Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
H γενια του Πολυτεχνειου οπως την εχω στο μυαλο μου, δεν ειναι μονο η γενια των 60+ που ασχοληθηκαν με την πολιτικη, ειναι και οι επομενες γενιες που γαλουχηθηκαν με τις ιδιες "αξιες" τους. Δεν ειναι θεμα γενιας λοιπον αλλα ιδεων.

Αυτη τη στιγμη για να αλλαξει το μοντελο οικονομιας που εχουμε πρεπει να βρεθουν δουλειες στο 25% των ανεργων που εχουμε. Οι δουλειες ειναι δυο ειδων, μαλλον 3. Ειτε να δημιουργησουν δουλειες οι ιδιοι, και να γινουν εργοδοτες, ειτε να προσληφθουν ως υπαλληλοι, ειτε να τους προσλαβει το κρατος. Επισης οπως εχω ξαναπει, η οικονομια μας πρεπει ή μαλλον επρεπε να βασιζεται κυριως στον πρωτογενη τομεα. Επειτα στον δευτερογενη ωστε η πρωτη υλη που θα παραγεται να παιρνει προστιθεμενη αξια, και λιγοτερο στον τριτογενη και τις υπηρεσιες. Αφησαμε τον πρωτογενη να μαραζωσει, οι επιδοτησεις που ηρθαν για μεταποιηση και αναβαθμιση του προιοντος, "μεταποιηθηκαν" σε Ρωσιδες, και ολοι γιναμε senior executive director, δηλαδη υπαλληλοι γραφειου με ωραιο τιτλο. Με ενα κρατος σχεδον συνεταιρο, η πρωτη κινηση ειναι σχεδον ανεφικτη και καταδικασμενη. Αυτο ομως καταδικαζει και τους εργοδοτες ωστε να μην κανουν νεες προσληψεις, ενω το κρατος σαν εργοδοτης εχει καταδικαστει. Η κινηση ειναι απλη, και αυτονοητη. Να παψει το κρατος να βαζει εμποδια. Για να γινει ομως αυτο, πρεπει δυστυχως να ασχοληθουν με την πολιτικη ανθρωποι που εχουν καει απο τις πολιτικες και οχι ανθρωποι που εχουν πλουτισει. Αμα δειτε ομως ποια ελιτ ασχοληται με την πολιτικη θα καταλαβετε

Τώρα έγινες πιο συγκεκριμένος και ποιο κατανοητός σ αυτό που ήθελες να πεις.
Όμως λέγοντας ότι "...
ότι σιγα σιγα αποδομηται η γενια του Πολυτεχνειου. Τρωει ενας ενας το μαυρο του..." πιστεύεις ότι αλλάζει κάτι ; βλέπεις κάτι τέτοιο ; Εγώ αυτά τα 5 χρόνια βλέπω ,οχι να μην έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο αλλά αντίθετα .Και το χειρότερο για μένα είναι ότι μάλλον χάθηκε η ευκαιρία που είχαμε μέσα απο την κρίση να δούμε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά και να παλέψουμε για το καλύτερο.

Κιομως, εγινε κατι που επρεπε να εχει γινει. Αρχισαμε να ασχολουμαστε με την πολιτικη γιατι μας επηρεαζει

Ο κλαδος της ιχθυοκαλλιεργιας τα τελευταια χρονια στην Ελλαδα παει πολυ καλα απο οτι ακουγεται στην πιατσα με πολλες εξαγωγες και μαλιστα οι νεοι επιχηρηματιες που θελουν να ασχοληθουν με τον κλαδο αυτο παιρνουν αμεσα επιδοτησεις απο την ΕΕ
Ελα ομως που καποιοι επιχηρηματιες παρολο που εχουν κερδη συνεχιζουν να εχουν την λογικη του= βοηθησε με φτωχε να μην σου μοιασω
http://www.agriniopress.gr/ερώτηση-κκε-για-τους-απλήρωτους-εργαζ/

Παιδιά νομίζω πλατειάζετε ... τι είναι αυτό ή αυτά που είδατε να γίνονται τα τελευταία 5 χρόνια που να αφήνουν μια αχτίδα φωτός για τα επόμενα πέντε; Άντε να ταχθώ με την γλώσσα της Ν.Δ και να το πω αλλιώς, ποιες μεταρρυθμίσεις σας έδωσαν μέχρι τώρα την ελπίδα ότι σε πέντε χρόνια δεν θα είμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο;

Θα μου πείτε δεν έγιναν μεταρρυθμίσεις, ωραία να σας βοηθήσω.
Να κοπεί λοιπόν το δώρο Χριστουγέννων από τον ιδιωτικό τομέα;
Να κόψουμε και το επίδομα αδείας;
Να απελευθερώσουμε τις απολύσεις;
Να καταργηθούν οι πρόωρες συνταξιοδοτησεις;
Να ιδιωτικοποιήσουμε την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ;
Ας πούμε ότι αύριο το πρωί γίνουν όλα αυτά, θεωρείται ότι σε πέντε χρόνια από τώρα δεν θα είμαστε στο ίδιο σημείο και αν ναι γιατί; Τι θα αλλάξει;

Αυτα δεν ειναι μεταρυθμισεις Γιωργο.

