-6%, αποζητά τα 5 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν
Βοήθειά μας

Γιατι ποιος ειπε οτι ο Πολακης η ο Σπιρτζης και αρκετοι αλλοι απο τον Συριζα δεν ειναι νουμερα;;;;
Εσεις εκει στο ΚΚΕ δεν εχετε κανα νουμερο ;;;; .sarcastic.

Back