Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Να συμπληρώσω μόνο ότι δεν υπάρχουν ορισμένες δαπάνες που μέχρι πέρισυ μείωναν είτε το φόρο είτε το φορολογητέο εισόδημα, όπως είναι οι υποχρεωτικές εισφορές εκτός ΙΚΑ, ποσά ασφαλίστρων ζωής...
Δημήτρη τα πράγματα φέτος έχουν αλλάξει... Το ποσό που χρειάζεσαι είναι 10% και η ποινή 22% όσον αφορά τις δαπάνες. Απλά κατάλαβαν ότι δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελαν, να ζητάμε και καλά αποδείξεις για να μην υπάρχει φοροδιαφυγή.. Όμως αυτοί που δεν κόβουν αποδείξεις συνήθως ήταν σε επαγγέλματα ιατρών γι'αυτό και έμεινε μεταξύ άλλων η έκπτωσησε αυτές τις δαπάνες...Διαφωνώ στο πως χτυπιέται η φοροδιαφυγή αλλά ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του φυσικά. Η φοροδιαφυγή σε όλα τα κράτη χτυπιέται με παιδεία, να ξέρεις ότι οι φόροι που πληρώνεις είναι ανταποδοτικοί, να υπάρχει επιβολή του νόμου και να επικρατεί το αίσθημα της δικαιοσύνης.

Ποιο αποτέλεσμα δεν είχε βρε Μάνο ; Κοροϊδευόμαστε ;
Αυτό το μέτρο δεν έχει κανέναν μα κανέναν αντίκτυπο-αποτέλεσμα - στην φοροδιαφυγή είτε είναι 10 είτε 20 %.
Επαναλαμβάνω τα ποσά αυτά είναι υπερκαλυμένα με τις αποδείξεις των σουπερ μαρκετ.
Τώρα για το πως χτυπιέται η φοροδιαφυγή είναι άλλο θέμα .Μέχρι να αποκτήσουν παιδεία οι πίθηκοι τους επιβάλλεις αυστηρούς νόμους και τους εφαρμόζεις .

• Like
Reactions: DrV
ενα απλο παραδειγμα. εγω ας πουμε φορολογουμε με 29%.
σε ποιο ποσο. στο καθαρο εισοδημα? και ποιο ειναι αυτο? εγω θα ηθελα, να φορολογηθω, ακομη και με 35% ας πουμε, αλλα στο πραγματικο καθαρο κερδος.
και ποιο ειναι αυτο? αφου δεν με δικαιολογει τα εφοδα του σουπερ μαρκετ, τον καφε μου, τα τσιγαρα μου, και αλλα πολλα. εδω ειχα ακουσει πως δεν ηθελαν να λαβουν υποψην τους και τα εξοδα του τεβε. τι να λεμε τωρα?? ειπαμε. δεν δουλευει τιποτα σωστα.

ενα απλο παραδειγμα. εγω ας πουμε φορολογουμε με 29%.
σε ποιο ποσο. στο καθαρο εισοδημα? και ποιο ειναι αυτο? εγω θα ηθελα, να φορολογηθω, ακομη και με 35% ας πουμε, αλλα στο πραγματικο καθαρο κερδος.
και ποιο ειναι αυτο? αφου δεν με δικαιολογει τα εφοδα του σουπερ μαρκετ, τον καφε μου, τα τσιγαρα μου, και αλλα πολλα. εδω ειχα ακουσει πως δεν ηθελαν να λαβουν υποψην τους και τα εξοδα του τεβε. τι να λεμε τωρα?? ειπαμε. δεν δουλευει τιποτα σωστα.

Σε μιαν άλλη διάσταση θα γινόταν η σωστή φορολόγηση του κέρδους σου Γιάννη. Για να μπορέσει να μπει απλά η ιδέα αυτή θα πρέπει να φύγει από το δημόσιο το 99% των υπαλλήλων (από τη βουλή το 100%). Ξέρεις τι παιδία χρειάζεται για να καταλάβεις ότι το σημαντικότερο όλων στο καπιταλιστικό σύστημα που έχουμε είναι τα χρήματα να μένουν στην αγορά. Αυτό από μόνο του φυσικά δημιουργεί ανισότητες. Τέλος πάντων μεγάλη συζήτηση και βάρια για την ώρα...

Γιάννη άλλο θέμα οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλο οι δαπάνες καταναλωτικών αγαθών
Βάλε Σκάι ρε μάστορα να βρεις την υγειά σου.very happy.

η λίγο ANT1 η ακόμη και το SΤΑR κάτι θα έχει ....asking.

