Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βίκτωρα δεν έπιασες το νόημα της ανάρτησης μου!!!!

Υπάρχουν σήμερα νέοι που παλεύουν για να ζήσουν με αμοιβές ξεφτίλας και συγχρόνως υπάρχουν νέοι που η φιλοδοξία τους είναι να βγουν βόλτα μοστράροντας τις καινούργιες ελβιέλες τους τις οποίες αγόρασαν πανάκριβα πιθανότατα ζητώντας λεφτά απαιτητικά απο τον μπαμπά τους.
Φυσικά και θα καυτηριάσουμε την αδικία απο την μιά πλευρά και την μαλακία από την άλλη.

• Like
Reactions: DrV
Να γελάς ή να κλαις;
20160113.jpg

Ένας συνάδελφος έβαλε αγγελία για εργάτη στην βιοτεχνία του.
Μου είπε ότι τα βιογραφικά που του έστειλαν ήταν απίστευτα.Απόφοιτοι σχολών με πτυχία και γνώσεις που ζάλιζαν .
Κι όμως όλα αυτά τα παιδιά ζητούσαν απλά εργασία , ότι εργασία υπήρχε διαθέσιμη.

Από την δική μου οπτική θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιον τελικά επέλεξε για εργάτη στην βιοτεχνία του, ο φίλος σου. Κάποιον άνθρωπο που οι γνώσεις του και η εκπαίδευση του αντιστοιχούσαν στην θέση του εργάτη που έψαχνε ή κάποιον που τα πτυχία του και οι γνώσεις του ζάλιζαν;

Eχει σημασια το απο που προερχεται; Αμφιβαλλει κανεις οτι υπαρχουν εντιμα στελεχη στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ αλλα ποτε δεν καταφερναν να βρεθουν σε θεσεις εξουσιας; Ομοιως και στο ΣΥΡΙΖΑ που απο αντιπολιτευση βρεθηκε να κατεχει αξιωματα. Γιατι θα γινοταν κατι διαφορετικο δηλαδη, ειναι διαφορετικοι στη νοοτροπια πολιτικοι απο τους υπολοιπους;

Έχεις δίκιο Βίκτωρα και συμφωνούμε στο ότι σημασία έχει ο άνθρωπος και όχι που ανήκει. Εγώ ήθελα να σχολιάσω ότι αναφέρουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να του κάνουν ζημιά ενώ αποσιωπούν το ότι προέρχεται από τους "οικολόγους" για να τους προστατέψουν. Ας ήταν π.χ. από το κόμμα των κυνηγών και θα σου έλεγα εγώ τι σάλος θα γινόταν... :)

Έχεις δίκιο Βίκτωρα και συμφωνούμε στο ότι σημασία έχει ο άνθρωπος και όχι που ανήκει. Εγώ ήθελα να σχολιάσω ότι αναφέρουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να του κάνουν ζημιά ενώ αποσιωπούν το ότι προέρχεται από τους "οικολόγους" για να τους προστατέψουν. Ας ήταν π.χ. από το κόμμα των κυνηγών και θα σου έλεγα εγώ τι σάλος θα γινόταν... :)
αυτό ακριβώς ήθελα κι εγώ να τονίσω και όχι ότι φταίει ένα κόμμα η μια οργάνωση στο σύνολο τους

Οι ειδησεις ειναι κατευθυνομενες 100%, αναλογως το τι θες να πετυχεις. Την ιδια ειδηση, θα τη δεις με διαφορετικες ταμπελες, και φυσικα να στοχευει σε διαφορετικο κοινο. "Στελεχος της κυβερνησης βρεθηκε να χρηματιζεται", "Μελος των Οικολογων Πρασινων βρεθηκε ενοχος για εκβιασμο-δωροδοκια", "Τραπεζικος Υπαλληλος - Υποψηφιος Βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ πιαστηκε με προσημειωμενα χαρτονομισματα"

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χρηστο δεν εχει αναγκη να του κανουν ζημια, μια χαρα αυτογκολ βαζουν τα στελεχη του καθε μερα, δηλωνοντας και αναιρωντας, φυσικα συνεπικουρουμενα απο διαμορφωτες γνωμης στα καναλια-εφημεριδες.

