Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
καλημερα! προχθες τουρκικη ακταιωρος μεσα σε Ελληνικα χωρικα υδατα,εμβολισε ενα απο τα καλυτερα σκαφη του Ελληνικου Λιμενικου εν οναματι 'Γαυδος' με τεραστιες ζημιες,και οπως περιγραφουν το περιστατικο οι λιμενικοι,ειμαστε τυχεροι που δεν ειχαμε θυματα.εχουμε πληρωσει τεραστια ποσα για εξοπλιστικα τα τελευταια χρονια.γιατι τα πληρωσαμε? θα αντιδρασουμε επιτελους? τι πρεπει να γινει ? θα αντιδρασουμε οταν οι Τουρκοι θα μπαινουν με τις χατζαρες (αεροπλανα) μεσα στα σπιτια μας και θα σκοτωνουν κοσμο? τοτε θα ειναι αργα..οι Ευρωπαιοι εταιροι μας εστω μια δηλωση υποστηριξης θα την κανουν,η σαν ποντιοι πιλατοι θα σφυριζουν αδιαφορα οπως και το 1922.δεν ξερω τι να γραψω ,ειμαι εξοργισμενος βασικα..

Είναι δυνατόν να περιμένουμε κάτι από την πολιτική ηγεσία, να αντιδράσει απέναντι στους Τούρκους, όταν δεν έχει αντιδράσει ποτέ και τα έχει ξεπουλήσει όλα στους Ευρωπαίους;.xm.
Το πολύ πολύ να χάσουμε κάνα δυο νησάκια, τουλάχιστον εύχομαι να μην πάνε τσάμπα αξιωματικοί όπως στα Ίμια. Όπως έχει ειπωθεί πολλάκις και πολύ σωστά εδώ μέσα: Έχουμε ό,τι αξίζουμε! :)

συμφωνω απολυτα Βασιλη! το θεμα ειναι οτι προχθες ηταν η Μικρα Ασια και ο Ποντος,χθες η μιση Κυπρος,σημερα τα Ιμια,αυριο τι θα ειναι? οι Τουρκοι δουλευουν μεθοδικα,αναπτυσονται και οικονομικα και εξοπλιστικα και για να μην κοροιδευομαστε η ψαλιδα στα εξοπλιστικα εχει πλεον ξεφυγει,ενω μπορουσε να μην εχει ξεφυγει τοσο.πως καταντησαμε ετσι ειναι να κλαις με μαυρο δακρυ.δεν ειμαι καθολου αισιοδοξος.και αν περιμενουμε σε μια συρραξη,οτι θα βοηθησουν οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαιοι,ειμαστε γελασμενοι,αυτο το δειχνει καταματα και η ιστορια..

Φεβρουάριος μήνας που οι tours operators κλείνουν τις κρατήσεις για τους τουριστικούς προορισμούς του καλοκαιριού
κάθε χρόνο λοιπόν τέτοια εποχή οι προκλήσεις των γειτόνων μας είναι έντονες και ότι πετύχουν
'ισως να υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο στο τέλος όμως δεν θα γίνει τίποτα
ο γυμνός δεν ενοχλεί τον ξεβράκωτο
οι γείτονες σε περίπτωση σύρραξης γνωρίζουν ότι και νικητές να είναι(που το αποκλείω)θα έχουν τεράστιες απώλειες στα παράλια του Αιγαίου όπου η οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη είναι τρομερή από τουριστικής βιομηχανικής βιοτεχνικής γεωργικής κ.λ.π. δραστηριότητας
ο θείος Σαμ λοιπόν κουνάει τα πιόνια και κάνει το παιχνίδι του
το κακό στην όλη υπόθεση είναι το για μια άλλη φορά εξευτελιστικό ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ των εκάστοτε κυβερνώντων

