Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρε παιδιά σχεδόν σε όλα όσα αναφέρεστε είμαι μέσα. Πραγματικά όμως θα ήθελα να υπήρχε ένας τρόπος,να είμαι δίπλα σας στην κάλπη,να δω πως θα ψηφίζατε ( και εγώ προφανώς). Θα ψηφίζατε με το θυμικο,με το αααα εγώ από παππού προς παππού...........η για το συνολικό καλό και το καλό της Ελλάδας;(Αυτό το τελευταίο,όπως το αντιλαμβάνεται βέβαια ο καθένας)
Από αυτούς που ζητάνε την ψήφο του Ελληνικού λαού στην παρούσα πολιτική σκηνή βλέπετε κανέναν να θέλει το καλό μας σαν χώρα και Έλληνες πολίτες. Οι προηγούμενοι έβγαλαν ότι κόμπλεξ είχαν τόσα χρόνια και μας φόρτωσαν με εκατοντάδες χιλιάδες λαθραιους έχοντας στους κόλπους τους πολιτικές καρικατούρες (Τασία , Ζουράρις κτλ) που το μόνο που κατάφεραν ηταν να κάνουν τον κόσμο να δώσει αυτοδυναμία στους αιώνια διαπλεκόμενους που όλοι βριζανε ομαδόν πριν 5 χρονια. Οι τωρινοί με πατριωτικές κορώνες ( Πρέσπες, λαθρομετανάστες ) και υποσχέσεις για ανάπτυξη και επενδύσεις ανέβηκαν στην εξουσία και με πρόσχημα τον covid βγάζουν τα δικά τους κόμπλεξ παλι στο κεφάλι του λαού περνώντας μέτρα πρωτόγνωρα και εξωφρενικά χωρίς να ανοίξει μυτη. Όσο για τους μικρούς οι παλαιοπασοκοι αναπολούν τις ένδοξες ημέρες και το ΚΚΕ είναι στο κόσμο του όπως παντα. Μπαρουφας και Βελλοπουλος είναι για να γελάς όχι για να ψηφιζεις. Οπότε εγω προσωπικά έχω στερέψει από επιλογές πολύ πριν με βγάλει ο δρόμος μπροστά στην καλπη.

Άσχετα απο το αν πιστευει κάποιος η όχι στην θρησκεια( και αυτό είναι κατι προσωπικο που εμένα δεν με αφορά)..
Πιστευω οτι η παρουσια αυτου του ανθρωπου σημαδεψε παρα πολυ έντονα την χώρα μας...
Τα λόγια του τα βλεπουμε να συμβαινουν μπροστα μας έπειτα από χρόνια κ κανεις μας δεν ξέρει τι έχουμε ακόμα να δουμε....

και η παρουσια του μητσοτακη εχει συμαδεψει ολο τον κοσμο και παμαι προς εξαφανιση το ανθροπινο ειδος....

Θέλω να πιστεύω ότι είμαι πιστός και θρήσκος άνθρωπος εάν όμως κάποιοι νομίζουν ότι ο εν λόγω ιεράρχης ήταν άμεμπτος και ταπηνος τότε πλανονται με μεγάλη πλάνη.Για τους γνωριζονες τα της εκκλησίας η ρήση για την γυναίκα του Καίσαρα παραφρασμενη είναι .Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται τίμια πρέπει και να είναι.

Τα της εκκλησίας δεν τα ξερω καθολου αυτό ομως που ξέρω είναι ότι όλοι τους δεν είναι το ίδιο..
Εχω δει ιερέα να περιμένει στα κτελ φορτωμένος ψώνια κ να του απλωνει κάποιος το χέρι του κ αυτός να γυρίζει το κεφάλι του αλλου...
Και έχω δει και ιερεα να κυκλοφορεί με τρυπια ράσα κ να του πηγενουν φαγητό οι πιστοι γιατί όπου έβλεπε οικογένεια που είχε ανάγκες την βοηθούσε με κάθε τρόπο..
Τώρα για τον Χριστοδουλο βλέπω αυτό που έβλεπε χιλιάδες κόσμος που τον ακολουθουσε,Και τον κρίνω σαν ανθρωπο χωρίς να ενδιαφέρει καθόλου αν πιστευε τον Χριστό η τον Βουδα...
αν εσυ τον γνώριζες προσωπικα κ ξέρεις κάτι παραπανω τότε εντάξει..
Το τι ακριβώς έκανε στην προσωπικη του ζωή δεν με ενδιέφερε, με ενδιαφέραν τα όσα ελεγε κ πιστευε κ προσπαθουσε να περασει κ στον κόσμο...
Και κάτι ακόμα..Οσους γνωστους ξερω που έχουν κατηγορήσει τον Χριστοδουλο ήταν όλοι τους άνθρωποι που κ ο διπλανός τους να πεθαινε ένα ποτηρι νερό δεν θα του έδιναν..