Μεταρρυθμιση θα ηταν να μη χρειαζεται ο καθε επιχειρηματιας να περιμενει αιωνες και να καταβαλλει ακατανοητα ποσα σε χαρτοσημα και φακελακια για μια γνωμοδοτηση που θα επρεπε να ειναι σχεδον αμεση. Κοψε κοψε κοψε, δεν ειναι μεταρυθμισεις. Μεταρυθμιση ειναι να κανεις το δημοσιο τομεα πιο αποδοτικο. Να κανεις το ασφαλιστικο πιο δικαιο για ολους, και να κοψεις παραθυρακια. Να βρεις τροπους ωστε το ΦΠΑ που ειναι ψηλα να εισπρατεται ωστε να μη χρειαζονται ισοδυναμα μετρα, δηλαδη χερι στους μισθους και τις συνταξεις

Τότε γιατί οι δανειστές υπερασπίζονται με τόσο πάθος τα παραπάνω και τα λεν μεταρρυθμίσεις; Δεν είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αυτήν την περιβόητη οικονομική ζώνη; Θα ήθελα όμως και κάποιον να πάρει θέση από τα παιδιά που κατηγορούν τον Σύριζα για καταστροφή. Αφήστε με εμένα, εγώ κατηγορώ τον Σύριζα για άλλους λόγους. Τα παιδιά που γουστάρουν τον φιλελευθερισμό και αυτό που γινόταν πριν τον Σύριζα γιατί δεν μας βοηθούν στην κουβέντα;

Είναι τραγικά πραγματικά αυτά που ακούς από κάποιους ανθρώπους. Το περασμένο Σάββατο βρέθηκα σε ένα τραπέζι, δίπλα καθόταν ένας επιτυχημένος γιατρός της Γλυφάδας με την σύζυγο του. Κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε και στα επίκαιρα, λέγε, λέγε, λέγε, λέγε ... τον ρώτησα λοιπόν να μας πει την θεωρία του για το ποιος φταίει για την κατάντια της Ελλάδας και ακούω το τρομερό...φταίει ο εργάτης. Πες μας γιατρέ μου την γνώμη σου, τον προέτρεψα αφού με δυσκολία δεν μου βγήκε η γουλιά το κρασί που έπινα εκείνη την ώρα από την μύτη, έχοντας και την γυναίκα μου να μου χώνει καλαμιές κάτω από το τραπέζι. Κατάλαβε ότι δεν ήταν για καλό η προτροπή μου .... .sarcastic.
Να σου πω μου λέει, εντάξει ήρθε η κρίση και πολλές επιχειρήσεις αναγκάστικαν να απολύσουν. Μάλιστα, του λέω και γιατί φταίει ο εργάτης; Γιατί μου λέει αυτοί που απολύθηκαν προτιμάνε να κάθονται ένα χρόνο στο ταμείο ανεργίας από το να πάνε να πιάσουν αλλού δουλειά. Για μισό λεπτό ρε γιατρέ του λέω, το ταμείο ανεργίας με δύο παιδιά είναι 432€, γιατί να πάει να δουλέψει για 586€ εκ των οποίων τα 150€ θα τα δίνει για βενζίνη; Έτσι μου λέει, θα έπρεπε να πάει για να μην επιβαρύνει το κράτος ... .what.
Οπότε μια μεταρρύθμιση θα ήταν να καταργηθεί και το ταμείο ανεργίας....congrats.

Έδωσα τόπο στην οργή γιατί σεβάστηκα το event που παραβρισκόμουν αλλιώς θα τρώγαμε τα μουστάκια μας. Εδώ το είχα να του πω, εσύ άραγε πόσο έχεις επιβαρύνει το κράτος με την φοροδιαφυγή σου και τις αποδείξεις που δεν έχεις κόψει σε όλη σου την ζωή αλλά λέω άστο να πάει στο διάολο. Από την άλλη μου έκανε και μαθήματα διαπαιδαγώγησης παραθέτοντάς μου το παράδειγμα του γιού του, που ενώ του είχε αγοράσει ένα αυτοκίνητο το οποίο το τράκαρε και το κατάστρεψε ολοσχερώς, του πρότεινε να του πάρει ένα άλλο αλλά για να μην κινδυνεύει να σκοτωθεί αν ξανατρακάρει, αποφάσισε να του πάρει jeep. Τον ρώτησε λοιπόν πιο jeep θέλεις με τα 2,500cc ή με τα 3,200 και εκείνος του απάντησε με τα 2,5 γιατί βρε πατέρα αν σου ζητήσω με τα 3,2 το επόμενο που θα μου πάρεις πόσο θα πρέπει να είναι; Μετά από αυτήν την απάντηση καμάρωνε .... :confused:.ha ha ha..big smile..buy buy.