Θα μαθω και θα σου πω, για πες ομως γιατι θελεις να μαθεις;;;;
Γιατί θεωρώ ότι εργοδότες που προσλαμβάνουν προσωπικό που δεν "ανταποκρίνεται" στις δέξιότητες για τις οποίες τους θέλουν, προκαλούν μεγάλο κακό στην κοινωνία και στο μέλλον των παιδιών μας. Αν θες έναν εργάτη να σου κατεβάζει τα τσουβάλια τα φυστίκια και τα κιβώτια με τα ποτά και να στα πηγαίνει στην αποθήκη, μην πάρεις έναν απόφοιτο ΑΕΙ, ακόμα και αν στο ζητάει ο ίδιος, αλλά πάρε έναν απόφοιτο Λυκείου που εξίσου μπορεί να στο ζητάει. Μην θες να εκμεταλευθείς την "παιδεία" του πρώτου με τις αποδοχές του δεύτερου γιατί αν κάποια στιγμή ο πρώτος ξεσηκωθεί και σου απαιτεί αυτά που δικαιωματικά του αξίζουν, θα φταίει ο τεμπέλης συνδικαλισμός, οι εργατοπατέρες, οι μπουρδολόγοι σοσιαλιστές, οι πλούσιοι αριστεροί και τα λαμόγια. Η αλήθεια όμως θα είναι ότι θα φταις εσύ για την επιλογή σου και όχι οι υπόλοιποι.

Οι ειδησεις ειναι κατευθυνομενες 100%
Ακριβώς αυτό, μεγάλο παράδειγμα η "αριστερή πτέρυγα" που ενώ προεκλογικά τα κανάλια της απέδιδαν όλη την Συριζαία ύπαρξη, ξαφνικά μετά τις εκλογές και την ανάληψη της εξουσίας από τον Σύριζα, έγινε ο περίγελος και ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα ΜΜΕ. Ο Τσίπρας ξαφνικά από παιδάριον έγινε κύριος Πρωθυπουργός και οι γραφικοί ήταν ο Λαφαζάνης και η Ζωίτσα ... ;)
Το λυπηρό είναι ότι σχεδόν το 100% των ψηφοφόρων του Σύριζα, ευθυγραμμίστηκε με αυτήν την αντιμετώπιση. Τελικά άραγε πια "αριστερά" ψήφισαν και οι ίδιοι χωρίς αριστερή πλατφόρμα, ούτε αυτοί λογικά ξέρουν.

Εγώ ήθελα να σχολιάσω μόνο ότι τα ΜΜΕ ανάφεραν ότι ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αποσιώπησαν ότι ο έν λόγω κύριος προέρχεται από τον χώρο των "οικολόγων"... Τίποτα άλλο....sarcastic.

