Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
O @POSEIDON είναι μέλος του φόρουμ μας και μερικοί από εμάς είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε προσωπικά μέσα από τα κυνήγια μας και τις συναντήσεις μας .
Λίγοι μέσα στο φόρουμ γνωρίζουν πόσο σημαντικός άνθρωπος είναι .
Με την ευκαιρία της αποστράτευσης του σας παραθέτω τον ¨αποχαιρετιστήριο" λόγο του !!!!



Ο ναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης παρέδωσε σήμερα καθήκοντα στο SHAPE. Συγκλονίζει με την ομιλία – απολογισμό της καριέρας του και τις συμβουλές στους νεότερους


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ


Παρέδωσε σήμερα τα καθήκοντά του στον στρατηγό Γκατζογιάννη ο ναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης, στο SHAPE στη Μονς του Βελγίου, αποχαιρετώντας με μια συγκλονιστική ομιλία το προσωπικό.

Μιλάει χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος για την καριέρα του, για την πατρίδα, για το παρελθόν και για το μέλλον. Μιλάει για τα Ίμια, για την κρίση, για το Πολεμικό Ναυτικό, τις αξίες που τήρησε και δίνει συμβουλές στους νεώτερους.

Αναφέρεται έμμεσα και στην αποστρατεία του που είχε προκαλέσει θύελλες στο Πολεμικό Ναυτικό.

Διαβάστε όλη την συγκλονιστική του ημερήσια διαταγή




SHAPE, Μονς, Βέλγιο 28 Απριλίου 2017

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΑ/ΑΣΣΔΕ

ΘΕΜΑ : Παράδοση Καθηκόντων ΣΑ/ΑΣΣΔΕ



http://www.armynow.net/sygklonistiki-omilia-nayarxou-ebgale-stoli/
Μπράβο Σπύρο. Ότι και να πω λίγο είναι. Τιμή μου που έχουμε κυνηγήσει παρέα!!
 
O @POSEIDON είναι μέλος του φόρουμ μας και μερικοί από εμάς είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε προσωπικά μέσα από τα κυνήγια μας και τις συναντήσεις μας .
Λίγοι μέσα στο φόρουμ γνωρίζουν πόσο σημαντικός άνθρωπος είναι .
Με την ευκαιρία της αποστράτευσης του σας παραθέτω τον ¨αποχαιρετιστήριο" λόγο του !!!!



Ο ναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης παρέδωσε σήμερα καθήκοντα στο SHAPE. Συγκλονίζει με την ομιλία – απολογισμό της καριέρας του και τις συμβουλές στους νεότερους


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ


Παρέδωσε σήμερα τα καθήκοντά του στον στρατηγό Γκατζογιάννη ο ναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης, στο SHAPE στη Μονς του Βελγίου, αποχαιρετώντας με μια συγκλονιστική ομιλία το προσωπικό.

Μιλάει χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος για την καριέρα του, για την πατρίδα, για το παρελθόν και για το μέλλον. Μιλάει για τα Ίμια, για την κρίση, για το Πολεμικό Ναυτικό, τις αξίες που τήρησε και δίνει συμβουλές στους νεώτερους.

Αναφέρεται έμμεσα και στην αποστρατεία του που είχε προκαλέσει θύελλες στο Πολεμικό Ναυτικό.

Διαβάστε όλη την συγκλονιστική του ημερήσια διαταγή




SHAPE, Μονς, Βέλγιο 28 Απριλίου 2017

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΑ/ΑΣΣΔΕ

ΘΕΜΑ : Παράδοση Καθηκόντων ΣΑ/ΑΣΣΔΕ



http://www.armynow.net/sygklonistiki-omilia-nayarxou-ebgale-stoli/
Mπραβο Σπυρο ευχομαι απο εδω και περα καλη ξεκουραση και να κανεις αυτο που αγαπας
 
...Το πρόβλημα έγκειται στο ότι πολλές φορές αυτά τα ξενοδοχεία δεν προσφέρουν άμεσα μέσω της δικής τους φορολόγησης αφού για χρόνια παραμένουν σε ζημιογόνα αποτελέσματα, δεν αναλύω το πως διότι ξεφεύγουμε...
Θα ήθελα μια απλή ανάλυση γι΄αυτό το πρόβλημα γιατί εγώ πίστευα ότι αφού τους μαντρώνουν που τους μαντρώνουν και το ξένο χρήμα πηγαίνει πάλι στους ξένους, τουλάχιστον να τα σκάσουν στον ΦΠΑ και στη φορολόγηση εσόδων. Αυτός ήταν και ο λόγος ότι ήμουν κατά της μείωσης της φορολόγησης στα νησιά. Νομίζω πως είναι σημαντικό το πρόβλημα να μη βγάζει το κράτος λεφτά από αυτούς ούτε μέσω των φόρων...
 