Μετά την φωτιά στην μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο βγήκαν πολλά βρώμικα στη φόρα τα οποία βεβαίως δεν εκπλήσσουν κανέναν .
Εκτός του ότι είχανε μαζέψει υλικά που απαγορεύονταν για τη συγκεκριμένη μονάδα ,εκτός από τα μέτρα ασφαλείας και πυρόσβεσης τα οποία ήταν ανύπαρκτα τώρα μάθαμε για τα δεκάδες χιλιάδες € που χρώσταγε σε κάθε εργαζόμενο.
Αυτή είναι μια σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης που συμβάλλει στην ανάπτυξη .
Δεν μας είπε όμως κανείς για τις ευθύνες του κράτους όσον αφορά όλα αυτά όπως τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας το πως πήρε την άδεια και ποια η διασφάλιση των εργαζομένων ;
Πολύ που νοιάζονται ....

Δεν μας είπε όμως κανείς για τις ευθύνες του κράτους .... και ποια η διασφάλιση των εργαζομένων ;
.very happy. ... όπως όμως λέει και ο Διονύσης, άσε τους εργαζόμενους να κρίνουν πιο είναι το σωστό για αυτούς .... ;)

... όπως όμως λέει και ο Διονύσης, άσε τους εργαζόμενους να κρίνουν πιο είναι το σωστό για αυτούς .... ;)

Το κράτος φρόντισε με όλους τους αντεργατικούς αναπτυξιακούς .asking.νόμους, οι εργαζόμενοι να γίνονται γαϊδούρια για να μπορούν τα αφεντικά να επενδύουν στον εξυγχρονισμο και την ανταγωνιστικότητα
Σήμερα έμαθα ότι χρωστάει απο 6000€ έως και πάνω απο 30,000€ !!!!!
Φανταστείτε την απελπισία ανθρώπων που για μην απολυθούν δούλευαν χρόνια χωρίς αποδοχές.

Δεν μας είπε όμως κανείς για τις ευθύνες του κράτους όσον αφορά όλα αυτά όπως τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας το πως πήρε την άδεια και ποια η διασφάλιση των εργαζομένων ;
Πολύ που νοιάζονται ....
Τα έχουμε ξαναπεί ρε Μήτσο.....κανείς δεν νοιάζεται για τον εργαζόμενο.

Σε γνωστό νησί , πυκνά συχνά ένα ελικόπτερο προσγειώνεται μόνο και μόνο για να δειπνήσει ο επιχειρηματίας με την παρέα του σε μια συγκεκριμένη ταβέρνα .
Όταν ρωτήσεις τον βασικό που παίρνει ο υπάλληλος των JUMPO θα μάθεις ότι παίρνει περίπου 350 ευρώ τον μήνα με την γνωστή κομπίνα του τετράωρου και εξάωρου (φυσικά οι εργαζόμενοι δουλεύουν παραπάνω απο οκτάωρο) .
Το αφεντικό όμως θέλει ελικόπτερο για να μετακινηθεί.

Κατάφεραν λοιπόν με τους απίστευτους νόμους που πέρασαν να αυξήσουν ΜΟΝΟ την κερδοφορία των αφεντικών.Καμία ανάπτυξη , καμία επένδυση δεν έγινε και όσες έγιναν , έγιναν μόνο για να πλουτίσουν οι λίγοι.

.. όπως όμως λέει και ο Διονύσης, άσε τους εργαζόμενους να κρίνουν πιο είναι το σωστό για αυτούς ....
Δεν σε πιάνω καρδιά μου :)

Τα έχουμε ξαναπεί ρε Μήτσο.....κανείς δεν νοιάζεται για τον εργαζόμενο.

Σε γνωστό νησί , πυκνά συχνά ένα ελικόπτερο προσγειώνεται μόνο και μόνο για να δειπνήσει ο επιχειρηματίας με την παρέα του σε μια συγκεκριμένη ταβέρνα .
Όταν ρωτήσεις τον βασικό που παίρνει ο υπάλληλος των JUMPO θα μάθεις ότι παίρνει περίπου 350 ευρώ τον μήνα με την γνωστή κομπίνα του τετράωρου και εξάωρου (φυσικά οι εργαζόμενοι δουλεύουν παραπάνω απο οκτάωρο) .
Το αφεντικό όμως θέλει ελικόπτερο για να μετακινηθεί.

Κατάφεραν λοιπόν με τους απίστευτους νόμους που πέρασαν να αυξήσουν ΜΟΝΟ την κερδοφορία των αφεντικών.Καμία ανάπτυξη , καμία επένδυση δεν έγινε και όσες έγιναν , έγιναν μόνο για να πλουτίσουν οι λίγοι.

Δεν σε πιάνω καρδιά μου :)
toethnikosimferon-4txjmm4arj408kcsk044c8o48-6ylu316ao144c8c4woosog48w-th.jpeg
.sarcastic.

δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.....θρίαμβος.....η κυβέρνηση πέτυχε ένα απ αυτά που είχε πει .yel.
θα αυξηθούν οι εισφορές όμως....δεν το είχε πεί......οπότε πάλι πέτυχε
για το χρέος κουβέντα καμμιά
<<όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν>>λέει μια παροιμία
καλό κουράγιο κι όποιος αντέξει γιατί δεν τελειώσαμε ακόμα .no.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back