Φεβρουάριος μήνας που οι tours operators κλείνουν τις κρατήσεις για τους τουριστικούς προορισμούς του καλοκαιριού
κάθε χρόνο λοιπόν τέτοια εποχή οι προκλήσεις των γειτόνων μας είναι έντονες και ότι πετύχουν
'ισως να υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο στο τέλος όμως δεν θα γίνει τίποτα
ο γυμνός δεν ενοχλεί τον ξεβράκωτο
οι γείτονες σε περίπτωση σύρραξης γνωρίζουν ότι και νικητές να είναι(που το αποκλείω)θα έχουν τεράστιες απώλειες στα παράλια του Αιγαίου όπου η οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη είναι τρομερή από τουριστικής βιομηχανικής βιοτεχνικής γεωργικής κ.λ.π. δραστηριότητας
ο θείος Σαμ λοιπόν κουνάει τα πιόνια και κάνει το παιχνίδι του
το κακό στην όλη υπόθεση είναι το για μια άλλη φορά εξευτελιστικό ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ των εκάστοτε κυβερνώντων
το σκεφτικο σου ειναι πιο αισιοδοξο απο το δικο μου ,και ετσι που το εθεσες απο οικονομικης αποψης το καταλαβαινω.μακαρι το χειροτερο σεναριο να ειναι οπως το λες.

Υπάρχει εξοπλιστικό χάσμα, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα για πολλούς λόγους. Καταρχάς στην πράξη αν - ο μη γένοιτο - χρειαστεί μπορεί και να μην φανεί εν τέλει η διαφορά και δεύτερον δεν υπάρχει ανάγκη από πλευράς Τουρκίας να μας κάνει ένοπλο πόλεμο. Ήδη έχουν αποβιβάσει μέσω των δουλεμπόρων τους εκατοντάδες χιλιάδες Μουσουλμάνους στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν τεράστια δημογραφική δυναμική. Πολύ απλά θα γίνει σταδιακά αντικατάσταση πληθυσμού στην Ελλάδα :) Το είχε πει και παλιότερα ο Τουργκούτ Οζάλ εξάλλου... Πλέον οι Τούρκοι έχουν υπομονή, γιατί έχουν διδαχθεί από την Ιστορία ότι με τα όπλα τόσες φορές εν τέλει δεν μπόρεσαν να μας κατακτήσουν. Ο μόνος τρόπος για να το κάνουν είναι να μας ξεριζώσουν (θυμηθείτε ότι ανάλογα ήθελε να πράξει και ο Ιμπραήμ και ευτυχώς δεν πρόλαβε τότε). Τώρα έχουν βάλει σε εφαρμογή αυτό το μακρόπνοο σχέδιο και θα το πετύχουν είτε μας αρέσει, είτε όχι. Η Τουρκία παρουσιάζεται ως η μητέρα όλων των Μουσουλμάνων, δεν την ενδιαφέρει ο πληθυσμός της να έχει φυλετική σύνδεση παρά μόνο θρησκευτική. Έτσι χτίζονται οι αυτοκρατορίες.

