Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για να δούμε ρε παιδιά με ήρεμη διάθεση τι μας λεει αυτό το πρόγραμμα του ΟΑΑΕΔ το οποίο δεν μας αρέσει καθόλου.

Καταρχάς πριν πούμε οτιδήποτε θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δουλειές δεν υπάρχουν , οι εταιρείες κλείνουν η μία πίσω από την άλλη , μαγαζιά κλείνουν και όπως φαίνεται το κακό που έχει γίνει στην οικονομία μας είναι τεραστίων διαστάσεων με κύριους αποδέκτες τους νέους μας οι οποίοι δύο στους τρεις είναι άνεργοι.

Εγώ ας πούμε θα ήθελα να προσλάβω έναν υπεύθυνο αποθήκης (με απολυτήριο λυκείου) που να βγάζει παραγγελίες ωστε να τις βρίσκει έτοιμες ο οδηγός και έναν χημικό τροφίμων (πτυχιούχο) για να μου βγάζει αναλύσεις για το κάθε προιόν και να με συμβουλεύει για τρόπους αποθήκευσης κλπ κλπ.
Υπήρχε περίπτωση , δεδομένης της κατάστασης , να τους προσλάβω αυτούς τους δύο ;;;;;
ΠΟΤΕ !!!!!!!

Στην παρούσα φάση λοιπόν έρχεται το κράτος και μου λέει ""Διονύση μπορείς να προσλάβεις αυτούς που ήθελες χωρίς να πληρώσεις φράγκο ούτε σε μισθούς ούτε σε ασφαλιστικές εισφορές , φυσικά θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα και μετά αν δεις ότι σου κάνουν και νομίζεις ότι μπορείς να αναπτύξεις την δουλειά σου , θα τρέξει άλλο πρόγραμμα με ευνοϊκούς όρους ώστε να τους ξαναπροσλάβεις.

Για να δούμε τώρα τι λέει το κράτος και στον πιτσιρικά που τελείωσε το λύκειο , δεν έχει κάποιο πτυχίο και γυρνάει δεξιά κι αριστερά χτυπώντας κλειστές πόρτες .
""Θα δουλέψεις 6 ώρες την ημέρα για πέντε μέρες , θα σου δώσω 450 ευρώ τον μήνα , θα έχεις ασφάλεια και σου δίνω την ευκαιρία να ειδικευτείς σε μία δουλειά που μάλλον σε άλλες περιπτώσεις δεν θα σου έδινε ΠΟΤΕ κανένας εργοδότης την ευκαιρία να το κάνεις διότι πολύ απλά δεν μπορεί οικονομικά να εκπαιδεύει νέους υπαλλήλους........ και το βασικότερο σε βάζω στο "παιχνίδι" της αγοράς εργασίας .

Για να δούμε τι λέει και ο ίδιος ο 18 χρονος πιτσιρικάς :D
"Μια χαρά είναι προς το παρόν τα 450 ευρώ αφού την βγάζω με το χαρτζιλίκι του πατέρα μου και ποιος ξέρει μπορεί να μείνω στην δουλειά και να μονιμοποιηθώ. ΄

Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τον πτυχιούχο <<χημικό τροφίμων στην περίπτωση μου>> τον οποίο θα τον πάρω στην δουλειά , θα αμείβεται με 525 ευρώ τον μήνα και στο τέλος του προγράμματος βλέπουμε...