Στην Κομοτηνή είχαμε ένα υπερ-μάρκετ carrefour στο οποίο με βόλευε και ήμουν σταθερός πελάτης. Στην πόλη υπήρχαν και άλλα μικρότερα "Μαρινόπουλος". Μετά από πολύ καιρό επισκέφτηκα σήμερα το υπερ-μάρκετ στην πρώτη ημέρα λειτουργίας του ως "Σκλαβενίτης". Ήρθε λοιπόν στην πόλη μας και ο Σκλαβενίτης με εντελώς ανανεωμένο και πολύ προσεγμένο χώρο εσωτερικά και εξωτερικά. Αυτό όμως που με χαροποίησε ιδιαίτερα, είναι ότι είδα το προσωπικό να είναι τα ίδια πρόσωπα που εργαζόταν εκεί με το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς. .well done.
 
O @POSEIDON είναι μέλος του φόρουμ μας και μερικοί από εμάς είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε προσωπικά μέσα από τα κυνήγια μας και τις συναντήσεις μας .
Λίγοι μέσα στο φόρουμ γνωρίζουν πόσο σημαντικός άνθρωπος είναι .
Με την ευκαιρία της αποστράτευσης του σας παραθέτω τον ¨αποχαιρετιστήριο" λόγο του !!!!



Ο ναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης παρέδωσε σήμερα καθήκοντα στο SHAPE. Συγκλονίζει με την ομιλία – απολογισμό της καριέρας του και τις συμβουλές στους νεότερους


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ


Παρέδωσε σήμερα τα καθήκοντά του στον στρατηγό Γκατζογιάννη ο ναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης, στο SHAPE στη Μονς του Βελγίου, αποχαιρετώντας με μια συγκλονιστική ομιλία το προσωπικό.

Μιλάει χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος για την καριέρα του, για την πατρίδα, για το παρελθόν και για το μέλλον. Μιλάει για τα Ίμια, για την κρίση, για το Πολεμικό Ναυτικό, τις αξίες που τήρησε και δίνει συμβουλές στους νεώτερους.

Αναφέρεται έμμεσα και στην αποστρατεία του που είχε προκαλέσει θύελλες στο Πολεμικό Ναυτικό.

Διαβάστε όλη την συγκλονιστική του ημερήσια διαταγή




SHAPE, Μονς, Βέλγιο 28 Απριλίου 2017

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΑ/ΑΣΣΔΕ

ΘΕΜΑ : Παράδοση Καθηκόντων ΣΑ/ΑΣΣΔΕ



http://www.armynow.net/sygklonistiki-omilia-nayarxou-ebgale-stoli/
Σπύρο, είναι τόσα πολλά αυτά που θα ήθελα να γράψω που δυσκολεύομαι από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Καλύτερα να πω μόνο μια λέξη με όλη τη σημασία της. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!


Υ.Γ. Σε περιμένω με χαρά στον τόπο μου όπως μου είχες υποσχεθεί
 
Κε Σπυρο αν και δεν εχω την τυχη να σας γνωριζω προσωπικα , σας ευχομαι καλο υπολοιπο στη ζωη σας , να κανετε απο δω και περα οτι ευχαριστει την ψυχη σας με υγεια !!!!
Σας ευχαριστουμε για το ηθος και την αξιοπρεπεια που υπηρετησατε αυτον τον τοπο..!!!!!!
 
Θα ήθελα μια απλή ανάλυση γι΄αυτό το πρόβλημα γιατί εγώ πίστευα ότι αφού τους μαντρώνουν που τους μαντρώνουν και το ξένο χρήμα πηγαίνει πάλι στους ξένους, τουλάχιστον να τα σκάσουν στον ΦΠΑ και στη φορολόγηση εσόδων. Αυτός ήταν και ο λόγος ότι ήμουν κατά της μείωσης της φορολόγησης στα νησιά. Νομίζω πως είναι σημαντικό το πρόβλημα να μη βγάζει το κράτος λεφτά από αυτούς ούτε μέσω των φόρων...