Από αυτούς που ζητάνε την ψήφο του Ελληνικού λαού στην παρούσα πολιτική σκηνή βλέπετε κανέναν να θέλει το καλό μας σαν χώρα και Έλληνες πολίτες. Οι προηγούμενοι έβγαλαν ότι κόμπλεξ είχαν τόσα χρόνια και μας φόρτωσαν με εκατοντάδες χιλιάδες λαθραιους έχοντας στους κόλπους τους πολιτικές καρικατούρες (Τασία , Ζουράρις κτλ) που το μόνο που κατάφεραν ηταν να κάνουν τον κόσμο να δώσει αυτοδυναμία στους αιώνια διαπλεκόμενους που όλοι βριζανε ομαδόν πριν 5 χρονια. Οι τωρινοί με πατριωτικές κορώνες ( Πρέσπες, λαθρομετανάστες ) και υποσχέσεις για ανάπτυξη και επενδύσεις ανέβηκαν στην εξουσία και με πρόσχημα τον covid βγάζουν τα δικά τους κόμπλεξ παλι στο κεφάλι του λαού περνώντας μέτρα πρωτόγνωρα και εξωφρενικά χωρίς να ανοίξει μυτη. Όσο για τους μικρούς οι παλαιοπασοκοι αναπολούν τις ένδοξες ημέρες και το ΚΚΕ είναι στο κόσμο του όπως παντα. Μπαρουφας και Βελλοπουλος είναι για να γελάς όχι για να ψηφιζεις. Οπότε εγω προσωπικά έχω στερέψει από επιλογές πολύ πριν με βγάλει ο δρόμος μπροστά στην καλπη.
Εύγε. Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση.

Τα της εκκλησίας δεν τα ξερω καθολου αυτό ομως που ξέρω είναι ότι όλοι τους δεν είναι το ίδιο..
Εχω δει ιερέα να περιμένει στα κτελ φορτωμένος ψώνια κ να του απλωνει κάποιος το χέρι του κ αυτός να γυρίζει το κεφάλι του αλλου...
Και έχω δει και ιερεα να κυκλοφορεί με τρυπια ράσα κ να του πηγενουν φαγητό οι πιστοι γιατί όπου έβλεπε οικογένεια που είχε ανάγκες την βοηθούσε με κάθε τρόπο..
Τώρα για τον Χριστοδουλο βλέπω αυτό που έβλεπε χιλιάδες κόσμος που τον ακολουθουσε,Και τον κρίνω σαν ανθρωπο χωρίς να ενδιαφέρει καθόλου αν πιστευε τον Χριστό η τον Βουδα...
αν εσυ τον γνώριζες προσωπικα κ ξέρεις κάτι παραπανω τότε εντάξει..
Το τι ακριβώς έκανε στην προσωπικη του ζωή δεν με ενδιέφερε, με ενδιαφέραν τα όσα ελεγε κ πιστευε κ προσπαθουσε να περασει κ στον κόσμο...
Και κάτι ακόμα..Οσους γνωστους ξερω που έχουν κατηγορήσει τον Χριστοδουλο ήταν όλοι τους άνθρωποι που κ ο διπλανός τους να πεθαινε ένα ποτηρι νερό δεν θα του έδιναν..
Σέβομαι την άποψη σου και μένουμε εκεί δεν θα επεκταθώ γιατί και δεν θέλω και δεν έχει νόημα, οι γνωρίζοντες τα ενδότερα ξέρουν, Δες μόνο τι έγραψες στη τελευταία πρόταση σου και γύρνα την μνήμη σου πίσω και αν δεν σε βοηθά η μνήμη ψάξε κάποια ψαγμένα δημοσιεύματα και θα βρεις τις απαντήσεις που θες.