Είναι λύσεις όλα αυτά ;;;;;;
Φυσικά και δεν είναι .
Λύση θα ήταν να υπήρχαν δουλειές , εργοστάσια , οικοδομές κλπ κλπ ώστε να πήγαιναν οι νέοι μας και να διεκδικούσαν με τσαμπουκά αυτά που τους αξίζουν και όχι ψίχουλα .
Δυστυχώς όμως στην παρούσα φάση υπάρχουν διαθέσιμα μόνο τα ψίχουλα και μέχρι να αλλάξουν κάπως τα πράγματα νομίζω ότι καλά είναι και αυτά.
Διονυση ένα ερώτημα :D
Αφού ή Κυβέρνηση διαθέτει τέτοια κονδύλια μεσο ΟΑΕΔ για πρόσληψη νέων ανέργων δίνοντας επιδότηση στους Επιχηρηματιες για άμεση πρόσληψη τους
γιατί δεν μειώνει τον ΦΠΑ και τους φόρους στις εγχωριες Επιχηρησεις ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός με τις γείτονικες χώρες ?
Γιατί δεν φορολογεί με 50% τα εισαγόμενα προϊόντα από Βουλγαρια-Σκοπια-Αλβανια-Κινα -Τουρκια ωστε να ανασανει ή αγορά και να κινηθούν οι εγχωριες επιχηρησεις που σημαίνει προσλήψεις εργατικού δυναμικού με αξιοπρεπείς μισθούς ? .xm.
Γιατί δεν φορολογεί στα συνορα τους δεκάδες επισκέπτες που κάνουν τις αγορές τους στις γείτονες χώρες βουλιαζοντας τις τοπικές οικονομιες ?
Αφού έχει την δυνατότητα να το κάνει
Εκτός αν όλα αυτά τα προγράμματα προετοιμάζουν τον εργασιακό μεσαίωνα που θα ζήσουν οι νεοεισερχομενοι Εργαζομενους δίνοντας και σε όλους εμας τους παλαιοτερους Εργαζόμενους
τον δρόμο που θα ακολουθήσει στο μέλλον όπως ή 6 ωρη εργασία με 450 ευρώ με οχταμηνη σύμβαση για όλους άνευ δικαιωμάτων και διεκδικήσεων .congrats.

Κωστα ακριβως τα ιδια ερωτηματα εχω και εγω..ξερεις γιατι πιστευω οτι δεν τα κανουν;; Η ειναι εντελως ασχετοι με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ οικονομια, 'η ειναι ξεπουλημενα τομαρια που κανουν οτι ειναι δυνατον να ξεπουληθουν ολα στους ξενους.για μενα αλλη εξηγηση δεν υπαρχει.

Οποια και αν ειναι η εξηγηση το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο. Ισως οταν μαθουμε την αληθεια να μην εχει πια για μας καμια σημασια δυστυχως

Διονυση ένα ερώτημα :D
γιατί δεν μειώνει τον ΦΠΑ και τους φόρους στις εγχωριες Επιχηρησεις ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός με τις γείτονικες χώρες ?
Γιατί δεν φορολογεί με 50% τα εισαγόμενα προϊόντα από Βουλγαρια-Σκοπια-Αλβανια-Κινα -Τουρκια ωστε να ανασανει ή αγορά και να κινηθούν οι εγχωριες επιχηρησεις που σημαίνει προσλήψεις εργατικού δυναμικού με αξιοπρεπείς μισθούς ? .xm.
Γιατί δεν φορολογεί στα συνορα τους δεκάδες επισκέπτες που κάνουν τις αγορές τους στις γείτονες χώρες βουλιαζοντας τις τοπικές οικονομιες ?
Αφού έχει την δυνατότητα να το κάνει

Οχι βέβαια δεν εχει δυνατότητα να κάνει απολυτως τίποτα , οχι αυτή η κυβέρνηση αλλά οποιαδήποτε κυβερνηση.
Εχουμε χάσει προ πολλού την εθνική μας κυριαρχία και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ακόμα και για τα πιο απλά πραγματα.
Εχουμε υπογράψει μνημόνια και δεν μπορουμε να κανουμε ολα αυτα που με ρωτας πιο πάνω .
Απο την στιγμή που αποφασίσαμε οτι θελουμε Ευρώπη και Ευρω και απι την στιγμή που είμαστε άμεσα εξαρτώμενοι απο τα χρήματα που μας δίνουν οι δανειστές μας τότε είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ακριβώς οτι μας λενε .

Οσο για τα επιδοτούμενα προγράμματα με χρήματα που μας δίνουν απο εξω , να παρακαλας να υπάρξουν πολλα τετοια προγράμματα.
Αν θες την αποψη μου πολυ φοβάμαι οτι δεν ειναι ικανοί ουτε αυτα τα προγράμματα να υλοποιήσουν .
Όμως φαντασου την ανακούφιση ενος φτωχού πατέρα που δεν τα βγαζει περα με τίποτα να ερθει ο γιος του η η κορη του και να του ανακοινώσει οτι για λίγους μηνες θα φέρνει στο σπιτι 450 ευρω .

