Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η εντιμη συμπεριφορα, απεναντι στο κρατος και στον συνανθρωπο σου πολιτη, η παραγωγικη εργασια με αποδοση στα κρατικα εσοδα και στο
ασφαλιστικο συστημα, η πιστη στην πατριδα και το χωμα που παταμε, ο σεβασμος στην κοινωνια με ολους τους δυνατους τροπους, ο σεβασμος στην
ιστορια μας και στο αιμα που χυθηκε για να ζουμε εμεις σημερα ελευθεροι, ΑΠΛΑ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ "ΚΑΝΟΥΝ".
Αυτη ειναι η ΤΙΜΩΡΙΑ μας και ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ.
 
Καπου κατι δεν κολλάει σε αυτον τον τοπο οποιος διαδηλώνει υπερ την πατριδος οπου έπεσαν οι παππούδες παλικαρια μας είναι όχλος, φασιστας και παλιομοδιτης. Αντιθετα οποιος ντυνεται χαρωπη πεταλουδιτσα και ξαμιωλιεται στα πεζοδρομια ειναι προοδευτικος. Ποσο ειρωνικό να δηλωνεις κατι αντιροπο με τον φυσιολογικο τροπο που δημιουργηθηκες; Απλα πραγματα..

Βγαινει ο καθε ανώμαλος ντυμενος σαν φουστης στον δρομο και πεφτουν ολα τα φωτα της δημοσιοτητας πανω τους.. Μεχρι και στα σωματα ασφαλειας θελουν να τους βαλουν. Εγω ξερω οτι εκει για να εισαι σωστος θέλει να εισαι παλικαρι, οχι να φορας στολη με εθνοσημο και απο κατω ζαρτιερες. Αι σιχτιρ, τα εχουν ισοπεδωσει ολα
Αυτοι που βγηκαν έτσι σουργελα, βγήκαν με αυτό το σκοπό, να ιντριγκαρουν. Επίσης τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν από τους δημοσιοκαφρους σε ότι πουλάει. Συνήθως πουλάει η ίντριγκα... Γραφτε τους λοιπόν στα @@ σας. Δεν είδα κανέναν αυτές τις μέρες να ασχοληθεί με τη νέα δέσμη μέτρων που πάει στη Βουλή για ψήφιση... μόνο με το σανό ασχολούμαστε.
Τώρα όσο για τα σώματα ασφαλείας μέσα έχουν και γυναίκες εκτός από άντρες.
 
Το ονομα του Κρατιδιου =
ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Επιβεβαιώνει ο Ζάεφ: Ιστορικές στιγμές -Αύριο ανακοινώνουμε συμφωνία

tsipras-zaev708aaa.jpg

Αισιόδοξος ο Ζάεφ ότι την Τρίτη θα καταλήξει σε συμφωνία με Τσίπρα -

Ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων την Τρίτη, για το ονοματολογικό.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο telma, αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Μιλήσαμε για μία ώρα, είναι μια ιστορική συμφωνία. Απομένει να μιλήσουμε αύριο, με αισιοδοξία, για να βρούμε μια λύση. Η αισιοδοξία μου θα υλοποιηθεί», είπε ο Ζάεφ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα telegrafi, κάνοντας λόγο για μία δίκαιη και ισχυρή συμφωνία που θα ανοίξει στη χώρα του την πόρτα για καλύτερες ημέρες.

Οταν ρωτήθηκε για την ονομασία, δεν θέλησε να απαντήσει. «Είναι σημαντικό και δίκαιο να ανακοινωθεί η απόφαση και από τις δύο πλευρές. Το έντιμο είναι ο σεβασμός προς όλους σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε και συμπλήρωσε:«Ολοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ΝΑΤΟ χωρίς την αλλαγή της ονομασίας».

Για την ίδια συνέντευξη, δημοσίευμα του IBNA ανέφερε ότι ο Ζάεφ είπε: «Από την αρχή των διαπραγματεύσεων εξέφρασα την αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί λύση. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πιθανότατα η αισιοδοξία μου θα υλοποιηθεί αύριο».