Υπάρχει εξοπλιστικό χάσμα, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα για πολλούς λόγους. Καταρχάς στην πράξη αν - ο μη γένοιτο - χρειαστεί μπορεί και να μην φανεί εν τέλει η διαφορά και δεύτερον δεν υπάρχει ανάγκη από πλευράς Τουρκίας να μας κάνει ένοπλο πόλεμο. Ήδη έχουν αποβιβάσει μέσω των δουλεμπόρων τους εκατοντάδες χιλιάδες Μουσουλμάνους στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν τεράστια δημογραφική δυναμική. Πολύ απλά θα γίνει σταδιακά αντικατάσταση πληθυσμού στην Ελλάδα :) Το είχε πει και παλιότερα ο Τουργκούτ Οζάλ εξάλλου... Πλέον οι Τούρκοι έχουν υπομονή, γιατί έχουν διδαχθεί από την Ιστορία ότι με τα όπλα τόσες φορές εν τέλει δεν μπόρεσαν να μας κατακτήσουν. Ο μόνος τρόπος για να το κάνουν είναι να μας ξεριζώσουν (θυμηθείτε ότι ανάλογα ήθελε να πράξει και ο Ιμπραήμ και ευτυχώς δεν πρόλαβε τότε). Τώρα έχουν βάλει σε εφαρμογή αυτό το μακρόπνοο σχέδιο και θα το πετύχουν είτε μας αρέσει, είτε όχι. Η Τουρκία παρουσιάζεται ως η μητέρα όλων των Μουσουλμάνων, δεν την ενδιαφέρει ο πληθυσμός της να έχει φυλετική σύνδεση παρά μόνο θρησκευτική. Έτσι χτίζονται οι αυτοκρατορίες.
το κάνεις φοβερά τραγικό
η μεταφορά αλλόθρησκων είναι σχέδιο πέραν Ατλαντικού και εφαρμόζεται κατά γράμμα.όσοι συμμετέχουν κονομάνε όλοι μα όλοι και εξυπηρετεί σκοπούς που δεν τους έχουμε καταλάβει ακόμα γιατί δεν θέλουμε να τους καταλάβουν αυτοκρατορία πάντως δεν είναι
το πιθανότερο σενάριο είναι οικονομικές ζώνες με σκλάβους εργαζόμενους στις 2 πλευρές του Αιγαίου
εκτιμώ δεν θα χάσουμε την κυριαρχία μας σαν λαός απλά θα είμαστε υπάλληλοι στον τόπο μας
το δε Αιγαίο δεν είναι η ενέργεια γιατί πολύ απλά αν ήταν δεν θα το φώναζαν....πετρελαιοπηγές και κρουαζερόπλοια δεν δένουν μαζί

Last edited:
το πιθανότερο σενάριο είναι οικονομικές ζώνες με σκλάβους εργαζόμενους στις 2 πλευρές του Αιγαίου
από τη δικιά μας πλευρά σίγουρα, από την απέναντι δεν νομίζω
εκτιμώ δεν θα χάσουμε την κυριαρχία μας σαν λαός απλά θα είμαστε υπάλληλοι στον τόπο μας
αν και είναι αντιφατικό αυτό που λέτε, καταλαβαίνω τι εννοείτε.. αλλά θα σας πω ότι αυτό συμβαίνει ήδη. όταν ψηφίζουμε 62% όχι και γίνεται ναι, για ποιον κυρίαρχο λαό μιλάμε;;;

Δεν νομίζω πως μπορεί να μπει σε "ζυγαριά" ποιος έχει κάνει μεγαλύτερο κακό ένας φυσικός δολοφόνος με έναν οικονομικό. Και τα δύο το ίδιο είναι για μένα...
Η συζήτηση είναι πολιτική έτσι κι αλλιώς, γιατί αφορά εμάς που είμαστε πολίτες :) δεν έχουμε κρίνει κάτι ιδεολογικά, γιατί έτσι κι αλλιώς η ιστορική αλήθεια είναι μία.
Αυτό για τη σύμβαση cooper το είχα διαβάσει και παλιότερα και το φρέσκαρα, τυχαίο ή μη δεν ξέρω, προφανώς επειδή έχουμε δει τόσα πολλά μάλλον δεν είναι τυχαίο!

Οι Έλληνες έχουν εκνευριστεί απίστευτα από τις συνεχείς απειλές των Τούρκων.
Απειλές όμως τελείως «κούφιες» , αφού όσοι γνωρίζουν από στρατιωτικά θέματα ξέρουν ότι όλα αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση , δηλαδή για συσπείρωση των εθνικιστών Τούρκων.

Η χώρα μας είναι ένας ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολος και επίκινδυνος στρατιωτικός αντίπαλος και το ξέρουν πολύ καλά οι απέναντι .Στην παρούσα φάση , μετά και από τα πρόσφατα γεγονότα με το πραξικόπημα , ο στρατός της Τουρκίας είναι διαλυμένος και αποστελεχωμένος .Βλέπουμε άλλωστε την πανωλεθρία που έχουν πάθει οι Τουρκοι στο «εύκολο» Αφριν.Είναι αυτοκτονία να προσπαθήσουν να καταλάβουν ένα Ελληνικό νησί και ακόμα πιο καταστροφικό να προσπαθήσουν να εισχωρήσουν από τον Εβρο.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα ......¨Είναι σωστή η ψύχραιμη έως παθητική στάση της χώρας μας τα τελευταία χρόνια ¨¨;;;;;

Κατά την άποψη μου ναι και οι λόγοι είναι πολλοί.

