Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Διαβάζω κάτι τέτοια και τρελαίνομαι. Μετά σκέφτομαι πόσοι από αυτούς που κρίνουν τέτοιες καταστάσεις (συμπεριλαμβανομένου και εμένα) θα έκαναν κάτι διαφορετικά αν είχαν την δυνατότητα. Δηλαδή πόσοι θα είχαν την ευκαιρία να βάλουν στη τσέπη 10 εκατ. εις βάρος άλλων και δεν θα το έκαναν?
Η μονη μας πραγματικη περιουσια Βασιλη ειναι ο χρονος, εαν τα "επαιρνες" και εσυ θα ειχες βαλει τις βασεις για να καταστρεψεις ολα αυτα
που μπορουν να σου προσφερουν πραγματικη ευτυχια.

Διαβάζω κάτι τέτοια και τρελαίνομαι. Μετά σκέφτομαι πόσοι από αυτούς που κρίνουν τέτοιες καταστάσεις (συμπεριλαμβανομένου και εμένα) θα έκαναν κάτι διαφορετικά αν είχαν την δυνατότητα. Δηλαδή πόσοι θα είχαν την ευκαιρία να βάλουν στη τσέπη 10 εκατ. εις βάρος άλλων και δεν θα το έκαναν?
Θες την άποψη μου;;;;;
ΚΑΝΕΝΑΣ
Δεν νομιζω να υπάρχει άνθρωπος που να έλεγε όχι σε εύκολα και αδούλευτα χρήματα , πόσο μάλλον όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθεί ποτέ.

Όσο για το αν το χρήμα φέρνει την ευτυχία , η γνώμη μου ειναι ΝΑΙ , το χρήμα φέρνει ευτυχία.
Ποιος από εμάς δεν θα ήταν ευτυχισμένος αν ειχε την δυνατότητα να παρει τα όπλα που ονειρεύεται ή να κάνει κάθε χρονο πέντε έξι κυνήγια στο εξωτερικό ή οτιδηποτε αλλο που τώρα απλά το φαντασιώνεται !!!!

Υπαρχει και κατι αλλο που λεγετε συνηδειση κατι που για να εχεις πρεπει να πιστευεις οτι υπαρχει κσι θεος !!!
Ειμαι της αποψης πως το χρημα φερνει μονο προσχερη ευτυχια..ναι δεν λεω ειναι ωραιο να εχεις οτι ποθεις μονο που ειναι αψυχα. Το χρημα φτανει οταν ζουμε αξιοπρεπως. Οσα και να εχει ο ανθρωπος ποτε δεν του φτανουν
Παντα παρακαλαω τον θεο να μου δεινει υγεια και ευτυχια σε συνεσθηματα και με τους ανθρωπους που αγαπαμε κατι που ολοι μας εχουμε νιωσει και δεν αλλαζετε με τιποτα

Last edited:
Δεν νομίζω ότι απαραίτητη προϋπόθεση ύπαρξης της συνείδησης ειναι η πίστη στον Θεό.
Μια χαρά συνείδηση μπορεί να εχει κάποιος που δεν πιστεύει στον Θεό η κάποιος ( μερικα δισεκατομμύρια άνθρωποι του πλανήτη) που πιστεύει σε διαφορετικό Θεό απο αυτόν που πιστεύουμε εμείς.
Επίσης , εγω τουλάχιστον ξερω αρκετούς που πιστεύουν στον Θεό και δεν έχουν ίχνος συνείδησης.

Η ευτυχία φυσικά και βρίσκεται στις όμορφες στιγμες μας με τους ανθρώπους που αγαπάμε , απλά όταν έχεις χρήματα οι όμορφες στιγμές ειναι περισσότερες αφου μπορείς να κάνεις μαζί τους πολλά πραγματα που θα ήθελες να κάνεις αλλά δεν μπορείς.

Θες την άποψη μου;;;;;
ΚΑΝΕΝΑΣ
Δεν νομιζω να υπάρχει άνθρωπος που να έλεγε όχι σε εύκολα και αδούλευτα χρήματα , πόσο μάλλον όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθεί ποτέ.