Tα ξενοδοχεια all inclusive μπορει να ειναι Ελληνικων ή οχι συμφεροντων, αλλα προσφερουν αναπτυξη. Λυπαμαι που οι τουριστες δεν τρωνε στις τοπικες ταβερνες ή δεν πινουν καφεδες στα μαγαζια της περιοχης, αλλα νομιζω οσοι ειναι απο τουριστικες περιοχες, θα θυμουνται τις "ενδοξες" μερες του 80-90, οπου η απλη χωριατικη σαλατα, αποκτουσε ενα εξτρα συστατικο, πχ πιπερια, και ως δια μαγειας η τιμη της ανεβαινε στα ουρανια, ενω στις καφετεριες προσπαθουσαν να πουλησουν κοκταιλ στις 9 το πρωι, και πρωινα στις 10 το βραδι. Για να δουλεψει ενα τετοιο ξενοδοχειο, περαν του προσωπικου, θελει πρωτες υλες, συντηρηση και ολα αυτα δεν γινονται φεροντας υλικα απο την αλλη ακρη της γης. Σαφως οσο φτηνοτερα γινεται, αλλα συνηθως αυτο γινεται (ειδικα για τα νωπα προιοντα) απο την τοπικη αγορα. Επισης εχω την αισθηση οτι παρολο που προσφερει τα παντα, οι ανθρωποι δεν ειναι φυλακισμενοι. Αν η λογικη τους ειναι να τρωνε οτι σαβουρα βρουν και να πινουν οτι σπιρτο υπαρχει, δεν τους θες ετσι και αλλιως σαν πελατες στα μαγαζια. Υπαρχει ομως και πολυς κοσμος που κλεινει με βραχιολακι, και νοικιαζει αμαξι, και γυριζει την περιοχη. Αυτον το δευτερο μαζι με τους ολιγοωρους επισκεπτες της κρουαζιερας, θες να τους κανεις καλη εντυπωση, γιατι ειναι και εν δυναμει πελατες που θα γυρισουν, ή θα πουν μια καλη κουβεντα στον περιγυρο τους.
 
Βίκτωρα δεν συμφωνώ ;)
Ανάπτυξη με εργαζόμενους απλήρωτους που τις περισσότερες φορές αποτελούν μαθητευόμενους από ιδιωτικες σχολές με αμοιβή ψυχούλα για προώθηση τους στην αγορά εργασίας
δεν μπορει να υπάρξει
Για το θέμα των τοπικών προϊόντων και την κατανάλωση τους από τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες δεν υφίσταται
Τα περισσότερα προϊόντα τους από φαγώσιμα έως βαπτισμενα ελληνικά σουβενίρ
προέρχονται από την αλλοδαπη οδο για έναν και μονο σκοπό το κέρδος
Γνωστός μου στην Σαντορίνη που είναι κάτοχος ξενοδοχειακής μονάδας
συνεργάζεται χρόνια με γραφεία του εξωτερικού
που του στέλνουν τουρίστες σε όλη την καλοκαιρινή σεζόν
Αν σου πω ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν μπάνιο στην πισίνα και να γυρίσουν κάποια από τα αξιοθέατα του νησιού θα το πιστέψεις ?
Δεν ξοδεύουν Φράγκο στην τοπική αγορά μόνο για κανένα μπιχλιμπιδι
και όλες τους οι διακοπές περιορίζονται στο ελεύθερο αλκοόλ
και στην ξαπλώστρα δίπλα στην πισινα
 
Kωστα, αυτους τους τουριστες ετσι και αλλιως δεν τους θες ομως. Και κανονικα δωματια να επιαναν παλι τα ιδια θα εκαναν επισης. Οσο για το προσωπικο, εννοειται πως η πρακτικη του να μην πληρωνεις ειναι αντιναπτυξιακη, αλλα φοβαμαι οτι το κανουν και τα κανονικα ξενοδοχεια. Τα σουβενιρακια και αυτα, ναι απο Κινα ερχονται λογω κοστους. Ετσι και αλλιως ομως, σε ολα τα σουβενιραδικα τετοια προιοντα βρισκεις πια.
 
Θα ήθελα μια απλή ανάλυση γι΄αυτό το πρόβλημα γιατί εγώ πίστευα ότι αφού τους μαντρώνουν που τους μαντρώνουν και το ξένο χρήμα πηγαίνει πάλι στους ξένους, τουλάχιστον να τα σκάσουν στον ΦΠΑ και στη φορολόγηση εσόδων. Αυτός ήταν και ο λόγος ότι ήμουν κατά της μείωσης της φορολόγησης στα νησιά. Νομίζω πως είναι σημαντικό το πρόβλημα να μη βγάζει το κράτος λεφτά από αυτούς ούτε μέσω των φόρων...