Επρεπε να πεις του γιατρού να γραφτεί στο φόρουμ να του λέγαμε δυο κουβέντες .sarcastic..sarcastic.

Θα συμπληρώσω στις απορίες του Γιώργου την μανία των δανειστών να κατεβει ο βασικός στον ιδιωτικό τομέα.
Αφου δεν επηρεάζει τον προϋπολογισμό , αφου δεν συμμετέχει πουθενά το κρατος , το αντίθετο μαλλον , όσο πιο μεγάλες οι αμοιβές του εργαζόμενου αλλο τόσο πιο πολλες είναι και οι ασφαλιστικές εισφορές άρα πιο πολλα χρήματα στα δύσμοιρα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειναι ξεκάθαρο οτι το τελευταιο πραγμα που θέλουν τα κοράκια ειναι η διάσωση της χώρας μας .

Καταλαβετε το , ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι η μοναδικη ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ λυση που έχουμε ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ αυτή την στιγμή.Είναι αυτός που εχει δειξει μια αγωνιστική διάθεση να ανατρέψει όλες αυτες τις αδικίες , γι αυτό πολλοί εχουμε συμβιβαστεί με κάποια πραγματα που δεν μας αρέσουν.

Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα τα καταφέρει αλλά δεν έχουμε κατι άλλο που να ειναι κοντά στην εξουσία και να θέλει να ανατρέψει όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα εξαθλίωσης , μακάρι να είχαμε.
Υπαρχουν και άλλες δυνάμεις με σταθερή θέση όπως το ΚΚΕ αλλα εκει που είναι δεν μπορει να βοηθήσει ουσιαστικά.

Last edited by a moderator:
Έχει κανείς κάνα βύσμα να βάλω το παιδί σε δημοτικό παιδικό σταθμό για του χρόνου; Μέχρι φέτος δεν με απασχολούσε τόσο γιατί έπαιρνα επίδομα παιδικού σταθμού, το επίδομα κόπηκε και πλέον δεν γίνεται να συνεχίσει σε ιδιωτικό.
Σοβαρά μιλάω, αν υπάρχει κανείς ας στείλει π.μ.

http://www.kke.gr/erothseis/eyrokoi..._filoksenias_stoys_paidikoys_stathmoys?morf=0

Όχι Χρήστο μιλάω για ιδιωτικό επίδομα που έδινε ο εργοδότης. Θα κάνω και τα χαρτιά για το ΕΣΠΑ ...:)

να δώκουν και οι κερδοφόρες εταιρίες εκτακτη εισφορά να βοηθήσουμε λίγο τους επίορκους , τεμπέληδες τριπλοθεσίτες κοπροσκυλαίους συμπολίτες μας...
του Δημοσίου....
και έτσι πρέπει... να συνδράμουν όλοι...
να βοηθήσω και εγω ο μισθωτός που εχω 1 πτυχίο και 2 μάστερ δουλεύω από τα 18 μου, τα δε 6 χρόνια στο εξωτερικό, @@μιεμαι 10 και 12 ώρες την ημέρα... για τους κηφίνες...

να δώκουν και οι κερδοφόρες εταιρίες εκτακτη εισφορά να βοηθήσουμε λίγο τους επίορκους , τεμπέληδες τριπλοθεσίτες κοπροσκυλαίους συμπολίτες μας...
του Δημοσίου....
και έτσι πρέπει... να συνδράμουν όλοι...
να βοηθήσω και εγω ο μισθωτός που εχω 1 πτυχίο και 2 μάστερ δουλεύω από τα 18 μου, τα δε 6 χρόνια στο εξωτερικό, @@μιεμαι 10 και 12 ώρες την ημέρα... για τους κηφίνες...

Και για τα αφεντικά σου βεβαίως βεβαίως......

Μήτσο ούτε ένα σέντ δε θέλω να δίνω..
Οταν δουλευεις σε εναν οργανισμό σαφως και δουλεύεις για κάποιο αφεντικό..

