Η απίστευτη προπαγάνδα αυτών που έχουν μείνει έξω απέ την μάσα εδώ και αρκετούς μήνες , πραγματικά δίνει τα ρέστα της.
Εμείς αντί να καθόμαστε προσεκτικά να διαβάζουμε όλα αυτά που συμβαινουν γυρω μας , προτιμάμε να βγάζουμε συμπεράσματα από διάφορα τσιτάτα σλόγκαν που κατά κόρον διοχετεύουν στο διαδίκτυο τα κάθε λογής φερέφωνα της αντιπολίτευσης .
Η δήλωση του κατά τα άλλα αντιπαθέστατου Φιλη ειναι η κάτωθι
"Πιστεύει κανείς ότι στην Α’ Γυμνασίου που το παιδί σήμερα τρώει στο κεφάλι τρεις ώρες Αρχαία από πρωτότυπο και δυο ώρες Νέα Ελληνικά είναι παιδαγωγικά σωστό; Είναι φυσιολογικό δηλαδή;"
"Προφανώς είναι παρά φύσιν αυτό που συμβαίνει σήμερα, τρεις ώρες Αρχαία και δυο Νέα Ελληνικά στην Α’ Γυμνασίου", δήλωσε ο κ. Φίλης. "Άρα θα πρέπει να ξανασκεφτούμε",
"Δεν υπάρχει σκέψη για κάποια απόφαση. Αυτό αποτελεί θέμα δημόσιου διαλόγου. Πάντως υπάρχει το ζητούμενο, γιατί τα παιδιά μας δεν διδάσκονται σήμερα τη γλώσσα και δεν μιλάνε καλά ελληνικά. Και τα παιδιά μας πράγματι, δεν μιλάνε καλά ελληνικά. Κάτι φταίει σε αυτό. Δεν ξέρω, να το κουβεντιάσουμε. Τα Αρχαία βοηθούν τα παιδιά μας να μαθαίνουν καλύτερα τη γλώσσα; Εσείς λέτε ναι. Εγώ δεν ξέρω. Παρ' ότι είμαι αρχαιολάτρης και δεν έχω καμία αντίρρηση. Πιστεύετε ότι αυτό δεν είναι θέμα δημόσιου διαλόγου με φιλολόγους και άλλους; Προφανώς είναι παρά φύσιν αυτό που συμβαίνει".
Με λίγα λόργια ο Φίλης λέει αυτό που λέει το σύνολο των μαθητών και σχεδόν το σύνολο των καθηγητών ( εκτός των φιλολόγων ).
Ποιος άραγε δεν τα εχει χάσει με την γραφή των νέων που κάθε μέρα μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο που μόνο Ελληνικά δεν θυμίζει.Μέσα στα γριγκλις έχουν ενσωματώσει και περίεργους τεχνικούς και ιντερνετικούς όρους και τα εχουν κάνει αχταρμά..
Αν τους ακούσεις να μιλάνε , εκεί είναι που παθαίνεις σοκ.
Φυςικα και τα αρχαία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της συνέχειας της ελληνικής γλώσσας και βοηθούν στην κατανόηση του πνεύματος της ελληνικής γραμματείας και των σπουδαίων φιλοσόφων! ΟΜΩΣ, μπορεί να περιοριστεί σαν μάθημα ΕΠΙΛΟΓΗΣ, όπως τα Λατινικά στο Λύκειο, έτσι ώστε να μην επηρεάζει και να μην δυσκολεύει την μαθητική ζωή μαθητών οι οποίοι θα ακολουθήσουν θετικές επιστήμες ή επιστήμες τις πληροφορικής και της οικονομίας...
Θεωρώ επίσης ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ όλων το γεγονός ότι υπερέχει σε ώρες έναντι των Νέων Ελληνικών! Για αυτό έχουν καταντήσει τα σημερινά παιδιά να μιλούν κάτι μεταξύ αργκό και greeklish, να είναι ανορθόγραφα και ο λόγος τους να μην έχει συνοχή.Πρέπει να δοθεί βάση στην καθομιλουμένη.Τη νέα ελληνική γλώσσα.
Οσο για τα πριγκιπέσα και βασίλισσα , πραγματικά δεν έχω σκοπό να μπω καν στον κόπο να αναλύσω τι είπε ο Φίλης αφού για αλλη μια φορά διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις του.
Παιδια ας μην ασχολούμαστε ομως με αυτα.
Ας επικεντρωθούμε στην μεγαλειώδη συγκέντρωση της 15ης Ιουνιου στο Συνταγμα για να αναγκάσουμε τον Φιλη και την παρεα του να παραιτηθεί .........έχουμε τον Κουλη να ανεβάσουμε