Tα ξενοδοχεια all inclusive μπορει να ειναι Ελληνικων ή οχι συμφεροντων, αλλα προσφερουν αναπτυξη. Λυπαμαι που οι τουριστες δεν τρωνε στις τοπικες ταβερνες ή δεν πινουν καφεδες στα μαγαζια της περιοχης, αλλα νομιζω οσοι ειναι απο τουριστικες περιοχες, θα θυμουνται τις "ενδοξες" μερες του 80-90, οπου η απλη χωριατικη σαλατα, αποκτουσε ενα εξτρα συστατικο, πχ πιπερια, και ως δια μαγειας η τιμη της ανεβαινε στα ουρανια, ενω στις καφετεριες προσπαθουσαν να πουλησουν κοκταιλ στις 9 το πρωι, και πρωινα στις 10 το βραδι. Για να δουλεψει ενα τετοιο ξενοδοχειο, περαν του προσωπικου, θελει πρωτες υλες, συντηρηση και ολα αυτα δεν γινονται φεροντας υλικα απο την αλλη ακρη της γης. Σαφως οσο φτηνοτερα γινεται, αλλα συνηθως αυτο γινεται (ειδικα για τα νωπα προιοντα) απο την τοπικη αγορα. Επισης εχω την αισθηση οτι παρολο που προσφερει τα παντα, οι ανθρωποι δεν ειναι φυλακισμενοι. Αν η λογικη τους ειναι να τρωνε οτι σαβουρα βρουν και να πινουν οτι σπιρτο υπαρχει, δεν τους θες ετσι και αλλιως σαν πελατες στα μαγαζια. Υπαρχει ομως και πολυς κοσμος που κλεινει με βραχιολακι, και νοικιαζει αμαξι, και γυριζει την περιοχη. Αυτον το δευτερο μαζι με τους ολιγοωρους επισκεπτες της κρουαζιερας, θες να τους κανεις καλη εντυπωση, γιατι ειναι και εν δυναμει πελατες που θα γυρισουν, ή θα πουν μια καλη κουβεντα στον περιγυρο τους.

Βίκτωρα δεν συμφωνώ ;)
Ανάπτυξη με εργαζόμενους απλήρωτους που τις περισσότερες φορές αποτελούν μαθητευόμενους από ιδιωτικες σχολές με αμοιβή ψυχούλα για προώθηση τους στην αγορά εργασίας
δεν μπορει να υπάρξει
Για το θέμα των τοπικών προϊόντων και την κατανάλωση τους από τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες δεν υφίσταται
Τα περισσότερα προϊόντα τους από φαγώσιμα έως βαπτισμενα ελληνικά σουβενίρ
προέρχονται από την αλλοδαπη οδο για έναν και μονο σκοπό το κέρδος
Γνωστός μου στην Σαντορίνη που είναι κάτοχος ξενοδοχειακής μονάδας
συνεργάζεται χρόνια με γραφεία του εξωτερικού
που του στέλνουν τουρίστες σε όλη την καλοκαιρινή σεζόν
Αν σου πω ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν μπάνιο στην πισίνα και να γυρίσουν κάποια από τα αξιοθέατα του νησιού θα το πιστέψεις ?
Δεν ξοδεύουν Φράγκο στην τοπική αγορά μόνο για κανένα μπιχλιμπιδι
και όλες τους οι διακοπές περιορίζονται στο ελεύθερο αλκοόλ
και στην ξαπλώστρα δίπλα στην πισινα

Εγώ προβληματίστηκα πάνω σ΄αυτό που έγραψε ο Μάνος ότι δηλαδή τα ξενοδοχεία αυτά δεν προσφέρουν άμεσα στο κράτος μας μέσω της δικής τους φορολόγησης...
 