Last edited:
Γιατί θεωρώ ότι εργοδότες που προσλαμβάνουν προσωπικό που δεν "ανταποκρίνεται" στις δέξιότητες για τις οποίες τους θέλουν, προκαλούν μεγάλο κακό στην κοινωνία και στο μέλλον των παιδιών μας. Αν θες έναν εργάτη να σου κατεβάζει τα τσουβάλια τα φυστίκια και τα κιβώτια με τα ποτά και να στα πηγαίνει στην αποθήκη, μην πάρεις έναν απόφοιτο ΑΕΙ, ακόμα και αν στο ζητάει ο ίδιος, αλλά πάρε έναν απόφοιτο Λυκείου που εξίσου μπορεί να στο ζητάει. Μην θες να εκμεταλευθείς την "παιδεία" του πρώτου με τις αποδοχές του δεύτερου γιατί αν κάποια στιγμή ο πρώτος ξεσηκωθεί και σου απαιτεί αυτά που δικαιωματικά του αξίζουν, θα φταίει ο τεμπέλης συνδικαλισμός, οι εργατοπατέρες, οι μπουρδολόγοι σοσιαλιστές, οι πλούσιοι αριστεροί και τα λαμόγια. Η αλήθεια όμως θα είναι ότι θα φταις εσύ για την επιλογή σου και όχι οι υπόλοιποι.
Δηλαδή για να καταλάβω
Ζητάω αποθηκάριο και δίνω μισθό πχ 500 ευρώ.
Μου έρχονται καμια δεκαριά και ζητούν την θέση .Ο πρώτος είναι απόφοιτος δημοτικού ο δεύτερος λυκείου και ο τελευταίος εκτός των άλλων ξέρει 3 γλώσσες , είναι γνώστης ηλεκτρονικών υπολογιστών και απόφοιτος κάποιου ΤΕΙ.
Αν τον προσλάβω θα φταίω εγώ;;;;;
Αν αύριο αρχίσει και μου λέει ότι του δίνω λίγα θα φταίω εγώ;;;;

Ισχύει αυτό που λές 100%. Οι φίλοι μας οι αλλοδαποί που είναι "χαζοί και δεν ξέρουν" αυτό το λένε "overqualified" (αγγλιστί: υπερβολικά προσόντα με έννοια προς το περιττά-υπερβολικά) και απορρίπτεσαι από την δεδομένη δουλειά.
Αλλά σε μια χώρα με τέτοια ανεργία δύσκολα τα λες αυτά δυστυχώς!!!

μιλάτε για δουλειές πλήρους εξειδίκευσης και συγκεκριμένου πόστου εργασίας.....
εδώ δεν έχουμε βιομηχανίες τύπου FORD όπου ένας εργάτης βίδωνε το κάθισμα μιας καρέκλας και μόνον, σε όλη του τη βάρδια...
εδώ χρειαζόμαστε ανθρώπους ικανούς και να κουβαλήσουν, και να κόψουν ένα τιμολόγιο και να επισκευάσουν το αυτοκίνητο της δουλειάς αν αυτό μείνει στο πουθενά !
δεν θα έπερνα τον πλέον χαμηλό σε προσόντα και σαφώς ούτε τον πρώτο στη λίστα σε προσόντα.....η μεσαία λύση θα μου εξασφάλιζε έναν άνθρωπο που θα είχε ΚΑΙ την ικανότητα να σκέφτεται, να συνδιάζει δεδομένα στη δουλειά μου/του και άμα λάχει να αλλάξει και μια μπαταρία στο αμάξι της δουλειάς...
μη χρησιμοποιείτε ακραία παραδείγματα γιατί τα άκρα....βλάπτουν :D

Το σπαστικό είναι ότι σχεδόν από όλα τα ΜΜΕ αναφέρεται μόνο ως υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι ότι προέρχεται από τους "Οικολόγους "...
http://www.spirospero.gr/index.php/...ifios-tou-syriza-pou-synelifthi-gia-dorodokia
Αλογακιας αποδείχθηκε ο οικολογος, αμαρτησε για να πάρει σανο στο αλογάκι.....congrats.
Διαβάστε προς στο τέλος την διαδικασία που απαιτείται για να πάρεις λεφτά από το ΕΣΠΑ..shake.

Last edited:
http://www.spirospero.gr/index.php/...ifios-tou-syriza-pou-synelifthi-gia-dorodokia
Αλογακιας αποδείχθηκε ο οικολογος, αμαρτησε για να πάρει σανο στο αλογάκι.....congrats.
Διαβάστε προς στο τέλος την διαδικασία που απαιτείται για να πάρεις λεφτά από το ΕΣΠΑ..shake.
ενταξει μωρε πως κανετε ετσι? πρωτη φορα αριστερα ειναι τα παιδια.να μην παρουν για πρωτη φορα μιζα? οι αλλοι τοσες φορες εχουνε παρει

Status
Not open for further replies.
Back