Ο βασικότερος είναι ότι καποιες εκατοντάδες ίσως χιλιάδες αξιωματικοί , στρατιώτες κλπ , είναι ζωντανοί , τους χαιρονται οι οικογένειες τους και τα παιδιά τους .

Εξίσου σημαντικό επίσης είναι αυτή η ασφάλεια και η ηρεμία που βιώνουν τα εκατομμύρια των επισκεπτών που έρχονται την χώρα μας .Υπενθυμίζω ότι περισυ η χώρα μας είχε τεράστια αύξηση επισκεπτών και φέτος πάμε για νέο ρεκόρ .Την ίδια στιγμή στην Τουρκία βιώνουν τον απόλυτο μαρασμό με πεντάστερα ξενοδοχεία να μην πατάει ψυχή.Φανταστείτε λοιπόν στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν ( τα κλεισίματα και τα συμβόλαια των tour operator έχουν ξεκινήσει ήδη) να αρχίσουν οι ¨¨τουφεκιές¨¨ στα νησιά μας .Ουτε να το σκέφτομαι δεν θέλω , ειδικά όταν προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε μετά από μια τρομακτική κρίση πουλώντας το μοναδικό μας υγιές προίόν που είναι ο τουρισμός.

Οι πιεσεις που δεχομαστε εχουν βαθυ γεωστρατηγικο και οικονομικο περιεχόμενο. Το μονο σιγουρο ειναι πως καθε κρατος επιδιώκει να πετυχει τους στόχους του. Οι στόχοι της Τουρκίας ειναι ξεκαθαροι. Να παρουν μεριδιο απο την πιτα. Η μεσογειος εχει πλούτο και αποτελεί κομβικο σημειο. Για αυτο γινονται ολα. *εδω γελαω με κατι εκπομπές του mega που διατυμπανιζαν οτι δεν υπαρχει ορυκτος πλουτος στην ελλαδα! Πλεον δεν παρακολουθω κανενα βρωμοκαναλο. Οποιος το κανει ας μην κλαιει μετα οτι του κανουν προπαγανδα.
Οσον αφορα το στρατιωτικο λειτουργικο μας υποβαθρο, υπηρέτησα και εκπαιδευτικα στα θεωρητικα πιο μαχιμα στρατιωτικά κεντρα σε ιδιαιτερες περιοχες, στρατιωτικου επιχειρησιακου ενδιαφεροντος. Δε θα γραψω δημοσια τι επικρατουσε βεβαια πριν 6 χρονια εκει.
Πλεον οποιος εχει τα καλυτερα συστήματα νικα. Δεν ειμαστε στο 21 κυριοι. Εναν άσχετο να βαλεις στο leopard να ριξει σε κινουμενο στοχο, το ιδιο το συστημα κανεις τις διορθωσεις στην βολη.

Δεν νομίζω πως μπορεί να μπει σε "ζυγαριά" ποιος έχει κάνει μεγαλύτερο κακό ένας φυσικός δολοφόνος με έναν οικονομικό. Και τα δύο το ίδιο είναι για μένα...
Η συζήτηση είναι πολιτική έτσι κι αλλιώς, γιατί αφορά εμάς που είμαστε πολίτες :) δεν έχουμε κρίνει κάτι ιδεολογικά, γιατί έτσι κι αλλιώς η ιστορική αλήθεια είναι μία.
Αυτό για τη σύμβαση cooper το είχα διαβάσει και παλιότερα και το φρέσκαρα, τυχαίο ή μη δεν ξέρω, προφανώς επειδή έχουμε δει τόσα πολλά μάλλον δεν είναι τυχαίο!
ισχύει ότι είπα στο τέλος του μηνύματος που έσβησα :)