Διονύση διαφωνώ. Υπάρχουν και ευσυνείδητοι άνθρωποι στην κοινωνία μας που γυρνούν την πλάτη στη μίζα. Αν δεν είναι κάποιος σκληρόπετσος σαν κι αυτούς, δεν πρόκειται να έρθει στη θέα του αδούλευτου χρήματος. Ή δεν θα το θελήσει ο ίδιος ή οι μιζαδόροι μόλις τον καταλάβουν θα τον αφήσουν εντέχνως απ΄έξω. Απλά οι σκληρόπετσοι τρώνε και οι ευσυνείδητοι απλά δεν έχουν επαφές μ΄αυτούς.

Όσο για το αν το χρήμα φέρνει την ευτυχία , η γνώμη μου ειναι ΝΑΙ , το χρήμα φέρνει ευτυχία.
Ποιος από εμάς δεν θα ήταν ευτυχισμένος αν ειχε την δυνατότητα να παρει τα όπλα που ονειρεύεται ή να κάνει κάθε χρονο πέντε έξι κυνήγια στο εξωτερικό ή οτιδηποτε αλλο που τώρα απλά το φαντασιώνεται !!!!
Η μισή αλήθεια είναι αυτή. Η ευτυχία ως προς τα υλικά αγαθά. Με την άλλη μισή αλήθεια αυτής της ψυχής και των συναισθημάτων τι γίνεται άραγε; Πιστεύεις ότι πάντα όποιος έχει τα χρήματα είναι και ευτυχισμένος; Δεν νομίζω... Σίγουρα τα χρήματα φέρνουν ευτυχία μόνο όμως σε συνδυασμό με το να είσαι Άνθρωπος με κεφαλαίο Α ώστε να είσαι πλούσιος και ψυχικά. Τότε είσαι άρχοντας! :)

Επίσης , εγω τουλάχιστον ξερω αρκετούς που πιστεύουν στον Θεό και δεν έχουν ίχνος συνείδησης.
Τότε δεν είναι πιστοί με τη θρησκευτικά κυριολεκτική έννοια. ;)

Last edited:

Τα ίδια και τα ίδια .
Μετα απο την ολοκλήρωση ενός έργου και αφου περάσουν λίγα χρόνια αρχίζει η φιλοσοφία της μίζας αφήνοντας άφωνους τους πολίτες αυτής της χώρας .
Μια φιλοσοφία που εξαντλείται σε καναπεδοσυζητήσεις μεταξύ μπύρας και οίνου και σταματάει εκει ,αφού ποτές δεν υπάρχει ποτέ κάποιο αποτέλεσμα.
Ποιο το νόημα και ποιος ο σκοπός ;

Διονύση διαφωνώ. Υπάρχουν και ευσυνείδητοι άνθρωποι στην κοινωνία μας που γυρνούν την πλάτη στη μίζα. Αν δεν είναι κάποιος σκληρόπετσος σαν κι αυτούς, δεν πρόκειται να έρθει στη θέα του αδούλευτου χρήματος. Ή δεν θα το θελήσει ο ίδιος ή οι μιζαδόροι μόλις τον καταλάβουν θα τον αφήσουν εντέχνως απ΄έξω. Απλά οι σκληρόπετσοι τρώνε και οι ευσυνείδητοι απλά δεν έχουν επαφές μ΄αυτούς.

Χρήστο σε θεωρητικό επίπεδο είναι έτσι όπως τα λες , στην πράξη όμως τα πράγματα αλλάζουν.
Όταν ερθει κάποιος και σου βάλει μπροστα σου ένα εκατομμύριο ευρώ πχ για να τον προτιμήσεις για προμηθευτή υλικών έναντι κάποιου άλλου ειμαι σίγουρος ότι ο πειρασμός θα είναι μεγάλος.

Οχι βέβαια δεν νομίζω ότι οποιος έχει μόνο χρήματα ειναι ευτυχισμένος.
Για να γίνω πιο σαφής θα σου δώσω ένα παραδειγμα.
Έχουμε ένα αγαπημένο ζευγάρι το οποίο εχει περιέλθει σε μεγαλη δυστυχία λογω οικονομικών προβλημάτων ( υπάρχουν αυτή την στιγμή εκατοντάδες χιλιαδες τετοια ζευγάρια).
Τα χρήματα σε αυτό το ζευγάρι θα έφερναν αμέσως μεγάλη ευτυχία.