«Κλειδώνει» το Βόρεια Μακεδονία

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο της συνομιλίας των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ που έλαβε χώρα το μεσημέρι στις 3. Επί μία περίπου ώρα Τσίπρας και Ζάεφ συζητούσαν τις τελευταίες εξελίξεις και συμφώνησαν να μιλήσουν ξανά και αύριο, Τρίτη, το πρωί.

Οπως φαίνεται «κλειδώνει» το «Severna Makedonija» (Βόρεια Μακεδονία), παραμένει όμως αγκάθι του erga omnes κάτι που συζήτησαν Τσίπρας-Ζάεφ.
ως αποκάλυψε μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, το όνομα το επέλεξε ο ίδιος ο σκοπιανός πρωθυπουργός, μεταξύ των προτάσεων που είχε καταθέσει ο Μάθιου Νίμιτς, και αφού τα Σκόπια είχαν απορρίψει το «Μακεδονία του Βαρδάρη», η Ελλάδα το «Μακεδονία-Σκόπια» αλλά και το «Μακεδονία του Ιλιντεν». Στο τραπέζι έμειναν οι ονομασίες Βόρεια Μακεδονία, Νέα Μακεδονία και Άνω Μακεδονία και όπως άφησε να εννοηθεί ο Ελληνας ΥΠΕΞ, ο κ. Ζάεφ έχει επιλέξει ήδη την ονομασία από τις υπάρχουσες η οποία φέρεται να είναι το «Βόρεια Μακεδονία».


Οι δύο πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας συνομίλησαν για μια ώρα «σε καλό κλίμα» σύμφωνα με το Μαξίμου και συμφώνησαν να «ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους» σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία, το πρωί της Τρίτης.

tsipras-zaef-max_0.jpg


Η ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης κατά την διάρκεια της συνομιλίας των δύο πρωθυπουργών συζητήθηκαν τα υπό εκκρεμότητα θέματα και οι δύο άνδρες έριξαν «αρκετές ιδέες» για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν τα εναπομείναντα θέματα και ιδέες για τη λύση», αναφέρει, συγκεκριμένα.

Από την κυβέρνηση εκφράζουν αισιοδοξία και ευελπιστούν ότι η αυριανή συνομιλία θα είναι και το τελευταίο βήμα για την επίλυση της διαφοράς. Εφόσον συμβεί αυτό, τότε οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών θα ανακοινώσουν και θα υπογράψουν τη συμφωνία στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στις Πρέσπες.

Αγκάθι το erga omnes

Σύμφωνα με πληροφορίες στις συζητήσεις παραμένει «αγκάθι» το erga omnes - κάποιες διαστάσεις σε σχέση με την εφαρμογή του για την ακρίβεια όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές.

Αυτό κυριάρχησε στις συζητήσεις Τσίπρα-Ζάεφ και αυτό κρατούσε εν αναμονή τον σκοπιανό πρωθυπουργό τόσες ημέρες.

Πίεση από το Βερολίνο σε Ζάεφ

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δέχεται αφόρητη πίεση από το Βερολίνο, καθώς δέχθηκε και νέο τηλεφώνημα από την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Κοτζιάς: Αποφασιστικό βήμα το τηλεφώνημα Ζάεφ

«Σήμερα έγινε ένα αποφασιστικό βήμα», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Kontra, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει επιλέξει ήδη την ονομασία που προτιμά.

«Αν ολοκληρωθεί η συζήτηση αύριο, θα έχει ολοκληρωθεί και η συζήτηση για το όνομα», είπε, μιλώντας για τη νέα επικοινωνία που θα έχουν οι δύο πρωθυπουργοί την Τρίτη. «Ο ίδιος επέλεξε ποιο θέλει. Το έχει κάνει ήδη», πρόσθεσε αναφερόμενος στον Ζάεφ. Μάλιστα, συμπλήρωσε «Διαβάζοντας τα πρακτικά παλιότερων διαπραγματεύσεων, υπουργός προηγούμενων κυβερνήσεων είχε πει ότι αυτό είναι το καλύτερο όνομα».