Η αλητεία είναι αλλού....
Σε μαθαίνουν να ζεις με το βοήθημα, με έρανο, με αναπνευστήρα........και να λες και ευχαριστώ...
Δεν σε μαθαίνουν να έχεις όραμα και ελπίδα........
Βραχυπρόθεσμα βολεύει, μακροπρόθεσμα μας καταστρέφει.....έχουμε γυρίσει 30 χρόνια πίσω και δεν το έχουμε αντιληφθεί

Η εξήγηση βρίσκεται στην εξής απλή έννοια: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Η οποία εφαρμόζει ένα σύστημα σοβιετικής ένωσης και επιβάλλει σε κάθε επαρχία->χώρα ό,τι κανόνες βολεύει το κέντρο. Ουσιαστικά εμείς και οι υπόλοιπες χώρες του Νότου περνάμε το δικό μας "Γολοντομόρ", όπως και η Ουκρανία επί ΕΣΣΔ το '32-'33. Αυτό το σάπιο και αρρωστημένο κατασκεύασμα πρέπει να πέσει. Η πτώση πιστεύω είναι στα σκαριά...
Δεν μπορεί η Ελλάδα λοιπόν να φορολογήσει με υψηλούς δασμούς τα προϊόντα που έρχονται απ' έξω για να τονωθούν τα ελληνικά, μα και να μπορούσε μας έχουν βάλει ρήτρες παραγωγής, δεν θα μπορείτε πχ να παράγετε πάνω από ψ χιλιάδες τόνους ας πούμε βαμβάκι, θα πρέπει να φέρνεις απ' έξω.

Οχι βέβαια δεν εχει δυνατότητα να κάνει απολυτως τίποτα , οχι αυτή η κυβέρνηση αλλά οποιαδήποτε κυβερνηση.
Εχουμε χάσει προ πολλού την εθνική μας κυριαρχία και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ακόμα και για τα πιο απλά πραγματα.
Εχουμε υπογράψει μνημόνια και δεν μπορουμε να κανουμε ολα αυτα που με ρωτας πιο πάνω .
Απο την στιγμή που αποφασίσαμε οτι θελουμε Ευρώπη και Ευρω και απι την στιγμή που είμαστε άμεσα εξαρτώμενοι απο τα χρήματα που μας δίνουν οι δανειστές μας τότε είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ακριβώς οτι μας λενε .

Οσο για τα επιδοτούμενα προγράμματα με χρήματα που μας δίνουν απο εξω , να παρακαλας να υπάρξουν πολλα τετοια προγράμματα.
Αν θες την αποψη μου πολυ φοβάμαι οτι δεν ειναι ικανοί ουτε αυτα τα προγράμματα να υλοποιήσουν .
Όμως φαντασου την ανακούφιση ενος φτωχού πατέρα που δεν τα βγαζει περα με τίποτα να ερθει ο γιος του η η κορη του και να του ανακοινώσει οτι για λίγους μηνες θα φέρνει στο σπιτι 450 ευρω .
Διονιση ουτε αυτο ειναι λυση στο προβλημα που ζουμε και εχουμε ακομα πολυ καιρο να μπορεσουμε να βγουμε αν βγουμε ποτε απο αυτο,το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει περιπτωση οχι αθτοι αλλα καμμια κυβερνηση θα κανει κατι εκτος αν σταματησει την πολυ μασα και ξεκηνησουν δουλεια

Μην γελιεστε ομως, ακομα και αν ειχε την δυνατοτητα η κυβερνηση να κατεβασει το ΦΠΑ στο μισο, δεν θα το εκανε. Δεν το εκανε στο πετρελαιο, αλλα προτιμησε να δωσει βοηθημα στις ευπαθεις ομαδες, το ιδιο γινεται και τωρα, και θα γινεται και στο διηνεκες. Καμμια κυβερνηση δεν θελει τους πολιτες να ειναι ανεξαρτητοι, αλλα θελει να εχει χωμενα τα χερια της βαθια στις τσεπες τους, ριχνοντας τους μερικα ψιχουλακια και ταζοντας χαντρες και καθρεφτακια καθε που ειναι να γινουν εκλογες.