Αυτο εννοούσα και ποιο πάνω
ότι οι περισσότεροι από τους Τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας
δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα στις τοπικές επιχειρήσεις σε σχέση με τον εγχώριο Τουρίστα Ελληνα που θα επισκευτεί το ταβερνάκι τον καφενέ το συνοικιακό τουριστικο μαγαζί και θα ξοδέψει γιατί έχει άλλη κουλτούρα
Δώσε μου κίνητρα να κατέβω πχ στην Κρήτη στην Ρόδο στην Σάμο στο Ακριτικό Αγαθονήσι ώστε να βοηθήσω έστω και με λίγα
την τοπική αγορά
μην με αποξενώνεις από την πατρίδα μου
 
Σόρρυ για την καθυστέρηση, λοιπόν Χρήστο τέτοιου είδους ξενοδοχειακές εκγαταστάσεις έχουν πολύ μεγάλη αξία των παγίων τους. Εννοώ ότι στα βιβλία τους η αξία των εγκαταστάσεων είναι πολλή μεγάλη, λογικό αφού μιλάμε για τεράστιες εκτάσεις με τεράστια καταλύμματα. Η αποσβέσεις που τρέχουν σε αυτά κρατούν περί τα 20 χρόνια ανεξαρτήτως αξίας. Όταν εσύ τεχνιέντως έχεις μικρό περιθώριο κέρδους, προσθέτοντας κάθε χρόνο στα αποτελέσματά σου αυτές τις μεγάλες αποσβέσεις, είσαι λογιστικά αλλά και φορολογικά ζημιογόνος. Το πρόβλημα υπάρχει στο μικρό περιθώριο κέρδους το οποίο επιτυγχάνεται, ως τίτλο στο βάζω μέσω transfer pricing. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ο Γερμανός που κλείνει μέσω Γερμανικού ταξιδωτικού πρακτορείου συμφωνεί π.χ. στα 150 ευρώ τη βραδιά αλλά στο ξενοδοχείο πληρώνει τα 100 και τα 50 μένουν στο γερμανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο. Για να μην αναφέρω και την αμοιβή του γερμανικού πρακτορείου για την κράτηση που σου έκανε. Υπάρχουν και περιπτώσεις που υπάρχουν έκτακτες αμοιβές του γερμανικού πρακτορείου που μειώνουν ακόμη περισσότερο τα κέρφη σου. Αυτά γίνονται σε οποιοδήποτε κλάδο στην οικονομία με βασική προϋπόθεση ότι το ξενοδοχείο (η την όποια επιχείρηση) την ελέγχει ο ξένος μέτοχος, δλδ στο σχήμα που σου περιέγραψα παραπάνω το γερμανικό πρακτορείο είναι ο βασικός μέτοχος του ξενοδοχείου. Ουσιαστικά επιλέγει να μεταφέρει το καλό αποτέλεσμα που βγάζει το ξενοδοχείο στην Ελλάδα, στη χώρα προέλευσής του.
Αυτά τα έχω δει και το μόνο που έχει να κάνει το ελληνικό κράτος είναι να ορίσει ότι δεν μπορεί κύριε να έχεις επιχείρηση και να είσαι συνέχεια στο κόκκινο. Αυτά τα ξενοδοχεία να σημειώσω όμως ότι πληρώνουν καλό φόρο μισθωτών υπηρεσιών και ΦΠΑ.

Κώστα σε πολλά που γράφεις διαφωνώ και αναφέρω ότι, τις πρώτες ύλες ειδικά σε φαγητό, ποτό τα αγοράζουν από την Ελλάδα και σε ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στα νησιά αυτό ισχύει 100%. Μέχρι και ουίσκι ελληνικό έχω δει να αγοράζουν.
Το αν πληρώνει ή όχι τους υπαλλήλους του ένα επιχειρηματίας είναι άσχετο με το αν πρόκειται για ξενοδοχεία που μαντρώνουν κόσμο και είναι καθαρά θέμα ανθρώπου. Κατά την προσωπική μου άποψη μακάρι να ήταν όλοι ξένοι εργοδότες με μικρές εξαιρέσεις, Σκλαβενίτης Καρέλιας... Οι Έλληνες είναι που εκμεταλλεύονται την κατάσταση που επικρατεί και δεν ντρέπονται καθόλου, μακάρι να το βρουν τα παιδιά τους στη δική τους καριέρα να δουν τι ωραίο που είναι.
Επίσης, όσον αφορά τους μαθητεύομενους υπαλλήλους είναι φυσικά κάτι σωστό και χρήσιμο άλλο αν υπάρχει η εκμετάλλευση. Γνκ το πρόβλημά μας είναι πως δεν κάνει κάποιος κάτι με όλη αυτή την εκμετάλλευση, δλδ δεν μπορούμε να πούμε ότι επειδή δίνουν ψύχουλα οι εργοδότες να πάμε τον ελάχιστο μισθό στα 2,000 €. Φιλικά πάντα απλώς καταθέτω και τη δική μου οπτική.
 