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι στη συμφωνία δεν υπάρχει θέμα διπλής ονομασίας, επανέλαβε ότι «μακεδονική γλώσσα» υπάρχει από το 1977, ενώ σχολίασε «Η ατυχία της χώρας είναι ότι δεν είχε αριστερή κυβέρνηση όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα». Πάντως, υπογράμμισε ότι τα προβλήματα με την ΠΓΔΜ είναι υποδεέστερα έναντι των μεγάλων γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών προβλημάτων που έχουμε με την Τουρκία.

Θέλουμε μια χώρα-φίλο

Μιλώντας στο kontra ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε: «Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ευθεία γραμμή, αλλά επίπονος αγώνας. Γι αυτό συστήνω σε όλους υπομονή και νηφαλιότητα. Πρέπει να υπάρχει θέληση να λύσουμε τα προβλήματα. Στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει η αδράνεια. Έχουν και μια θεωρία του εκκρεμούς. Να υπάρχουν δηλαδή εκκρεμότητες. Αυτή η χώρα πρέπει να βρεθεί κοντά μας. Τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, πρέπει να συμπαρασυρθεί όλη η περιοχή στην ανάπτυξη. Η ελληνική διπλωματία πρέπει να αποφασίσει. Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, ποιο πρέπει να λυθεί.Όταν ισοπεδώνεις την άλλη πλευρά και το έδειξε το αποτέλεσμα του Α' ΠΠ... Χρειάζεται συμφωνία που θα επιβιώσει στο χρόνο και θα γίνει αποδεκτή από τους λαούς».

«Θέλουμε να φτιάξουμε μια χώρα φίλο» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας:«Δεν θέλω να φερθούμε σε μια μικρότερη χώρα, όπως φέρθηκαν άλλοι σε εμάς. Αυτός που ασκεί εξωτερική πολιτική, πρέπει να λύνει προβλήματα για τη χώρα. Πολλές φορές θα ήθελα να δημοσιοποιήσω μια αγανάκτησή μου;... Η φίλη χώρα, δεν έχει καμία διάθεση για αλυτρωτισμούς, όπως ο Γκρούεφσκι που ανήκει στην ίδια πολιτική ομάδα με τη Νέα Δημοκρατία – μην κρυβόμαστε. Η γλώσσα τους δεν έχει καμία σχέση με την Αρχαία Μακεδονία και ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. Η ταυτότητά τους είναι άλλη»..

Τι συμφωνήθηκε για τη γλώσσα

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά επικρατέστερη ονομασία για την επίλυση του Σκοπιανού είναι η «Βόρεια Μακεδονία» (Severna Makedonija), με γλώσσα την Μακεδονική που όπως σημείωσε αναγνωρίστηκε στον ΟΗΕ από το 1977 και με αναφορά ότι πρόκειται για Σλαβική γλώσσα: «Στη γλώσσα, αυτό που θα λέει η συμφωνία και έχει συμφωνηθεί είναι ότι θα προσδιορίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, δεν διεκδικεί καμία κληρονομιά και ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. Αυτό εγώ το θεωρώ ειλικρίνεια. Επιπλέον, η συμφωνία θα καθιστά σαφές ότι ο πληθυσμός της δεν έχει καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».


Εχουμε λύσει το συνταγματικό

«Εχουμε λύσει το συνταγματικό πρόβλημα και με ενθουσιάζει ότι με πρωτοβουλίες των ίδιων των ανθρώπων των Σκοπίων πιθανολογώ ότι η Εκκλησία θα ονομαστεί Αρχιεπισκοπή της Αχρίδος, ένα ιστορικό όνομα, που το έφερε αυτή η εκκλησία για αιώνες», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, που ανέφερε ακόμη ότι σε δύο εβδομάδες συνεδριάζει το συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ. «Εκεί, εφόσον έχουμε επικυρωμένα τα ζητήματα από τη βουλή τους, θα δώσουμε το ΟΚ, με μεγάλη μας χαρά, να πάρουν τον ευρωπαϊκό τους δρόμο», συνέχισε.