Η αλητεία είναι αλλού....
Σε μαθαίνουν να ζεις με το βοήθημα, με έρανο, με αναπνευστήρα........και να λες και ευχαριστώ...
Δεν σε μαθαίνουν να έχεις όραμα και ελπίδα........
Βραχυπρόθεσμα βολεύει, μακροπρόθεσμα μας καταστρέφει.....έχουμε γυρίσει 30 χρόνια πίσω και δεν το έχουμε αντιληφθεί
Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς με αυτά που λες.
Ποιος μπορεί να ειναι ευχαριστημενος με 450 ευρώ;;;;
Ομως στην αναβροχια καλο ειναι και το χαλάζι.
Αυτήν την στιγμη δεν μπορεί να υπάρξει κάτι καλύτερο.
Δεν κρίνουμε αυτά τα προγράμματα γενικά αλλά ειδικά.
Με λίγα λόγια στην παρούσα φάση μπορεις να πεις σε ενα νέο μονο δύο πράγματα.
Ή παίρνει αυτό που είναι διαθέσιμο αυτή την στιγμή ή δεν το παίρνει και κάθεται στην καφετέρια να το καυτηριάζει και να το βρίζει.
Thats real life my friend. ....

Στον ανεπτυγμένο κόσμο, οι δράσεις παροχής βοηθήματος καλύπτουν το χρονικό διάστημα που οι κρατικές δομές θα αναπτύξουν το οικονομικό περιβάλλον ώστε ο "επιχορηγούμενος" να μπορεί να εισέλθει σε μια κανονικότητα....
Στη Γκατζολία, δίνουμε το βοήθημα κι "εεεεεεεχει ο Θεός".....δηλαδή , ακόμα μερικά πεταμένα ευρώ της Ευρ. βοήθειας πάνε στον κουβά....

το οτι τρωνε κρεας ειναι αποτελεσμα καλα στημενης βιομηχανιας.ε με αυτους εχουμε να κανουμε.οταν υποστηριζουν ενα φονια τι περιμενεις?

Το γελοίο της όλης υπόθεσης με τα σχόλια των ψυχάκηδων, είναι ότι κρίνοντας από τη φωτο των σκύλων, ο κάτοχός τους και δράστης της δολοφονίας του ανθρώπου που όλοι αυτοί οι ψυχάκηδες επιβραβεύουν για την πράξη του, είναι κυνηγός! .very funny. .,,,,,..victory..big smile..ha ha ha..sarcastic.

Ας μην μπλέκουμε το παραπάνω με το κυνήγι, ουδεμία σχέση έχει με αυτό, ούτε με την κρεατοφαγία. Δεν νομίζω ότι κανείς από αυτούς που επιβραβεύουν τον δολοφόνο, το κάνουν στο όνομα κάποιας οικολογίας. Ακολουθούν και αυτοί την υστερία της εποχής να εξισωνονται τα σκυλιά με τα ... παιδιά.

Ας μην μπλέκουμε το παραπάνω με το κυνήγι, ουδεμία σχέση έχει με αυτό, ούτε με την κρεατοφαγία. Δεν νομίζω ότι κανείς από αυτούς που επιβραβεύουν τον δολοφόνο, το κάνουν στο όνομα κάποιας οικολογίας. Ακολουθούν και αυτοί την υστερία της εποχής να εξισωνονται τα σκυλιά με τα ... παιδιά.
Γιωργο ο συνειρμός με το κυνηγι γινεται αναπόφευκτα αφου τα σκοτωμενα σκυλια ηταν κυνηγοσκυλα και κατα συνεπεια ο ιδιοκτητης τους κυνηγος που μαλλον διεφυγε το συμπερασμα αυτο απο τους βλακες. Ολοι αυτοι που επιβραβευουν τον δολοφο ενος ανθρωπου τι θα ελεγαν αν μαθαιναν οτι ο δολοφονος αυτος πιθανως να εχει σκοτωσει καποια αγριογουρουνα ή λαγους; Νομιζω πως ειναι η γελοια πτυχη του θεματος σε σχεση με ολους αυτους τους μνησικακους που γί αυτους υπαρχουν νομοι μονο οποτε τους συμφερει...