Σόρρυ για την καθυστέρηση, λοιπόν Χρήστο τέτοιου είδους ξενοδοχειακές εκγαταστάσεις έχουν πολύ μεγάλη αξία των παγίων τους. Εννοώ ότι στα βιβλία τους η αξία των εγκαταστάσεων είναι πολλή μεγάλη, λογικό αφού μιλάμε για τεράστιες εκτάσεις με τεράστια καταλύμματα. Η αποσβέσεις που τρέχουν σε αυτά κρατούν περί τα 20 χρόνια ανεξαρτήτως αξίας. Όταν εσύ τεχνιέντως έχεις μικρό περιθώριο κέρδους, προσθέτοντας κάθε χρόνο στα αποτελέσματά σου αυτές τις μεγάλες αποσβέσεις, είσαι λογιστικά αλλά και φορολογικά ζημιογόνος. Το πρόβλημα υπάρχει στο μικρό περιθώριο κέρδους το οποίο επιτυγχάνεται, ως τίτλο στο βάζω μέσω transfer pricing. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ο Γερμανός που κλείνει μέσω Γερμανικού ταξιδωτικού πρακτορείου συμφωνεί π.χ. στα 150 ευρώ τη βραδιά αλλά στο ξενοδοχείο πληρώνει τα 100 και τα 50 μένουν στο γερμανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο. Για να μην αναφέρω και την αμοιβή του γερμανικού πρακτορείου για την κράτηση που σου έκανε. Υπάρχουν και περιπτώσεις που υπάρχουν έκτακτες αμοιβές του γερμανικού πρακτορείου που μειώνουν ακόμη περισσότερο τα κέρφη σου. Αυτά γίνονται σε οποιοδήποτε κλάδο στην οικονομία με βασική προϋπόθεση ότι το ξενοδοχείο (η την όποια επιχείρηση) την ελέγχει ο ξένος μέτοχος, δλδ στο σχήμα που σου περιέγραψα παραπάνω το γερμανικό πρακτορείο είναι ο βασικός μέτοχος του ξενοδοχείου. Ουσιαστικά επιλέγει να μεταφέρει το καλό αποτέλεσμα που βγάζει το ξενοδοχείο στην Ελλάδα, στη χώρα προέλευσής του.
Αυτά τα έχω δει και το μόνο που έχει να κάνει το ελληνικό κράτος είναι να ορίσει ότι δεν μπορεί κύριε να έχεις επιχείρηση και να είσαι συνέχεια στο κόκκινο. Αυτά τα ξενοδοχεία να σημειώσω όμως ότι πληρώνουν καλό φόρο μισθωτών υπηρεσιών και ΦΠΑ.

Κώστα σε πολλά που γράφεις διαφωνώ και αναφέρω ότι, τις πρώτες ύλες ειδικά σε φαγητό, ποτό τα αγοράζουν από την Ελλάδα και σε ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στα νησιά αυτό ισχύει 100%. Μέχρι και ουίσκι ελληνικό έχω δει να αγοράζουν.
Το αν πληρώνει ή όχι τους υπαλλήλους του ένα επιχειρηματίας είναι άσχετο με το αν πρόκειται για ξενοδοχεία που μαντρώνουν κόσμο και είναι καθαρά θέμα ανθρώπου. Κατά την προσωπική μου άποψη μακάρι να ήταν όλοι ξένοι εργοδότες με μικρές εξαιρέσεις, Σκλαβενίτης Καρέλιας... Οι Έλληνες είναι που εκμεταλλεύονται την κατάσταση που επικρατεί και δεν ντρέπονται καθόλου, μακάρι να το βρουν τα παιδιά τους στη δική τους καριέρα να δουν τι ωραίο που είναι.
Επίσης, όσον αφορά τους μαθητεύομενους υπαλλήλους είναι φυσικά κάτι σωστό και χρήσιμο άλλο αν υπάρχει η εκμετάλλευση. Γνκ το πρόβλημά μας είναι πως δεν κάνει κάποιος κάτι με όλη αυτή την εκμετάλλευση, δλδ δεν μπορούμε να πούμε ότι επειδή δίνουν ψύχουλα οι εργοδότες να πάμε τον ελάχιστο μισθό στα 2,000 €. Φιλικά πάντα απλώς καταθέτω και τη δική μου οπτική.
Μανολιο :D ευχομαι καποια στιγμη να καταφερουμε να ανεβουμε μια βολτα στον Εβρο για .hunter..hunter.1.victory.
και εκει θα σου γνωρισω 2 Φιλαρακια μου οι οποιοι δραστηριοποιουνται γυρω στα 20 χρονια στον κλαδο της μαγειρικης
με αρκετες εργατοωρες σε ξενοδοχεια των Κυκλαδων-των Δωδεκανησων και του βορειου Αιγαιου
Εκει θα ακουσεις πολλες μαρτυριες για την προσφορα των υπερπολυτελων ξενοδοχιων στην τοπικη οικονομια
θα ακουσεις για μισθους και μαυρη εργασια με αρκετες ωρες αδηλωτες
θα ακουσεις για τροφιμα-ποτα -κρεατικα και ποσα αλλα προιοντα με αλλαγμενες τις ετικετες και τις σφραγιδες
προελευσης βαλκανιων και αραβικων χωρων
και ποσα αλλα που θα σε κανουν να αναθεωρησεις αυτο που φανταζεσαι ;)
Δεν ξερω αν θυμασαι στην στρατιωτικη μας θητεια
τον κανονα που επικρατουσε απο τους Αξιωματικους περι της πυλης τους στρατοπεδου :D
Η πυλη ηταν η βιτρινα του στρατοπεδου και επρεπε παντα να ηταν στην πενα
αλλο που ποιο μεσα γινοταν της κακομοιρας
Φαντασου κατι παρομοιο για μια ξενοδοχειακη μοναδα των 100-150 κλινων ;)
 
