Διονυση ένα ερώτημαΓια να δούμε ρε παιδιά με ήρεμη διάθεση τι μας λεει αυτό το πρόγραμμα του ΟΑΑΕΔ το οποίο δεν μας αρέσει καθόλου.
Καταρχάς πριν πούμε οτιδήποτε θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δουλειές δεν υπάρχουν , οι εταιρείες κλείνουν η μία πίσω από την άλλη , μαγαζιά κλείνουν και όπως φαίνεται το κακό που έχει γίνει στην οικονομία μας είναι τεραστίων διαστάσεων με κύριους αποδέκτες τους νέους μας οι οποίοι δύο στους τρεις είναι άνεργοι.
Εγώ ας πούμε θα ήθελα να προσλάβω έναν υπεύθυνο αποθήκης (με απολυτήριο λυκείου) που να βγάζει παραγγελίες ωστε να τις βρίσκει έτοιμες ο οδηγός και έναν χημικό τροφίμων (πτυχιούχο) για να μου βγάζει αναλύσεις για το κάθε προιόν και να με συμβουλεύει για τρόπους αποθήκευσης κλπ κλπ.
Υπήρχε περίπτωση , δεδομένης της κατάστασης , να τους προσλάβω αυτούς τους δύο ;;;;;
ΠΟΤΕ !!!!!!!
Στην παρούσα φάση λοιπόν έρχεται το κράτος και μου λέει ""Διονύση μπορείς να προσλάβεις αυτούς που ήθελες χωρίς να πληρώσεις φράγκο ούτε σε μισθούς ούτε σε ασφαλιστικές εισφορές , φυσικά θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα και μετά αν δεις ότι σου κάνουν και νομίζεις ότι μπορείς να αναπτύξεις την δουλειά σου , θα τρέξει άλλο πρόγραμμα με ευνοϊκούς όρους ώστε να τους ξαναπροσλάβεις.
Για να δούμε τώρα τι λέει το κράτος και στον πιτσιρικά που τελείωσε το λύκειο , δεν έχει κάποιο πτυχίο και γυρνάει δεξιά κι αριστερά χτυπώντας κλειστές πόρτες .
""Θα δουλέψεις 6 ώρες την ημέρα για πέντε μέρες , θα σου δώσω 450 ευρώ τον μήνα , θα έχεις ασφάλεια και σου δίνω την ευκαιρία να ειδικευτείς σε μία δουλειά που μάλλον σε άλλες περιπτώσεις δεν θα σου έδινε ΠΟΤΕ κανένας εργοδότης την ευκαιρία να το κάνεις διότι πολύ απλά δεν μπορεί οικονομικά να εκπαιδεύει νέους υπαλλήλους........ και το βασικότερο σε βάζω στο "παιχνίδι" της αγοράς εργασίας .
Για να δούμε τι λέει και ο ίδιος ο 18 χρονος πιτσιρικάς
"Μια χαρά είναι προς το παρόν τα 450 ευρώ αφού την βγάζω με το χαρτζιλίκι του πατέρα μου και ποιος ξέρει μπορεί να μείνω στην δουλειά και να μονιμοποιηθώ. ΄
Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τον πτυχιούχο <<χημικό τροφίμων στην περίπτωση μου>> τον οποίο θα τον πάρω στην δουλειά , θα αμείβεται με 525 ευρώ τον μήνα και στο τέλος του προγράμματος βλέπουμε...
Είναι λύσεις όλα αυτά ;;;;;;
Φυσικά και δεν είναι .
Λύση θα ήταν να υπήρχαν δουλειές , εργοστάσια , οικοδομές κλπ κλπ ώστε να πήγαιναν οι νέοι μας και να διεκδικούσαν με τσαμπουκά αυτά που τους αξίζουν και όχι ψίχουλα .
Δυστυχώς όμως στην παρούσα φάση υπάρχουν διαθέσιμα μόνο τα ψίχουλα και μέχρι να αλλάξουν κάπως τα πράγματα νομίζω ότι καλά είναι και αυτά.
Αφού ή Κυβέρνηση διαθέτει τέτοια κονδύλια μεσο ΟΑΕΔ για πρόσληψη νέων ανέργων δίνοντας επιδότηση στους Επιχηρηματιες για άμεση πρόσληψη τους
γιατί δεν μειώνει τον ΦΠΑ και τους φόρους στις εγχωριες Επιχηρησεις ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός με τις γείτονικες χώρες ?
Γιατί δεν φορολογεί με 50% τα εισαγόμενα προϊόντα από Βουλγαρια-Σκοπια-Αλβανια-Κινα -Τουρκια ωστε να ανασανει ή αγορά και να κινηθούν οι εγχωριες επιχηρησεις που σημαίνει προσλήψεις εργατικού δυναμικού με αξιοπρεπείς μισθούς ? .xm.
Γιατί δεν φορολογεί στα συνορα τους δεκάδες επισκέπτες που κάνουν τις αγορές τους στις γείτονες χώρες βουλιαζοντας τις τοπικές οικονομιες ?
Αφού έχει την δυνατότητα να το κάνει
Εκτός αν όλα αυτά τα προγράμματα προετοιμάζουν τον εργασιακό μεσαίωνα που θα ζήσουν οι νεοεισερχομενοι Εργαζομενους δίνοντας και σε όλους εμας τους παλαιοτερους Εργαζόμενους
τον δρόμο που θα ακολουθήσει στο μέλλον όπως ή 6 ωρη εργασία με 450 ευρώ με οχταμηνη σύμβαση για όλους άνευ δικαιωμάτων και διεκδικήσεων