Χρήστο, νόμιζα ότι έκανες πλάκα. Εμένα μόνο για κυνηγόσκυλα δεν μου φαίνονται αν και δεν είμαι ο πλέον ειδικός. Κυνηγοσκυλο με κόκκινο περιλαίμιο ή με περιλαίμιο με προκες, δεν έχω ξαναδεί.
Εν πάση περιπτώσει, δεν θέλω να σχολιάζω τέτοια περιστατικά γιατί όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος και δεν ξέρω πως θα αντιδρουσα αν μου σκότωναν τρία σκυλιά, ξέροντας μαλιστα ότι ίσως δεν μπορώ να αποδείξω την ενοχή του ενοχου.
Να μην σου τύχει...

το οτι τρωνε κρεας ειναι αποτελεσμα καλα στημενης βιομηχανιας.ε με αυτους εχουμε να κανουμε.οταν υποστηριζουν ενα φονια τι περιμενεις?
Ετσι ειναι Ευριπιδη!Βιομηχανια!Το κοτοπουλο δημιουργειται, μ'ενα μαγικο τροπο,τυποποιημενο!Δεν γεννηθηκε κοτοπουλακι,δεν το ταισαν,δεν το μεγαλωσαν και δεν το εσφαξαν!Δεν ειχε αιμα και θανατο η ολη ιστορια!Οπως δεν εχουν ζωη ολα αυτα τα ζωα κρεατοπαραγωγης!Ουτε το μοσχαρακι,ουτε το κουνελακι,ουτε το αρνακι κοκ!
Αυτα ολα γεννιουνται και εχουν ημερομηνια θανατου!Η ημερα σφαγης ειναι προκαθορισμενη και αναποφευκτη για το ζωντανο!ΧΩΡΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!Οπως εσυ κι εγω και ολοι μας,βγαινουμε με τις τουφεκαρες μας και τα σκοτωνουμε ΟΛΑ!Ετσι δεν ειναι?Δε νομιζω να σου ξεφευγει τιποτα,ε?
Εμεις ειμαστε φονιαδες!Οι αλλοι οχι,αυτοι τρωνε "βιομηχανικο προιον"!Βολικο δεν ειναι?
Α ρε πατσαβουρα ποτισμενη με παλιολαδα που θελουν απ' τα μουτρα!!!!!Α ρε πατσαβουρα....

Ετσι ειναι Ευριπιδη!Βιομηχανια!Το κοτοπουλο δημιουργειται, μ'ενα μαγικο τροπο,τυποποιημενο!Δεν γεννηθηκε κοτοπουλακι,δεν το ταισαν,δεν το μεγαλωσαν και δεν το εσφαξαν!Δεν ειχε αιμα και θανατο η ολη ιστορια!Οπως δεν εχουν ζωη ολα αυτα τα ζωα κρεατοπαραγωγης!Ουτε το μοσχαρακι,ουτε το κουνελακι,ουτε το αρνακι κοκ!
Αυτα ολα γεννιουνται και εχουν ημερομηνια θανατου!Η ημερα σφαγης ειναι προκαθορισμενη και αναποφευκτη για το ζωντανο!ΧΩΡΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!Οπως εσυ κι εγω και ολοι μας,βγαινουμε με τις τουφεκαρες μας και τα σκοτωνουμε ΟΛΑ!Ετσι δεν ειναι?Δε νομιζω να σου ξεφευγει τιποτα,ε?
Εμεις ειμαστε φονιαδες!Οι αλλοι οχι,αυτοι τρωνε "βιομηχανικο προιον"!Βολικο δεν ειναι?
Α ρε πατσαβουρα ποτισμενη με παλιολαδα που θελουν απ' τα μουτρα!!!!!Α ρε πατσαβουρα....
Και το ψαρακι που το προτιμουν αλανιαρικο που το βαζετε;
Ελεεινοι υποκριτες ολοι τους....

Status
Not open for further replies.
Back