Οσον αφορα το στρατιωτικο λειτουργικο μας υποβαθρο, υπηρέτησα και εκπαιδευτικα στα θεωρητικα πιο μαχιμα στρατιωτικά κεντρα σε ιδιαιτερες περιοχες, στρατιωτικου επιχειρησιακου ενδιαφεροντος. Δε θα γραψω δημοσια τι επικρατουσε βεβαια πριν 6 χρονια εκει.
Πλεον οποιος εχει τα καλυτερα συστήματα νικα. Δεν ειμαστε στο 21 κυριοι. Εναν άσχετο να βαλεις στο leopard
Αποστολη,σαν μονιμος θα διαφωνησω με αυτο που λες.Το εμψυχο δυναμικο,οι γνωσεις,η τακτικη και η γενικοτερη στρατηγικη παιζουν τον πρωταρχικο ρολο σε 2 χωρες με παραπλησιας δυναμικοτητας στρατιωτικα συστηματα.Αν οι χειριστες δεν εχουν τις γνωσεις και την σωστη εκπαιδευση,πιστεψε με, δεν τους σωζει ουτε η πυρηνικη τεχνολογια...

Το μεγαλο αγκαθι της Τουρκιας ηταν ανεκαθεν οι Κουρδοι και το κρατος(Κουρδισταν που προσπαθουν να δημιουργησουν).Οι τσαμπουκαδες και οι μαγκιες που κανουν στα χωρικα μας υδατα ειναι χωρις αντικτυπο..Ξερουν οτι δεν προκειται να βγουν κερδισμενοι απο αυτο,οτι δεν εχουν υποβαθρο να το υποστηριξουν,δεν μπορουν να κοντραρουν Ευρωπη ασχετως που εμφανιζονται "αγριεμενοι" απεναντη της,αλλα δημιουργουν αυτη την κατασταση ουτως ωστε,σε ενδεχομενες διαπραγματευσεις,να εχουν αυτο το διπλωματικο χαρτι και να βγουν κερδισμενοι στο θεμα Κουρδοι.(Εν ολιγοις:Κυριοι,υποχωρουμε σε οτι αφορα το Αιγαιο κλπ,αλλα σε ανταλλαγμα θελουμε εγγυησεις,σταθεροτητα και τους ευνο'ι'κοτερους ορους σε οτι αφορα τα νοτιοανατολικα μας συνορα.Ουσιαστικα να "εξαλειφθει" το κουρδικο στοιχειο,σταθεροτητα στα συνορα...)

Αποστολη,σαν μονιμος θα διαφωνησω με αυτο που λες.Το εμψυχο δυναμικο,οι γνωσεις,η τακτικη και η γενικοτερη στρατηγικη παιζουν τον πρωταρχικο ρολο σε 2 χωρες με παραπλησιας δυναμικοτητας στρατιωτικα συστηματα.Αν οι χειριστες δεν εχουν τις γνωσεις και την σωστη εκπαιδευση,πιστεψε με, δεν τους σωζει ουτε η πυρηνικη τεχνολογια...
Γειά σου Θοδωρή! Μακαρι φιλε να εχω αδικο :)

