Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και εχουμε το φαινομενο ξαφνικα ολοι οι αποστρατευσαντες να πολιτευονται κατα τη συνταξιοδοτηση τους ειτε στην τοπικη αυτοδιοικιση ειτε σε εθνικο επιπεδο επειδη ξεπληρωνουν γραμματεια. Μονο στο μπανανισταν αυτα

Πάντως χέστες και μαλάκες σε δύσκολες στιγμές της χώρας έχουν αποδειχτεί μόνο οι πολιτικοί με λίγες εξαιρέσεις σε αντίθεση με τον λαό που όποτε χρειάστηκε έδειξε ότι έχει καρύδια πάλι με λίγες εξαιρέσεις... :)
Εβρος Φεβρουάριος 1999

Μετά από βραδινή έξοδος στις Φέρες
επιστρέφουμε στο στρατόπεδο όπου μας περιμένει μια έκπληξη :
Συναγερμός : Υπόθεση Οτσαλαν
Όλη η 12η Επιλαρχία στο πόδι
Άπαντες Αξιωματικοί Υπαξιωματικοί Στέλεχοι Στρατιώτες πανέτοιμοι
Τα άρματα σε λειτουργία αποθήκες και εξοπλισμός φορτωμένα στα Σταγιερ
Ο Διοικητης της Επιλαρχίας Συνταγματάρχης ΤΘ
( Αξιωματικός με αρχιδι@ )
εμψυχώνει όλη την δύναμικο της μονάδας με τα λόγια του
Παραμείναμε μέχρι το πρωί αυπνοι και σε επιφυλακή αναμένοντας εντολες
Το πρωί βγήκα δρομολόγιο για να μεταφέρω Στρατιώτες στα Φυλάκια
Δορισκος-Φερες-Αρδανιο-Βρυσουλα-Πεπλος-Κηποι-Γεμιστη
Όπου και αν πέρασα συνάντησα απλούς Πολίτες από Γέροντες έως Πιτσιρικάδες
Όλοι πανέτοιμοι και ετοιμοπόλεμοι χωρίς ίχνος φόβου και τρομοκρατίας στα πρόσωπα τους
Μετά από αυτές τις εικόνες δεν έχω να φόβηθω απολυτως τιποτα

Εκείνη την ώρα που οφείλει η στρατιωτική ηγεσία να πει χτυπάω,
Εσύ αυτό γιατρέ μου, που το ξέρεις;
Πάντως την πιο σωστή κουβέντα την άκουσα από έναν φίλο πρόσφατα, ο οποίος έχει υπηρετήσει και στις ειδικές δυνάμεις αλλά μπόρεσε και κράτησε το μυαλό του σε διαύγεια. Είπε λοιπόν ότι ο λαός τρώει απίστευτο παραμύθι.......γενικά περί εθνικοφροσύνης και ηρώων (η κουβέντα έγινε με αφορμή την απώλεια του νεαρού πιλότου ) και ότι οι ανώτατοι των δύο πλευρών είναι συνάδελφοι σημαθητες καριερίστες οι οποίοι έχουν κάτσει στα ίδια θρανία του ΝΑΤΟ, χτίζοντας παράλληλες καριέρες.
Ομολογώ πως δεν το είχα σκεφτεί αυτό και όταν το ακούς και από έναν τέτοιο άνθρωπο, σίγουρα σε βάζει σε σκέψεις για το σανό που μας ταίζουν περί ηρώων και άλλα πολλά.....:(

Και εχουμε το φαινομενο ξαφνικα ολοι οι αποστρατευσαντες να πολιτευονται κατα τη συνταξιοδοτηση τους ειτε στην τοπικη αυτοδιοικιση ειτε σε εθνικο επιπεδο επειδη ξεπληρωνουν γραμματεια. Μονο στο μπανανισταν αυτα
Έχεις δίκιο, θυμάμαι κάτι απόστρατους στρατηγούς της αστυνομίας να προσλαμβάνονται υπεύθυνοι ασφαλείας της ομάδας σου...επί εποχής Ριζούπολης.
Την μπανανία την αποτελούμε ΌΛΟΙ εμείς....μόνο εμείς και κανείς άλλος, είμαστε υπεύθυνοι για όλα.