«Δεν γνωρίζω άλλο κράτος που να έχει την τόλμη αλλάξει το συνταγματικό του όνομα, είναι τολμηρό το βήμα, πρέπει κανείς να τους αναγνωρίσει αυτή την τόλμη, αυτό που κάνουν για να ενταχθούν στην Ευρώπη. Εμείς τους θέλουμε στην Ευρώπη;», τόνισε ακόμη.

Αν η ΝΔ θέλει να μετρήσει το μπόι της ας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στην αντίθετη στάση του Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό, σχολιάζοντας ότι στη ΝΔ υπήρξαν πολύ πιο ισχυρές αντιδράσεις. «Θα βρεθεί η πλειοψηφία βουλευτών που θα το στηρίξει», εκτίμησε. Μάλιστα, συμπλήρωσε «αν ΝΔ έχει πρόβλημα ας βάλει θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ας μετρήσει το μπόι της».

"Η διπλωματία είναι πολύ υπεύθυνη δουλειά, γιατί είναι υπεύθυνη για το μέλλον του τόπου μας και του λαού μας ώστε να μπορεί να την αφήσει κανείς να επανέλθει στα χέρια εκείνων που θεώρησαν ότι είναι κολπάκια και πλακίτσες" είπε ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών, για να προσθέσει: "Εμείς δεν παίζουμε, ούτε εξηγούμε τη διαπραγμάτευσή μας ως ένα παιχνίδι- καλαμπουράκι".





Πηγή: Επιβεβαιώνει ο Ζάεφ: Ιστορικές στιγμές -Αύριο ανακοινώνουμε συμφωνία | iefimerida.gr
 
Εμενα προσωπικα μ ενοχλει πολυ που οι γυφτοσκοπιανοι θα ονομαζονται εστω και με γεωγραφικο προσδιορισμο Μακεδονία.
Φοβαμαι πως μετα από καποια χρονια θα αξιωσουν να μην εχουμε τον ορο μακεδονια απο πουθενα στον τοπο μας ειτε περιφερεια λεγετε ειτε αεροδρομιο.
Για τον απλουστατο λογο πως συνορευουμε με αυτους και δεν πρεπει να φερουμε το ονομα του κρατους τους σε δικες μας περιοχες ή χωρους.
Παντα το κρατος υπερισχύει μιας περιοχης ή ενος τοπου.
Η ιστορια θα δείξει.
 
Εχετε δικιο και οι δυο (Γιώργο και Ηλία).
Υπαρχει ομως και ενα αλλα που ειναι σημαντικό.
Αφου ολος ο κόσμος τους ονομαζει μακεδονες τοτε γιατι γινεται τοσος ντορος και αντιπαραθεση με τους γειτονες.
Ας ειναι ετσι λοιπον και αφου τους ονομαζει ολος ο κοσμος να το δεχτούμε και εμεις...
Θα μ επιτρέψετε ομως να μ ενοχλει.
Οταν μετα απο πολλα χρονια που ισως (πιθανοτερο) δεν θα ζουμε ονομασουν και το αιγαιο και τα νησια μας σουλταν ερντογαν μπαχτσε θα δουμε πως θα μας φαινεται και εκει.
Αφου σε πολλους χαρτες τουριστικους εμφανιζονται πολλα νησια με την τουρκικη ονομασια τι νόημα εχει να τα λεμε εμεις διαφορετικα!!!
Ισως μια τετοια συνομιλία να ειναι στο μακρινο μελλον.
 
Το θέμα είναι ότι ένα από τα διαπραγματευτικα χαρτιά μας είναι ότι το όνομα θα είναι στα σλαβικά και θα χρησιμοποιειται σε ολα χωρις να επιδέχεται μετάφραση ουτε καν στην αγγλική. Και πρώτοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι έρχονται να το χρησιμοποιήσουν μεταφρασμένο...
 