Μετεκπαιδευση 3ης ΜΑΛ το 200.Υποτιθεται οτι ημασταν οι ανωτεροι των ανωτερων..
Σκοπος μιας νυχτερινης ασκησησης, εκ των πολλων ηταν η νυχτερινη καταστροφη δεξαμενων καυσιμων του εχθρου.Μας ειχαν δωσει ολοκαινουργια m16 και ειχαν επιδειξη την λειτουργεια του οπλου σε οσους δεν ηταν στα ΕΤΑ.Κρατηστε αυτο,ολοκαινουργια m16.Κατεβαιναμε μια πλαγια του ορους πατερα.
Σκηνικο που επικρατουσε..Γκουχ γκουχου βηχας.Που μας πας ρε δενεκανεα? Σβαρνα τα ποδια πετρες να κυλανε φωνες του στυλ,ρε μαλακες στρατοκαβλοι γαμω την θητεια που καναμε,τι ορεξη εχεται νυχτιατικα..Ρε μαλακα δοκιμε ειναι μακρυα ακομα?Ρε γκαβοδεκανο το παρασημο θα παρεις? Δεν μιλαγαμε ουτε εγω ουτε ο Ανθυπολοχαγος,μεχρι που τρωει ενας μια τουμπα και βαζει το οπλο κατω και το κανει μανταρα..Εκει κλειδωσα, τα ειδα ολα..Κουβεντα στην κουβεντα τα αιματα αναψαν.Οταν μου ειπε δε, το εκανα για να φυλαξω τα χερια μου,και τι ζορι τραβας ρε μαλακα,, δικο σου ειναι το οπλο.Εκει χαθηκα,μεχρι να με προλαβουν του ειχαν φυγει 2 δοντια και εκανε να φαει 6 μηνες.Τον πληρωσα και ακριβα τον ξεφτυλα αλα το χαρηκα.
Το κακο ηταν οτι απο την ομαδα 12 ατομων μονο 3 ηταν με το μερος μου.Ολοι υποστηριξαν τον αλον και την ιδεα του οτι δεν εχουμε καμια δουλεια εδω..Με αυτους θα πολεμησουμε κυριοι αν γινει κατι με τους απεναντι?
Μην φοβαστε τιποτα δεν θα γινει,ολα ειναι προπαγανδα και αποπροσανατολισμος..
Αλα αν γινει την κατσαμε.Το 80% ημαστε κοτες λυρατες

Μετεκπαιδευση 3ης ΜΑΛ το 200.Υποτιθεται οτι ημασταν οι ανωτεροι των ανωτερων..
Σκοπος μιας νυχτερινης ασκησησης, εκ των πολλων ηταν η νυχτερινη καταστροφη δεξαμενων καυσιμων του εχθρου.Μας ειχαν δωσει ολοκαινουργια m16 και ειχαν επιδειξη την λειτουργεια του οπλου σε οσους δεν ηταν στα ΕΤΑ.Κρατηστε αυτο,ολοκαινουργια m16.Κατεβαιναμε μια πλαγια του ορους πατερα.
Σκηνικο που επικρατουσε..Γκουχ γκουχου βηχας.Που μας πας ρε δενεκανεα? Σβαρνα τα ποδια πετρες να κυλανε φωνες του στυλ,ρε μαλακες στρατοκαβλοι γαμω την θητεια που καναμε,τι ορεξη εχεται νυχτιατικα..Ρε μαλακα δοκιμε ειναι μακρυα ακομα?Ρε γκαβοδεκανο το παρασημο θα παρεις? Δεν μιλαγαμε ουτε εγω ουτε ο Ανθυπολοχαγος,μεχρι που τρωει ενας μια τουμπα και βαζει το οπλο κατω και το κανει μανταρα..Εκει κλειδωσα, τα ειδα ολα..Κουβεντα στην κουβεντα τα αιματα αναψαν.Οταν μου ειπε δε, το εκανα για να φυλαξω τα χερια μου,και τι ζορι τραβας ρε μαλακα,, δικο σου ειναι το οπλο.Εκει χαθηκα,μεχρι να με προλαβουν του ειχαν φυγει 2 δοντια και εκανε να φαει 6 μηνες.Τον πληρωσα και ακριβα τον ξεφτυλα αλα το χαρηκα.
Το κακο ηταν οτι απο την ομαδα 12 ατομων μονο 3 ηταν με το μερος μου.Ολοι υποστηριξαν τον αλον και την ιδεα του οτι δεν εχουμε καμια δουλεια εδω..Με αυτους θα πολεμησουμε κυριοι αν γινει κατι με τους απεναντι?
Μην φοβαστε τιποτα δεν θα γινει,ολα ειναι προπαγανδα και αποπροσανατολισμος..
Αλα αν γινει την κατσαμε.Το 80% ημαστε κοτες λυρατες
καθε εποχη εχει και τα παλικαρια της φιλε

Status
Not open for further replies.
Back