Ο πραγματικός αγωνας σήμερα είναι αυτός της βιοπαλης .Του πως θα δώσουμε στα παιδιά μας το καλύτερο που μπορούμε. Υποδομές. Υγεία. Σχολεία. Είναι αυτά που πρέπει να μας απασχολουνε και ο αγώνας της καθημερινότητας. Εξάλλου ότι και να γίνει εμεις θα καλεστουμε να βγάλουμε το φίδι από την τριπα. Μην ανησηχητε. Όλους θα μας στείλουν στο στόμα του λίκου χορις ενδοιασμούς. Για την μαμά πατριδα ρε γαμοτο. Και τον σημαχο αόρατο εχθρό με τα Ευροπαικα όπλα. Δεν θα ξεχάσουν κανένα. Ας έχουμε το μιαλο μας τωρα και το κουράγιο να παλεύουμε για την επιβίωση. Να γινόμαστε υρωες καθημερινά για να έχει η οικογένεια μας τα βασικά να περνάει αξιοπρεπώς. Να μην μας πάρει η μαμά πατρίδα το σπίτι που είναι πληρομενο 100 φορές την αξία του και αφιστετα πεδία των μαχών για αυτός που μασάνε. ΕΜΕΙΣ δεν μασαμε.

Όσο για τις ΕΔ .έχω να Θημαμαι πολα. Ένα από αυταυτά είναι ότι έπαθα πρόβλημα στην μέση μου. Όχι από τις ασκήσεις και τα αλςξιπτοτα όχι αγαπητοί μου φίλοι. Από την αγγαρεία και το σκουπισμα ήταν .

Εσύ αυτό γιατρέ μου, που το ξέρεις;
Αυτό παραδέχονται οι πρωταγωνιστές εκείνης της στιγμής. Και από κει και πέρα το επιτάσσει η συνείδηση και η Ιστορία. Όπως κατ' αναλογία επίτασσε η συνείδηση και η Ιστορία του στον ελληνικό λαό να πει όχι στα μνημόνια. "Χοντρά-χοντρά".
Έτσι ο λαός δεν είναι ότι τρώει παραμύθι για ήρωες κλπ, όσο πας και πιο κοντά στο "κεφάλι", τόσο λιγότερη συνείδηση βρίσκεις και ιδανικά και τόσο περισσότερο συμφέροντα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να στηθούμε σε θέση επίκυψης.
Έχεις δίκιο, θυμάμαι κάτι απόστρατους στρατηγούς της αστυνομίας να προσλαμβάνονται υπεύθυνοι ασφαλείας της ομάδας σου...επί εποχής Ριζούπολης.
Την μπανανία την αποτελούμε ΌΛΟΙ εμείς....μόνο εμείς και κανείς άλλος, είμαστε υπεύθυνοι για όλα.
Ας προσληφθούν από όποια ιδιωτική επιχείριση θέλουν (αυτό "της ομάδας σου" ήταν μομφή; - έχω μετοχές στο Θρύλο και δεν το ξέρω; :D ) , από κει και πέρα συμφωνώ απόλυτα. Έχουμε ό,τι αξίζουμε κατά το είμαστε ό,τι τρώμε...