Μπορει να εχουμε την ταση να εξιδανικευουμε εναν Ηγετη αλλα καθε Ηγετης ειναι μια χαρισματικη προσωπικοτητα αλλα ειναι και ανθρωπος και εχει και τη σκοτεινη πλευρα του. Ειναι κακο αυτο? Για εμενα οχι. Εναν Ηγετη μπορουμε να τον κρινουμε μονο οταν φυγει απο τη ζωη.Μηδενα προ του τελους μακαριζε. Ο Χριστοδουλος ηταν Ηγετης, αυτο το παραδεχονται εχθροι και φιλοι.

Σέβομαι την άποψη σου και μένουμε εκεί δεν θα επεκταθώ γιατί και δεν θέλω και δεν έχει νόημα, οι γνωρίζοντες τα ενδότερα ξέρουν, Δες μόνο τι έγραψες στη τελευταία πρόταση σου και γύρνα την μνήμη σου πίσω και αν δεν σε βοηθά η μνήμη ψάξε κάποια ψαγμένα δημοσιεύματα και θα βρεις τις απαντήσεις που θες.
Καλό θα ήταν να επεκταθεις κ να μου πεις κ που να κοιτάξω αν θες.... Γιατί εγώ αλλά δημοσιευματα έχει τυχει να διαβάσω κ αλλά ξερω..
Αρκεί αυτά που έχουν γραφτεί να είναι από σοβαρα ατομα κ οχι απο οπαδους διαφόρων κομματων......
Και για να μην παρεξηγηθω λέω πως αν υπάρχει κάτι που δεν έχω ασχοληθεί κ ουτε προκειται ποτέ είναι η πολιτικη-οι γιατί όλοι τους μου μοιάζουν τόσο φτυστοι..καρμπον...Ίδιοι κ απαραλλαχτοι με ίδια κοινά κ συμφέροντα που δεν ταιριάζουν με τα συμφέροντα του Ελληνικου λαου κ του τόπου που πατανε τα ποδια τους...

Μπορει να εχουμε την ταση να εξιδανικευουμε εναν Ηγετη αλλα καθε Ηγετης ειναι μια χαρισματικη προσωπικοτητα αλλα ειναι και ανθρωπος και εχει και τη σκοτεινη πλευρα του. Ειναι κακο αυτο? Για εμενα οχι. Εναν Ηγετη μπορουμε να τον κρινουμε μονο οταν φυγει απο τη ζωη.Μηδενα προ του τελους μακαριζε. Ο Χριστοδουλος ηταν Ηγετης, αυτο το παραδεχονται εχθροι και φιλοι.
Συμφωνώ απόλυτα δεν γνωρίζω εάν πιστεύεις η πόσο ψαγμένος είσαι με τα θρησκευτικά θέματα σε διαβεβαιώ παντος έχω γνωρίσει αρκετούς λειτουργούς και εκπρόσωπους του λόγου του Θεανθρώπου. Όταν θα συναντήσεις αυτόν που θα σε γαληνεψει θα το καταλάβεις αμέσως από μια και μόνη λέξη ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΎΝΗ.Καποια στιγμή επισκέφθηκα κάποιον ασκητή που παράτησε τα εγκόσμια και ασκητεψε σε μια σπηλιά.Μολις με είδε χωρίς να με γνωρίζει και χωρίς ενημέρωση από κάποιον μου είπε Ηλία ξέρω γιατί ήρθες με ευλόγησε και μου είπε θα γίνει αυτό και αυτό είναι θέλημα Θεού. Θα σταματήσω εδώ γιατί έχω τόσες πολλές εικόνες και δεν θέλω να πείσω η να επηρεασω κάποιον για τίποτα σκέψου μόνο ότι γυαλίζει δεν είναι πάντα χρυσός. Συγνωμη εάν κούρασα