Άλλο εννοώ και καταλαβαίνεις .
Για το δημόσιο ,τους εργαζόμενους και τον τρόπο λειτουργίας του ,τα έχουμε πει πολλές φορές.
Επειδή η κουβέντα αυτή είναι μεγάλη και δεν και πολύ όρεξη τώρα θα σου πω το εξής.
Πέρα από τη νοοτροπία που καλλιεργήθηκε ,περισσότερο από τους κυβερνώντες ,διοικούντες ,δήθεν συνδικαλιστές και λιγότερο απο τους εργαζόμενους υπάρχουν και άνθρωποι που και ξέρουν και θέλουν να δουλέψουν.Το θέμα είναι αν μπορούν να το κάνουν.
Υπάρχουν πολλοί με πτυχία και μεταπτυχιακά που καλώς η κακώς βρέθηκαν εκεί. χωρίς να είναι κομματόσκυλα.Μπορεί να φίλησαν κατουρημένες ποδιές για μια δουλειά. Μπορεί να εχω και γω τις ενστάσεις μου, αλλά ρε φίλε δεν έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε απο τους μισθούς των δημ.υπαλλήλων. Μη μου θυμίζεις τον Λοβέρδο που ενω έλεγε το ίδιο πράγμα στις αρχές της κρίσης σαν υπουργός της συγκυβέρνησης έδιωχνε γυναίκες και άντρες από το δημοσιο με λίγα χρόνια υπηρεσίας σε σύνταξη, βουλιάζοντας τα ταμεία δυο φορές.
Οχι φίλε Πάνο ,δεν πληρώνεις γι αυτό την έκτακτη εισφορά ,την υπερφορολόγηση ,τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα γαμισιάτικα.Τα πληρώνουμε γιατί κάποιοι ,όπως πολιτικοί,μεγαλοεργολάβοι ,μεγαλοτραπεζίτες και άλλοι είναι μέρος του συστήματος που στήριξε ο λαός παίρνοντας σαν τίμημα τα ψίχουλα που του πέταξαν ενω πίσω απο τις πλάτες του γινόταν όργια σπατάλης και κακοδιαχείρισης.Και σήμερα παρέα με τους Ευρωπαίους και διεθνείς νταβατζήδες, ζητάνε απο σένα και από μένα να πληρώσουμε το μάρμαρο.
Για να κλείσω ένα παράδειγμα. Πριν δυο χρόνια το χάρισμα του 1,8 δις από το ΕΣΠΑ -που έχει σκοπό χρηματοδότηση για ανάπτυξη- στους μεγαλοεργολάβους για να συνεχίσουν τα σταματημένα έργα τα οποία σχεδόν ξανασταμάτησαν μέχρι να τους τα ξανασκάσουν .

Τότε γιατί οι δανειστές υπερασπίζονται με τόσο πάθος τα παραπάνω και τα λεν μεταρρυθμίσεις; Δεν είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αυτήν την περιβόητη οικονομική ζώνη; Θα ήθελα όμως και κάποιον να πάρει θέση από τα παιδιά που κατηγορούν τον Σύριζα για καταστροφή. Αφήστε με εμένα, εγώ κατηγορώ τον Σύριζα για άλλους λόγους. Τα παιδιά που γουστάρουν τον φιλελευθερισμό και αυτό που γινόταν πριν τον Σύριζα γιατί δεν μας βοηθούν στην κουβέντα;

Οι δανειστες συμπεριφερονται σαν τραπεζιτες, καθως οι 2 εκ των τριων θεσμων ειναι οντως τραπεζες. Προσπαθουν να παρουν οτι μπορουν, ει δυνατον και παραπανω για να εχουν κερδος, απο μια χωρα πρακτικα στα ορια της χρεοκοπιας. Δεν ενδιαφερονται για μετρα που αυξανουν την ανταγωνιστικοτητα, ουτε και τραβανε κανα ζορι να κανουν την Ελλαδα οικονομικη ζωνη. Υπαρχει η Τουρκια που το κοστος του εργατη μαζι με τα μεταφορικα σε μια ευρωπαικη πρωτευουσα, ενος προιοντος, ειναι μικροτερα απο το οτι θα στοιχιζε εδω ακομα και αν επεφταν οι μισθοι σε επιπεδο Βουλγαριας. Η εμμονη ειναι αλλου, και εχει να κανει στο οτι οι αναλυτες του ΔΝΤ και της ΕΚΤ δεν γνωριζουν κανενα αλλο τροπο αντιμετωπισης της επικειμενης χρεοκοπιας, απο το να κοψεις δαπανες. Οι δαπανες κοβουν θεσεις εργασιας, εισφορες και αλλες θεσεις εργασιας, και παει λεγοντας.

Αλήθεια πιστεύεις Βίκτωρα ότι ο σκοπός τους είναι να παρουν ότι μπορούν ; οταν πριν ενάμιση χρόνο το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι τα μέτρα που οι ιδιοι μας επέβαλλαν απέτυχαν και έφεραν μεγαλύτερη ύφεση,ζητώντας μάλιστα και συγνώμη.

Status
Not open for further replies.
Back