Για να δούμε λοιπόν τι λένε και οι "ειδικοί" πάνω στο θέμα που συζητάτε:)

Καταρχάς να δούμε ποιος είναι ο "INSETE" και από ποιους αποτελείται , για να προλάβουμε τυχόν παρερμηνείες των μελετών υπέρ των ξενοδόχων.
Ο "IN SETE" λοιπόν ιδρύθηκε το 2013 από 4 εταίρους και έχει ως ρόλο την παρακολούθηση, τεκμηρίωση και πληροφόρηση για τον τουριστικό τομέα γενικώς.
Οι εταίροι λοιπόν είναι οι εξής
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων - ΣΕΤΕ , Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων – ΠΟΞ, Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων - HATTA και Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος – ΣΕΤΚΕ.

Επισυνάπτω το λίνκ σε μορφή pdf , στο οποίο μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες της μελέτης , ωστόσο παραθέτω μερικά αποσπάσματα τα οποία πιθανό να βοηθήσουν την κουβέντα
http://insete.gr/portals/_default/Skins/Insete/meletes/All_exclusive_SETE_Intelligence_Report.pdf

""""""Κριτική στο μοντέλο All Inclusive""""
Το μοντέλο All Inclusive έχει δεχθεί έντονη κριτική ως προς την αποξένωση των χρηστών του από τις τοπικές κοινωνίες. Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι οι πελάτες των ξενοδοχείων που λειτουργούν με το μοντέλο All Inclusive δεν εξέρχονται των ξενοδοχείων με αποτέλεσμα να μην καταναλώνουν στα τοπικά μαγαζιά, ιδιαίτερα σε εστιατόρια και μπαρ. Στο βαθμό που συμβαίνει αυτό, μπορεί να δημιουργήσει και φαύλο κύκλο εφόσον οδηγήσει σε κλείσιμο των επιχειρήσεων πέριξ των ξενοδοχείων και άρα σε αυξημένη τάση των πελατών τους να παραμένουν εντός αυτών. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι σαφές αν το μοντέλο All Inclusive αποτελεί την αιτία των εξελίξεων αυτών ή το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού των οικονομικών πιέσεων που δέχονται οι τουρίστες και υποδεέστερης ποιότητας ή σχέσης τιμής / ποιότητας στα τοπικά εστιατόρια εκτός των ξενοδοχείων. Ακόμα, για την σωστή κατανόηση των επιπτώσεων του All Inclusive, θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταξύ της δαπάνης του τουρίστα σε τρόφιμα και ποτά (την οποία έχει ήδη πληρώσει στο πακέτο του) και της δαπάνης σε εμπορικά καταστήματα (στην οποία διαφοροποιείται λιγότερο ή καθόλου από τους άλλους πελάτες)