Συμφωνώ απόλυτα δεν γνωρίζω εάν πιστεύεις η πόσο ψαγμένος είσαι με τα θρησκευτικά θέματα σε διαβεβαιώ παντος έχω γνωρίσει αρκετούς λειτουργούς και εκπρόσωπους του λόγου του Θεανθρώπου. Όταν θα συναντήσεις αυτόν που θα σε γαληνεψει θα το καταλάβεις αμέσως από μια και μόνη λέξη ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΎΝΗ.Καποια στιγμή επισκέφθηκα κάποιον ασκητή που παράτησε τα εγκόσμια και ασκητεψε σε μια σπηλιά.Μολις με είδε χωρίς να με γνωρίζει και χωρίς ενημέρωση από κάποιον μου είπε Ηλία ξέρω γιατί ήρθες με ευλόγησε και μου είπε θα γίνει αυτό και αυτό είναι θέλημα Θεού. Θα σταματήσω εδώ γιατί έχω τόσες πολλές εικόνες και δεν θέλω να πείσω η να επηρεασω κάποιον για τίποτα σκέψου μόνο ότι γυαλίζει δεν είναι πάντα χρυσός. Συγνωμη εάν κούρασα
Πιστευω αλλα δεν ειμαι ψαγμενος. Προσωπικα δεν με κουραζει καθολου ισα ισα μου αρεσει που λες την αποψη σου και σε ευχαριστω.

Καλό θα ήταν να επεκταθεις κ να μου πεις κ που να κοιτάξω αν θες.... Γιατί εγώ αλλά δημοσιευματα έχει τυχει να διαβάσω κ αλλά ξερω..
Αρκεί αυτά που έχουν γραφτεί να είναι από σοβαρα ατομα κ οχι απο οπαδους διαφόρων κομματων......
Και για να μην παρεξηγηθω λέω πως αν υπάρχει κάτι που δεν έχω ασχοληθεί κ ουτε προκειται ποτέ είναι η πολιτικη-οι γιατί όλοι τους μου μοιάζουν τόσο φτυστοι..καρμπον...Ίδιοι κ απαραλλαχτοι με ίδια κοινά κ συμφέροντα που δεν ταιριάζουν με τα συμφέροντα του Ελληνικου λαου κ του τόπου που πατανε τα ποδια τους...
Συγνωμη εάν σε κούρασα δεν έχει σχέση η πολιτική αλλά όλη η φιλοσοφία της εκπροσώπησης του έργου του Θεανθρώπου. Να κοιτάς εκεί που θες να πας γιατί αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς

Εγω ειναι απι αυτους που πηστευω στον ανθρωπο οχι στον θεο οχι στης οικονες .την καλη ψυχη μπορει να την γνωρησεις αμεσος ο θεος ειμαστε εμεις ...η πιστη στον θεο η στον αλλαχ η στον μωαμεθ η στον εαυτως ομως μπορει να κυνηση βουνα

Αμόρφωτος λαός , ίσον διαχειρισημος λαός , και αναφέρωμε στην τηλεκπαίδευση τών παιδιών σήμερα , η ξένη ταινία ( ΤΟ ΝΗΣΙ ) είναι πιστεύω κατά την ταπεινή μου γνώμη , αυτό που ζούμε σήμερα , και το (ΜΑΤΡΙΧ ) αυτό που θα δούμε στο μέλλον με την τεχνίτη νοημοσύνη τους . Δεν ξέρω αν είμαι ψεκασμενος , η έτοιμος για ψυχίατρο που λέει και η Μέρκελ . Αλλά μέσα μου δεν ξέρω , αυτό πιστευω , ότι όλα αυτά έχουν πλέον περάσει στο επίπεδο της υπερβολής , αυτής τής ξαφνικής ,και ανεξέλεγκτης αγάπης από όλους τους πολιτικούς των κρατών , για τη σωτηρία τής ανθρωπότητας , και ειδικά των μεγάλων σε ηλικία , όπως και των ευπαθών ομάδων , λες και όταν αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης , το κάνουν για άλλους ανθρώπους , και όχι για αυτούς που με τόσο ζήλο θέλουν να προστατέψουν από τον κοροναιο , ας βρουν πρώτα ένα φάρμακο για τον καρκίνο , για το Έιτζ , που την τελευταία διετία υπάρχει μια έξαρση λόγο οικονομικής κρίσης , αλά ποίος νοιάζεται για όλους αυτούς τους ανθρώπους του περιθωρίου , ποίος νοιάζεται αν ο παππούς δεν έχει κουράγιο να δουλεύει μέχρι τα 67 , μπορώ να γράφω εβδομάδα ολόκληρη , και βάλε , όλα αυτά τα στραβά και ανάποδα που τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι κυβερνώντες , οι σωτήρες των εθνών , τα γράφουν , όπως και εμάς όλους , στα φρύδια τους . Ας το κλείσω όμως εδώ .