Μάλλον δεν έγινα κατανοητός....δεν εννοούσα ακριβώς πως αρέσει στον κόσμο να τους αποκαλεί αλλά πως είναι η επίσημη ονομασία του κράτους αυτού εδώ και χρόνια. Γιατί κάνουμε λες και ο όρος Μακεδονία θα αρχίσει να εμπεριέχεται από αύριο;
Ονομασία Σκοπίων, Ρουβίκωνας, πουστροπαρελάσεις ... και δώσε θέμα στην πλέμπα....μην σπάσει ο διάολος κάνα ποδάρι και θυμηθούν ότι δουλεύουν 12ωρο με μισθό 4ώρου και έχουμε τίποτα άλλα....έρχονται και εκλογές.
 
To γελοιο ειναι ομως Γιωργο, πως αν χασουν εκλογες απο τους λογους που αναφερεις θα τις χασουν

..... κυκλοφορεί μία φήμη ότι το deal έχει ως εξής.
δίνει το όνομα , για να ενταχθούν οι γείτονες σε ΕΕ και ΝΑΤΟ ,
και παίρνει παράτηση για το "κόψιμο" των συντάξεων αντί από 1/1/19 σε 6-7 μήνες αργότερα ώστε να μπορέσει να πάει σε εκλογές πριν κόψει τις συντάξεις .

..... τώρα όπως όλες οι φήμες , μπορεί να είναι και μπαρούφα. ........ ίδωμεν , κοντός ψαλμός αλληλούια.
 
Δηλαδή να χαθούν οι εκλογές για λόγους απαξιώσεις ιερών και οσίων η της μεγαλύτερης κοροϊδίας που πέρασε ποτέ ,με αυξήσεις ενφια ,διόδια ,φορολογία ,ξεπούλημα ,διχασμό, ρατσισμό κτλ κτλ δεν παίζει ε;
Θεωρείτε πως αν δεν υπήρχαν εθνικα θέματα δεν θα έχαναν τις εκλογές ;
 
Το πως τους ονομάζει όλος ο κόσμος δεν ειναι τυχαίο.Καποιοι φρόντισαν και γι αυτό.Και μάλιστα Ελληνες.
Αλλά τα σκατα βρωμάνε μόνο όταν ειναι φρέσκα η οταν τα ανακατεύεις. Αν τα αφήσεις φευγει η βρώμα και προς το παρόν δεν μυρίζουν. Ακομη κιαν ειναι διπλα σου ,στην πόρτα σου.Αυτο που γίνοταν δηλαδή εδω και κάμποσα χρόνια.
Τώρα όμως καποιος τα πάτησε.....
 
Με τους Σαμαροβενιζέλους θεωρείτε ότι τα ιερά και τα όσια, γνώρισαν μεγάλη ανάταση;
Εμένα φέτος η κόρη μου, πήγε στην 1η δημοτικού και μου έκανε μεγάλη εντύπωση η συχνότητα που το σχολείο πήγαινε στην εκκλησία. Θα προτιμούσα κάποια στιγμή ο εκκλησίασμός στα μωρά να γίνεται μεταφρασμένος για να έχει κάποιο νόημα.
Η φορολογία αναπόφευκτη όταν θες Ε.Ε. με μια Ελλάδα όπως την κατάντησαν οι προηγούμενοι.
Διχασμό δεν βλέπω περισσότερο από αυτόν που έβλεπα επί μπλε και πράσινων καφενείων.
Ρατσισμό και κρατική βία, βλέπω τα συνηθισμένα, μπορεί ο πολίτης να δέρνει δημάρχους δημόσια, να μαχαιρώνεται στα γήπεδα επί μία ώρα σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση. Ωστόσο ακόμα να δέρνονται γέροι δεν θυμάμαι να είδα, μπορεί και να έχει γίνει, όπως γινόταν πολύ συχνά επί Παπαδήμου για παράδειγμα.
 
.............Ωστόσο ακόμα να δέρνονται γέροι δεν θυμάμαι να είδα, μπορεί και να έχει γίνει, όπως γινόταν πολύ συχνά επί Παπαδήμου για παράδειγμα.
Αν ρωτήσεις 100 άτομα για το τι έγινε επι ημερών του παραπάνω κυρίου , τον κόβω πως ούτε οι 20 δεν θα θυμούνται!
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top