Αδερφέ ξεφτιλες άνθρωποι,με ξεφτιλισμενη κυβέρνηση....σε μια εποχή χωρίς αξίες και ιδανικά!Κατά την άποψη μου το athens pride είναι ότι πιο ρατσιστικό θα μπορούσαν να κάνουν οι gay για τον ίδιο τους τον εαυτό. Κάνοντας παρέλαση για ποιο πράγμα ακριβώς θα κερδίσουν ισότητα? Ανούσιο τελείως που δίνουν δικαίωμα στον κάθε ανώμαλο να αισθάνεται φυσιολογικός. Και όταν λέω ανώμαλος αναφέρομαι σε ανθρώπους σαν τον παραπάνω και όχι στους gay. Ο κάθε άνθρωπος κάνει ότι θέλει στο κρεβάτι του. Να ξεχωρίζουμε όμως την ανωμαλία από το δικαίωμα. Ο όρος ελευθερία έχει παρεξηγηθεί τελείως σε αυτή την χώρα.
Ταλιμπαν υπάρχουν στα πάντα..
+10000!!!Συμφωνώ Στέφανε ,αλλά με τόσο εξευτελισμό δεν μπορείς να διεκδικήσεις ούτε τα αυτονόητα.Ταλιμπάν υπάρχουν παντού ,όμως πέρα από τον αριθμό τους ,είναι και το πως παρουσιάζουν αυτό που διεκδικούν.Την αναγνώριση της διαφορετικότητας τους.
Αυτοί που είναι το "διαφορετικό " , κερδίζουν η χάνουν με το να γίνονται προκλητικοί παρουσιάζοντας μ αυτό τον τρόπο τις επιλογές τους ;
Και στο κάτω κάτω υπάρχουν όρια η πλαίσια μέσα στα οποία κινείται η που πρέπει να κινείται και να παρουσιάζεται αυτή η διαφορετικότητα ;
Η ανθρωπότητα ,η κοινωνία ,όλος ο κόσμος ,σίγουρα αλλάζει συνεχώς και αποδέχεται πολλά με τον χρόνο.Το γνωρίζουμε όλοι.Όμως ο τρόπος ,το πως και πόσο βίαια θέλουν κάποιοι να γίνει αυτό ,μερικές φορές τους μετατρέπει σε αγέλη όντων, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη.
Γιώργο αυτοί με τα string έπρεπε να συλληφθούν και να μπουν φυλακή όπως όλοι οι επιδειξίες. Τα περισσότερα κανάλια τους είχαν πρώτη μούρη όμως...Με κάλυψε ο Βασίλης πιο πάνω... ΞΕΥΤΙΛΑ και μόνο.. ο καθένας μπορεί να είναι ό,τι γουστάρει, ο-η-το... με δυο περιορισμούς όμως.. 1ον να σέβεται τους γύρω του και 2ον να μην προκαλεί... μπράβο τους που διαδήλωσαν οι άνθρωποι γιαυτο που είναι, έπρεπε στην διαδήλωση να κατέβουν με κόκκινο καλσόν και στρινγκ;;; Που βοήθησε αυτό και πιο ακριβώς το νόημα της κίνησης αυτής;; Δεν είπε κανένας τίποτα για αυτές τις εμετικές καταστάσεις, αντιθέτος "οι βουλευτές" παρευρέθηκαν και τις επικρότησαν.. Για φανταστείτε όμως τι θα γινόταν αν έκαναν διαδήλωση οι κυνηγοί και δίπλα στον καθέναν κρεμόταν ένα μπουκέτο τσίχλες... ούτε να το φανταστώ δεν θέλω...
Πόσα εγκεφαλικά μπορεί να αντέξει ο ανθρωπος ξερει κανένας ρε παιδιά;Athens Pride 2018
Για 14η χρόνια το Athens Pride (φέτος #Παρούσα) δεν ήταν απλώς μια παρέλαση. Ήταν μια πορεία διαμαρτυρίας, ένα φεστιβάλ υπερηφάνειας, ένα τεράστιο πάρτι, μια συναυλία, ένα γεγονός γεμάτο σεβασμό και αγάπη στον άνθρωπο και τη διαφορετικότητα.
Τα αγόρια με τα ροζ μαλλιά, τα κορίτσια με τα άρβυλα, οι περήφανοι μπαμπάδες και περήφανες μαμάδες με μωρά στα καροτσάκια, οι περήφανοι φίλοι gay, straight, τρανς, queer προσωπικότητες και τα άφυλα.
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Με ένα πολύχρωμο στρινγκ το Τζέισον Αντιγόνη στο Athens Pride (εικόνες)
Με ένα πολύχρωμο στρινγκ το Τζέισον Αντιγόνη στο Athens Pride (εικόνες)
Τι είδαμε
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
Παιδιά που βρήκαν το θάρρος να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Lgbtqi+ κοινότητες, πολιτικές ομάδες και φοιτητικές οργανώσεις με τα περίπτερα τους: ΛΟΑΤΚΙ ΑΜΕΑ, Proud Seniors, Ουράνιο Τόξο, Νεολαία Σύριζα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΣΕΚ.
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
Τη σημαία του Pride απλωμένη στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος με φόντο το Κοινοβούλιο.
Τη Βουλή στα χρώματα της Ίριδας
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
Εντοπίσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Νίκο Καρανίκα, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, τον Νάσο Ηλιόπουλο υφυπουργό Εργασίας και την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.
Tι ακούσαμε
Τη λέξη «παρούσα» από τα στόματα όσων παρήλαυναν.
«Ένα τεράστιο συγνώμη προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα από τον κλάδο μου». - Μέλος της ομάδας «Αστυνομικών κατά του ρατσισμού».
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
« Ήρθε η ώρα η ελληνική κοινωνία να κατανοήσει ότι οφείλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο των lgbtqi ζευγαριών» - Δ.Τζανακόπουλος
«Δηλώνω περήφανη που νόμοι που ψηφίστηκαν από την ελληνική βουλή έδωσαν πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια σε όλους μας» - Ρένα Δούρου
«Γιατί δεν ήρθε η κυρία Ελένη Λουκά και ο πάτερ Κλεομένης;» - κάποιος στο πλήθος
«Γιορτάζουμε όλες τις θυληκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε» - Διοργανωτές Athens Pride 2018
«Μάντισσα» από Μαρίνα Σάττι, “Comsi-comsa’’ από Ευριδίκη, «Η επιμονή σου» από Ελεωνόρα Ζουγανέλη στη σκηνή επί της πλατείας Συντάγματος