Εγω ειναι απι αυτους που πηστευω στον ανθρωπο οχι στον θεο οχι στης οικονες .την καλη ψυχη μπορει να την γνωρησεις αμεσος ο θεος ειμαστε εμεις ...η πιστη στον θεο η στον αλλαχ η στον μωαμεθ η στον εαυτως ομως μπορει να κυνηση βουνα
Δεν μπορώ να σε πείσω για το αντίθετο αν δεν το θες,αν και πολύ θα το ήθελα, αλλά ούτε εσύ μπορείς να πείσεις κάποιον ότι δεν υπάρχει.Υπαρχει μόνο ο λόγος σου εναντίον του λόγου κάποιου άλλου .

Οι δύο σύγχρονες εκφάνσεις του πολιτισμικού δυϊσμού στην Ελλάδα. Η παλαιότερη, βυζαντινοοθωμανική παράδοση, που είναι «αριθμητικά πλειοψηφική», είναι «εσωστρεφής» και φοβική, με έντονο σκεπτικισμό απέναντι στη Δύση. Αυτή η παράδοση, εκφράστηκε το 2015 με το «Οχι» στο δημοψήφισμα – και είναι εμφανής στο διευρυνόμενο αντιευρωπαϊκό ρεύμα που καταγράφεται. Η μειοψηφική παράδοση, που «έλκει τις ρίζες της από τον Διαφωτισμό και τον φιλελευθερισμό», κατόρθωσε να κυριαρχήσει σε σημαντικό μέρος της Νεοελληνικής Ιστορίας, αλλά σήμερα βρίσκεται σε κρίση. Με την απομακρυνση απο την οικονομικοπολιτικη κριση και τη βελτιωση του παγκοσμιου περιβαλλοντος (ηττα Τραμπ, εμβολιο, σταθεροποιηση οικονομιων κλπ) επερχεται σταδιακη ισορροπια των τασεων πραγμα το οποιο οι πρωτοι το αντιλαμβανονται σαν υποχωριση

Δεν μπορώ να σε πείσω για το αντίθετο αν δεν το θες,αν και πολύ θα το ήθελα, αλλά ούτε εσύ μπορείς να πείσεις κάποιον ότι δεν υπάρχει.Υπαρχει μόνο ο λόγος σου εναντίον του λόγου κάποιου άλλου .
Λιακο εγω 18 χρονον παλευω καθε μερα για την ζωη μου με κατι που δεν παλευεται πρεπει να εχεις πολυ δυναμη και αρχ@## μεσα σου για να τα βαλεις με κατι τετοιο...την δυναμη την βρηκα μονος μου δεν μου την χαρησε κανενας...για αυτο λεο οτι μεσα μας ειναι ο θεος..και στης πραξης μας απεναντη στους συναθροπους μας.. Αυτος ειναι θεος για μενα.....αλημονο ομως δεν καταδηκαζο ποτε καποιο που πηστευει το αντηθετο θα ελεγα

Βλέπω πολύ περίεργες κινήσεις σε κεντρικοτατο δρόμο των Αθηνών.Καινούργιο πολιτικό γραφείο
πρώην πρωθυπουργού,επισκέψεις βουλευτών κλπ.
"Κούλα μ' ακούς ; " Δεν πιστεύω να
σου σκάβουν από μέσα καν'α λάκκο.
Γιατί εμείς αν δεν ανοίξεις το κυνηγι
Μόνο στο σκάψιμο μπορούμε να βοηθησουμε

Status
Not open for further replies.
Back