(αυτό "της ομάδας σου" ήταν μομφή; - έχω μετοχές στο Θρύλο και δεν το ξέρω; :D )
Η μομφή έχει να κάνει με το ότι δεν μπορούμε να αναζητούμε το ιδεώδες και το τέλειο σε μια κοινωνία που την απαρτίζουμε ...εμείς, οι φανατικοί οπαδοί της διαπλοκής...;)

Το Πασοκ συνεχιζει να μοιραζει λεφτα στους πολιτες.sarcastic.
30715574_1829854373761779_2243407851315789824_n.jpg

Η μομφή έχει να κάνει με το ότι δεν μπορούμε να αναζητούμε το ιδεώδες και το τέλειο σε μια κοινωνία που την απαρτίζουμε ...εμείς, οι φανατικοί οπαδοί της διαπλοκής...;)
άλλο το οπαδοί μιας ομάδας, άλλο οπαδοί της διαπλοκής, το δεύτερο σημαίνει ότι και "εσύ" μετέχεις εμπράκτως στην διαπλοκή
δηλ. εγώ είμαι Ολυμπιακός, αλλά τον διαπλεκόμενο Κόκκαλη-Μαρινάκη που είναι ιδιοκτήτης πως τον έχω στηρίξει όταν η μονη μου σχέση με την εταιρεία του δηλ ομαδα (και οποια αλλη εταιρεια του) ειναι μεσω τηλεορασης και μονο;
Προφανώς και δεν υπάρχει το τέλειο, ούτε η ουτοπία, γιατί ακριβώς είμαστε άνθρωποι, το θέμα είναι να προσπαθούμε για κάτι καλύτερο και όχι να λέμε "έλα μωρέ σιγά" σε ό,τι μας πετάνε. Απλά πρέπει που και που να ξεβολευόμαστε και αυτό δεν αρέσει σε κανέναν γι αυτο και λιγοι το πραττουν

άλλο το οπαδοί μιας ομάδας, άλλο οπαδοί της διαπλοκής
Εννοείται ότι κάνεις λάθος ... όλα δείχνουν τα πάντα, από την ώρα που ανοίγουμε τα μάτια μας το πρωί, μέχρι την ώρα που τα κλείνουμε το βράδυ.
Η κουλτούρα που χαρακτηρίζει κάθε στιγμή της ζωής μας είναι υπεύθυνη για το σημερινό αποτέλεσμα.
Το πως ψηφίζεις δεν διαφέρει καθόλου από το τι οπαδός είσαι, πως μεγαλώνεις τα παιδιά σου (αν τα μαθαίνεις να κλέβουν ακόμα και στο τάβλι προκειμένου να νικήσουν) , με τι κριτήριο κάνεις ή δεν κάνεις φίλους, πως παρκάρεις, πως πετάς τα σκουπίδια, πως τρως, πως μιλάς, πως δουλεύεις .... ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
-

Τι υπερισχυει ομως Γιωργο;

Ας πουμε οτι ψηφιζω ενα προοδευτικο κομμα (μιλαμε γενικα οχι ειδικα), αλλα ειμαι οπαδος μιας ομαδας που την εχει ενας μεγαλοεπιχειρηματιας. Παραλληλα προσπαθω στην ζωη μου οσο γινεται να μην ειμαι λαμογιο. Με τι ταυτιζομαι;

Τον κάθε άνθρωπο τον χαρακτηρίζουν οι πράξεις του. Μπορείς να λες και να είσαι οπαδός, μέλος οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας. Αν έχεις την ευκαιρία να κλέψεις και δεν το κανεις είσαι έντιμος όπου και αν ανήκεις. Το να με χαρακτηρίζει κάποιος λαμόγιο επειδή πχ είμαι Ολυμπιακός είναι τουλάχιστον γελοίο!!!

Μην κολλάτε στο παράδειγμα που θυμήθηκα και είπα στον Βασίλη, για την περίπτωση ενός αξιωματούχου που "συνταξιοδοτηθηκε" από μια ιδιωτική εταιρεία, προφανώς εξαργυρώνοντας γραμμάτια διαπλοκής που είχε εξυπηρετησει κατά την διάρκεια της θητείας του.
Την κουλτούρα.....αποδοχής, ήθελα να αναδείξω.
Είναι διαφορετικό να σκεφτόμαστε απλά, διαφορετικό να σκεφτόμαστε....απλοϊκά.

Status
Not open for further replies.
Back