Οσο για το αλλο που λες περι πραγματικών πιστών κλπ , ας το κουβεντιασουμε κάποια άλλη στιγμή μιας και από μόνο του είναι μεγάλο θέμα.:)

Όταν ερθει κάποιος και σου βάλει μπροστα σου ένα εκατομμύριο ευρώ πχ για να τον προτιμήσεις για προμηθευτή υλικών έναντι κάποιου άλλου ειμαι σίγουρος ότι ο πειρασμός θα είναι μεγάλος.
Συμφωνώ ότι είναι μεγάλος ο πειρασμός. Για μένα εκεί είναι η "μαγκιά" να φανεί τι πραγματικά είσαι... ;)

Οχι βέβαια δεν νομίζω ότι οποιος έχει μόνο χρήματα ειναι ευτυχισμένος.
Για να γίνω πιο σαφής θα σου δώσω ένα παραδειγμα.
Έχουμε ένα αγαπημένο ζευγάρι το οποίο εχει περιέλθει σε μεγαλη δυστυχία λογω οικονομικών προβλημάτων ( υπάρχουν αυτή την στιγμή εκατοντάδες χιλιαδες τετοια ζευγάρια).
Τα χρήματα σε αυτό το ζευγάρι θα έφερναν αμέσως μεγάλη ευτυχία.
Συμφωνώ αλλά όπως είπα είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι υπάρχουν πάμφτωχοι άνθρωποι ευτυχισμένοι αλλά και πάμπλουτοι δυστυχισμένοι... ;)

Οσο για το αλλο που λες περι πραγματικών πιστών κλπ , ας το κουβεντιασουμε κάποια άλλη στιγμή μιας και από μόνο του είναι μεγάλο θέμα.:)
Συμφωνώ ... :)

Αναφορικα με την παιδεια, θεωρω πολυ σπουδαια εως και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τα μαθηματα των μαθηματικων και των αρχαιων ελληνικων.
Μπορουν να τα κανουν προαιρετικα ομως για καποιον που δεν επιθυμει την γνωσιν τους, ευθυνη και δικαιωμα του ειναι.
Ο κος Φιλης και η παρεα του, αν θελουν να προσφερουν στην παιδεια, το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανουν ειναι η
αποκομματικοποιηση της παιδειας, ολα τα αλλα ειναι "λογια να αγαπιομαστε".

Και επειδη το μελι ηταν, ειναι και θα ειναι γλυκο, οποιος βαζει το χερι του - εστω και πλαγιως - σε δημοσιο χρημα, δηλαδη σε χρημα
που προερχεται απο τον ιδρωτα του λαου, κατα την ταπεινη μου αποψη, ειναι προδοτης της πατριδας και του λαου και ως τετοιος πρεπει να
αντιμετωπιζεται.

Οσον αφορα τις ταμειακες μηχανες, φιλε Χρηστο, μην φθανουμε κατευθειαν στο εισπρακτικο αποτελεσμα. Χρειαζεται μεγαλος και εντιμος αγωνας
μεγαλης χρονικης διαρκειας για να αποκτησεις ενα πελατολογιο 500 η' 2000 πελατων/επιχειρησεων. Και σε τελικη αναλυση, σημερα, με τα
ισχυοντα φορολογικα δεδομενα, εαν διαιρεσεις το "καθαρο" κερδος με τις ωρες/ημερες που διεθεσες για να επισκεφθεις το πελατολογιο σου,
τοτε και μονο τοτε θα καταλαβεις οτι δεν αξιζει τον κοπο.