Η δαπάνη των τουριστών All Inclusive στην τοπική κοινωνία Σύμφωνα με την έρευνα Εμπόριο και Τουρισμός στην Κρήτη που εκπόνησε το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, η δαπάνη των τουριστών στα εμπορικά καταστήματα και στα εστιατόρια/μπαρ, ανάλογα με τον τύπο καταλύματος που διέμειναν, είναι η ακόλουθη:
Δαπάνες (€) σε Αγορές και Εστίαση στην Κρήτη
Τύπος καταλύματος Αγορές ----- Εστίαση
............Ξενοδοχείο 5* 177e ...... 205e
..............Ξενοδοχείο 4* 132 e ...... 236e
.Ξενοδοχείο Αll Ιnclusive 144e ...... 97e
.... ............Ενοικιαζόμενα 112e ....... 218e
Πηγή: Εμπόριο και Τουρισμός στην Κρήτη, ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Κρήτη, όπου και έγινε η έρευνα, υποδέχεται άνω του 20% του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα και άρα τα στοιχεία αυτά μπορούν να θεωρηθούν ως αρκετά αντιπροσωπευτικά για όλη τη χώρα. Επίσης, η δειγματοληψία έγινε σε 1.300 τουρίστες με στρωματοποίηση κατά αεροδρόμιο άφιξης και κατά χώρα προέλευσης. Παρατηρούμε δηλαδή οτι οι δαπάνες των πελατών All Inclusive στην Κρήτη:  σε οτι αφορά στην κατανάλωση στα εμπορικά καταστήματα, είναι η δεύτερη υψηλότερη μετά από αυτήν των πελατών ξενοδοχείων 5*, καταρρίπτοντας τον μύθο οτι οι πελάτες αυτοί δεν βγαίνουν από τα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν και δεν δαπανούν τίποτα στα τοπικά καταστήματα,  είναι χαμηλότερη σε οτι αφορά στην εστίαση, κάτι αναμενόμενο αφού οι πελάτες all inclusive έχουν πληρώσει για τη διατροφή τους εντός ξενοδοχείου. Είναι όμως αξιοσημείωτο οτι δεν είναι μηδενική / ασήμαντη όπως είναι η κυρίαρχη αντίληψη για τους τουρίστες All Inclusive, αλλά είναι περίπου 40 με 50% της δαπάνης των πελατών άλλου τύπου καταλυμάτων.

""""Η οικονομική επίπτωση του All Inclusive στην Ελλάδα""""
Η συνήθης διαμονή ενός πελάτη all inclusive είναι 7 έως 14 ημέρες. Συνεπώς, με βάση τη διαφορά δαπάνης για εστίαση μετα- ξύ πελατών All Inclusive και υπολοίπων που αποτυπώνεται στον παραπάνω πίνακα, και τις εκτιμήσεις για διανυκτερεύσεις σε καταλύματα all inclusive που προαναφέραμε, προκύπτει οτι η επίπτωση των διακοπών αυτού του τύπου αφορά σε δα- πάνη για εστίαση/ποτά ύψους περίπου € 250 εκ., που γίνεται στα ξενοδοχεία και όχι στα εστιατόρια/μπαρ του αντίστοιχου προορισμού (επί συνολικής δαπάνης εισερχόμενου τουρισμού που εκτιμάται για το 2014 σε 15,2 δις, περιλαμβανόμενων δαπανών τουριστών για αερομεταφορές, θαλάσσιες μεταφορές και κρουαζιέρες). Από την άλλη πλευρά, δεδομένου ότι οι πελάτες All Inclusive πραγματοποιούν 10,2% έως 11,8% του συνόλου των διανυκτερεύσεων της χώρας (βλ. αν.) και δεδομένου ότι οι διακοπές σε ξενοδοχείο είναι συγκριτικά ακριβότερες από αυτές εκτός ξενοδοχείου, το ταξιδιωτικό έσοδο για την χώρα που προέρχεται από αυτήν την κατηγορία τουριστών είναι της τάξεως των € 2 δις.
 
Last edited:
Μόνο τραγικό :eek:
Εντάξει οι υπηρεσίες στα απιδια τους αυτό είναι γνωστό
Εκείνη η εκκλησία η Μητρόπολη γιατί δεν βοηθαει αυτόν τον ταλαιπωρο ?
Ας τον πάρουν για νεκροθάφτη -καντηλαναφτη κάτι ρε παιδί μου να φάει ένα κομμάτι ψωμί
δηλαδή ελεεεος .buy buy..buy buy.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top