Το θεμα της μιζας ειναι δυστυχως μεγαλο στην Ελλαδα, και οχι μονο για να μη γελιομαστε, και θα εντεινεται οσο μεγαλωνει η ψαλιδα μεταξυ μιζαδορων και υπολοιπου κοσμου. Οταν λοιπον μια οικογενεια δεν εχει να εξασφαλισει τα προς το ζην, ο πειρασμος του ευκολου χρηματισμου θα γινεται μεγαλυτερος. Για ανθρωπους σαν αυτους, το χρημα δεν φερνει την ευτυχια, φερνει την αξιοπρεπη διαβιωση. Οποτε σ'αυτον τον ανθρωπο, τι να πεις, και πως να τον κατηγορησεις;

Ετσι οπως το βλεπω εγω, η διαφθορα εχει ή θα επρεπε να εχει εισοδηματικα και κοινωνικα κριτηρια. Ενας μεγαλογιατρος, μεγαλοδικηγορος ή εργολαβος δημοσιων εργων, θα επρεπε να εχει αλλη ποινη, απο καποιον που βρεθηκε την καταλληλη στιγμη στο καταλληλο μερος, και ας μη γελιομαστε, δεν ειναι ποτε μερος του διεφθαρμενου συστηματος-παρα μονο κατα τυχη.

Την ώρα που ο φλούφλης εκατομυριούχος υπουργός Σταθάκης καταθέτει τον ..."νέο αναπυξιακό νόμο" .buy buy.,ο έτερος και αγγλοτραφής Λαλάκης υπουργός Τσακαλώτος, δηλώνει πως για την Ελλάδα αρχίζει μια νέα παρίοδος..buy buy.
Μου θυμίζει Σαμαρά το 2012 που έλεγε σε δυο χρόνια η ελλάδα θα ειναι μια άλλη χώρα.
Μου θυμίζει τον Βενιζέλο το 10 που έλεγε οτι σε δυο χρόνια θα εχουν αλλάξει όλα.
Μου θυμίζει τον Καραμανλή το 2005 ,που έλεγε στην Θεσ/νίκη οτι σε δυο χρόνια η Ελλάδα θα εχει απογειωθεί.
Μου θυμίζει τον άνθρωπο με τις ελιές ,που το 2002 που μπήκαμε στο € έλεγε πάλι για δυο χρόνια.
Σε ψεκασμούς και τετοιες μαλακίες δεν πιστεύω.Πιστέυω όμως ,και τα καριόλια που κυβερν άνε το ξέρουν καλύτερα ,οτι το μυαλό του Ελληνα κάθε δυο χρόνια κάνει format και ξεχνά τα πάντα.
Τελικά το να είσαι κρεβατομένος στο σπίτι ειναι πολύ επικίνδυνο για την ψυχική υγεία.

Last edited:
Την άνοιξα μηπως έχει κανά ντοκυμαντέρ ,όπως πχ πως ζευγαρώνουν οι κρασπεδοχελώνες testundo marginata .buy buy.
Ομως έπεσα πάνω στους φλούφληδες γαμω το κερατό μου.hair.

Ετσι είναι,στο ίδιο έργο θεατές αλλά και καθόλου σοφότεροι.
Ο Φίλης και οι λοιποί σωτήρες αν θέλουν σωστή παιδεία ας διασφαλισουν ανοιχτά νηπιαγωγεία και σχολεία,χωρίς ελλείψεις σε αναλώσιμα και σε δασκαλους- καθηγητές και επιτέλους δημόσια κ δωρεάν παιδεία και ας αφησουμε τους όρκους για τους ενήλικους,να τους παίρνουν και να τους τηρούν...Αλλά και εδώ θα τα ισοπεδώσουν όλα!
Για τη μίζα και τη διαφθορά πάνε χέρι χέρι με την εκμετάλλευση και δυστυχώς θα υπάρχουν για πάντα σε αυτό το σύστημα που τα θυσιάζει όλα στο βωμό του κέρδους.
Πάντα θα υπάρχουν ουρές από ανθρώπους που θα περιμένουν να βουτήξουν με τα μούτρα στο μέλι!!

Δεν θελω να μου πείτε πιο κόμμα υποστηρίζετε.
Αλλα πιστεύετε οτι υπάρχει κάποιο κόμμα που αν θα παει στην εξουσία τα πράγματα θα ειναι πολυ καλύτερα??
Εγω πιστεύω 100% ΟΧΙ.
Ρε τρελε τι κόμματα και μπούρδες λες?απ τον τσιρωνη θέλουμε να απαλλαγουμε.όλοι τα ίδια μούτρα έχουνε για να μην πω τίποτα χειροτερο

Status
Not open for further replies.
Back